Nieuws en Blogs

Altijd belangrijk, de juiste informatie lezen


Spraak gestuurde Efficiëntie

Bedrijfsprocessen optimaliseren

Waarom zou je bestaande werkprocessen optimaliseren?

Met de juiste tools kun je alle soorten bedrijfsprocessen optimaliseren. Het effect van dergelijke verbetertrajecten is op verschillende vlakken merk- en voelbaar. Het verbeteren van bedrijfsprocessen brengt onder meer de onderstaande voordelen met zich mee.

 

  • De kwaliteit verbetert van het eindresultaat.
  • De doorlooptijd vermindert, waardoor je een product of dienst sneller kunt afhandelen.
  • Je kunt onnodige kosten schrappen die bijvoorbeeld ontstaan door het onnodig herhalen van bepaalde handelingen.

Cedere gebruikt spraakherkenning voor het optimaliseren van werkprocessen bij haar klanten.

meer lezen

Olympus naar OM Digital Solutions naar OM System

 

In september 2020 kondigde JIP (Japan Industrial Partners) aan Olympus over te nemen en in januari 2021 werd de naam Olympus veranderd in OM Digital Solutions.

 

Beetje geschiedenis:

1919: Het bedrijf wordt opgericht als Takachiho Seisakusho (高千穂製作所). In de Japanse mythologie wonen goden op Takamagahara, de top van de berg Takachiho.

meer lezen

Spellingsalfabet noodprocedures en voor Dragon spraakherkenning

 

Een van de leukste dingen om te doen als je in Delfzijl bent, is een bezoekje brengen aan het Muzee Aquarium Delftzijl. Dit museum heeft niet alleen een prachtige collectie van zeedieren, schelpen en fossielen, maar ook een bijzondere historische schat: een oud document met het spellingsalfabet voor noodprocedures. Dit alfabet werd gebruikt om letters te spellen over de radio, bijvoorbeeld in geval van nood of oorlog.

meer lezen

Je leven een beetje terug met spraakherkenning

Spraakherkenning van Cedere

Vroeger dacht ik: wanneer je niet met de computer kan werken, dan doe je dat toch niet…

 

Cedere werkt al 24 jaar met spraakherkenning, een echte early adopter. Een early adopter is iemand die een bepaald product of technologie begint te gebruiken voordat de grote massa dat doet.

Vroeger kregen we bij presentaties vaak te horen dat spraakherkenning inderdaad iets was voor de toekomst en vooral voor mensen met een beperking. Dat de grote massa spraakherkenning nu gebruikt om slimmer, sneller en gemakkelijk te werken, was toen nog onmogelijk te bedenken. We voelden ons mannetjes van de maan, aanwezig in science fiction films. Hierbij heb ik het wel over meer dan 15 jaar geleden.

meer lezen

Kan migreren naar de cloud me geld besparen?

Wat zijn de kosten-baten van de Cloud?

 

Voordelen van een Cloudomgeving. Kostenbesparing is een van de belangrijkste redenen waarom organisaties overstappen van on-premises IT-systemen naar Cloud gebaseerde omgevingen. Veel organisaties hebben echter nog steeds moeite om te begrijpen of migreren naar de Cloud financieel zinvol is, dus hier zijn enkele tips waarmee je rekening moet houden.

meer lezen

AI technologie van Nuance DAX Copilot

Nuance DAX-Copilot is een add-on op Dragon Medical One, een extra module die niet los van Dragon Medical One functioneert.

Diverse AI-technologieën worden gebruikt om interviews tussen een arts en een patiënt om te zetten in gestructureerde en nauwkeurige medische verslagen. Deze add-on helpt artsen om meer tijd te besteden aan de zorg voor hun patiënten en minder tijd aan administratieve taken.

 

In het onderstaand filmpje is zichtbaar hoe gebruiksvriendelijk DAX Copilot werkt. Een samenvatting van het gesprek tussen arts en de patiënt of cliënt wordt gestructureerd samengevat en de nodige waarden op de juiste plaatsen in een dossier weggeschreven.

meer lezen

Headset niet langer dan 1 uur per dag dragen!

Headset niet langer dan 1 uur per dag dragen

Het is heerlijk om jezelf af te sluiten van je omgeving door een goed sluitende headset te gebruiken. Het liefst met actieve en passieve ruisonderdrukking. Je hoort de omgeving niet meer en hoeft het geluid van de headset niet harder te zetten om alles goed te kunnen verstaan.

 Maar pas op, ook deze headsets geven kans op gehoorbeschadiging, tinnitus en ontstekingen.

meer lezen

Kun je Legal Speech2tekst onder Legal Tech scharen

Advocaten denken dat ze extra werk alleen aan kunnen met extra mensen. Het is beter daar slimme processen voor te ontwikkelen.

 

“Ik zie Legal Tech als een containerbegrip of verzamelnaam voor technologie die juridische processen automatiseert. Op basis van technologie kun je de juristen in de organisatie ondersteunen. Dat gaat van tijdschrijven en beter zoeken tot makkelijker pleitnotities schrijven met spraakherkenning zoals Dragon Professional Legal.

meer lezen

Kofax verandert haar naam in Tungsten Automation

Irving (California) 16 januari 2024: Breaking News.

 

Kofax verandert haar naam in Tungsten Automation.

 

Kofax is de fabrikant van onder andere de software Kofax Power PDF en Kofax Omnipage.

 

In juni 2022 heeft Kofax het bedrijf Tungsten Network overgenomen; dit is een groot bedrijf op het gebied van onder meer elektronisch factureren.

meer lezen

Advocaat, wat als je zonder toetsenbord kunt werken?

Spraakdicteren doe je met Dragon Professional Anywhere

Dat kan met spraakdicteren!

 

Spraakdicteren is een functie waarmee je tekst kunt invoeren op je computer door te spreken. Je kunt spraaktypen gebruiken om te praten in plaats van te typen op uw pc. Spraaktypen maakt gebruik van online spraakherkenning, die wordt mogelijk gemaakt door Dragon Professional Anywhere.

 

Spraakgestuurd typen; deze technologie laat je sneller en gemakkelijker documenten maken, en spaart je lichaam. Je kunt je focussen op de inhoud, niet op de typ-fouten. Je kunt overal werken met jouw stem. Spraakdicteren past zich aan, leert  van je stem en woordengebruik.

meer lezen

Interview opnemen met de Philips SmartMike

Philips SmartMike DUO

Ontdek de Philips SmartMike, een slimme microfoon die speciaal ontworpen is voor het opnemen van interviews en conversaties.

 

Met de Philips SmartMike kun je twee sprekers tegelijk opnemen, elk op een apart streamingskanaal. Zo kun je gemakkelijk gesprekken, interviews, en andere audio vastleggen, en deze later bewerken of omzetten naar tekst met of zonder spraakherkenning.

 

De Philips SmartMike is een innovatief product dat je veel voordelen en mogelijkheden biedt. Lees hieronder meer over de Philips SmartMike  en bestel hem vandaag nog.

meer lezen

De professionele mediator kan niet zonder techniek

 

 

Mediation: steeds meer succesvol.

 

Er wordt inmiddels op een heleboel rechtsgebieden volop gebruik gemaakt van een bemiddelaar, die als onafhankelijk en ervaren expert moet proberen een geschil op te lossen op een manier die voor beide partijen acceptabel is.

 

Bij scheidingen wordt veel gebruik gemaakt van een mediator, maar er zijn veel meer geschillen die uitermate geschikt zijn voor een bemiddeling. Denk aan, burenruzies, problemen rondom een erfenis, arbeidsconflicten en letselschade.

meer lezen

Nog even en we hoeven niet meer tegen de computer te praten

Gedachtelezen komt weer een stapje dichterbij dankzij werk van wetenschappers van de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze ontwikkelden een wiskundig model waarmee ze in de hersenen kunnen ‘zien’ naar welke letter een proefpersoon kijkt.

 

Waarom is dit interessant?

 

De aanpak is vergelijkbaar met hoe we geloven dat de hersenen voorkennis combineren met sensorische informatie. Zo kun je de lijnen en rondingen in deze tekst pas als letters herkennen nadat je hebt leren lezen. Dat is een belangrijk gegeven.

 

meer lezen

Infographic: Wat heb je nodig voor spraakherkenning?

Welke producten zijn nodig om spraakherkenning goed te gebruiken? Voor zowel werk als privé kun je spraakherkenning inzetten om snel en slim te werken. 

Welke producten zijn noodzakelijk, welke zijn verstandig en welke opties zijn er? 

Deze infographic geeft je inzicht.

meer lezen

Dickens Festijn in Deventer

In het schilderachtige Bergkwartier van Deventer komt jaarlijks een betoverende traditie tot leven: het Dickens Festijn. Onze collega Hanneke, een trotse bewoner van het Bergkwartier, neemt actief deel aan dit evenement. De straten van het oude Bergkwartier zijn dan omgetoverd tot een levendige reproductie van het Victoriaanse, 19e-eeuwse Londen uit de romans van Charles Dickens.

 

De 31e editie van Dickens Festijn zal dit jaar op 16 en 17 december plaats vinden van 11.00 tot 17.00 uur, kom ook. Toegang is gratis.

meer lezen

Free speech is geen spraakherkenning

spraakherkenning is niet het zelfde als free speech

 

Free speech wordt vaak verward met gratis spraakherkenning. Eigenlijk had er moeten staan: free speech to text, want dat is de juiste benaming voor spraakherkenning zoals wij dat bedoelen en waarop mensen zoeken.

 

Bij Google Trends vind je cijfers over de meest gebruikte zoektermen. Wanneer we Free Speech intypen zien we dat in de laatste 30 dagen vooral in het westelijke deel van Nederland op Free Speech wordt gezocht.

meer lezen

Kies voor de natuur en laat microfoons en headsets repareren

Microfoons en headsets laten repareren is beter voor de natuur.

 

Heb je ooit gedacht aan de impact die je hebt op de natuur en het milieu als je je microfoon of headset weggooit? Misschien denk je dat het niet veel uitmaakt, maar elke keer dat je een nieuw apparaat koopt, draag je bij aan de vervuiling, de verspilling van grondstoffen en de uitstoot van broeikasgassen. Daarom wil ik je in deze blog vertellen waarom het beter is om je microfoon, koptelefoon, speakerphone of headset te laten repareren of de batterij te vernieuwen.

meer lezen

5 nadelen van spraakherkenning

Voors en tegens over spraakherkenning worden overal besproken.

 

Ik wil mij nu eens richten op het feit waarom spraakherkenning niet een vogelvlucht heeft genomen, waarom blijven mensen nog typen, zelf als er meer typfouten worden gemaakt dan spraakherkenning fouten maakt, en je 5 keer sneller kan werken?

 

👉 Test Spraakherkenning eens uit, wat is jouw mening?

meer lezen

Tips om stemproblemen te voorkomen bij gebruik spraakherkenning

De hele dag je stem gebruiken om te doceren, overleggen, zingen of praten tegen de computer, kan een aanslag betekenen voor je stembanden.

 

Onderstaande tips voor wat je het beste kunt vermijden om zo stemproblemen te voorkomen wanneer je veel spreekt, spraakherkenning gebruikt of een beroep hebt waarin je veel spreekt.

 

Happy Stem Day voor spraakherkenningsgebruiker

meer lezen

Juristen zijn fan van AI

Een recent onderzoek van Wolters Kluwer laat zien dat Nederlandse advocaten veel interesse hebben in artificial intelligence (AI) belangrijker vinden. Maar er is nog een kloof tussen de verwachtingen van de klanten en de capaciteiten van de advocaten.

 

Zo zegt 69 % van de respondenten dat ze niet helemaal klaar zijn om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. Dit is een uitdaging, maar ook een kans voor de juridische sector om zich aan te passen en te innoveren.

 

Generatieve AI is een technologie die teksten, beelden, geluiden en andere soorten data kan creëren op basis van bestaande voorbeelden.

 

Uit een recente enquête blijkt dat 73% van de juristen verwacht dat ze generatieve AI zullen gebruiken om hun juridische documenten, contracten, adviezen en andere taken te verbeteren.

 

meer lezen

Spraakherkenning voor een GGZ forensisch onderzoeker?

Forensisch onderzoeker

Wat betekent het woord forensisch?

Het woord forensisch is een leenwoord uit het Latijn, in de betekenis van ‘betrekking hebbend op het gerecht’ voor het eerst aangetroffen in 1832 (Wikipedia)

 

Heden ten dage betekent het woord forensisch 'gerechtelijk'. Termen waarin het woord "forensisch" voorkomt hebben doorgaans te maken met een strafrechtelijk onderzoek.

meer lezen

Afkortingen in de GGZ spraakherkenning

Als leverancier van spraakherkenning voor de GGZ instellingen, kom ik* vaak afkortingen tegen waarvan ik denk: “Geen idee wat dit betekent...”.

 

Natuurlijk ken ik de DSM IV of DSM 5 coderingen, classificatie-systeem voor psychiatrische aandoeningen, en deze zijn dan ook toegevoegd aan het standaard lexicon voor GGZ, maar dat is nog niet de helft van alle afkortingen die binnen de GGZ worden gebruikt.

 

In deze blog lees je over spraakherkenning voor Geestelijke Gezondheidzorg en afkortingen die gebruikt worden. Hoe kun je deze afkortingen dicteren met Dragon voor GGZ?

 

meer lezen

Hoeveel schrijffouten maakt een hoog opgeleide?

Waarom blijft het gebruik van spraakherkenning achter op het werk?

 

Onze digitale wereld ontwikkelt zich in een rap tempo. Ze belooft de geboorte van een geheel nieuwe economie. En toch zien we dat het gebruik van spraakherkenning op het werk achterblijft.

Wat is daar de oorzaak van? Waarom grijpen mensen steeds weer terug naar het oude vertrouwde toetsenbord in plaats van snel, foutloos en accuraat te werken met spraakherkenning? Terwijl spraakherkenning bijna geen fouten maakt, in ieder geval minder dan iemand die typt.

Spraakherkenning heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we werken. Maar om dat te bereiken, moeten we eerst de obstakels overwinnen die ons tegenhouden. Laten we samen werken aan een betere tekst met spraakherkenning.

 

 

meer lezen

12 kantoortrends verdwijnen - 4 jaar geleden geschreven

4 jaar geleden schreven we een blog over 12 kantoortrends die binnen 5 jaar niet meer bestaan. Hoe staat het er nu voor?

 

We nemen de blog nogmaals door. Wat is ondertussen weggegaan, wat is gebleven? Nieuwe innovaties op kantoor

 

De wereld van het werk verandert voortdurend, en dat geldt ook voor de kantooromgeving. Nieuwe technologieën, trends en behoeften leiden tot nieuwe innovaties op kantoor die de productiviteit, het welzijn en de samenwerking van de werknemers kunnen verbeteren. In dit artikel bespreken we enkele van de meest recente en interessante innovaties op kantoor die de toekomst van het werk kunnen vormgeven.

 

 

 

meer lezen

STORYTELLING: Een advocaat zei dat ze erg snel kan typen

 

 

 

 

Een advocaat die beweerde dat ze erg snel kon typen en dat ze geen spraakherkenning nodig had, heeft een verrassende ontdekking gedaan. Toen ze toch spraakherkenning ging gebruiken, merkte ze dat ze veel efficiënter kon werken. Ze was om 16 uur al klaar met haar werk, terwijl dat normaal veel later is.

meer lezen

Wetsboeken uit het jaar 1469

Kun je dicteren in het Latijn? Jazeker wel via een omweg

 

 

Na het bekijken van de serie over De IJssel op NPO2 kon ik niet wachten om de Walburgiskerk in Zutphen te bezoeken. Met name De Librije trok mijn aandacht. Cedere heeft haar hoofdkantoor in Deventer en wij, de medewerkers, zijn allen erg geïnteresseerd in teksten.

 

Deventer is de stad van de boekdrukkunst, maar waarom lagen deze oude boekwerken dan opgeslagen in Zutphen en niet in Deventer? En aan de ketting?

 

Tijdens de rondleiding werd mij dit alles duidelijk. Het betrof niet alleen de boeken maar juist de kerk waar deze bijzondere exemplaren hoorden te zijn. Naast mathematiek en planetaria, veel bijbels en wetgeving. 

 

De bevolking van Zutphen was in die periode gering, bestond voornamelijk uit geestelijken, die het Latijn beheersten en daarmee de toegang hadden tot deze bijzondere boekerij.

 

Kun je dicteren in het Latijn? Jazeker!

meer lezen

Klinische documentatie met Nuance DAX Copilot

 

 

Maak kennis met DAX Copilot, je AI-assistent voor geautomatiseerde klinische documentatie. 

 

DAX Copilot is een innovatieve oplossing voor klinische documentatie die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie om artsen te helpen tijd te besparen, de kwaliteit van de zorg te verhogen en de administratieve druk te verminderen.

 

DAX Copilot, voorheen DAX Express genoemd, is een nieuwe toevoeging aan de Dragon-familie die is gebouwd op Dragon Medical One, de Microsoft Cloud voor de gezondheidszorg en Azure.

 

Het stelt artsen in staat om gesprekken met patiënten om te zetten in gestructureerde en specialisme-specifieke klinische samenvattingen die direct beschikbaar zijn voor beoordeling en bewerking. 

meer lezen

Werken in een wereld zonder E-mail

werken zonder e-mails beantwoorden

Niet lang geleden las ik een titel van een boek: Werken in een wereld zonder e-mail. Ik werd daar erg door getriggerd. Moderne kenniswerkers communiceren voortdurend. Zou dat mogelijk zijn?

 

In het verleden was juist e-mail de oplossing om minder druk te zijn. Telefoon stond roodgloeiend en iedereen wilde op locatie vergaderen. Veel tijd waren we onderweg. 

 

Support werd geregeld via de telefoon, inloggen op een server of via een extern bureaublad. De komst van meer e-mail-gebruik was een serieuze oplossing.

 

 

meer lezen

Who wants to live forever?

De tijd rond 2 november, oorspronkelijk de katholieke gedenkdag “Allerzielen” is tegenwoordig in veel bredere kring een gelegenheid om overledenen te herdenken of op andere manieren bezig te zijn met overlijden en de dood.

 

Er zijn ceremonies om gezamenlijk te herdenken en verdriet te delen, radioprogramma’s met de “ultieme muziek” (muziek tijdens uitvaarten), tot feesten met het thema Halloween.

meer lezen

Verminderde blootstelling microben met Olympus

Olympus Professional Dictation biedt uitgebreide en efficiënte oplossingen voor dicteerworkflows via spraak-naar-tekst, hardware en software, biedt antimicrobiële en met alcohol te reinigen dicteerapparaten voor degenen aan de frontlinie.

Artsen, advocaten en wetshandhavers, dat zijn slechts een paar van de professionals die zich inzetten om het leven gezonder en veiliger te maken.

 

Een paar voordelen van Olympus Professional Dictation zijn:

  • Het maakt dicteerworkflows efficiënter en nauwkeuriger door spraak-naar-tekst technologie.
  • Het biedt hardware en software oplossingen die aangepast kunnen worden aan de behoeften van verschillende professionals.
  • Het zorgt voor hygiëne en veiligheid door antimicrobiële en met alcohol te reinigen dicteerapparaten, vooral voor degenen die in de frontlinie werken.
meer lezen