Nieuws en Blogs

Herken je dat?

Wil je ook GRAAG goed geïnformeerd worden?


Interview opnemen met de Philips SmartMike DUO

Philips SmartMike DUO

Nieuw: Philips SmartMike DUO voor opname interviews en conversaties.

 

Twee streamingskanalen om apart twee sprekers op te nemen.  Ideaal voor opname gesprekken, interviews, en het uitwerken met spraakherkenning.

 

Vooraankondiging van dit innovatief product. Bekijk de voordelen en mogelijkheden. 

meer lezen

7 tips om de rustfase in 2021 vast te houden

 

Misschien herken je het, was je net schoorvoetend gewend aan de rustfase van 2020 en dacht je: “ja, die rust had ook wel voordelen”. En dan start het jaar 2021 met een bovenmatige drukte.

 

Ik begon de rust juist te waarderen.

 

Er wordt weer flink geoffreerd, offertes goedgekeurd, langlopende en uitgestelde opdrachten gestart. Het lijkt of we met z’n allen het licht aan het einde van de tunnel zien. We worden weer enthousiast en dat hebben we nodig. 

meer lezen

SpeechExec Enterprise met module Dragon Professional Anywhere

Deze nieuwe dicteer- en workflow programma heeft als extra module spraakherkenning. Spraakherkenning via de cloud of volledig On Premise. Voorheen was het niet mogelijk om Philips SpeechExec Enterprise te combineren met spraakherkenning, zeker niet wanneer beiden in de cloud werkten. Daar is nu een eind aan gekomen.

meer lezen

Voeg toe aan Dragon: Anderhalvemetersamenleving

Anderhalvemetersamenleving, het woord van jaar 2020.  Dynamisch zijn de mensen en dynamisch is de taal. Kan Dragon spraakherkenning dit aan? Hoe voeg je de nieuwe woorden van het jaar toe aan het lexicon?

 

Het woord van 2020

 

Zoals elk jaar kwam ook deze maand december de Nederlandse hoofdredacteur van het Van-Dale-woordenboek met de “wedstrijd” om het woord van het jaar te kiezen.

 

meer lezen

Wat betekent ideofonen voor spraakherkenning

Op de foto zie je een fluffy fretje. Fluffy is een ideofoon. Iedereen begrijpt wat ik bedoel, het gebruik van fluffy geeft je ook een speciaal gevoel.

Maar wat zijn ideofonen en hoe gaat Dragon om met ideofonen? Kunnen we spraakherkenning inzetten wanneer we  ideofonen willen gebruiken?

meer lezen

Kofax Power PDF nieuwste versie Power PDF-software

Kofax PowerPDF verbetert de productiviteit van werknemers door een vernieuwde layout en conversie en betere nauwkeurigheid.

 

Power PDF zorgt dat de documenten veilig en vertrouwd via een workflow op de juiste plaats terecht komen. Hierdoor kan een bedrijf beter werken en dus beter presenteren.

meer lezen

Hoe corona proof ben jij (nog)?

* door Hanneke Tutupoly
* door Hanneke Tutupoly

Covid 19 heeft nog steeds invloed op ons dagelijks leven. En met de feestdagen voor de boeg misschien meer dan ooit.

 

 

De 1.5 meternorm blijft gelden, en we moeten eraan wennen om altijd een mondkapje bij de hand te hebben.  Er wordt zelfs gewaarschuwd voor een derde golf.

 

meer lezen

Spraakherkenning bij kinderen anders dan bij volwassenen?

Spreken kinderen anders dan volwassenen? Of is er alleen een hoger stemgeluid?

 

Is spraakherkenning van kinderstemmen anders dan van een vrouw of man? Hoe gaat Dragon daar mee om? 

meer lezen

Dragon Medical van Nuance in de cloud

Vroeger, en ik spreek nog niet eens over zo lang geleden, was er geen cloud. Er zijn altijd wel wolken geweest (vrij regelmatig zelfs), een digitale cloud is iets van de laatste jaren. Het betekende een enorme revolutie op het gebied van IT-techniek. 

 

Als gebruiker van spraakherkenning maakt het je waarschijnlijk niet zo heel erg veel uit. De software moet gewoon goed werken.

ICT medewerkers liepen wel tegen beheer grenzen aan, van wat er mogelijk was op een lokale computer. Dit moest beter. 

meer lezen

Top2000 met Dragon Spraakherkenning

Het zijn de donkere dagen voor Kerstmis, en misschien dit jaar wel donkerder dan ooit.

Want we zitten grotendeels binnen, hebben weinig uitjes.

 

In de periode dat we in andere jaren elkaar opzochten, samen uit eten gingen of in de kroeg zaten, moeten we nu ons vertier thuis opzoeken.

 

Het o zo grote Netflix blijkt toch beperkter dan gedacht, de tijd van de ‘gezellige’ zoomborrels lijkt voorbij.

meer lezen

Wat is transcriptie voor administratie?

Transcribe is het zo goed mogelijk weergeven van een gesproken taaluiting. Transcriberen of uitwerken en verwerken van gesproken audio. Het omzetten van audio naar tekst, handmatig of automatisch.

 

Wat is transcriberen van woorden?

 

Hoe maak je een transcript?

meer lezen

Dragon Professional versie 15 in het Nederlands

De huidige versie van Nuance spraakherkenning professioneel is versie 15. 

 

Dragon Professional 15 bestaat uit meerdere modules. Modules speciaal voor particulieren en speciaal voor (klein)zakelijk.

 

Voor professionals met specifiek jargon zijn er sub-versies zoals

Medisch, Legal, Finance en Government te koop. Aan deze sub-versies zijn specifieke woordenboeken toegevoegd. Nuance zorgt ervoor dat het dicteren met Dragon op de juiste manier wordt omgezet. Denk bijvoorbeeld aan afkortingen en labwaarden, Latijnse woorden en juridische termen.

meer lezen

iPhone verstaat Nederlands, Dictate en Search

Nuance Communications heeft de Dragon Dictation software app en Dragon Search app in de Nederlandse App Store beschikbaar gesteld.

 

Het schrijven van sms’jes en e-mails, het bijwerken van profielen op sociale netwerksites, het geven van zoekopdrachten, het kan nu allemaal door in het Nederlands tegen je iPhone te spreken. Van spraak naar tekst.

meer lezen

Nieuwe training- en opleidingsgids 2020-2021

Om te leren werken met onze producten zoals Dragon spraakherkenning en Kofax PowerPDF is een training zeer gewenst, zelfs noodzakelijk. Cedere traint al meer dan 20 jaar en naar tevredenheid van alle partijen. We merken dat met de komst van COVID-19 het lesgeven en lesnemen anders is geworden.

 

Desalniettemin is het nog steeds belangrijk om goed met de producten te werken en misschien juist wel een noodzaak in deze tijd.  Download Opleidingsgids

 

meer lezen

Smileys dicteren Dragon Spraakherkenning

 

Mensen gebruiken emoticons om een boodschap gemakkelijker te maken, zodat deze niet verkeerd opgevangen zou kunnen worden. Wanneer een bericht zelfs als beledigend kan worden ervaren dan helpt het om een emoji te gebruiken.

 

Een emoji verlicht de boodschap en is daarmee een zeer nuttige vorm van communicatie.

meer lezen

Wat is een speakerphone?

JABRA SPEAK 710

Een speakerphone of luidsprekertelefoon is een online telefoon met een microfoon en luidspreker die afzonderlijk wordt geleverd. Met dit apparaat kan één of meerdere personen deelnemen aan een gesprek. 

 

Een microfoon van een laptop is meestal onvoldoende om goed hoorbaar te zijn en om nu de hele dag met een headset op te zitten? Dat is ergonomisch niet verantwoord. De ingebouwde boxen resoneren geluid via de microfoon, kortom telefonisch vergaderen wordt vervelend bij slecht gereedschap.

meer lezen

Hoeveel woorden kent een gemiddelde spreker?

De Britse krant The Guardian, in 1986, schatte de omvang van de woordenschat van de gemiddelde persoon, die zich ontwikkelde van ongeveer 300 woorden op twee jaar oud, via 5.000 woorden op vijf jaar oud, tot ongeveer 12.000 woorden op de leeftijd van 12.

Kennisnet geeft aan dat een 12-jarige, eentalige Nederlander, 17.000  woorden kent. De schattingen lopen uiteen. 

meer lezen

Yealink Vergadermicrofoon voor conferentie online

De Yealink CP960 Teams is een ip vergadertelefoon die naadloos samenwerkt met Microsoft Teams. Het kan ingesteld worden met een Microsoft Teams account, waarna ermee vergaderd kan worden. Tevens Skype en andere pakketten.

 

Deze microfoons functioneert geheel zelfstandig. Er is dus geen andere pc, laptop of mobiel apparaat nodig. De Yealink CP960 is geschikt voor middelgrote/grote ruimtes tot 15 à 20 personen.

meer lezen

#14 tips: een goed klantgesprek en een verslag?

Een advocaat, accountmanager of accountant wordt steeds meer sparringpartner en adviseur. Na elk bezoek met een prospect/klant maak je een bezoekverslag.

 

Sommige van ons hebben het nog meegemaakt dat we tussen twee afspraken door in de auto eerst een verslag schreven op een notitieblok in de auto.

 

meer lezen

SpeechWare tafel en flexie microfoons

SpeechWare FlexiMike

Staande microfoon van SpeechWare heet TableMike, TravelMike en TwistMike. Ieder met een eigen doel. Wil je geen zware headset op je hoofd en toch goed kunnen dicteren of spraakherkenning werken? Dan zijn deze microfoons erg prettig en functioneel. 

 

Zit je alleen op een kamer dan zijn er geen storingen bij het opnemen van geluid. Zit je niet alleen en is er veel achtergrondgeluid, dan kun je de noise cancelling hoog zetten. Deze ruisonderdrukking heeft als nadeel dat je wel in de richtbundel moet spreken.

meer lezen

12 kantoor trends verdwijnen - 4 jaar geleden geschreven

4 jaar geleden schreef ik een blog over 12 kantoortrends die binnen 5 jaar niet meer bestaan. Hoe staat het er nu voor?

 

We nemen de blog nogmaals door. Wat is ondertussen weggegaan, wat is gebleven? Hoe zien we de toekomst nu, vooral in deze crisistijd of na deze crisistijd?

meer lezen

Kijk: handsfree mailen met Dragon!!

We verkopen al jarenlang Dragon spraakherkenningssoftware. Daar bij ligt de focus vooral bij het dicteren van teksten zonder te hoeven typen. De voordelen zijn vooral de snelheid: hoe snel je ook typt, spreken zal altijd vlotter gaan.

En het kan handig zijn om te kunnen dicteren terwijl je intussen je handen vrij hebt om te kunnen bladeren door papieren.

meer lezen

Grundig al meer dan 60 jaar actief

Grundig Business Systems al meer dan 60 jaar actief in de documentcreatie. In 1954 lanceerde Max Grundig de eerste dicteermachine op de Duitse markt en bracht destijds een revolutie teweeg in de kantoren. Sindsdien zijn er meer dan 4 miljoen dicteersystemen verkocht.

meer lezen

Nieuwsbericht: Cedere verkoopt YEALINK producten

Vanaf 1 oktober 2020 levert Cedere Yealink producten voor online vergaderen met Teams, Zoom en WebEx. Tevens de andere online tools voor webinars, online trainingen, online vergaderen en meetings.

meer lezen

Waarom we een QWERTY-toetsenbord gebruiken

Dat wij in Nederland niet het juiste toetsenbord gebruiken werd mij duidelijk tijdens een YouTube filmpje.

 

De indeling van de toetsen ofwel layout van het QWERTY of AZERTY-toetsenbord is niet optimaal ingedeeld voor onze teksten. Ik begrijp nu dat de indeling niet ontworpen is om sneller te werken en niet ergonomisch is. 

meer lezen

Videovergaderen is doodvermoeiend

Veel videovergaderen is doodvermoeiend, zegt professor Jeremy Bailenson. Volgens Bailenson hebben onze hersens moeite met de overdosis onnatuurlijk oogcontact. „In een fysieke bijeenkomst van tien mensen is iedereen aan het praten, aantekeningen maken of typen. De tijd die we elkaar aan zitten staren, is beperkt. Bij een videovergadering is er juist continu oogcontact.” 

 

meer lezen

Dragon Professional versie 15.6

De nieuwste versie van Dragon Professional is uit.  Zaten we daar op te wachten?

Jazeker, want de oude versie had een paar vervelende problemen wanneer je dicteerde in Office pakketten zoals Outlook en WORD. Met een work around konden we er wel mee werken, gelukkig is het in deze versie opgelost.

 

meer lezen

Spraakherkenning voor doven en slechthorenden

Een gehoorprobleem, doof of slechthorend dan heb je baat bij spraakherkenning. En ook of juist de familie en vrienden kunnen beter communiceren.

 

Niet alleen Siri of Dragon Dictation op de iPhone, maar ook of juist Dragon Professional op een laptop, computer of tablet geeft weer mogelijkheden tot communiceren. 

meer lezen

Infographic: Wat heb je nodig voor spraakherkenning?

Welke producten is nodig om spraakherkenning goed te gebruiken? Voor zowel werk als privé kun je spraakherkenning inzetten om snel en slim te werken. 

Welke producten zijn noodzakelijk en welke zijn verstandig en welke opties zijn er? 

Deze infographic geeft je inzicht.

meer lezen

Lerend werken, werkend leren, leer door ervaren

 

Onderzoek toont aan dat ervaringsleren veel effectiever is dan de traditionele klassikale lessen. Bedrijven moeten gaan nadenken over nieuwe manieren om medewerkers in hun workflow op weg te helpen door het opdoen van verschillende nieuwe ervaringen.

 

Je leert beter tijdens je werk in je eigen werkomgeving.

meer lezen

3M Modal Virtual Assistant voor Epic

3M Health Information Systems heeft de virtuele assistent 3M M * Modal gelanceerd met de Hey Epic! Virtuele spraakassistent in Epic Hyperspace.

 

Met de virtuele assistentietechnologie van 3M, die momenteel wordt aangeboden op de mobiele platforms van Epic's Haiku en Rover, kunnen medici spraakherkenning gebruiken.  Hey Epic! kan door medici gebruikt worden op meerdere apparaten.

meer lezen

Geluid over geluidsboxen in plaats van headset

Regelmatig krijgen we de vraag waarom muziek niet meer over de boxen gaat nadat Dragon is geïnstalleerd.

 

Dit heeft niets met Dragon te maken maar met de headset of microfoon die is aangesloten aan de computer of laptop. 

 

Het is ook lekker om muziek of een filmpje op de achtergrond te draaien terwijl je aan het werk bent. Hoe lossen we dit op?

meer lezen

Mondkapjes interfereren niet met spraaksystemen

Is een stem nog te herkennen wanneer we een gezichtsmasker dragen? Kunnen we nog deuren openen of spraakherkenning gebruiken?

Wat gebeurt er met de spraaksystemen in combinatie met een masker?

 

ETS deed onderzoek.

meer lezen

Stress: je brein houdt ervan - stress is belangrijk

We bevinden ons in een periode waarin veel mensen een behoorlijke mate van stress ondervinden.

Hoe gaat het met mijn bedrijf, moet/kan ik nog meer subsidieaanvragen? Houd ik mijn baan?

Er zijn ook andere issues, zoals de mondkapjes, geloof of vertrouw ik het kabinet en de RIVM?

Kan ik nog uit, hoeveel visite mag ik hebben wanneer ik iedereen buiten kan ontvangen? Kortom er zijn allerlei zaken waar we ons druk over kunnen maken.

meer lezen

Nieuws: Kofax rolt PowerPDF 4 uit

Kofax PowerPDF 4

Als het gaat om het eenvoudig en veilig beheren van PDF's, vertrouwen meer dan 2 miljoen klanten elke dag op Kofax Power PDF.

 

Waarom? Omdat Advanced is gemaakt voor zakelijke gebruikers. Standard voor particulieren.

 

meer lezen

Nuance breidt Dragon Professional Anywhere uit

Dragon Professional Anyhwere

Nuance Communications heeft zijn cloudgebaseerde Dragon Professional Anywhere-spraakherkenningsoplossing voor documentatie in de Verenigde Staten uitgebracht voor gebruik op meerdere markten, waaronder wetshandhaving, sociale diensten, financiële diensten en juridische zaken.

 

meer lezen

Netflix The Circle en de toekomst van spraakherkenning

De originele Netflix-show 'The Circle' bevat acht deelnemers die uitsluitend met elkaar communiceren via een spraakgestuurd scherm dat bekend staat als 'Circle'. Naarmate de show in populariteit is gegroeid, is ook de interesse in de kunstmatige intelligentietechnologie die de deelnemers gebruiken om met elkaar te communiceren, toegenomen.

meer lezen

Olympus DS-9500 en DS-9000 digitale voicerecorders

De dictafoons van Olympus DS 9500 en DS 9000 zijn gemaakt voor opname in rumoerige omgevingen: auto, interviews, vergaderingen.

 

Tevens uitstekend voor spraakherkenning.

 

Door de 2 microfoons en automatische instelling, helder in elke omgeving.

 

meer lezen

NOW 2 regeling en scholing voor behoud van werk

“Inspanningsverplichting van de werkgever om hun werknemers te stimuleren een ontwikkeladvies aan te vragen of scholing te volgen voor behoud van het werk.”

 

Bovenstaande regel kwam ik tegen in een nieuwsbrief van een accountantsbureau*. Alleen die regel roept al vragen op. 

 

Wat wordt nu gevraagd van de werkgever, naast de andere verplichtingen, wanneer je de NOW 2 regeling aanvraagt? 

 

 

meer lezen

Ondersteunt Dragon Windows 10?

Dragon NaturallySpeaking 13 wordt niet door Windows 10 ondersteund. Klanten die Dragon NaturallySpeaking 13 geïnstalleerd hebben op Windows 7 of 8, kunnen upgraden naar Windows 10. In de eerste versies van Windows 10 was het niet nodig om te upgraden naar nieuwere versies van Dragon. Echter, dat is veranderd.

meer lezen

Philips SpeechOne headset, nu ook voor Teams en Zoom

Er wordt veel vanuit huis gewerkt, verslagleggen, vergaderen en overleggen. Onderhand zijn we allen bekend geworden met de  samenwerkingstools Skype, Zoom of Microsoft Teams.

 

We zien personen met oortjes van de smartphone in, aangesloten aan de laptop, een vergadering volgen of organiseren. Dat houd je geen dag vol, zelfs geen halve dag, ik in ieder geval niet. 

meer lezen

Online-vergader-etiquette

Nog een paar weken en we zijn allemaal aan het werk, ongeacht of dat nu op kantoor is of dat er nog steeds gekozen wordt voor thuiswerken.

 

Want hoe prettig het ook kan zijn om op kantoor te werken, je collega’s in de ogen te kunnen zien, even een praatje te kunnen maken bij het koffieapparaat, in de praktijk blijkt dat veel van onze werkplekken niet zijn ingericht op het houden van afstand van elkaar.

meer lezen

Ben jij klaar voor de rest van het jaar?

Het is hartje zomer, alle onderwijs regio’s hebben schoolvakantie.

Voor veel mensen is vakantie naar een ver buitenland niet echt een optie, dus we blijven in Nederland, of in de buurlanden, soms zelfs de hele vakantie thuis.

En misschien is dat maar goed ook, want het rommelt. We nemen het ervan omdat we niet op reis kunnen; de terrassen zitten vol.

 

meer lezen

Poly of Plantronics? We noemen ze maar even Poly (Plantronics)

Plantronics, bekend van de headsets, heeft in 2018 Polycom, bekend van de video-conferencing, overgenomen. Ze gaan samen verder onder de naam Poly.

 

 

De combinatie tussen audio en video (vergaderen) is momenteel een HOT TOPIC. We konden al overal werken maar juist nu zien we dat iedereen zich voorbereidt op de toekomst en er voor gaat zorgen dat de techniek meebeweegt. De techniek moet zich aanpassen aan de werkruimte van de werknemer en de gebruikte software. En daar is Poly op ingesprongen.

meer lezen

Volbloed, Halfbloed of noemen we haar Indo?

Vrijwel iedere beroepsgroep maakt gebruik van een bepaald jargon. Een bouwvakker kent termen en afkortingen die voor iemand die nooit klust onbekend zijn. En soms moet je maar net weten waar het over gaat.

 

Zelf denk ik wanneer ik “baco” hoor aan een cola-Bacardi, maar een monteur zal waarschijnlijk “bahco” bedoelen , een moersleutel genoemd naar een bekende fabrikant.

meer lezen

Nieuwe service release van de Philips Speech software

In februari 2020 werd Speechexec 11.5 SR1 uitgebracht. Hierbij werd het nieuwe licentie systeem geïntroduceerd.

Op basis van feedback van gebruikers is er nu een Service Release uitgebracht om de gebruikerservaring te verbeteren.

meer lezen

Social Media versus juridisch correcte taal: wie wint?

Het Covid-19 virus haalt op dit moment nog dagelijks de headlines.

De Tijdelijke Wet maatregelen Covid-19 die door het kabinet op tafel is gelegd  doet heel veel stof opwaaien.

 

Vrijwel meteen werden de Social media overspoeld door berichten van allerlei platforms, belangenorganisaties en dergelijke die steigerden bij de aankondiging van deze wet.

meer lezen

Radiologie en Dermatologie en AI-systeem

AI, Articifical Intelligence, heeft mij altijd getriggerd. Een AI-systeem is multi inzetbaar en wanneer je het systeem goed inricht wordt het een goede ondersteuning voor de medische wereld.

We zien dat Nuance met de producten DMD en DPA gebruik maakt van AI en dat de herkenbaarheid met 33 % is gestegen ten opzichte van de oude methode met statistieken. Deep learning in combinatie met AI.

meer lezen

Beschermen en schoonmaken van microfoons

Door de COVID-19 pandemie is hygiënisch werken nog belangrijker geworden dan dat al was. Wanneer we met spraakherkenning werken, maken we gebruik van microfoons en headset om goede audiokwaliteit te garanderen.

 

Het spreken in de microfoon gebeurt op korte afstand van de mond. Het blijkt dat het COVID-19 virus vooral verspreid wordt door kleine druppeltjes die wij uitademen. Er mag dan ook verondersteld worden dat deze druppeltjes op het oppervlak van de microfoon terechtkomen, en wanneer deze druppeltjes besmet zijn met het virus, anderen besmet kunnen raken.

Dit is natuurlijk vooral het geval wanneer meerdere mensen van een microfoon gebruik maken.

meer lezen

Algemeen Nederlands Woordenboek

Digitaal woordenboek van het eigentijdse Nederlands in Nederland, Suriname, Vlaanderen en Caribisch gebied van 1970 tot heden. 

 

Heb je gevoel voor taal en wil je de nieuwste trends gebruiken, dan is dit een leuke blog. Je kunt de woorden downloaden en importeren in Dragon spraakherkenning en direct gebruiken!

meer lezen

Wat vinden Nederlanders van elkaars accent?

Het is zelf zo dat de Groningers kleiner worden geschat dan ze werkelijk zijn.

Er is een groot onderzoek gestart naar de beoordeling van accenten. het onderzoek heet Sprekend Nederland.

 

Je kunt meedoen door een app te downloaden en met je accent teksten voor te lezen.

meer lezen

Mijn stem opnemen voor later ..

Onlangs bezocht ik een klant voor spraakherkenning. Zijn stem was opgenomen en opgeslagen voor later. Je eigen stem voor later, voor als je niet goed meer kunt spreken, wanneer je hersenen nog goed functioneren maar de woorden niet meer uit je mond komen. Zoals bij de ziekte ALS.

 

Je stem verliezen is je identiteit verliezen.

meer lezen

Dragon, spreek je mijn dialect?

Dialecten zijn een onderdeel van wie we zijn, en in een wereld die steeds mondialer van aard is, kan dat voor velen van ons, een thuis vormen.

Velen vragen zich af hoe we spraakherkenning kunnen trainen om een dergelijke unieke regionale talen te begrijpen?

meer lezen

Woorden in voorbeeldzinnen voor optimale herkenbaarheid

Woordenboeken voor advocatuur en medici kunnen extra toegevoegd worden aan Dragon Professional en Medical.

 

Niet alleen losse woorden worden toegevoegd, ook complete voorbeeldzinnen worden geanalyseerd.

 

Context controle en combinatiewoorden maken dat de herkenbaarheid van Dragon hoog is. Je kunt dit ook zelf uitvoeren.

meer lezen

Maak kennis met Dragon Professional Anywhere

Donderdag 11 juni presenteert Cedere online een demonstratie van Dragon Professional Anywhere, DPA, de nieuwste software van Nuance.

 

Cloudbased en toch een eigen spraakprofiel, lexicon en spraakopdrachten. 

 

Maak kennis met DPA, zie de voordelen en stel vragen. Dragon Professional Anywhere voor de verschillende beroepsgroepen en vakgebieden. 

meer lezen

Coronacrisis is Domme Pech

*Cijfers Rabobank prognose 2020, klik voor vergroten
*Cijfers Rabobank prognose 2020, klik voor vergroten

Ik kan het boekje ONDERNEMEN IN ZWAAR WEER (Kersholt) zo uit de kast trekken. Nog een overblijfsel van de laatste twee crisissen die we hebben meegemaakt. Dat heb je wanneer je al 20 jaar onderneemt.

Dit boekje heb ik in 2013 gekocht toen de onderneming volgens mij in zwaar weer terecht zou  komen. Achteraf viel dat erg mee en zijn we niet verder dan fase één van de vijf gekomen. 

 

 

meer lezen

PERSBERICHT: Verminderde blootstelling microben met Olympus

Hamburg, 30 april 2020 - Olympus Professional Dictation biedt uitgebreide en efficiënte oplossingen voor dicteerworkflows via spraak-naar-tekst, hardware en software, biedt antimicrobiële en met alcohol te reinigen dicteerapparaten voor degenen aan de frontlinie. Artsen, advocaten en wetshandhavers, dat zijn slechts een paar van de professionals die zich inzetten om het leven gezonder en veiliger te maken.

meer lezen

Hoe de wereld in 2020 veranderde, blog over E-signing, Kofax SignDoc

We mailen documenten, de vraag of e-mail wel veilig is wordt opgelost door de mogelijkheid om documenten om te zetten naar PDF-bestanden, die je  eventueel extra kunt beveiligen.

Wat blijft echter tijdrovend? Het ondertekenen van contracten, overeenkomsten, het accorderen van afspraken.

 Je kunt op de oude manier ondertekenen, en doorsturen naar de volgende die moet tekenen. Werken via e-signatures is dan een betere optie.

 

meer lezen

Jabra Evolve headsets

 

In het assortiment!

Uitgebreid getest voor spraakherkenning:
de Jabra Evolve headsets.

Hieronder vind je een overzicht van de Jabra Evolve headsets. Goede prijs voor een goede headset.

 

 

meer lezen

Hygiënisch blijven werken in en na de coronatijd

Uiteraard is hygiënisch werken altijd al belangrijk, maar na de ontdekking van het COVID-19 virus is dit extra belangrijk geworden. Met name wanneer er veel achter de pc gewerkt wordt, is de hygiëne van deze werkplek een nog belangrijker issue geworden.

 

Uit onderzoek is gebleken dat toetsenborden, muizen en de omgeving daarvan bronnen van bacteriën, schimmels en virussen kunnen zijn.

 

 

meer lezen

Dragon: Gratis webinar Q&A Vragenuurtje

Op 28 mei is het weer zover, dan geeft Richard Ouwejan een gratis webinar Dragon Q&A - vragenuurtje.

 

Gebruik je Dragon Individual of Group en wil je vragen stellen, dan kan dat vooraf of tijdens de webinar.

 

Meld je aan op de volgende pagina:

Aanmelden webinar

Dragon: maak een Autotekst of sneldictaat van terugkerende tekst

Je kunt een Autotekst, sneldictaat of sjabloon maken voor tekst die je vaak gebruikt of tekst die ingewikkeld is om te dicteren binnen Dragon Professional Individual en Group.

 

Wanneer je de Autotekst uitspreekt, schrijft Dragon de langere versie uit. Je kunt bijvoorbeeld “Mijn e-mailadres” in een document laten uitschrijven door ‘mail adres’ te zeggen om je volledige e-mail adres te dicteren.

meer lezen

Blog: Licht aan het eind van de tunnel

Eindelijk, sinds 1 juni jongstleden, gloort er meer licht aan het einde van de tunnel.

 

Diverse experts gaven al aan dat het voor mensen noodzakelijk is om uitzicht op een betere toekomst te hebben wanneer je wilt  dat men zich houdt aan de nog steeds strenge corona regels.

meer lezen

Dragon: Backup gebruikersprofiel

Het is erg belangrijk om regelmatig een backup te maken van uw spraakprofiel. Een computer loopt weleens vast of krijgt een nieuwe installatie. Jammer om weer opnieuw te beginnen, nieuwe woorden toe te voegen, spraakopdrachten opnieuw te maken.

 

Hieronder vind je een methode om een backup te maken en deze oude spraakprofiel op een nieuwe computer te importeren.

meer lezen

Corona Covid-19 woordenboek

Nieuwe woorden in het tijdperk van de Corona. COVID-19 heeft er voor gezorgd dat veel nieuwe woorden zijn ontstaan. Niet langzaam zoals normaal, maar in een flink snel tempo. Woorden die we direct begrijpen. Hoestschaamte, lockdown, coronahamsteren, coronakont, zorgapplaus, groepsimmuniteit, anderhalvemetersamenleving...

 

 Download het lexicon voor Corona woorden!

meer lezen

Dragon Professional Anywhere (DPA) van Nuance

 

Nu ook in Nederland, de nieuwe Nuance Dragon Professional Anywhere. In 2019 is de Engelse, Franse en Duitse versie uitgerold en dit jaar werden meerdere talen uitgerold waaronder Nederlands.

meer lezen

Mentaal lexicon

Het mentaal lexicon maakt deel uit van ons langetermijngeheugen.

 

Van elk woord zijn in het mentaal lexicon verschillende eigenschappen opgeslagen: klank en uitspraak, opbouw van een woord, betekenis, woorden in zinnen en spelling.

meer lezen

Covid-19, wat moeten we ermee?

De opkomst en onderschatting

 

Ik weet nog goed: in de loop van januari kwamen er steeds meer berichten over een ernstig virus dat in China rond waarde. Zoals zovelen dacht ook ik “wat veel aandacht voor een griepje”.

meer lezen

5 tips om Gmail of Outlook Mail met spraakherkenning snel te werken..

Steeds meer mensen gebruiken online e-mailpakket zoals Gmail of Outlook Mail voor het versturen en ontvangen van e-mails. 

Om snel met spraakherkenning te kunnen werken is het wel handig dat naast het dicteren van tekst ook de spraakopdrachten worden gebruikt. Het is sneller om spraakopdrachten te geven dan met de muis op de juiste button te klikken.

meer lezen

Dicteren in Excel voor administratiekantoren

Er zijn betrekkelijk veel administratiekantoren welke Excel gebruiken voor de financiële administratie. Op zich is Excel een goed en eenvoudig programma en wanneer je eenmaal mooie formules over meerdere tabbladen hebt gemaakt werkt het naar tevredenheid.

 

De eerste vraag die ik krijg van een administratiekantoor is of Dragon werkt in Microsoft Excel. Nu kan dat inderdaad, in alle Officepakketten kan Dragon dicteren en wegschrijven. 

meer lezen

Veel voorkomende taalfouten in financiële teksten

Financiële teksten neigen naar juridische teksten maar zijn niet altijd bedoeld voor juridische lezers. De financiële teksten worden vaak vertaald vanuit het Engels of er worden Engelse woorden gebruikt. De teksten zijn vaker bedoeld voor niet financiële personen maar moeten wel juridisch juist zijn.

meer lezen

Dragon: extra spraakopdrachten in WORD

Microsoft WORD bedien je met standaard spraakopdrachten. 

 

Gebruik je veel dezelfde handelingen, dan kun je beter de opdracht erbij zoeken of een spraakopdracht zelf maken.

 

Hieronder zie je een opsomming van de meest gebruikte spraakopdrachten van Dragon. Deze spraakopdrachten gelden voor de meeste versies van Microsoft WORD.

meer lezen

Vergadermicrofoons, welke zijn geschikt?

Het gedwongen thuiswerken heeft de medewerker en manager duidelijk gemaakt dat dit goed mogelijk is en uitstekend werkt. De techniek loopt soms achter. Vergaderen via Teams of opname van vergaderingen eist goede kwaliteit van opnameapparatuur.

 

 

 

meer lezen

Cedere werkt door; Cedere helpt met thuiswerken

Thuiswerken: Cedere biedt hulp bij thuiswerken.

 

Makkelijk doorwerken vanuit huis geldt niet voor iedereen. Cedere probeert te helpen. Veel klanten werken al flexibel, dus ook vanuit huis. Er zijn diverse oplossingen voor je al aanwezige systeem of trial versies om de eerste 30 dagen door te komen. 

meer lezen

Webinar PowerPDF Advanced

Power PDF van Kofax heeft zoveel mogelijkheden die vaak niet gebruikt worden.

PDF biedt veel meer onderdelen die voor je werk erg handig zijn.

 

Tijdens de webinar (opname) laat Richard zien hoe je PowerPDF kunt gebruiken.

 

Je leert, naast het programma zelf, ook handigheidjes voor werken in combinatie met WORD en Windows, beveiligen van de documenten en bewerken.

meer lezen

De opleidingsdata voor 2020 zijn bekend

Belangrijk COVID-19 nieuws: alle trainingen worden online gegeven. Zowel één-op-één als de klassikale trainingen. Kwaliteit blijft gegarandeerd!

 

De datums van opleidingen voor 2020 zijn bekend. Voor Online trainingen, Intake en Maatwerktrainingen: kies de Online Planner om een datum en tijdstip zelf te zoeken.

 

Voor Open Inschrijvingen vind je een kalender met datums voor verschillende trainingen verdeeld over Nederland.

meer lezen

Olympus Audio bestaat 50 jaar: lever oude dicteer artikelen in en krijg ODMS gratis.

Zoals je wellicht weet, Windows Server 2008 en Windows 7 worden door Microsoft niet meer ondersteund.

 

Bedrijven maken nu de overstap naar Windows 10. Echter blijkt de ‘oude’ hardware niet meer te werken onder Windows 10. 

meer lezen

De 5 grootste verzamelplekken voor bacteriën op jouw werkplek

*Purekeys te bestellen
*Purekeys te bestellen

Jouw werkstation: is die schoon?

 

Terwijl de meeste mensen bij “bacteriën” denken aan plaatsen als het toilet bevind jij je waarschijnlijk op dit moment op een plek waar misschien onverwacht veel bacteriën huizen.

 

COVID-19 Coronavirus en andere infecties?

 

 

meer lezen

Power PDF voor Mac

Maak nieuwe PDF's met IOS van MAC. 

 

Converteer elk bestand naar een PDF - en weer terug - met slechts één klik. 

 

Bewerk, combineer en onderteken PDF-documenten op elk platform of apparaat met volledige compatibiliteit met Adobe en Apple Preview. 

 

Ongeacht wat u probeert te bereiken met pdf's, levert Kofax PDF Standard voor Mac gewoon.

meer lezen

Windows Desktop Search voor PDF bestanden

Windows Desktop Search is een indexerings- en zoekprogramma van Microsoft waarmee je snel documenten, spreadsheets, presentaties, e-mailitems, contactpersonen en bijlagen op je computer of netwerk kunt vinden.

 

In Windows Desktop Search wordt een zoekveld weergegeven waarmee je zoekcriteria en filters kunt opgeven.

 

meer lezen

Bates-nummering toevoegen bij Kofax PowerPDF

Bates-nummering wordt vaak gebruikt als een organisatorische methode om juridische documenten te labelen en te identificeren. Bijna alle Amerikaanse advocatenkantoren gebruiken Bates-stempels.

 

Bates-nummering geeft de volgorde van de documenten aan. 

 

Bates-nummering (ook bekend als Bates-stempeling , Bates-branding , Bates-codering of Bates-etikettering ) wordt gebruikt op juridisch, medisch en zakelijk gebied om een of meer identificerende nummers, datum- en tijdmarkeringen op afbeeldingen en documenten te plaatsen zoals ze zijn gescand of verwerkt.

 

 

meer lezen

Power PDF Standard en Advanced Omnipage

Kofax® Power PDF Advanced en Standard  is een slimme, intuïtieve oplossing waarmee zakelijke gebruikers PDF-bestanden kunnen maken, converteren, veilig delen en in het hele bedrijf kunnen uitwisselen.

 

Volgens een studie van IDC, 43% van de kantoormedewerkers zeggen dat ze vaak te kopiëren / plakken of opnieuw belangrijke informatie.

meer lezen

Nieuwsbericht: PHILIPS VOICE TECHNOLOGY GAAT NAAR DE CLOUD

 

Op 30 januari maakte Philips Dictation in Rome bekend dat ze flinke stappen voorwaarts hebben gemaakt. 

 

Ze gaan naar de cloud.

 

Nu deed Philips dit al met SpeechLive, een dicteeroplossing welke alleen werkt via de cloud. Het dicteeroplossing SpeechExec gaat online. Optimaal voor deze tijd. Waarin we meer flexibel werken met Saas oplossingen en licentie structuren.

meer lezen

Stemgebruik bij dicteren en spraakherkenning

-Articuleer goed. Hierdoor ben je beter te verstaan, zonder dat je harder hoeft te spreken.

 

-Zorg ervoor dat je voldoende drinkt, bij voorkeur water, kruidenthee, of cafeïnevrije koffie. Bij het spreken dienen de slijmvliezen op uw stembanden vochtig te zijn.

 

 

Als je spreekt gaat de ademhaling via de mond. De slijmvliezen van je stembanden drogen dan sneller uit.

 

Houd er rekening mee dat het even duurt, voordat je lichaam het vocht heeft opgenomen. Zorg daarom dat je voldoende hebt gedronken, nog voordat je met de spraakherkenning begint.

meer lezen

Professional Talk: Frans Eijsackers

 

Frans Eijsackers werkt al bijna 50 jaar bij hetzelfde bedrijf, namelijk het Kadaster. Om precies te zijn, 47 jaar. Zijn loopbaan verloopt nogal grillig door de fysieke problemen die tijdens deze periode zijn ontstaan.

 

Hij begon als Landmeetkundige en via de ICT kwam hij terecht bij de Klantenservice, Klanten Informatie Punt, waar zijn hart nu nog steeds ligt. Alle functies zijn en waren technische beroepen en dat zie je ook terug in zijn gebruik van Dragon spraakherkenning. 

meer lezen

Hoe werkt spraakherkenning? Leer meer over de werking van spraakherkenning.

Hoe je werkt met spraakherkenning?’ is een ander verhaal dan ‘Hoe werkt spraakherkenning?

Hier wordt eenvoudig uitgelegd wat de techniek van spraakherkenning is.

Hoe je werkt met spraakherkenning, kun je lezen in de handleidingen, of bij het volgen van een training en bij het zien YouTube video’s van Cedere. 

Maar dat zegt niet zoveel over de werking. Hoe spraakherkenning werkt is vaak het begin van hoe werk je met spraakherkenning.

meer lezen

Gratis Dicteer App van Philips

Met een professionele voice recorder app van Philips.

 

De nieuwe Philips voice recorder app is gratis.

Je kunt je dictaten inspreken en versturen via de mail of neem een trial voor 30 dagen op SpeechLive.

 

Geschikt voor workflow van dictaten en/of spraakherkenning.

 

Beveiligd en gebruikersvriendelijk. 

meer lezen

Professional Talk: Lorenz Wiggers, Fiscalist

 

De Kok accountants en adviseurs BV is het oudste zelfstandige registeraccountantskantoor van Overijssel.

 

Er zijn vestigingen in Almelo, Enschede en Denekamp; men houdt zich bezig met accountancy, fiscaliteit, administratie, loonverwerking en personele diensten.

De klantenkring bestaat voornamelijk uit bedrijven, (groter) Midden en Klein bedrijf, profit en non-profit.

 

Er zijn in totaal 45 medewerkers.

 

meer lezen

Philips Antibacteriële laag op microfoons

Philips SpeechMike AIR en andere producten zoals DPM3000 en SMP4000, hebben een antibacteriële laag voor medisch, juridisch en schoon dicteren.

  • Antibacteriële laag? Wat is dat precies?
  • Antimicrobieel materiaal? Welk materiaal wordt gebruikt?
  • Reductie van schimmels? Hoe kan dat?

 

Lees hier hoe deze laag bacteriën en virussen weert.

meer lezen

Hoe wordt deep learning ingezet voor de nieuwste methode van spraakherkenning?

 

In de nieuwste generatie van de deep-learning technologie van Nuance voor spraakherkenning hebben ze technieken gebruikt die het foutenpercentage met maximaal van 33 % kunnen verminderen, daarbij wordt gebruik gemaakt van End-to-End (E2E) learning met aanpassing van tekstgegevens voor minimale woordfoutpercentages.

meer lezen

PowerPDF van Kofax, ideaal voor de financiële markt

Marieke Wieringa van Numbers & More

 

In een mooi en gezellig ingericht kantoor in Heteren houdt Marieke Wieringa-Frens haar bedrijf Administratie- en Belastingadvieskantoor Numbers & More.

 

Marieke is boekhouder en belastingadviseur. Eigenlijk meer belastingadviseur omdat daar haar hart ligt. Als ik haar vraag of ze met cijfers spelen leuk vindt, gaan haar ogen twinkelen en knikt ze fel. Ja, dat vindt ze leuk.. 

 

meer lezen

Advocaat: navigeer door zwaar weer

Zo staan de kranten vol van de bezuinigingen op de sociale rechtshulp door de regering.

 

Nadat advocaten actie hadden aangekondigd door zichzelf massaal als “niet beschikbaar” te melden voor de piketroosters van begin januari, maakte minister Sander Dekker alsnog extra geld vrij.

meer lezen

Nieuw! e-book Dragon Professional Leerboek

 

Nieuw als download verkrijgbaar: e-book leerboek spraakherkenning.

 

Altijd bij de hand en eenvoudig in digitale bediening: vergroten, werken vanuit inhoudsopgave, markeren, verwijzingen, zoeken en meer voordelen ten opzichte van een papieren versie.

 

E-book van Lubor Education, opleidingen voor spraakherkenning.

 

 

meer lezen

Meet Cedere: neem een kijkje achter de schermen

Neem een kijkje achter de schermen van Cedere, kijk wie er werkt, wat wij doen en waar.

 

De missie en visie van Cedere. En de doelen die we hebben. Spraakherkenning, Dicteren, Imaging, Business Process Management, voor alle proces verbeteringen.

 

Work Smarter met Cedere!

meer lezen

Wanneer kiest u welke headset of microfoon om met spraakherkenning te dicteren?

Een headset of microfoon moet voldoen aan de hoge eisen van spraakherkenning en juist niet geschikt zijn voor muziek of conversatie.

 

Nuance test headsets en microfoons en geeft onderscheidingen. Zogeheten Draakjes.

meer lezen

De professionele mediator kan niet zonder techniek

Mediation: steeds meer schering en inslag.

Onlangs was het de week van de mediation. Hierbij lag dit jaar de nadruk op de familie-mediation.

 

Er wordt inmiddels op een heleboel rechtsgebieden volop gebruik gemaakt van een bemiddelaar, die als onafhankelijk en ervaren expert moet proberen een geschil op te lossen op een manier die voor beide partijen acceptabel is.

 

Bij scheidingen wordt veel gebruik gemaakt van een mediator, maar er zijn veel meer geschillen die uitermate geschikt zijn voor een bemiddeling. Denk aan, burenruzies, problemen rondom een erfenis, arbeidsconflicten en letselschade.

meer lezen

Who wants to live forever?

De tijd rond 2 november, oorspronkelijk de katholieke gedenkdag “Allerzielen” is tegenwoordig in veel bredere kring een gelegenheid om overledenen te herdenken of op andere manieren bezig te zijn met overlijden en de dood.

 

Er zijn ceremonies om gezamenlijk te herdenken en verdriet te delen, radioprogramma’s met de “ultieme muziek” (muziek tijdens uitvaarten), tot feesten met het thema Halloween.

meer lezen

Is Dicteren ouderwets?

Digitaal dicteren ouderwets?

Is dicteren ‘Old School’?

Of is juist typen ouderwets?

Of hebben we het over spraakherkenning wanneer we over dicteren spreken?

 

We komen er met z'n allen niet helemaal uit!

meer lezen

Philips AirBridge Draadloze Adapter

Bestel  tevens Philips AirBridge Draadloze Adapter bij aankoop van een Philips SpeechMike Premium Air of een Philips SpeechOne. 

  • Volledige mobiliteit zonder grenzen
  • Desktop dicteren kan nu ook mobiel.
meer lezen

Houd het vakantie "Zen-Gevoel" vast

Inmiddels is voor de meeste mensen de zomervakantie voorbij.

 

Voor advocaten betekent dat vaak dat er een enorme stapel dossiers op ze ligt te wachten, de mailbox puilt uit en de agenda zit waarschijnlijk ook behoorlijk vol.

Je had je voorgenomen om meer tijd voor jezelf te houden, maar voor je het weet zit je weer in een race tegen de klok. 

meer lezen