Nieuws en Blogs

Altijd belangrijk, de juiste informatie lezen


Microsoft Power-BI en AI (Artificial intelligence)

Microsoft Power-BI en AI Artificial Intelligence met spraakherkenning

Bij een congres over digitalisering werd aan het publiek gevraagd wie er al gebruik maakt van AI (Artificial intelligence). Er werd maar één vinger opgestoken, die van mij. Wij, als Cedere, gebruiken al jaren AI voor spraakherkenning en andere processen. Naast spraakherkenning gebruiken we Canva voor de foto’s, een chat programma en ADS. Allemaal maken ze gebruik van AI.

 

De nieuwsbrieven, app-berichten en post staan vol over AI en Power-BI. ‘We’ gebruiken deze tools zonder dat we er bewust van zijn en ze worden voor ons gebruikt om ons werk te verlichten.

 

Maar wat is BI en wat is het verschil met AI? Moeten we bang zijn voor deze nieuwe ontwikkelingen? Moeten we ze als bedrijf massaal gaan gebruiken? 

meer lezen

Nieuw: Dragon Professional versie 16 van Nuance

We hebben lang gewacht op een nieuwe versie van Dragon spraakherkenning. Versie 15 kende vele updates voor security-checks, bugs en aanpassingen. Het belangrijkste bleef uit.

 

Het belangrijkste waar we behoefte aan hadden was ondersteuning van Microsoft Windows 11 en Microsoft Office 365. Ondersteuning PowerMic 4 en betere toegankelijkheid. 

meer lezen

Maak elke functie op je werkplek toegankelijk met spraakherkenning

Nieuw: Dragon Professional 16 van Nuance

Doordat er meer beweging is voor de inclusie van mensen met een beperking op de werkplek, is het aan HRM-managers om ervoor te zorgen dat software programma’s toegankelijk zijn. En aan elke werknemer dat te geven wat ze nodig hebben om optimaal te presteren. 

 

Ontdek hoe spraakherkenning oplossing helpt om deze uitdaging aan te gaan en te voldoen aan de toegankelijkheid behoeften van werknemers.

 

Er is nog een lange weg te gaan voordat de meeste werkplekken als inclusief kunnen worden beschouwd: slechts ongeveer de helft van de mensen met een arbeidsbeperking heeft momenteel een baan. Maar er zijn steeds meer mogelijkheden om je werknemers te ondersteunen en ervoor te zorgen dat ze alles krijgen wat ze nodig hebben om optimaal te werken.

meer lezen

Webinar medische spraakherkenning voor huisartsen

Webinar medische spraakherkenning voor huisartsen

Op 21 februari 2023 vond onze succesvolle Webinar medische spraakherkenning  voor huisartsen plaats. Heb je deze gemist? We stellen je in de gelegenheid deze terug te kijken.

 

De 30 minuten durende Webinar gaat over wat Dragon Medical One is. We laten je cijfers over de werkdruk in de gezondheidzorg en specifiek voor huisartsen zien.

Daarna geeft Godie Vierbergen een demonstratie van DMO. Aan de hand van voorbeelden van onder andere een EPD en een mail laten we zien wat je met spraakherkenning kunt doen.  

 

Meld je hier aan om de Webinar terug te kijken.

meer lezen

Purpose Driven zakendoen

Zakendoen met betekenis

 

Ik denk dat iedereen betekenisvol wil zijn, ieder mens wordt gelukkiger met een zinvol leven en werk. Wat is er mooier dan betekenisvol werk: purpose driven business. Je kunt veel betekenen voor de maatschappij en andere hogere doelen zoals het klimaat.

meer lezen

Dragon Medical Cloud Uptime-rapport (VS)

Dit uptime-rapport van de VS is vergelijkbaar met de servers in Europa. Specifiek voor Cedere is dat de Dragon Cloud Server staat in Frankrijk, een Franse Microsoft Azure server.

 

Dragon Medical-cloudservice biedt real-time spraakherkenning voor Dragon Medical One aan. Bij Nuance erkennen ze de cruciale rol van real-time spraakherkenning bij het generen van documenten en verslagen en het op tijd leveren van goede patiëntenzorg.

 

Deze onderstaande statuspagina is bedoeld om historisch inzicht te geven in de algehele uptime en SLA-conformiteit van onze Dragon Medical-cloudservices. Deze pagina wordt eenmaal per maand bijgewerkt en ze zullen de inhoud van deze pagina blijven ontwikkelen en uitbreiden om volledige transparantie te bieden.

meer lezen

Wie houdt zich nog aan kantoortijden?

Werken doe je thuis, onderweg of op kantoor

 

Nog maar 4 uur per week werken werd al een aantal jaren terug, 15 jaar om precies te zijn, geïntroduceerd. Op Google vind je meer over een korte werkweek en de zogenaamde DEAL-methode. De methode om minder te werken. Of slimmer werken in minder tijd. Dus maar 4 uur per week.

meer lezen

Op zoek naar spraakervaringen van de volgende generatie?

 

Deep learning techniek bij de nieuwste versie Dragon heeft als voordeel dat er vooraf meer kennis in het netwerk wordt geplaatst. De beginherkenning is vele malen hoger door jarenlange ervaring van auteurs, gebruikers en programmeurs. Duizenden uren van woorden inspreken en trainen met diverse testers uit meerdere dialectgebieden verschaffen veel data.

meer lezen

Dragon Professional Individual of Dragon Professional Group 15 volledig verwijderen

De laatste tijd krijgen we bij Support veel vragen over het verwijderen of overzetten van Dragon naar een nieuwe computer of laptop.

 

Elke Dragon versie heeft een activatiecode die je kunt hergebruiken wanneer je Dragon spraakherkenning op de juiste manier verwijdert. Doe je de deïnstallatie op de juiste manier, dan komt de activeringscode weer vrij en kun je hem opnieuw gebruiken.

 

Bij een computer crash is dat niet mogelijk. Cedere kan dan ondersteunen door de activeringscode weer vrij te vragen via Nuance. Mocht je onze hulp nodig hebben, dan kun je dit aanvragen. Wij rekenen daar een kleine vergoeding voor: Handelingskosten.

meer lezen

Schoonmaken met een papiertje met alcohol

Toetsenbord schoonmaken purekeys

Word een toetsenbord daarvan schoon? 

Nee, juist niet, je verspreidt de bacteriën!! 

➡️Een standaard toetsenbord en muis schoonmaken met een doekje alcohol of ander schoonmaakmiddel, vermeerdert juist het aantal bacteriën en virussen!

 

Nog niet zo heel lang geleden sprak ik een bedrijfshygiënist. Ze werkt bij een groot financieel kantoor en houdt zich, naast het veilig werken en duurzaam personeelsbeleid, ook bezig met de hygiëne op de werkvloer. 

Voor de corona hielden we ons een beetje bezig met hygiëne, de laatste jaren is het bewust schoonhouden flink toegenomen. 

 

meer lezen

Dicteren bij Office Word online

Dicteren bij Office Word

Sinds enige tijd kun je binnen Office365 WORD spraakherkenning gebruiken. De knop in het lint heet Dicteren. Bij WORD op de smartphone is tevens een microfoon aanwezig om te dicteren.

 

Bij de lokale WORD versie kun je alleen dicteren bij de cursor en bij de online versie kun je ook transcriberen, spraakherkenning van een opgenomen dictaat. Deze laatste optie geeft ook de mogelijkheid om meerdere sprekers op te nemen en uit te schrijven per spreker. 

 

meer lezen

Tips voor een duurzaam personeelsbeleid

tips voor duurzaam personeelsbeleid

Onlangs sprak ik met meerdere werkgevers en zij gaven aan veel uitval van personeel te hebben, juist bij een groep waarbij ze het niet van verwachtten. Medewerkers nog volop in ontwikkeling en met veel talent.

 

Grote verantwoordelijkheden, veel energie. We zullen anders met de medewerkers om moeten gaan, niet weer een time management cursus, beter kijken wat er echt nodig is.

meer lezen

Betrouwbaar handtekening plaatsen

Wanneer Digitale en wanneer Elektronische handtekening?

 

Wat zijn de voordelen van elektronische handtekeningen?

Elektronische handtekeningen zijn een ingrediënt voor vertrouwen in digitale transacties. 

 

Vertrouwen in digitale transacties is essentieel voor digitale transformatie. E-handtekeningen zijn ook cruciaal voor het realiseren van volledige end-to-end digitale processen.

 

Door het toenemen van digitale documenten en digitale transacties, is een gedegen handtekeningbeleid noodzakelijk.

meer lezen

Dragon Spraakherkenning maakt je leven makkelijker

Typ je ‘Leven makkelijk maken’ in bij Google Zoeken dan vindt Google ongeveer 22.900.000 resultaten (0,58 seconden). Bijna 23 miljoen resultaten. Meer dan 500.000 video’s en 286.000 Nieuwsberichten. Met vele tips: 6,7,8,10, 11 etc.. oneindig veel tips.

 

Voor de grap heb ik de volgende zoekactie ingetypt: ‘leven moeilijk maken’ en daar vind ik 20 miljoen resultaten. Bij de resultaten staan dan titels als: ‘4 tips om je leven minder moeilijk te maken’ of ‘Het jezelf onnodig moeilijk maken, hierbij 7 tips…’

 

Wanneer je dit zo bekijkt is er een groot probleem in Nederland, vrij vertaald, we hebben een moeilijk leven. Wat kan spraakherkenning dan nog oplossen voor het zware leven dat we leiden/lijden?

meer lezen

Wat houdt je tegen echt te innoveren?

Wat houdt je tegen echt te innoveren

94% van de leidinggevenden is niet tevreden over de mate van innovatie bij hun bedrijf volgens cijfers van het CIS/CBS *

 

Wat belemmert innovatie?

 

Vraag een gemiddelde leidinggevende wat innovatie in de weg staat en je krijgt vaak de volgende antwoorden:

• Te weinig tijd

• De perceptie dat dingen anders doen geen voordelen oplevert

• Te hoge kosten

• Een gebrek aan innovatievaardigheden

• Gebrek aan infrastructuur om nieuwe ideeën tot bloei brengen

meer lezen

Automatische spraakherkenningsmodellen trainen met geanonimiseerde gegevens

 

Ondanks het anoniem maken van de gesproken namen door Dragon Medisch, behoudt Dragon een goede leercurve met handhaving van security. Hoe doet Nuance dat?

 

Privacy is enorm belangrijk vooral in de medische wereld. Voor optimalisatie van de herkenning voor spraak-naar-tekst worden alle woorden, zinsdelen en zinnen opgeslagen met daarbij de audio per auteur. 

meer lezen

Gefeliciteerd met je 25e verjaardag, Dragon!

Gelukkige 25e verjaardag, Dragon!

  

In 1997 maakte Dragon NaturallySpeaking zijn debuut tijdens een groots opgezet evenement in het World Trade Centre in New York.

 

Vijfentwintig jaar later kijken we terug op de technologie van toen, hoe de oorspronkelijke visie om computers "menselijker" te maken en ze op een natuurlijke manier te gebruiken, zelfs naast het meedogenloze tempo van de technologische innovatie, en hoe deze vroege inzichten zich ontvouwden op een schaal die we ons toen nooit hadden kunnen voorstellen.

 

Tegelijkertijd brengen we hulde aan de menselijke vindingrijkheid om technologische innovatie te benutten en enkele van de grootste problemen van ons huidige tijdperk te helpen oplossen.

meer lezen

Back to work - Do it the Dutch way

Hoe kijken buitenlanders naar werkende Nederlanders Back to work

Waar staan de werkende Nederlanders om bekend?

 

Terug van vakantie en je probeert je rust te bewaren.

Maar was het wel rustig in het vakantieland? Of maken we ons druk?

 

In deze blog lees je de manier waarop buitenlanders naar Nederlanders kijken.

meer lezen

Huisarts houd je van typen, dan moet je niet bij ons zijn

De huisarts verzuipt in alle taken

 

Ben je huisarts of een andere zorgverlener en typ je graag in een dossier of verzekeringspapier, heb je tijd genoeg voor een goed gevuld EPD, ga dan vooral verder… en lees dit niet. Onderstaand gedeelte is dan niet voor jou bestemd. 

meer lezen

Dragon Professional Anywhere zomerpromotie - afgelopen

Dragon Professional Anywhere zomerpromotie

Maak kennis met Dragon Professional Anywhere. De professionele realtime spraakherkenningssoftware voor direct input, dicteren bij de cursor.

 

🟢Dragon Professional Anywhere is zelflerend. Na 10 minuten dicteren en corrigeren loopt de herkenningsgraad snel op tot boven de 99,5 %. 

 

🟢Dragon Professional Anywhere (DPA) draait volledig in de Nuance Cloud, dicteer waar je bent en wanneer je wilt. Met een account kun je op verschillende computers dicteren, zelfs via je smartphone. 

 

🟢Dragon Anywhere hoef je niet te installeren, mag wel. De herkenbaarheid is erg hoog en meerdere platforms worden ondersteund.

 

🔵Krijg tot €300 euro korting op Dragon Professional Anywhere met de zomeractie.

meer lezen

Tekort aan personeel? Denk eens om, omdenken

Hoe los je personeelstekort op?

Cedere is actief op LinkedIn. Wanneer we een beetje rondneuzen en onze contacten bekijken vraagt bijna 70% om nieuwe medewerkers.

 

Administratieve of juridische medewerkers, zakelijke dienstverlening, overal wordt vooral gezocht naar ondersteunend personeel. Tenminste in onze branches.

meer lezen

Nuance Dragon Anywhere Mobile Spraakherkenning

Nuance Dragon Anywhere Mobile

 

Het gevoel van vrijheid 

 

99,2 % van de Nederlanders beschikt over een smartphone. 90 % daarvan heeft toegang tot het internet.

 

Een smartphone heeft dus bijna iedereen bij zich. Vragen de werkzaamheden om verslaglegging, documentatie, fotograferen, aantekeningen, dan is een smartphone heel handig. Typen op een smartphone schermpje kan zeker, inspreken is veel handiger.

 

Gebruik je speciale woorden, vaktaal, formulieren of standaard sjablonen, dan loop je snel tegen beperkingen aan bij alleen je smartphone spraakherkenning. Dragon Professional Mobile is dé oplossing; hierbij kan dit allemaal met de stem aangestuurd worden.

meer lezen

Uitvinder van Monopoly hield niet van bandjes uittypen

Elizabeth Magie hield niet van haar werk als stenograaf en typiste

Elizabeth Magie hield niet van haar werk als stenograaf en typiste, kunnen we lezen in een boek van John Green: Hoe is het antropoceen je tot nu toe bevallen? Aantekeningen bij ons leven op aarde.

 

Ze wilde niet bezig zijn om als een instrument de uitgesproken gedachten van een man op papier te zetten. 

 

Een zeer opvallende tekst en het heeft me aan het denken gezet. De meesten onder u zullen hier niet stil bij staan, echter wanneer je dagelijks bezig bent met deze materie dan krab je je wel even achter je oor. Uitwerksoftware voor typisten en auteurs zorgt voor sneller werken dan vroeger toen we met bandjes werkten. En er zijn veel secretaresses die dit uitwerken van audio-bestanden juist erg leuk vinden.

meer lezen

Desktop & smartphone App van Philips SpeechLive

SpeechLive van Philips werkt met twee apps: een desktop app en een app op de smartphone.

 

Werk online met Speechlive

 

Weinig tijd om een dictaat op te nemen? Dat is geen probleem. Het dictaat kan in een browser of op de desktop app worden begonnen en afgemaakt op de smartphone met de SpeechLive app of vice versa. 

meer lezen

Microsoft en Nuance een sterk team

Nuance bij Microsoft groep

Het is nu officieel, Nuance maakt nu deel uit van de Microsoft-groep

 

Daarnaast heeft Dragon Medical One voor het tweede jaar op rij de Best in KLAS award gewonnen voor zijn spraakherkenningsmogelijkheden.

 

meer lezen

De advocaat die “lekker binnenloopt”, klopt dat beeld wel?

Klopt het dat een advocaat veel verdient?

Advocaten behoren tot de beroepsgroep die in ogen van velen een behoorlijk hoog uurtarief berekent.

 

Uurtarieven van tussen de € 175 en ruim € 200 zijn niet ongebruikelijk, en dan heb ik het over de tarieven voor particulieren. Op de zakelijke markt kunnen de prijzen zeer snel oplopen waarbij gerenommeerde kantoren voor grote klanten wel eens het dubbele hiervan willen berekenen.

 

Voor de leek is het amper te begrijpen waarom de kosten zo hoog moeten zijn.

Dat een professional in het algemeen een vergoeding van ruim € 100 per uur vraagt vinden we vaak niet vreemd, maar zo gaan we in de buurt van de € 200 terechtkomen trekken we onze wenkbrauwen op.

 

Uiteraard zijn er diverse redenen opnoemen waarom het tarief zo hoog is. Het gaat namelijk niet alleen om het salaris van de advocaat; ook de overige kosten die het runnen van het bedrijf met zich meebrengen moeten meer uitbetaald worden.

meer lezen

Continue en rechtvaardige zorg in de praktijk

 

Ethische begrip in de zorg

 

Ik wil mij niet bezighouden met medisch-ethische theorieën. Dat is een vak op zich en een breed begrip. Voor onze eigen praktijk, waar we ook te maken hebben met diversiteit, is het essentieel om rechtvaardige zorg eens van meerdere kanten te belichten.

 

De discussie over rechtvaardig werd flink aangehaald in 2020 en 2021 en iedereen praatte mee, had een mening. In de Corona-tijd ging het vooral over leeftijd, corona, onderliggend lijden en IC-bedden. Al eerder over onbetaalbare geneesmiddelen en orgaandonatie.

 

Eigenlijk speelt rechtvaardige zorg al langer een rol in de zorg. Discussies in ziekenhuizen, in poliklinieken en zelfstandig behandel klinieken (ZBC). Een voorbeeld is een operatie van een gebroken heup of het aan elkaar zetten van een multiple onderbeenbreuk bij een bejaarde vrouw. Het eerder verstrekken van medicatie aan mensen met een Turkse achtergrond of juist meer medicatie geven zonder achterliggend onderzoek te verrichten. Vele meningen over medisch-ethische kwesties.

meer lezen

Welke app voor welke smartphone?

Welke apps zijn er voor spraakherkenning? en zijn de apps ook beveiligd? Dat laatste is vaak niet van toepassing op de gratis apps die er vandaag de dag zijn. 

 

 

Wat is het nut eigenlijk van een app in een beveiligde omgeving voor de spraakherkenningsproducten.  Zijn er wel apps die veilig zijn? 

 

meer lezen

Versnelde digitalisering van de Nederlandse samenleving

versnelde digitalisering in Nederland

De samenleving digitaliseert en bedrijven gaan hierin mee. Veel communicatie gaat nu online, dit heeft een grote invloed op het leven van iedereen. Voor inwoners en bedrijven is dit een positieve ontwikkeling. Technologie kan Nederland klaarmaken voor de toekomst.

 

Door deze technologie kun je informatie snel uitwisselen of vlotter en gemakkelijker zaken regelen. 

 

meer lezen

Dicteer Microsoft Edge Sneltoetsen met je stem

De webbrowser in Windows 10 en 11 is Microsoft Edge

 Je kunt er bijna niet meer omheen, de standaard webbrowser voor Microsoft Windows is Microsoft Edge

Internet Explorer wordt ook niet meer ondersteund door Microsoft. 

 

Google Chrome met Dragon gebruiken kan ook, bij beide moet je wel de extensie installeren om direct in de browser te kunnen dicteren, om spraakherkenning te gebruiken.

Meer over gebruik van spraakherkenning met Google Chrome lees je in de blog Dragon volledig werken in Chrome.


meer lezen