Nieuws en Blogs

Altijd belangrijk, de juiste informatie lezen


PHILIPS VOICE TECHNOLOGY IN DE CLOUD

Philips SpeechLive, een andere dicteeroplossing, werkt volledig via de cloud.  Optimaal voor deze tijd. Waarin we meer flexibel werken met Saas oplossingen en licentie structuren.

Zoals bijna elke software leverancier werkt ook Philips Dictation, Speech Processing Solution GmbH, gedeeltelijk in de cloud. Philips SpeechExec Pro communiceert met de cloud oplossing en dit geeft voordelen. Hier lees je welke. 

 

meer lezen

Zijn groene en blauwe ruimtes goed voor geestelijke gezondheid?

Zelf loop ik het liefst door vrije ruimte met een headset op voor de spraakherkenning. In een ruim kantoor met planten en aardetinten.

Aardetinten, daar kan ik weinig onderzoek over terugvinden. Onderzoeken naar groene en blauwe werkterreinen des te meer. WHO benadrukt het belang van groen voor positieve welbevinden.

meer lezen

Audio nodig voor Dragon NaturallySpeaking: 16 bit geluidskaart

Dragon audio chip

Nuance vereist een 16-bit geluidskaart/geluidschip voor  Dragon Professional.

Maar wat is 16 bits audio dan precies?

 

Bij gewone geluidskaarten bij een laptop of computer, is audio vaak geen probleem maar bij servers of nieuwere lichte laptops kan het ontbreken van een 16 bits audio chip een probleem zijn.

 


meer lezen

Dragon spraakherkenning werkt niet goed met Windows 11

Nieuwste versie van Windows, Windows 11

Microsoft is vanaf 5 oktober begonnen met het verspreiden van Windows 11. Windows 11 is een gratis upgrade van Windows 10. Wat moet je doen en wat is het gevolg voor Dragon spraakherkenning en dicteren? 

meer lezen

Dragon Professional Anywhere nieuwste versie

De nieuwste versie van Dragon Professional Anywhere client 2021.4 is beschikbaar met veel nieuwe en handige onderdelen.

 

Op deze pagina vertellen we over de voordelen van de nieuwste versie Dragon Professional Anywhere en wat je moet doen om deze nieuwe versie te krijgen.

 

📌 Het is belangrijk dat je voor 28 februari dit uitvoert!!

 

📌 Er zijn 3 methoden om DPA te installeren. Het is belangrijk om te weten hoe je nu werkt.

meer lezen

25 % korting Dragon Speech Instructie

Cedere hoofdkantoor

Cedere vindt het belangrijk dat je het maximale uit Dragon haalt en biedt 25 % korting op een training tot 1 maart 2022. Leer Beter, Sneller en Slimmer werken met DRAGON SPEECH, Dragon professional Individual, Group, Legal of Medical.

 

We trainen Dragon en Power PDF gebruikers online met Teamviewer. Handige en heldere documentatie wordt vooraf toegestuurd.

Handboek en onmisbare muismat met meest gebruikte spraakopdrachten worden tijdens de instructie gebruikt en zijn ideaal als naslagwerk. Laat je inspireren door de docent.

 

Doeltreffende instructie of training, online of op locatie, op je werkplek of met een klein groepje betrokkenen.  De docent legt je haarscherp uit hoe jij tot 5 keer sneller kunt werken.

meer lezen

Virtueel advocatenkantoor met virtuele grond en adres

Door de snelle ontwikkelingen waardoor we steeds meer online werken rijst de vraag of we nog een kantoor nodig hebben. Moderniseren we het stenen pand of bouwen we binnen enkele jaren ons eigen virtuele kantoor dat we naar eigen smaak kunnen ontwerpen en inrichten?

 

Stappen we nu al in met Metaverse, de driedimensionale virtuele wereld in combinatie met MS Teams, Microsoft Mesh? Of is Decentraland de toekomst? Waar je nu al virtuele grond kunt kopen en een (digitaal) kantooradres?

 

meer lezen

Gelijke behandelingen voor iedereen in Nederland

Gelijkheid in Nederland

 

Als we het hebben over de term “gelijkheid voor iedereen” denken veel mensen aan juristen of activisten. Dit beeld wat wij daarvan hebben klopt, maar deels ook weer niet. Want veel meer mensen hebben hier dagelijks in hun werk mee te maken; denk aan een verpleegkundige, wijkagent of een gemeenteambtenaar. 

meer lezen

Dragon Medical van Nuance in de cloud

Vroeger, en ik spreek nog niet eens over zo lang geleden, was er geen cloud. Er zijn altijd wel wolken geweest (vrij regelmatig zelfs), een digitale cloud is iets van de laatste jaren. Het betekende een enorme revolutie op het gebied van IT-techniek. 

 

Als gebruiker van spraakherkenning maakt het je waarschijnlijk niet zo heel erg veel uit. De software moet gewoon goed werken.

ICT medewerkers liepen wel tegen beheer grenzen aan, van wat er mogelijk was op een lokale computer. Dit moest beter. 

meer lezen

Kluis of Cloud: wat is de oplossing voor het eeuwige leven van het notariaat?

In de juridische sector zijn de bewaartermijnen van diverse dossiers en documenten een bekend verschijnsel. Zo meldt de Nederlandse orde van advocaten dat de meeste dossiers vijf jaar bewaard moeten worden gerekend vanaf de datum dat men de zaak afsloot.


Maar omdat de bewaartermijn van onder andere administratieve gegevens en gegevensdragers zeven jaar is zullen veel archieven pas na zeven jaar vernietigd worden.

 

Door deze manier van werken kan je je voorstellen dat veel

                                                                advocatenkantoren over een behoorlijk archief beschikken; dit is echter

                                                                kinderspel vergeleken bij wat een notaris moet bewaren.

meer lezen

Dragon Medical One, test het zelf uit

Nuance Dragon Medical One. Real-time, streaming medische spraakherkenning, speech recognition in de cloud.

Ook wel DMO genoemd. Dicteren bij de cursor en de spraak-naar-tekst vertaling via een server in de cloud. Met je eigen spraakprofiel en woorden. Veel medische woorden per vakgroep ingedeeld. Versleuteld verstuurd. 

 

 

meer lezen

Nuance beschikbaarheid Dragon Professional Anywhere

Dragon Professional Anyhwere

Nuance Communications heeft zijn cloudgebaseerde Dragon Professional Anywhere-spraakherkenningssoftware is uitgebreid met meerdere vaktermen, voor vakgebieden zoals Legal, Finance en paramedisch. 

 

Dragon Professional Anywhere (DPA) wordt ingezet binnen meerdere platformen. Cedere heeft DPA uitgerold binnen meerdere vakgebieden.

 

 

 

meer lezen

Kofax Power PDF 4 - beste PDF software

Kofax PowerPDF 4

Als het gaat om het eenvoudig en veilig beheren van PDF's, vertrouwen meer dan 2 miljoen klanten elke dag op Kofax Power PDF.

 

Waarom? Omdat PPDF Advanced is gemaakt voor zakelijke gebruikers. PPDF Standard voor particulieren.

 

meer lezen

Het belang van e-participatie

Het belang van e-participatie

De verhouding tussen de overheid en de burgers is aan het veranderen. De invloed van de inwoners neemt sterk toe. Dit komt omdat ze zich steeds meer betrokken voelen met wat er in hun wijk gebeurt. Daardoor ondernemen ze steeds vaker actie in hun omgeving. Ze denken mee met nieuwe speeltuinen of bedenken een oplossing voor het onderhoud, doen vrijwilligerswerk of organiseren schoonmaakacties. 

meer lezen

Data Driven Finance voor organisaties

Big data verzamelen en ordenen

Wat doet een CFO met alle informatie en data?

 

De meeste bedrijven gebruiken een CRM (contact relatie management systeem) met veel informatie van en over de klant, data dus. En nog meer informatie kun je van het Internet, Websites, Social Media, gewenst of ongewenst, binnenhalen. Een enorme hoeveelheid data uit verschillende bronnen.

 

De bronnen ervan zijn divers en de data is zowel gestructureerd als ongestructureerd, nuttig en onnuttig. Dit alles samen noemen we Big Data, en daar kunnen machines algoritmes uit halen. Businessplan baseren op data heet data driven finance.

 

meer lezen

Efficiënt werken binnen de Rechtspraak met achterstanden

De rechtspraak kampt met achterstanden

Wanneer we naar de rechtbank gaan hopen we dat onze zaak zo snel mogelijk maar vooral ook eerlijk behandeld wordt. De rechtspraak heeft eigenlijk altijd al in meer of mindere mate met een achterstand te kampen gehad.

 

Maar in maart 2020 kwam de hele machinerie

met één klap tot stilstand: door de coronapandemie konden alleen de meest urgente zaken op de oude werkwijze doorgaan. Er brak een nieuwe tijd aan omdat Iedereen

zoveel mogelijk thuis moest werken.

meer lezen

Werken in een wereld zonder E-mail

werken zonder e-mails beantwoorden

Niet lang geleden las ik een titel van een boek: Werken in een wereld zonder e-mail. Ik werd daar erg door getriggerd. Moderne kenniswerkers communiceren voortdurend. Zou dat mogelijk zijn?

 

In het verleden was juist e-mail de oplossing om minder druk te zijn. Telefoon stond roodgloeiend en iedereen wilde op locatie vergaderen. Veel tijd waren we onderweg. 

 

Support werd geregeld via de telefoon, inloggen op een server of via een extern bureaublad. De komst van meer e-mail-gebruik was een serieuze oplossing.

 

 

meer lezen

Dragon volledig werken in Chrome

Om volledig stemgestuurd of spraakgestuurd met Google Chrome en Dragon Professional te werken moeten de Extensions binnen Google Chrome worden aangezet. GMail en andere software pakketten.

 

In onderstaande video wordt dat mooi uitgelegd. Weliswaar in het Engels, Engelstalig, echter wordt het wel duidelijk uitgelegd en je kunt de automatische vertaling aanzetten.


meer lezen

Virtual Reality (VR) voor de zorg

VR cabine voor traumaverwerking

VR-brillen voor HealthCare

 

Al in 2017 las ik over het inzetten van VR brillen bij ontspanning. Verpleegkundigen, met name IC-verpleegkundigen, testten de brillen om de dagelijkse werkspanning van zich af te laten glijden. En met succes.

 

Op een HealthCare congres zag ik de eerste VR-cabine voor traumaverwerking PTSS en VR-testen met comapatiënten. Vorig jaar, 2020, werd de VR-bril getest door coronapatiënten om de zwaar belastende IC-opnames te verwerken, de zogenaamde Post Intensive Care Syndroom (PICS).

 

Kortom, je ziet virtual reality breed ingezet worden in zowel de cure als de care, bij personeel en patiënten, bij stressverlaging en stressverwerking. De fysieke en digitale wereld vermengen met elkaar. We kunnen moeilijk de werkelijke en namaak wereld van elkaar onderscheiden. Kunnen we echt nog wel van nep onderscheiden? 

meer lezen

Nieuwe updates en versies van Philips Audio

Philips Speechlive dicteer oplossing

Er zijn veel nieuwe updates en upgrades van SpeechExec en SpeechLive beschikbaar. Philips verhelpt niet alleen de bugs maar zorgt ook voor verbeteringen en gebruikersgemak.

Op deze pagina vind je een overzicht van de nieuwe versies die beschikbaar zijn voor Philips hardware en software. Nieuwe updates voor Philips audio-app en dicteer-app.

 

Tevens firmware updates voor Philips SpeechMikes, voetpedaal en SmartMike.

 

meer lezen

Maakt de politie gebruik van spraakherkenning?

 

 

De politie maakt zeker gebruik van spraakherkenning. 

Veel politieagenten zijn niet alleen buiten op pad om de orde te handhaven maar zijn ook op kantoor werkzaam waar zij documenten en rapporten uitwerken. 

meer lezen

Rechtsbibliotheek van de Universiteit van Zürich

rechtsbibliotheek van Zürich

De een na grootste bibliotheek van Zwitserland met ca. 230.000 boeken.

 

Op reis in Zurich, Zwitserland, waar we een bibliotheek van de universiteit Zurich afdeling Recht wetenschappen bezochten. Een zeer indrukwekkend gebouw met alleen rechtskundige boeken uit de hele wereld. Beetje snuffelend tussen de genres werd duidelijk dat de Zwitsers 4 talen gebruiken. De voertaal is weliswaar Zwitserduits ( bijna onverstaanbaar) maar deze bibliotheek huisvest boeken in deze 4 talen: Duits, Engels, Frans en Italiaans.

meer lezen

Het gebouw van Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Het gebouw van Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Universiteit Zurich ZWITSERLAND

 

Vorige week heb ik een studiereis gemaakt naar Zwitserland, Bazel en Zürich, met een groep architecten. Het doel was om te leren over het gebruik van spraakherkenning in de bouw, constructie. Hoe de hazen lopen, wie veel teksten moet schrijven, beleidsstukken, berekeningen en wie daarin vastloopt of sneller wil werken. Het was een zeer aangename en leerzame reis.

 

Een van de gebouwen die we hebben bezocht was de bibliotheek van de universiteit van Zurich. Voor ons een kers op de taart. Een heel bijzonder gebouw ontworpen door de beroemde architect Santiago Calatrava. Hij integreerde de bibliotheek in de binnenplaats van het voormalige Scheikundegebouw uit 1909.

meer lezen

Dicteren met Olympus ODMS en voicerecorders

Met Olympus kun je professioneel dicteren met je  smartphone of voicerecorder. Altijd en overal.

 

ODMS is een veilig en krachtig dictaten workflow oplossing voor audio opnames, digitaal dicteren en transcribe (uitwerken).

 

meer lezen

Philips SpeechLive App realtime spraakherkenningssoftware

Philips Speechlive mobiel-app

Gebruik spraakherkenning met een app op je windows computer

 

Philips SpeechLive kennen we al een tijdje, dicteren met een gratis Philips app of met een Philips spraakrecorder. Sinds kort is er ook een desktop-app erbij gekomen. Eenvoudig in gebruik en herkenbaar. Dicteren nu in programma’s op je eigen computer.

 

 Live Transcribe

Een kleine SpeechLive balk met één grote rode knop om de microfoon aan te zetten. Of afhankelijk van het merk microfoon.

 

 

meer lezen

WE HEBBEN EEN WINNAAR VOOR DE POËZIEWEDSTRIJD!

Gedichtenwedstrijd met gebruik van spraakherkenning

De drie winnaars zijn bekend. Het was moeilijk kiezen tussen alle ingezonden gedichten. Maar we zijn eruit, met dank aan de jury. De jury heeft drie favoriete gedichten gekozen.

 

Iedereen heel erg bedankt voor het meedoen. We hebben genoten van alle levendige gedichten die zijn binnengekomen. Uit alle inzendingen zijn drie winnaars gekozen. 

 

 

 

 

meer lezen

Nieuw: Workflow Grundig DigtaSoft versie 7

DigtaSoft versie 6

DigtaSoft Pro: software voor een efficiënte samenwerking tussen auteurs en het secretariaat

De onafhankelijke DigtaSoft Pro spraakverwerkingssoftware biedt auteurs en secretariaat uitgebreid workflowbeheer. 

 

DigtaSoft bevat veel extra functies zoals het opzetten en beheren van meerdere in-boxen en voldoet ook aan de eisen van verschillende sectoren zoals de Zorg en Recht, medici en juridisch. 

 

 

meer lezen

Optimaliseer EPIC met Medische spraakherkenning van Dragon Medical

Dr Bret Shillingstad, Directeur en CMIO en Jill Machut, Services Line Director Nuance EHR Services: een les in hoe Epic en Dragon Medical je organisatie kan helpen.

 

Bekijk de informatiefilm: "Optimaliseer EPD met Nuance Dragon Medical One".

 

 

meer lezen

Hoe zet ik een ingesproken dictaat om in tekst met Dragon?

Tip: opnamen uitschrijven

Heel handig wanneer je een app op je smartphone gebruikt voor opname van gesproken aantekeningen of samenvattingen van gesprekken. Natuurlijk kun je ook een goede memorecorder gebruiken.  Hieronder vind je de uitleg hoe je deze dictaten kunt uitschrijven in bijvoorbeeld DragonPad of MS Word. 

 

Je kunt het uitschrijven ook door iemand anders laten doen. Je dicteert in een memorecorder en een collega zet de gesproken tekst om in geschreven tekst met behulp van Dragon. Wel je eigen spraakprofiel laten gebruiken. 

Gebruik een goede kwalitatieve memorecorder, die geschikt is voor Dragon. Op de site staan recorders welke geschikt zijn.

meer lezen

Dicteren in Excel voor administratiekantoren

Er zijn betrekkelijk veel administratiekantoren welke Excel gebruiken voor de financiële administratie. Op zich is Excel een goed en eenvoudig programma en wanneer je eenmaal mooie formules over meerdere tabbladen hebt gemaakt werkt het naar tevredenheid.

 

De eerste vraag die ik krijg van een administratiekantoor is of Dragon werkt in Microsoft Excel. Nu kan dat inderdaad, in alle Officepakketten kan Dragon dicteren en wegschrijven. 

meer lezen

Vergadermicrofoons, welke zijn geschikt?

Het gedwongen thuiswerken heeft de medewerker en manager duidelijk gemaakt dat dit goed mogelijk is en uitstekend werkt. De techniek loopt soms achter. Vergaderen via Teams of opname van vergaderingen eist goede kwaliteit van opnameapparatuur.

 

 

 

meer lezen

Geluid over geluidsboxen in plaats van headset

Regelmatig krijgen we de vraag waarom muziek niet meer over de boxen gaat nadat Dragon is geïnstalleerd.

 

Dit heeft niets met Dragon te maken maar met de headset of microfoon die is aangesloten aan de computer of laptop. De standaard instelling van Windows geluidsmixer.

 

Het is ook lekker om muziek of een filmpje op de achtergrond te draaien terwijl je aan het werk bent. Hoe lossen we dit op?

meer lezen

Moeite met professioneel dicteren?

Het lukt niet iedereen om met de stem een officieel document te dicteren. Spreektaal is anders dan schrijftaal. Dicteren is spreken in schrijftaal. Bij dicteren is de woordkeuze anders als ook de volgorde van woorden in een regel.

 

Praten kunnen we bijna allemaal, echter wanneer we een officieel document moeten dicteren, dan zijn wij ineens sprakeloos. Dicteren geeft zoveel tijdswinst, het is zeer de moeite waard om dit proces te optimaliseren. Want hoe doe je dat? Ik geef je graag wat suggesties.

meer lezen

Dragon spraakherkenning gebruiken op Apple computer

Hoe gebruik je Dragon Spraakherkenning op een Apple computer of Mac? Standaard werkt Dragon niet op een Mac, echter zijn er trucjes om het werkend te krijgen.

 

 Op een andere manier snel en slim werken met Dragon op een Apple?

 

Zoals onlangs een klant vroeg: ik heb mij laten verleiden tot het aanschaffen van een mooie laptop en nu heb ik een probleem. Gelukkig is dat op te lossen. Niet direct, enige ICT kennis is wel noodzakelijk.

meer lezen

Headset met active noise cancelling (ANC), wat is dat en hoe werkt het?

 

Met een noise cancelling( ruis onderdrukkende) koptelefoon dempt de storende omgevingsgeluiden, waardoor je zelf beter te verstaan bent. Dit is handig voor als je op een druk kantoor aan het werk bent, onderweg bent of snel afgeleid bent.

 

meer lezen

Hoe verander ik een naam van een spraakopdracht

Elke maand ontvangen de abonnees van de helpdesk, SLA of onderhoud tips om beter en sneller te werken met Dragon. Dat is erg prettig omdat je zo elke maand opnieuw naar je gebruik van Dragon kijkt en optimaliseert. 

 

De tips zijn voor Dragon Professional, Dragon Individual, Dragon Group en Dragon Legal en Dragon Medical Practice Edition (deze laatste is niet meer leverbaar, voor update neem contact op).

 

Deze tip bieden we je gratis aan. Wees wel voorzichtig! Succes!

meer lezen

Hoe zit het met de ICT bij GGZ instellingen?

Steeds meer zorg voor cliënten in de ggz verplaatst zich van verblijf in een instelling naar zorg thuis.

 

Dit houdt in dat ambulante zorg geleverd wordt buiten de muren van een instelling. Hierbij gaat het niet om één vorm van zorg, maar het kan van alles zijn: psychiatrische hulp, psychologische hulp, dagbesteding in de psychiatrie, thuiszorg of zorg bij een polikliniek.

 

meer lezen

Hoe schoon is jouw toetsenbord?

Werkplek schoonmaken

hygiënisch blijven werken tijdens en na Corona

 

Uiteraard is hygiënisch werken altijd al belangrijk, maar na de ontdekking van het COVID-19 virus is dit extra belangrijk geworden. Met name wanneer er veel achter de pc gewerkt wordt, is de hygiëne van deze werkplek  nog belangrijker geworden.

 

Uit onderzoek is gebleken dat toetsenborden, muizen en de omgeving daarvan een bron van bacteriën, schimmels en virussen kunnen zijn.

 

 

meer lezen

Het verschil tussen juridisch woordenboek in het Nederlands en Engels?

Woordenboek( Lexicon)  gebruiken tijdens spraakherkenning

Het verbaasde mij dat een Legal woordenboek voor Engelse spraakherkenning vele malen kleiner is dan die van het Nederlands. Cedere maakt lexica voor verschillende vakgroepen, waaronder Legal, in verschillende talen, waaronder Engels. 

 

Medische lexicons of juridische lexicons zijn totaal verschillend, op letselschade lexicons na. Letselschade lexicons combineert beide lexicons. Het medisch woordenboek wordt ook wel Thesaurus genoemd. 

 

Medische termen leent veel uit de medische terminologie en dus veel Latijnse en Griekse woorden. Juridische terminologie gebruikt meer algemene woorden, samengesteld uit het standaard Nederlands.

meer lezen

Tip: Achtergrond lawaai filteren bij Dragon

Achtergrondlawaai kan een oorzaak zijn van slechte spraakherkenning bij Dragon Professional.

 

Bij wisselende werkomgevingen kies je voor filteren van achtergrondgeluiden. Hier lees je hoe je stap-voor-stap Dragon instelt voor goede spraakherkenning.

 

Achtergrondlawaai filteren kan ook met een noice cancelling headset. Of met een microfoon die gericht is naar de spreker. In deze tip lees je hoe je het achtergrondlawaai kan filteren met behulp van een audio wizard.

meer lezen

De speakerphone voor online vergaderen een blijvertje

Vergaderen met een speakerphone

 

Eindelijk, het weer is beter, we merken steeds meer dat de versoepelingen doorgaan en soms zelfs vervroegd worden. Alle reden om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.

 

Toch is de kans groot dat we nog geruime tijd met de gevolgen van Covid-19 te maken hebben. Hybride werken is het nieuwe woord.

meer lezen

5 redenen om een Onderhoud en Support contract af te sluiten

Bij diverse software producten, zoals Dragon Group en Power PDF, is het mogelijk om een onderhoud en supportcontract  af te sluiten. Het is onverstandig om dit niet te doen.

 

Hier vind je 5 redenen waarom je wel een onderhoud en supportcontract moet afsluiten voor je softwareprogramma en bedrijfssoftware. Met name imaging en spraakherkenningssoftware zijn belangrijk om voortbestaan te garanderen.

meer lezen

Juridische Spraakherkenning met BaseNet, CCLaw en Fidura

Juridisch

Sneller werken met Dragon spraakherkenning rechtstreeks in specifieke dossiers voor advocatuur en notarieel. 

 

Met de komst van Kwaliteit en Innovatie rechtspraak (KEI) bij de Rechtspraak en Rechtbank, zien we advocaten overstappen naar cloud oplossingen voor complete software, CRM juridisch dossier .

 


meer lezen

Dicteren met Dragon Medical Direct - DMD

Met Dragon Medical Direct - DMD, voorheen Dragon 360,  gebruik je spraakherkenning voor dicteren bij de cursor. Dus daar waar de cursor staat. Dat kan in een EPD, Elektronische patiënten dossier, zijn of zelfs e-mail programma.

 

Dit spraakherkenningssoftware pakket kan meer. Standaardverslaglegging, uitslagen invoegen, voorspellen wat in het verslag moet (Project). 

 

 

meer lezen

10 tips om Dragon spraakherkenningssoftware te optimaliseren!

Tips om Dragon spraakherkenningssoftware te verbeteren

Dragon spraakherkenningssoftware moet regelmatig worden onderhouden.

 

Vroeg of laat wordt het systeem traag, of gaat de herkenbaarheid achteruit.

 

Soms beginnen mensen opnieuw, met een nieuw spraakherkenningsprofiel, maar dat is helemaal niet nodig. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je met je huidige profiel en toegevoegde woorden goed kan blijven werken.

 

Werk slimmer en verbeter het proces!

meer lezen

Multitasken vrijwel niemand kunt het, jij wel?

Makkelijker multitasken door gebruik te maken van spraakherkenning

Het was jarenlang het stokpaardje van de moderne mens, het multitasken.  Het werd gezien als een ideaal. Hierdoor kun je meerdere taken doen op het zelfde moment waardoor je tijd overhoudt voor andere taken.

 

De meeste denken dan snel dit is niet voor mij weggelegd. Maar het kunnen al simpele taken zijn die je uitvoert. Zoals tijdens een vergadering luisteren en aantekeningen maken. Want als je iets opschrijft, onthoud je het namelijk beter.

 

Vooral de mannen hadden het zwaar te verduren, want zij kregen al gauw het stempel dat ze totaal niet kunnen multitasken, terwijl vrouwen er volgens vele geboren experts in zouden zijn.

 

Kom er achter of jij kunt multitasken, doe de test!

meer lezen

Fijne vakantie of ervaar je vakantiestress?

 

 Zonder stress op vakantie gaan, dat is waar iedereen naar streeft. Maar hoe pak je dat aan. Draag je al je taken over aan een collega vlak voordat je op vakantie gaat of werk je in het voren? 

 

Normaal gesproken een periode van meestal van tevoren extra hard doorbuffelen, want je werkt meer in het voren dan normaal om hopelijk meteen na de vakantie de draad weer te kunnen oppakken. 

 

Meestal zorg je er vaak ook al voor dat allerlei documenten al min of meer klaar staan voor je ondersteuning mocht er tijdens je vakantie om gevraagd worden.

 

Misschien heb je een kantoorgenoot die voor je waarneemt en waarvoor een briefing per zaak klaar moet liggen; dit alles om ongestoord weg te kunnen. Want na deze periode van wat extra inspanning volgde normaal gesproken een periode van gemiddeld twee à drie weken waarin je tot rust kon komen, genieten van je reizen of tijd met familie en/of vrienden.

 

Veel mensen ervaren al stress in de weken voordat ze op vakantie zijn, dit zou anders kunnen en moeten.  

meer lezen

Jabra PanaCast voor professionele vergaderingen

Jabra PanaCast

In een wereld waarin we fysiek meer gescheiden zijn dan ooit, de regel van de anderhalvemetersamenleving nog steeds gehandhaafd wordt is de afstand van medewerker tot medewerkers groter dan ooit. Juist nu er zo’n behoefte is om weer naast elkaar te werken.

 

In deze tijden houden de meeste bedrijven vergaderingen op afstand of vanuit huis. Hiervoor heeft Jabra een nieuwe lijn ontwikkeld namelijk de Jabra PanaCast serie. De Jabra PanaCast heeft een geweldige audio en video voor haarscherp beeld. Zo lijkt het net of je midden in de vergadering zit. 

meer lezen

Dicteren als dagelijkse kost

De term dicteren komt bij Cedere dagelijks voorbij want het overgrote deel van de producten dat wij aanbieden heeft te maken met een of andere wijze van dicteren.

 

Wat is dicteren?

Volgens Van Dale is het 1. Voorzeggen om te laten opschrijven, 2. Zonder onderhandeling opleggen.

Het zal duidelijk zijn dat het in ons geval om de eerste omschrijving gaat. De tweede is een omschrijving waar we vaak zelf niet zo gauw aan denken, maar onder andere het woord dictator is hiervan afgeleid.

meer lezen

Wat verdient een accountant deel 2

accountant aan het werk

De nieuwe accountant en zijn lifestyle.

Op de werkvloer vind je steeds meer medewerkers die zich bezig houden met een zinvol leven, er is meer dan werk. Er is een gezin en familie, vrienden en sport. Het milieu en voortbestaan van de wereld. Voeding en koken.

 

Minder werk-woon verkeer, beter werk-privé verhouding, meer sporten: meaningful living.

 

Voor degenen die niet de voorkeur geven aan vaste, meer conventionele werkmethoden, zoals traditionele werkuren en zuurverdiende bonussen, biedt spraakherkenning een nieuwe lifestyle. De nieuwe accountant dicteert met Dragon Finance of onderweg met Philips SpeechLive.

meer lezen