Nieuws en Blogs

Altijd belangrijk, de juiste informatie lezen


Dragon Spraakherkenning maakt je leven makkelijker

Typ je ‘Leven makkelijk maken’ in bij Google Zoeken dan vindt Google ongeveer 22.900.000 resultaten (0,58 seconden). Bijna 23 miljoen resultaten. Meer dan 500.000 video’s en 286.000 Nieuwsberichten. Met vele tips: 6,7,8,10, 11 etc.. oneindig veel tips.

 

Voor de grap heb ik de volgende zoekactie ingetypt: ‘leven moeilijk maken’ en daar vind ik 20 miljoen resultaten. Bij de resultaten staan dan titels als: ‘4 tips om je leven minder moeilijk te maken’ of ‘Het jezelf onnodig moeilijk maken, hierbij 7 tips…’

 

Wanneer je dit zo bekijkt is er een groot probleem in Nederland, vrij vertaald, we hebben een moeilijk leven. Wat kan spraakherkenning dan nog oplossen voor het zware leven dat we leiden/lijden?

meer lezen

Wat houdt je tegen echt te innoveren?

Wat houdt je tegen echt te innoveren

94% van de leidinggevenden is niet tevreden over de mate van innovatie bij hun bedrijf volgens cijfers van het CIS/CBS *

 

Wat belemmert innovatie?

 

Vraag een gemiddelde leidinggevende wat innovatie in de weg staat en je krijgt vaak de volgende antwoorden:

• Te weinig tijd

• De perceptie dat dingen anders doen geen voordelen oplevert

• Te hoge kosten

• Een gebrek aan innovatievaardigheden

• Gebrek aan infrastructuur om nieuwe ideeën tot bloei brengen

meer lezen

Automatische spraakherkenningsmodellen trainen met geanonimiseerde gegevens

 

Ondanks het anoniem maken van de gesproken namen door Dragon Medisch, behoudt Dragon een goede leercurve met handhaving van security. Hoe doet Nuance dat?

 

Privacy is enorm belangrijk vooral in de medische wereld. Voor optimalisatie van de herkenning voor spraak-naar-tekst worden alle woorden, zinsdelen en zinnen opgeslagen met daarbij de audio per auteur. 

meer lezen

Gefeliciteerd met je 25e verjaardag, Dragon!

Gelukkige 25e verjaardag, Dragon!

 

 

In 1997 maakte Dragon NaturallySpeaking zijn debuut tijdens een groots opgezet evenement in het World Trade Centre in New York.

 

Vijfentwintig jaar later kijken we terug op de technologie van toen, hoe de oorspronkelijke visie om computers "menselijker" te maken en ze op een natuurlijke manier te gebruiken, zelfs naast het meedogenloze tempo van de technologische innovatie, en hoe deze vroege inzichten zich ontvouwden op een schaal die we ons toen nooit hadden kunnen voorstellen.

 

Tegelijkertijd brengen we hulde aan de menselijke vindingrijkheid om technologische innovatie te benutten en enkele van de grootste problemen van ons huidige tijdperk te helpen oplossen.

meer lezen

Back to work - Do it the Dutch way

Hoe kijken buitenlanders naar werkende Nederlanders Back to work

Waar staan de werkende Nederlanders om bekend?

 

Terug van vakantie en je probeert je rust te bewaren.

Maar was het wel rustig in het vakantieland? Of maken we ons druk?

 

In deze blog lees je de manier waarop buitenlanders naar Nederlanders kijken.

meer lezen

Huisarts houd je van typen, dan moet je niet bij ons zijn

De huisarts verzuipt in alle taken

 

Ben je huisarts of een andere zorgverlener en typ je graag in een dossier of verzekeringspapier, heb je tijd genoeg voor een goed gevuld EPD, ga dan vooral verder… en lees dit niet. Onderstaand gedeelte is dan niet voor jou bestemd. 

meer lezen

Dragon Professional Anywhere zomerpromotie - afgelopen

Dragon Professional Anywhere zomerpromotie

Maak kennis met Dragon Professional Anywhere. De professionele realtime spraakherkenningssoftware voor direct input, dicteren bij de cursor.

 

🟢Dragon Professional Anywhere is zelflerend. Na 10 minuten dicteren en corrigeren loopt de herkenningsgraad snel op tot boven de 99,5 %. 

 

🟢Dragon Professional Anywhere (DPA) draait volledig in de Nuance Cloud, dicteer waar je bent en wanneer je wilt. Met een account kun je op verschillende computers dicteren, zelfs via je smartphone. 

 

🟢Dragon Anywhere hoef je niet te installeren, mag wel. De herkenbaarheid is erg hoog en meerdere platforms worden ondersteund.

 

🔵Krijg tot €300 euro korting op Dragon Professional Anywhere met de zomeractie.

meer lezen

Tekort aan personeel? Denk eens om, omdenken

Hoe los je personeelstekort op?

Cedere is actief op LinkedIn. Wanneer we een beetje rondneuzen en onze contacten bekijken vraagt bijna 70% om nieuwe medewerkers.

 

Administratieve of juridische medewerkers, zakelijke dienstverlening, overal wordt vooral gezocht naar ondersteunend personeel. Tenminste in onze branches.

meer lezen

Nuance Dragon Anywhere Mobile Spraakherkenning

Nuance Dragon Anywhere Mobile

 

Het gevoel van vrijheid 

 

99,2 % van de Nederlanders beschikt over een smartphone. 90 % daarvan heeft toegang tot het internet.

 

Een smartphone heeft dus bijna iedereen bij zich. Vragen de werkzaamheden om verslaglegging, documentatie, fotograferen, aantekeningen, dan is een smartphone heel handig. Typen op een smartphone schermpje kan zeker, inspreken is veel handiger.

 

Gebruik je speciale woorden, vaktaal, formulieren of standaard sjablonen, dan loop je snel tegen beperkingen aan bij alleen je smartphone spraakherkenning. Dragon Professional Mobile is dé oplossing; hierbij kan dit allemaal met de stem aangestuurd worden.

meer lezen

Uitvinder van Monopoly hield niet van bandjes uittypen

Elizabeth Magie hield niet van haar werk als stenograaf en typiste

Elizabeth Magie hield niet van haar werk als stenograaf en typiste, kunnen we lezen in een boek van John Green: Hoe is het antropoceen je tot nu toe bevallen? Aantekeningen bij ons leven op aarde.

 

Ze wilde niet bezig zijn om als een instrument de uitgesproken gedachten van een man op papier te zetten. 

 

Een zeer opvallende tekst en het heeft me aan het denken gezet. De meesten onder u zullen hier niet stil bij staan, echter wanneer je dagelijks bezig bent met deze materie dan krab je je wel even achter je oor. Uitwerksoftware voor typisten en auteurs zorgt voor sneller werken dan vroeger toen we met bandjes werkten. En er zijn veel secretaresses die dit uitwerken van audio-bestanden juist erg leuk vinden.

meer lezen

Desktop & smartphone App van Philips SpeechLive

SpeechLive van Philips werkt met twee apps: een desktop app en een app op de smartphone.

 

Werk online met Speechlive

 

Weinig tijd om een dictaat op te nemen? Dat is geen probleem. Het dictaat kan in een browser of op de desktop app worden begonnen en afgemaakt op de smartphone met de SpeechLive app of vice versa. 

meer lezen

Microsoft en Nuance een sterk team

Nuance bij Microsoft groep

Het is nu officieel, Nuance maakt nu deel uit van de Microsoft-groep

 

Daarnaast heeft Dragon Medical One voor het tweede jaar op rij de Best in KLAS award gewonnen voor zijn spraakherkenningsmogelijkheden.

 

meer lezen

De advocaat die “lekker binnenloopt”, klopt dat beeld wel?

Klopt het dat een advocaat veel verdient?

Advocaten behoren tot de beroepsgroep die in ogen van velen een behoorlijk hoog uurtarief berekent.

 

Uurtarieven van tussen de € 175 en ruim € 200 zijn niet ongebruikelijk, en dan heb ik het over de tarieven voor particulieren. Op de zakelijke markt kunnen de prijzen zeer snel oplopen waarbij gerenommeerde kantoren voor grote klanten wel eens het dubbele hiervan willen berekenen.

 

Voor de leek is het amper te begrijpen waarom de kosten zo hoog moeten zijn.

Dat een professional in het algemeen een vergoeding van ruim € 100 per uur vraagt vinden we vaak niet vreemd, maar zo gaan we in de buurt van de € 200 terechtkomen trekken we onze wenkbrauwen op.

 

Uiteraard zijn er diverse redenen opnoemen waarom het tarief zo hoog is. Het gaat namelijk niet alleen om het salaris van de advocaat; ook de overige kosten die het runnen van het bedrijf met zich meebrengen moeten meer uitbetaald worden.

meer lezen

Continue en rechtvaardige zorg in de praktijk

 

Ethische begrip in de zorg

 

Ik wil mij niet bezighouden met medisch-ethische theorieën. Dat is een vak op zich en een breed begrip. Voor onze eigen praktijk, waar we ook te maken hebben met diversiteit, is het essentieel om rechtvaardige zorg eens van meerdere kanten te belichten.

 

De discussie over rechtvaardig werd flink aangehaald in 2020 en 2021 en iedereen praatte mee, had een mening. In de Corona-tijd ging het vooral over leeftijd, corona, onderliggend lijden en IC-bedden. Al eerder over onbetaalbare geneesmiddelen en orgaandonatie.

 

Eigenlijk speelt rechtvaardige zorg al langer een rol in de zorg. Discussies in ziekenhuizen, in poliklinieken en zelfstandig behandel klinieken (ZBC). Een voorbeeld is een operatie van een gebroken heup of het aan elkaar zetten van een multiple onderbeenbreuk bij een bejaarde vrouw. Het eerder verstrekken van medicatie aan mensen met een Turkse achtergrond of juist meer medicatie geven zonder achterliggend onderzoek te verrichten. Vele meningen over medisch-ethische kwesties.

meer lezen

Welke app voor welke smartphone?

Welke apps zijn er voor spraakherkenning? en zijn de apps ook beveiligd? Dat laatste is vaak niet van toepassing op de gratis apps die er vandaag de dag zijn. 

 

 

Wat is het nut eigenlijk van een app in een beveiligde omgeving voor de spraakherkenningsproducten.  Zijn er wel apps die veilig zijn? 

 

meer lezen

Versnelde digitalisering van de Nederlandse samenleving

versnelde digitalisering in Nederland

De samenleving digitaliseert en bedrijven gaan hierin mee. Veel communicatie gaat nu online, dit heeft een grote invloed op het leven van iedereen. Voor inwoners en bedrijven is dit een positieve ontwikkeling. Technologie kan Nederland klaarmaken voor de toekomst.

 

Door deze technologie kun je informatie snel uitwisselen of vlotter en gemakkelijker zaken regelen. 

 

meer lezen

Dicteer Microsoft Edge Sneltoetsen met je stem

De webbrowser in Windows 10 en 11 is Microsoft Edge

 Je kunt er bijna niet meer omheen, de standaard webbrowser voor Microsoft Windows is Microsoft Edge

Internet Explorer wordt ook niet meer ondersteund door Microsoft. 

 

Google Chrome met Dragon gebruiken kan ook, bij beide moet je wel de extensie installeren om direct in de browser te kunnen dicteren, om spraakherkenning te gebruiken.

Meer over gebruik van spraakherkenning met Google Chrome lees je in de blog Dragon volledig werken in Chrome.


meer lezen

De notaris: actueler dan je misschien verwacht

Wat doet een notaris

Het notariaat: het is een begrip dat de meeste van ons wel kennen maar het is niet altijd even bekend wat een notaris doet.

 

De beknopte definitie is dat een notaris mensen helpt om tot rechtsgeldige en bindende afspraken te komen. Omdat de notaris deskundig maar vooral onafhankelijk en onpartijdig moet zijn, let hij op de belangen van alle betrokkenen.

meer lezen

Duurzaamheid: we kunnen er ondertussen niet meer omheen

duurzaam kantoor

De termen duurzaam en duurzaamheid horen we tegenwoordig overal terug. Dat komt omdat deze termen steeds belangrijker worden in Nederland. 

 

Steeds meer bedrijven houden zich bezig met duurzaamheid, dit is een bewonderenswaardig plan, maar hoe gaan ze te werk? 

 

‘Een beter milieu begint bij jezelf’, zegt het bekende riedeltje. En zo is het ook, iedereen die werkt laat ook een bepaalde footprint achter.  

meer lezen

Uitgebreide Cursusboek Dragon spraakherkenning

Dit uitgebreide leerboek neemt je aan de hand mee door de spraakherkenningsoftware zodat je optimaal gebruik maakt van Dragon Professional Individual, Dragon Group, Dragon Legal en Dragon Medical.

 

Begin goed met een hoge herkenning van 99,9% en werk snel en accuraat!

 

Bestel het uitgebreide cursusboek met oefeningen en opdrachten voor spraakherkenning voor de computer: Dragon.

meer lezen

Utilities voor Olympus software en hardware

Olympus Audio stelt naast haar software en hardware, een aantal handige tools gratis beschikbaar om het werken en onderhouden makkelijker te maken en sommige bugs en problemen op te lossen.

 

Vorig jaar is Olympus overgegaan naar een ander bedrijf. Bij enkele producten wordt bij de update de merknaam van Olympus Corporation in OM Digital Solutions veranderd.

meer lezen

Overal dicteren met de Olympus Dictation-app

Voor degenen die vaak onderweg zijn voor hun werk, kan het gemakkelijk zijn om je digitale recorder te vergeten of in een situatie terecht te komen waarin deze onverwachts nodig is. De Olympus Dictation-app is perfect voor deze gevallen, vooral als je je opnamen snel terug moet sturen naar je kantoor of een e-mail voor transcriptie.

 

Deze app gebruikt Olympus Dictation Delivery Service (ODDS). De Olympus Dictation-app is beschikbaar voor zowel iPhone als Android en stel je in staat opnamen van hoge kwaliteit te maken, waar je ook bent, met een verscheidenheid aan geavanceerde opnamefuncties.

 

De app kan worden gedownload van zowel de Apple App Store als de Google Play Store voor de gratis proefperiode van 60 dagen. De volledige versie van de app is vereist voor volledige e-mail integratie mogelijkheden. Wanneer de app voor de eerste keer wordt geopend, moet je eerst de gratis proefperiode starten of als je al een ODDS-licentie hebt, kun je de app verbinden met ODDS op de online-server. 

meer lezen

Virtual Reality (VR) voor de zorg

VR cabine voor traumaverwerking

Al in 2017 las ik over het inzetten van VR brillen bij ontspanning. Verpleegkundigen, met name IC-verpleegkundigen, testten de brillen om de dagelijkse werkspanning van zich af te laten glijden. En met succes. Op een HealthCare congres zag ik de eerste VR-cabine voor traumaverwerking PTSS en VR-testen met comapatiënten. Vorig jaar, 2020, werd de VR-bril getest door coronapatiënten om de zwaar belastende IC-opnames te verwerken, de zogenaamde Post Intensive Care Syndroom (PICS).

 

Kortom, je ziet virtual reality breed ingezet worden in zowel de cure als de care, bij personeel en patiënten, bij stressverlaging en stressverwerking. De fysieke en digitale wereld vermengen met elkaar. We kunnen moeilijk de werkelijke en namaak wereld van elkaar onderscheiden. Kunnen we echt nog wel van nep onderscheiden? 

meer lezen

Dragon Medical One, test het zelf uit

Nuance Dragon Medical One. De real-time medische spraakherkenning die in de cloud werkt. Met DMO, speech recognition kun je dicteren bij de cursor en krijg je spraak-naar-tekst vertaling. Maak gebruik van je eigen spraakprofiel en woorden. Veel medische woorden krijg je gratis erbij.  

 

meer lezen

Papieren dossier vernietigen na digitaal opslaan met Kofax Power PDF

versnelde digitalisering in Nederland

Zoals je hier leest is het voor vele bedrijfstakken toegestaan om papieren dossiers, facturen, bestellingen, wilsverklaringen en dergelijke te digitaliseren. Je mag dan de oorspronkelijke papieren wegdoen, wel op de juiste manier vernietigen, bijvoorbeeld met een papierversnipperaar. Zolang je maar op de juiste manier hebt gedigitaliseerd. 

 

Maar hoe zit dat met een medisch dossier, mag je papieren patiëntendossiers vernietigen? En mag je facturen en bonnetjes zomaar inscannen en weggooien of moet je die bewaren?

 

 

meer lezen

Het belang van e-participatie

Het belang van e-participatie

De verhouding tussen de overheid en de burgers is aan het veranderen.

 

De invloed van de inwoners neemt sterk toe. Dit komt omdat ze zich steeds meer betrokken voelen met wat er in hun wijk gebeurt. Daardoor ondernemen ze steeds vaker actie in hun omgeving.

 

Ze denken mee met nieuwe speeltuinen of bedenken een oplossing voor het onderhoud, doen vrijwilligerswerk of organiseren schoonmaakacties. 

meer lezen

Gelijke behandelingen voor iedereen in Nederland

Gelijkheid in Nederland

 

Als we het hebben over de term “gelijkheid voor iedereen” denken veel mensen aan juristen of activisten. Dit beeld wat wij daarvan hebben klopt, maar deels ook weer niet.

 

Want veel meer mensen hebben hier dagelijks in hun werk mee te maken; denk aan een verpleegkundige, wijkagent of een gemeenteambtenaar.

 

Maar als we het breder trekken, kan iedereen wel meedoen met de Nederlandse samenleving? Hoe is dat hier geregeld, welke wetten zorgen ervoor dat iedereen kan meekomen? En hoe worden die uitgevoerd?

meer lezen

Online accountant en Next level accountant

Wij houden van snel en slim werken en wat we niet zelf hoeven te doen, automatiseren we. We houden van onafhankelijkheid en vrijheid, werken wanneer wij willen en waar we willen.

 

En dat geldt ook voor onze financiën. 

meer lezen

Nuance streaming Dragon Professional Anywhere

Dragon Professional Anyhwere

Nuance Communications heeft zijn cloudgebaseerde Dragon Professional Anywhere-spraakherkenningssoftware uitgebreid met meerdere vaktermen, voor vakgebieden zoals Legal, Finance en paramedisch. 

 

Dragon Professional Anywhere (DPA) wordt ingezet binnen meerdere platformen. Cedere heeft DPA uitgerold binnen meerdere vakgebieden. Test het nu voor vier weken uit.

 

 

 

meer lezen

Virtueel advocatenkantoor met virtuele grond en adres

Door de snelle ontwikkelingen waardoor we steeds meer online werken rijst de vraag of we nog een kantoor nodig hebben. Moderniseren we het stenen pand of bouwen we binnen enkele jaren ons eigen virtuele kantoor dat we naar eigen smaak kunnen ontwerpen en inrichten?

 

Stappen we nu al in met Metaverse, de driedimensionale virtuele wereld in combinatie met MS Teams, Microsoft Mesh? Of is Decentraland de toekomst? Waar je nu al virtuele grond kunt kopen en een (digitaal) kantooradres?

 

meer lezen