Nieuws en BlogsPoly of Plantronics? We noemen ze maar even Poly (Plantronics)

Plantronics, bekend van de headsets, heeft in 2018 Polycom, bekend van de video-conferencing, overgenomen. Ze gaan samen verder onder de naam Poly.

 

 

De combinatie tussen audio en video (vergaderen) is momenteel een HOT TOPIC. We konden al overal werken maar juist nu zien we dat iedereen zich voorbereidt op de toekomst en er voor gaat zorgen dat de techniek meebeweegt. De techniek moet zich aanpassen aan de werkruimte van de werknemer en de gebruikte software. En daar is Poly op ingesprongen.

meer lezen

Volbloed, Halfbloed of noemen we haar Indo?

Vrijwel iedere beroepsgroep maakt gebruik van een bepaald jargon. Een bouwvakker kent termen en afkortingen die voor iemand die nooit klust onbekend zijn. En soms moet je maar net weten waar het over gaat.

 

Zelf denk ik wanneer ik “baco” hoor aan een cola-Bacardi, maar een monteur zal waarschijnlijk “bahco” bedoelen , een moersleutel genoemd naar een bekende fabrikant.

meer lezen

Nieuwe service release van de Philips Speech software

In februari 2020 werd Speechexec 11.5 SR1 uitgebracht. Hierbij werd het nieuwe licentie systeem geïntroduceerd.

Op basis van feedback van gebruikers is er nu een Service Release uitgebracht om de gebruikerservaring te verbeteren.

meer lezen

Social Media versus juridisch correcte taal: wie wint?

Het Covid-19 virus haalt op dit moment nog dagelijks de headlines.

De Tijdelijke Wet maatregelen Covid-19 die door het kabinet op tafel is gelegd  doet heel veel stof opwaaien.

 

Vrijwel meteen werden de Social media overspoeld door berichten van allerlei platforms, belangenorganisaties en dergelijke die steigerden bij de aankondiging van deze wet.

meer lezen

Radiologie en Dermatologie en AI-systeem

AI, Articifical Intelligence, heeft mij altijd getriggerd. Een AI-systeem is multi inzetbaar en wanneer je het systeem goed inricht wordt het een goede ondersteuning voor de medische wereld.

We zien dat Nuance met de producten DMD en DPA gebruik maakt van AI en dat de herkenbaarheid met 33 % is gestegen ten opzichte van de oude methode met statistieken. Deep learning in combinatie met AI.

meer lezen

Beschermen en schoonmaken van microfoons

Door de COVID-19 pandemie is hygiënisch werken nog belangrijker geworden dan dat al was. Wanneer we met spraakherkenning werken, maken we gebruik van microfoons en headset om goede audiokwaliteit te garanderen.

 

Het spreken in de microfoon gebeurt op korte afstand van de mond. Het blijkt dat het COVID-19 virus vooral verspreid wordt door kleine druppeltjes die wij uitademen. Er mag dan ook verondersteld worden dat deze druppeltjes op het oppervlak van de microfoon terechtkomen, en wanneer deze druppeltjes besmet zijn met het virus, anderen besmet kunnen raken.

Dit is natuurlijk vooral het geval wanneer meerdere mensen van een microfoon gebruik maken.

meer lezen

Drie maanden verder: hoe corona proef ben jij

* door Hanneke Tutupoly
* door Hanneke Tutupoly

Covid 19 heeft nog steeds grote invloed op ons dagelijks leven.

Langzamerhand worden de teugels wat meer losgelaten; we mogen weer naar de terrassen, uit eten, de camping. Maar bij dit alles blijft de 1,5 meter norm gelden.

Maar na ruim drie maanden van maatregelen en bij een afname van het aantal besmettingen valt het niet mee om je aan de maatregelen te houden.

 

meer lezen

Algemeen Nederlands Woordenboek

Digitaal woordenboek van het eigentijdse Nederlands in Nederland, Suriname, Vlaanderen en Caribisch gebied van 1970 tot heden. 

 

Heb je gevoel voor taal en wil je de nieuwste trends gebruiken, dan is dit een leuke blog. Je kunt de woorden downloaden en importeren in Dragon spraakherkenning en direct gebruiken!

meer lezen

Wat vinden Nederlanders van elkaars accent?

Het is zelf zo dat de Groningers kleiner worden geschat dan ze werkelijk zijn.

Er is een groot onderzoek gestart naar de beoordeling van accenten. het onderzoek heet Sprekend Nederland.

 

Je kunt meedoen door een app te downloaden en met je accent teksten voor te lezen.

meer lezen

Mijn stem opnemen voor later ..

Onlangs bezocht ik een klant voor spraakherkenning. Zijn stem was opgenomen en opgeslagen voor later. Je eigen stem voor later, voor als je niet goed meer kunt spreken, wanneer je hersenen nog goed functioneren maar de woorden niet meer uit je mond komen. Zoals bij de ziekte ALS.

 

Je stem verliezen is je identiteit verliezen.

meer lezen

Dragon, spreek je mijn dialect?

Dialecten zijn een onderdeel van wie we zijn, en in een wereld die steeds mondialer van aard is, kan dat voor velen van ons, een thuis vormen.

Velen vragen zich af hoe we spraakherkenning kunnen trainen om een dergelijke unieke regionale talen te begrijpen?

meer lezen

Woorden in voorbeeldzinnen voor optimale herkenbaarheid

Woordenboeken voor advocatuur en medici kunnen extra toegevoegd worden aan Dragon Professional en Medical.

 

Niet alleen losse woorden worden toegevoegd, ook complete voorbeeldzinnen worden geanalyseerd.

 

Context controle en combinatiewoorden maken dat de herkenbaarheid van Dragon hoog is. Je kunt dit ook zelf uitvoeren.

meer lezen

Maak kennis met Dragon Professional Anywhere

Donderdag 11 juni presenteert Cedere online een demonstratie van Dragon Professional Anywhere, DPA, de nieuwste software van Nuance.

 

Cloudbased en toch een eigen spraakprofiel, lexicon en spraakopdrachten. 

 

Maak kennis met DPA, zie de voordelen en stel vragen. Dragon Professional Anywhere voor de verschillende beroepsgroepen en vakgebieden. 

meer lezen

Coronacrisis is Domme Pech

*Cijfers Rabobank prognose 2020, klik voor vergroten
*Cijfers Rabobank prognose 2020, klik voor vergroten

Ik kan het boekje ONDERNEMEN IN ZWAAR WEER (Kersholt) zo uit de kast trekken. Nog een overblijfsel van de laatste twee crisissen die we hebben meegemaakt. Dat heb je wanneer je al 20 jaar onderneemt.

Dit boekje heb ik in 2013 gekocht toen de onderneming volgens mij in zwaar weer terecht zou  komen. Achteraf viel dat erg mee en zijn we niet verder dan fase één van de vijf gekomen. 

 

 

meer lezen

PERSBERICHT: Verminderde blootstelling microben met Olympus

Hamburg, 30 april 2020 - Olympus Professional Dictation biedt uitgebreide en efficiënte oplossingen voor dicteerworkflows via spraak-naar-tekst, hardware en software, biedt antimicrobiële en met alcohol te reinigen dicteerapparaten voor degenen aan de frontlinie. Artsen, advocaten en wetshandhavers, dat zijn slechts een paar van de professionals die zich inzetten om het leven gezonder en veiliger te maken.

meer lezen

Hoe de wereld in 2020 veranderde, blog over E-signing, Kofax SignDoc

We mailen documenten, de vraag of e-mail wel veilig is wordt opgelost door de mogelijkheid om documenten om te zetten naar PDF-bestanden, die je  eventueel extra kunt beveiligen.

Wat blijft echter tijdrovend? Het ondertekenen van contracten, overeenkomsten, het accorderen van afspraken.

 Je kunt op de oude manier ondertekenen, en doorsturen naar de volgende die moet tekenen. Werken via e-signatures is dan een betere optie.

 

meer lezen

Jabra Evolve headsets

 

In het assortiment!

Uitgebreid getest voor spraakherkenning:
de Jabra Evolve headsets.

Hieronder vind je een overzicht van de Jabra Evolve headsets. Goede prijs voor een goede headset.

 

 

meer lezen

Hygiënisch blijven werken in en na de coronatijd

Uiteraard is hygiënisch werken altijd al belangrijk, maar na de ontdekking van het COVID-19 virus is dit extra belangrijk geworden. Met name wanneer er veel achter de pc gewerkt wordt, is de hygiëne van deze werkplek een nog belangrijker issue geworden.

 

Uit onderzoek is gebleken dat toetsenborden, muizen en de omgeving daarvan bronnen van bacteriën, schimmels en virussen kunnen zijn.

 

 

meer lezen

Dragon: Gratis webinar Q&A Vragenuurtje

Op 28 mei is het weer zover, dan geeft Richard Ouwejan een gratis webinar Dragon Q&A - vragenuurtje.

 

Gebruik je Dragon Individual of Group en wil je vragen stellen, dan kan dat vooraf of tijdens de webinar.

 

Meld je aan op de volgende pagina:

Aanmelden webinar

Dragon: maak een Autotekst of sneldictaat van terugkerende tekst

Je kunt een Autotekst, sneldictaat of sjabloon maken voor tekst die je vaak gebruikt of tekst die ingewikkeld is om te dicteren binnen Dragon Professional Individual en Group.

 

Wanneer je de Autotekst uitspreekt, schrijft Dragon de langere versie uit. Je kunt bijvoorbeeld “Mijn e-mailadres” in een document laten uitschrijven door ‘mail adres’ te zeggen om je volledige e-mail adres te dicteren.

meer lezen

Blog: Licht aan het eind van de tunnel

Eindelijk, sinds 1 juni jongstleden, gloort er meer licht aan het einde van de tunnel.

 

Diverse experts gaven al aan dat het voor mensen noodzakelijk is om uitzicht op een betere toekomst te hebben wanneer je wilt  dat men zich houdt aan de nog steeds strenge corona regels.

meer lezen

Dragon: Backup gebruikersprofiel

Het is erg belangrijk om regelmatig een backup te maken van uw spraakprofiel. Een computer loopt weleens vast of krijgt een nieuwe installatie. Jammer om weer opnieuw te beginnen, nieuwe woorden toe te voegen, spraakopdrachten opnieuw te maken.

 

Hieronder vind je een methode om een backup te maken en deze oude spraakprofiel op een nieuwe computer te importeren.

meer lezen

Corona Covid-19 woordenboek

Nieuwe woorden in het tijdperk van de Corona. COVID-19 heeft er voor gezorgd dat veel nieuwe woorden zijn ontstaan. Niet langzaam zoals normaal, maar in een flink snel tempo. Woorden die we direct begrijpen. Hoestschaamte, lockdown, coronahamsteren, coronakont, zorgapplaus, groepsimmuniteit, anderhalvemetersamenleving...

 

 Download het lexicon voor Corona woorden!

meer lezen

Dragon Professional Anywhere (DPA) van Nuance

 

Nu ook in Nederland, de nieuwe Nuance Dragon Professional Anywhere. In 2019 is de Engelse, Franse en Duitse versie uitgerold en dit jaar werden meerdere talen uitgerold waaronder Nederlands.

meer lezen

Mentaal lexicon

Het mentaal lexicon maakt deel uit van ons langetermijngeheugen.

 

Van elk woord zijn in het mentaal lexicon verschillende eigenschappen opgeslagen: klank en uitspraak, opbouw van een woord, betekenis, woorden in zinnen en spelling.

meer lezen

Covid-19, wat moeten we ermee?

De opkomst en onderschatting

 

Ik weet nog goed: in de loop van januari kwamen er steeds meer berichten over een ernstig virus dat in China rond waarde. Zoals zovelen dacht ook ik “wat veel aandacht voor een griepje”.

meer lezen

5 tips om Gmail of Outlook Mail met spraakherkenning snel te werken..

Steeds meer mensen gebruiken online e-mailpakket zoals Gmail of Outlook Mail voor het versturen en ontvangen van e-mails. 

Om snel met spraakherkenning te kunnen werken is het wel handig dat naast het dicteren van tekst ook de spraakopdrachten worden gebruikt. Het is sneller om spraakopdrachten te geven dan met de muis op de juiste button te klikken.

meer lezen

Dicteren in Excel voor administratiekantoren

Er zijn betrekkelijk veel administratiekantoren welke Excel gebruiken voor de financiële administratie. Op zich is Excel een goed en eenvoudig programma en wanneer je eenmaal mooie formules over meerdere tabbladen hebt gemaakt werkt het naar tevredenheid.

 

De eerste vraag die ik krijg van een administratiekantoor is of Dragon werkt in Microsoft Excel. Nu kan dat inderdaad, in alle Officepakketten kan Dragon dicteren en wegschrijven. 

meer lezen

Veel voorkomende taalfouten in financiële teksten

Financiële teksten neigen naar juridische teksten maar zijn niet altijd bedoeld voor juridische lezers. De financiële teksten worden vaak vertaald vanuit het Engels of er worden Engelse woorden gebruikt. De teksten zijn vaker bedoeld voor niet financiële personen maar moeten wel juridisch juist zijn.

meer lezen

Dragon: extra spraakopdrachten in WORD

Microsoft WORD bedien je met standaard spraakopdrachten. 

 

Gebruik je veel dezelfde handelingen, dan kun je beter de opdracht erbij zoeken of een spraakopdracht zelf maken.

 

Hieronder zie je een opsomming van de meest gebruikte spraakopdrachten van Dragon. Deze spraakopdrachten gelden voor de meeste versies van Microsoft WORD.

meer lezen

Vergadermicrofoons, welke zijn geschikt?

Het gedwongen thuiswerken heeft de medewerker en manager duidelijk gemaakt dat dit goed mogelijk is en uitstekend werkt. De techniek loopt soms achter. Vergaderen via Teams of opname van vergaderingen eist goede kwaliteit van opnameapparatuur.

 

Cedere gebruikt spraakherkenning en voor meetings Microsoft Teams en TeamViewer met speciale microfoons.

 

Zelf gebruik ik een losse USB-microfoon, speciaal ontwikkeld voor spraakherkenning en kan tevens VOIP telefoneren en online vergaderen. Wanneer je alleen zit gaat dit prima. Voor grotere groepen heb je toch een speciale vergadermicrofoon nodig.

 

meer lezen

Cedere werkt door; Cedere helpt met thuiswerken

Thuiswerken: Cedere biedt hulp bij thuiswerken.

 

Makkelijk doorwerken vanuit huis geldt niet voor iedereen. Cedere probeert te helpen. Veel klanten werken al flexibel, dus ook vanuit huis. Er zijn diverse oplossingen voor je al aanwezige systeem of trial versies om de eerste 30 dagen door te komen. 

meer lezen

Webinar PowerPDF Advanced

Power PDF van Kofax heeft zoveel mogelijkheden die vaak niet gebruikt worden.

PDF biedt veel meer onderdelen die voor je werk erg handig zijn.

 

Tijdens de webinar (opname) laat Richard zien hoe je PowerPDF kunt gebruiken.

 

Je leert, naast het programma zelf, ook handigheidjes voor werken in combinatie met WORD en Windows, beveiligen van de documenten en bewerken.

meer lezen

De opleidingsdata voor 2020 zijn bekend

Belangrijk COVID-19 nieuws: alle trainingen worden online gegeven. Zowel één-op-één als de klassikale trainingen. Kwaliteit blijft gegarandeerd!

 

De datums van opleidingen voor 2020 zijn bekend. Voor Online trainingen, Intake en Maatwerktrainingen: kies de Online Planner om een datum en tijdstip zelf te zoeken.

 

Voor Open Inschrijvingen vind je een kalender met datums voor verschillende trainingen verdeeld over Nederland.

meer lezen

Olympus Audio bestaat 50 jaar: lever oude dicteer artikelen in en krijg ODMS gratis.

Zoals je wellicht weet, Windows Server 2008 en Windows 7 worden door Microsoft niet meer ondersteund.

 

Bedrijven maken nu de overstap naar Windows 10. Echter blijkt de ‘oude’ hardware niet meer te werken onder Windows 10. 

meer lezen

De 5 grootste verzamelplekken voor bacteriën op jouw werkplek

*Purekeys te bestellen
*Purekeys te bestellen

Jouw werkstation: is die schoon?

 

Terwijl de meeste mensen bij “bacteriën” denken aan plaatsen als het toilet bevind jij je waarschijnlijk op dit moment op een plek waar misschien onverwacht veel bacteriën huizen.

 

COVID-19 Coronavirus en andere infecties?

 

 

meer lezen

Power PDF voor Mac

Maak nieuwe PDF's met IOS van MAC. 

 

Converteer elk bestand naar een PDF - en weer terug - met slechts één klik. 

 

Bewerk, combineer en onderteken PDF-documenten op elk platform of apparaat met volledige compatibiliteit met Adobe en Apple Preview. 

 

Ongeacht wat u probeert te bereiken met pdf's, levert Kofax PDF Standard voor Mac gewoon.

meer lezen

Windows Desktop Search voor PDF bestanden

Windows Desktop Search is een indexerings- en zoekprogramma van Microsoft waarmee je snel documenten, spreadsheets, presentaties, e-mailitems, contactpersonen en bijlagen op je computer of netwerk kunt vinden.

 

In Windows Desktop Search wordt een zoekveld weergegeven waarmee je zoekcriteria en filters kunt opgeven.

 

meer lezen

Bates-nummering toevoegen bij Kofax PowerPDF

Bates-nummering wordt vaak gebruikt als een organisatorische methode om juridische documenten te labelen en te identificeren. Bijna alle Amerikaanse advocatenkantoren gebruiken Bates-stempels.

 

Bates-nummering geeft de volgorde van de documenten aan. 

 

Bates-nummering (ook bekend als Bates-stempeling , Bates-branding , Bates-codering of Bates-etikettering ) wordt gebruikt op juridisch, medisch en zakelijk gebied om een of meer identificerende nummers, datum- en tijdmarkeringen op afbeeldingen en documenten te plaatsen zoals ze zijn gescand of verwerkt.

 

 

meer lezen

Power PDF Standard en Advanced Omnipage

Kofax® Power PDF Advanced en Standard  is een slimme, intuïtieve oplossing waarmee zakelijke gebruikers PDF-bestanden kunnen maken, converteren, veilig delen en in het hele bedrijf kunnen uitwisselen.

 

Volgens een studie van IDC, 43% van de kantoormedewerkers zeggen dat ze vaak te kopiëren / plakken of opnieuw belangrijke informatie.

meer lezen

Nieuwsbericht: PHILIPS VOICE TECHNOLOGY GAAT NAAR DE CLOUD

 

Op 30 januari maakte Philips Dictation in Rome bekend dat ze flinke stappen voorwaarts hebben gemaakt. 

 

Ze gaan naar de cloud.

 

Nu deed Philips dit al met SpeechLive, een dicteeroplossing welke alleen werkt via de cloud. Het dicteeroplossing SpeechExec gaat online. Optimaal voor deze tijd. Waarin we meer flexibel werken met Saas oplossingen en licentie structuren.

meer lezen

Stemgebruik bij dicteren en spraakherkenning

-Articuleer goed. Hierdoor ben je beter te verstaan, zonder dat je harder hoeft te spreken.

 

-Zorg ervoor dat je voldoende drinkt, bij voorkeur water, kruidenthee, of cafeïnevrije koffie. Bij het spreken dienen de slijmvliezen op uw stembanden vochtig te zijn.

 

 

Als je spreekt gaat de ademhaling via de mond. De slijmvliezen van je stembanden drogen dan sneller uit.

 

Houd er rekening mee dat het even duurt, voordat je lichaam het vocht heeft opgenomen. Zorg daarom dat je voldoende hebt gedronken, nog voordat je met de spraakherkenning begint.

meer lezen

Professional Talk: Frans Eijsackers

 

Frans Eijsackers werkt al bijna 50 jaar bij hetzelfde bedrijf, namelijk het Kadaster. Om precies te zijn, 47 jaar. Zijn loopbaan verloopt nogal grillig door de fysieke problemen die tijdens deze periode zijn ontstaan.

 

Hij begon als Landmeetkundige en via de ICT kwam hij terecht bij de Klantenservice, Klanten Informatie Punt, waar zijn hart nu nog steeds ligt. Alle functies zijn en waren technische beroepen en dat zie je ook terug in zijn gebruik van Dragon spraakherkenning. 

meer lezen

Hoe werkt spraakherkenning? Leer meer over de werking van spraakherkenning.

Hoe je werkt met spraakherkenning?’ is een ander verhaal dan ‘Hoe werkt spraakherkenning?

Hier wordt eenvoudig uitgelegd wat de techniek van spraakherkenning is.

Hoe je werkt met spraakherkenning, kun je lezen in de handleidingen, of bij het volgen van een training en bij het zien YouTube video’s van Cedere. 

Maar dat zegt niet zoveel over de werking. Hoe spraakherkenning werkt is vaak het begin van hoe werk je met spraakherkenning.

meer lezen

Gratis Dicteer App van Philips

Met een professionele voice recorder app van Philips.

 

De nieuwe Philips voice recorder app is gratis.

Je kunt je dictaten inspreken en versturen via de mail of neem een trial voor 30 dagen op SpeechLive.

 

Geschikt voor workflow van dictaten en/of spraakherkenning.

 

Beveiligd en gebruikersvriendelijk. 

meer lezen

Professional Talk: Lorenz Wiggers, Fiscalist

 

De Kok accountants en adviseurs BV is het oudste zelfstandige registeraccountantskantoor van Overijssel.

 

Er zijn vestigingen in Almelo, Enschede en Denekamp; men houdt zich bezig met accountancy, fiscaliteit, administratie, loonverwerking en personele diensten.

De klantenkring bestaat voornamelijk uit bedrijven, (groter) Midden en Klein bedrijf, profit en non-profit.

 

Er zijn in totaal 45 medewerkers.

 

meer lezen

Philips Antibacteriële laag op microfoons

Philips SpeechMike AIR en andere producten zoals DPM3000 en SMP4000, hebben een antibacteriële laag voor medisch, juridisch en schoon dicteren.

  • Antibacteriële laag? Wat is dat precies?
  • Antimicrobieel materiaal? Welk materiaal wordt gebruikt?
  • Reductie van schimmels? Hoe kan dat?

 

Lees hier hoe deze laag bacteriën en virussen weert.

meer lezen

Hoe wordt deep learning ingezet voor de nieuwste methode van spraakherkenning?

 

In de nieuwste generatie van de deep-learning technologie van Nuance voor spraakherkenning hebben ze technieken gebruikt die het foutenpercentage met maximaal van 33 % kunnen verminderen, daarbij wordt gebruik gemaakt van End-to-End (E2E) learning met aanpassing van tekstgegevens voor minimale woordfoutpercentages.

meer lezen

PowerPDF van Kofax, ideaal voor de financiële markt

Marieke Wieringa van Numbers & More

 

In een mooi en gezellig ingericht kantoor in Heteren houdt Marieke Wieringa-Frens haar bedrijf Administratie- en Belastingadvieskantoor Numbers & More.

 

Marieke is boekhouder en belastingadviseur. Eigenlijk meer belastingadviseur omdat daar haar hart ligt. Als ik haar vraag of ze met cijfers spelen leuk vindt, gaan haar ogen twinkelen en knikt ze fel. Ja, dat vindt ze leuk.. 

 

meer lezen

Advocaat: navigeer door zwaar weer

Zo staan de kranten vol van de bezuinigingen op de sociale rechtshulp door de regering.

 

Nadat advocaten actie hadden aangekondigd door zichzelf massaal als “niet beschikbaar” te melden voor de piketroosters van begin januari, maakte minister Sander Dekker alsnog extra geld vrij.

meer lezen

Nieuw! e-book Dragon Professional Leerboek

 

Nieuw als download verkrijgbaar: e-book leerboek spraakherkenning.

 

Altijd bij de hand en eenvoudig in digitale bediening: vergroten, werken vanuit inhoudsopgave, markeren, verwijzingen, zoeken en meer voordelen ten opzichte van een papieren versie.

 

E-book van Lubor Education, opleidingen voor spraakherkenning.

 

 

meer lezen

Meet Cedere: neem een kijkje achter de schermen

Neem een kijkje achter de schermen van Cedere, kijk wie er werkt, wat wij doen en waar.

 

De missie en visie van Cedere. En de doelen die we hebben. Spraakherkenning, Dicteren, Imaging, Business Process Management, voor alle proces verbeteringen.

 

Work Smarter met Cedere!

meer lezen

Wanneer kiest u welke headset of microfoon om met spraakherkenning te dicteren?

Een headset of microfoon moet voldoen aan de hoge eisen van spraakherkenning en juist niet geschikt zijn voor muziek of conversatie.

 

Nuance test headsets en microfoons en geeft onderscheidingen. Zogeheten Draakjes.

meer lezen

De professionele mediator kan niet zonder techniek

Mediation: steeds meer schering en inslag.

Onlangs was het de week van de mediation. Hierbij lag dit jaar de nadruk op de familie-mediation.

 

Er wordt inmiddels op een heleboel rechtsgebieden volop gebruik gemaakt van een bemiddelaar, die als onafhankelijk en ervaren expert moet proberen een geschil op te lossen op een manier die voor beide partijen acceptabel is.

 

Bij scheidingen wordt veel gebruik gemaakt van een mediator, maar er zijn veel meer geschillen die uitermate geschikt zijn voor een bemiddeling. Denk aan, burenruzies, problemen rondom een erfenis, arbeidsconflicten en letselschade.

meer lezen

Who wants to live forever?

De tijd rond 2 november, oorspronkelijk de katholieke gedenkdag “Allerzielen” is tegenwoordig in veel bredere kring een gelegenheid om overledenen te herdenken of op andere manieren bezig te zijn met overlijden en de dood.

 

Er zijn ceremonies om gezamenlijk te herdenken en verdriet te delen, radioprogramma’s met de “ultieme muziek” (muziek tijdens uitvaarten), tot feesten met het thema Halloween.

meer lezen

Is Dicteren ouderwets?

Digitaal dicteren ouderwets?

Is dicteren ‘Old School’?

Of is juist typen ouderwets?

Of hebben we het over spraakherkenning wanneer we over dicteren spreken?

 

We komen er met z'n allen niet helemaal uit!

meer lezen

Philips AirBridge Draadloze Adapter

Bestel  tevens Philips AirBridge Draadloze Adapter bij aankoop van een Philips SpeechMike Premium Air of een Philips SpeechOne. 

  • Volledige mobiliteit zonder grenzen
  • Desktop dicteren kan nu ook mobiel.
meer lezen

Houd het vakantie "Zen-Gevoel" vast

Inmiddels is voor de meeste mensen de zomervakantie voorbij.

 

Voor advocaten betekent dat vaak dat er een enorme stapel dossiers op ze ligt te wachten, de mailbox puilt uit en de agenda zit waarschijnlijk ook behoorlijk vol.

Je had je voorgenomen om meer tijd voor jezelf te houden, maar voor je het weet zit je weer in een race tegen de klok. 

meer lezen

De Week van de Alfabetisering

 

Kom op voor analfabeten en laaggeletterden.

 

Is spraakherkenning een optie?

 

Wat doe jij voor deze groep? Bied je spraakherkenning aan, voor de medewerker met dyslexie of de laaggeletterde?

 

Wat betekent spraakherkenning voor jou? En is het bruikbaar op je werk?

meer lezen

PowerPDF Advanced – Het alternatief van Bluebeam?

Onlangs runde Cedere een inloopdag bij een gemeente in Nederland. De gemeente gebruikt Bluebeam als pdf generator en de ICT-verantwoordelijke vroeg zich af of deze software nodig is voor alle medewerkers.

 

Een aantal medewerkers gaf aan niet zonder Bluebeam te kunnen. De meeste vonden de overstap naar PowerPDF prima.

meer lezen

Professional Talk: Yme Drost Letselschade Specialist

Dit keer interviewen we Yme Drost van Drost Letselschade in Hengelo.

 

Yme wordt gezien als een gerenommeerd jurist op het gebied van letselschade. Hij is onder andere bekend van de zaak tegen arts Jansen Steur en de kwestie van de Chroom-6 slachtoffers.

 

Aangezien Yme al jarenlang gebruik maakt van spraakherkenning vragen wij hem graag naar zijn ervaring met werken met Dragon Professional Group Legal binnen de sector personenschade.

meer lezen

Olympus DS-9500 wint de Red Dot Design Award

De Red Dot Award Product Design is een van werelds grootste ontwerpcompetities. In 2019 namen ontwerpers en fabrikanten uit 55 landen deel aanmeren dan 5.500 producten in de competitie.

 

Olympus won met de DS-9500 voicerecorder.

meer lezen

Hoe gebruik je het dicteervenster van Dragon?

Waarom en hoe je een dicteervenster gebruikt bij Dragon. Dicteervenster is goed te gebruiken in programma's die niet standaard door Dragon Spraakherkenning worden ondersteund.

 

Op het Cedere YouTube kanaal vind je meer video's met TIPS.

Deze tip gaat over het gebruik van het Dicteervenster bij Dragon Medical, Professional, Individual, Legal en Group.

meer lezen

Multitasken, vrijwel niemand kan het, jij wel?

Het was jarenlang het stokpaardje van de moderne mens, het multitasken.  Het werd gezien als een ideaal: snel kunnen switchen, lekker meerdere dingen tegelijk afhandelen. Hierdoor gaat alles sneller en je krijgt het gevoel dat je het hartstikke goed doet. “Kijk mij eens”.

 

En vooral de mannen hadden het zwaar te verduren, want zij kregen al gauw het stempel dat ze totaal niet kunnen multitasken, terwijl vrouwen er geboren experts in zouden zijn.

 

Doe de test!

meer lezen

“Advocaatje leef je nog” ofwel hoe overleef je de zomer?

 

Deze zomer is het echt bloedheet,  het ene na het andere warmterecord sneuvelt. De spreekwoordelijke mussen vallen bijna van het dak.

Geluk bij een ongeluk :  het is zomervakantie, en zijn veel  mensen vrij, die zo meer mogelijkheden hebben om de hitte zo comfortabel mogelijk te overleven.

 

 

meer lezen

Nieuw: Lexicon Finance voor spraakherkenning

Niet alle medewerkers van de Finance kun je zomaar over één kam scheren. Als buitenstaander denk je dat er wel verschillen zijn, maar zoveel verschillen als ik aantrof was mij onbekend.

 

Niet alleen Register Accountant en Fiscaal Adviseur, maar ook boekhouders, administratieve diensten en veel meer.

 

Er zijn overeenkomsten met de advocatuur, of beter, juridische diensten. En iedereen moet rapporteren en adviesrapporten schrijven. 

meer lezen

Professional Talk: Spraakherkenning en financiële dienstverlening (interview)

In de serie Professional Talk interviewen we Arie van der Vliet. Arie van der Vliet is jarenlang werkzaam in de financiële sector. Hij heeft een ruime werkervaring waarbij vooral zijn periode van Alfa Accountants en Adviseurs opvalt. Toen hij 10 jaar geleden de gelegenheid kreeg om gebruik te maken de VUT-regeling is hij begonnen als ZZP-er.

 

Onder de vlag van A. van der Vliet Administratieve Diensten heeft hij de financiële administratie van zo’n 40 à 50 cliënten onder zijn hoede.

meer lezen

Maak regelmatig een backup van je spraakopdrachten

 

Heel belangrijk! Regelmatig een backup maken van de spraakopdrachten bij Dragon Spraakherkenning. Alleen een spraakprofiel opslaan is niet voldoende.

 

Hoe doe maak je een backup van spraakopdrachten?

meer lezen

Tip: Microfoon instellen voor filteren achtergrond lawaai en sterkte

Slechte herkenbaarheid bij spraakherkenning Dragon, komt vaak door verkeerd ingestelde microfoon.

 

Teveel achtergrond lawaai, noise cancelling, of niet de juiste sterkte voor je stem. Dragon lost dit op met een wizard, hoe doe je dat?

 

In deze video word je uitgelegd en getoond hoe je dat moet doen.

meer lezen

Wees slim en gebruik je vakantieperiode. Summer school.

 

 

Cedere Summer School.

 

De zomerperiode staat voor de deur. Wat doe jij?

 

Je merkt vaker dat collega’s afwezig zijn, cliënten zijn niet bereikbaar vanwege vakanties, meetings, en zittingen worden aangehouden of verplaatst.

meer lezen

(Huil)herkenning bij baby’s: Een experiment

Huilen is het primaire communicatiemiddel voor baby's. Deskundigen, waaronder ervaren ouders, kinderartsen en specialisten in kinderopvang, kunnen vaak huilbuien onderscheiden door training en ervaring.

 

Het is moeilijk voor nieuwe ouders en onervaren kinderartsen en verzorgers om babykreten te interpreteren. Daarom is differentiëren van schreeuwen met verschillende betekenissen van groot belang.

meer lezen

PDF's voorlezen

Je kunt een PDF laten voorlezen met Power PDF. Dan moet je wel een Gratis module installeren.

 

Van Tekst-naar-Spraak met Power PDF.

 

Hier de uitleg om een PDF bestand doorleesbaar en voorleesbaar te maken.

meer lezen

Speciale bril met spraakherkenning ondertitelt voor doven en slechthorenden

Deze bril met spraakherkenning is ontstaan uit een samenwerking tussen het LUCL (Leiden University Centre for Linguistics) en Stichting Plotsdoven. 

 

De software in deze bril heeft ongeveer 20 minuten nodig om iemands stem en accent eigen te maken voordat er een herkenningspercentage van 90 tot 100% gegarandeerd kan worden. Normaal gesproken kunnen doven en slechthorenden door middel van liplezen echter maar 20% van de woorden herkennen. 

 

Michiel van Overbeek is de bedenker van deze bril met spraakherkenning. Doordat hij merkte dat zijn gehoor op latere leeftijd achteruitging en daardoor meer gebruik maakte van de ondertiteling op televisie bij zijn favoriete programma's. Kwam hij op het idee om deze bril te ontwerpen, zodat alles ondertiteld kan worden. 

 

Het product heet Spraakzien.

meer lezen

Eeuwige jeugd, wil jij dat?

Is eeuwige jeugd haalbaar?

 

“Forever Young”, het is iets waar zowel de wetenschap als individuele personen mee bezig zijn.

Hoewel het nog de vraag is of iedereen voor altijd jong wil zijn, is toch fijn om in elk geval op een goede, fitte manier oud of ouder te worden.

 

Dat is zeker mogelijk, al is het niet voor iedereen weggelegd om net als John Starbrook in 2018 de marathon van  Londen op 87-jarige leeftijd uit te lopen.

meer lezen

Nieuw: Philips AirBridge draadloze adapter

De Philips AirBridge draadloze adapter is een ideale aanvulling voor wanneer u onderweg werkt of op diverse computer.

 

Voor gebruik bij een SpeechMike Premium Air draadloze handmicrofoon en SpeechOne draadloze headset voor lossless audio-overdracht.

 

Ondanks het compacte formaat levert de adapter u dezelfde lossless audio-overdracht technologie als het docking station.

meer lezen

Ik dicteer met spraakherkenning, maar………

“Dragon is niet meer wat het was.”

 

Regelmatig schrijven wij artikelen om je te enthousiasmeren voor het gebruik van spraakherkenning, mede omdat wij ervan overtuigd zijn dat spraakherkenning onder andere voor advocaten veel voordelen te bieden heeft.

 

Maar wat wanneer je het hebt aangeschaft, en het weinig of niet (meer) gebruikt omdat je het gemak niet meer ervaart?

 

meer lezen

Stijgende kosten jeugdzorg

Voor meer dan twee derde van de gemeenten zijn vooral de stijgende kosten voor jeugdzorg het grootste probleem.

 

Sommige gemeenten bezuinigen op de jeugdzorg zelf door de tarieven voor de jeugdzorgaanbieders te verlagen. link

 

Uit het artikel van ggznieuws blijkt dat steeds meer jongeren in Nederland te maken krijgen met jeugdzorg. In 2018 ging het om bijna een op de tien jongeren, oftewel 428.000 jongeren.

meer lezen

Kofax lanceert de Kofax ControlSuite. Voorheen Nuance ControlSuite

Kofax ControlSuite is een geheel nieuwe print- en capture-softwareoplossing die het centrale beheer en beheer van inhoud die door multifunctionele printer (MFP) -fleets, mobiele en desktopapparaten, e-mail en printstromen stroomt, vereenvoudigt en mogelijk maakt.

meer lezen

Van ganzenveer tot voicerecorder. Sta jij al in de 21e eeuw?

Het grijze verleden.

 

De manier waarop wij schrijven ontwikkelt zich door de jaren heen.

 

Ooit was het gebruikelijk om met een ganzenveer te schrijven. Vaak met zwierige, sierlijke letters waardoor schrijven een tijdrovende bezigheid werd.

De pen bijslijpen, rustig schrijven, oppassen dat de inkt niet vlekt. Toen was schrijven niet voor niets vaak “monnikenwerk”.

meer lezen

50 % van de bedrijven gebruiken nog Windows 7, ondersteuning stopt

Ondersteuning voor Windows 7 stopt.

 

Waarom is het belangrijk om over te stappen van Windows 7 naar Windows 10? Wie lopen er risico?

 

Wat moet er gebeuren? Planning en advies. Dragon Premium of Professional upgrade?

 

Hoe zit dat met andere producten zoals Power PDF en software van Philips, Grundig en Olympus?

 

meer lezen

Software updates en een firmware update Olympus Producten

Hieronder vind je een opsomming van de laatste upgrades, updates, firmware updates en bugfixes van alle Olympus software producten.

 

Zorg dat je met de laatste software en firmware gebruik! Niet alleen de security is belangrijk maar ook zorgt zij ervoor dat de kwaliteit beter is en minder irritatie geeft.

 

Gebruik je producten van Olympus? Lees dan goed de onderstaande tekst.

meer lezen

Met spraakherkenning werken in financiële sheets van Excel

Excel is geen eenvoudig programma om met spraakherkenning in te werken. Echter is het mogelijk om het toetsenbord en de muis met de stem aan te sturen. En je kunt zelf stemcommando’s maken, zodat (herhalende) handelingen met één commando kan worden uitgevoerd.

 

 

Ik ben rolstoel gebonden. Op de laptop staan mijn programma’s die ik nodig heb voor mijn werk. Ik kan zowel op kantoor als vanuit huis werken.  Met spraakherkenning bedien ik de hele computer, zowel de programma’s voor mijn werk als de mail en het internet. Ik maak gebruik van een TableMike tafelmicrofoon die altijd aan staat. Zo kan ik met de rolstoel naar mijn laptop rijden en direct beginnen met het bedienen van de laptop.

meer lezen

Hoeveel schrijffouten maakt een hoog opgeleide?

Waarom blijft het gebruik van spraakherkenning achter op het werk?

 

Onze digitale wereld ontwikkelt zich in een rap tempo. Ze belooft de geboorte van een geheel nieuwe economie. En toch zien we dat het gebruik van spraakherkenning op het werk achterblijft.

 

Wat is daar de oorzaak van? Waarom grijpen mensen steeds weer terug naar het oude vertrouwde toetsenbord in plaats van snel, foutloos en accuraat te werken met spraakherkenning?

 

 

meer lezen

TIP: Hoe verander ik een naam van een spraakopdracht, bijvoorbeeld spraakopdracht Ga Slapen?

Elke maand ontvangen de abonnees van de helpdesk, SLA of Maintenance, tips om beter en sneller te werken met Dragon. Dat is erg prettig omdat je zo elke maand opnieuw naar je gebruik van Dragon kijkt en optimaliseert.  De tips zijn voor Dragon Professional, Dragon Individual, Dragon Group en Dragon Legal en Dragon Medical Practice Edition.

 

Deze tip is in november 2016 gegeven, deze bieden we je nu gratis aan. 

Wees wel voorzichtig! Succes!

meer lezen

Is digitalisering ongezond?

Werk digitaal en daardoor sneller en efficiënter.

Dat is een kreet die veel gehoord wordt, en het lijkt ook zo logisch. Je tijd effectiever gebruiken, sneller documenten opstellen en verzenden.

 

Het leek erop dat dit zeker ook voor de advocatuur en rechtspraak zou moeten gelden. Meer modellen en standaard formulieren, geen uren meer in de postkamer om een dossier x keer te kopiëren,  minder naar het postkantoor om brieven aangetekend te verzenden of dozen vol stukken te verzenden.

meer lezen

Mijn stem is mijn paspoort. Stembiometrie, verifieer klanten met biometrische gegevens

Voice Biometrics werkt door de stem van een persoon te vergelijken met een stemafdruk die in het bestand is opgeslagen. De stem wordt geanalyseerd op meer dan 140 factoren tegen een stemafdruk die niet kan worden nagemaakt of gedupliceerd en die niet opnieuw kan worden gebruikt als deze wordt gestolen. 

 

Spraakbiometrie kan worden toegepast om programma's te beveiligen en kan zelfs luisteren naar een gesprek met een agent om verificatie mogelijk te maken. 

meer lezen

Toegewijd, zware werkdruk en overwerk is standaard bij de rechtbank

Vandaag haalde het de voorpagina’s van nieuwssites: de Commissie Visitatie Gerechten luidt de noodklok. Na een onderzoek naar het functioneren van de rechtspraak en de raad, dit op verzoek van de Raad voor Rechtspraak, is de conclusie dat er een structureel tekort is aan rechters en ondersteunend personeel. 

 

De Commissie prijst alle medewerkers van rechtbanken, van ondersteuners tot rechters, voor hun inzet en toewijding, maar tegelijk blijkt de werkdruk zo hoog dat overwerken normaal is geworden.

De situatie is zo ernstig dat de Commissie voorziet dat er gevaar is voor de kwaliteit van de rechtspraak.

meer lezen

Spraakverwarring over het woordje spraakherkenning

Spraakmakende spraakherkenning komt ter sprake in dit onderstaande schrijven gemaakt met spraakinput. Om Spraakverwarring te voorkomen hebben we diverse woorden, beginnend met het woord “spraak” vergeleken en uitgelegd.

 

 

meer lezen

Moeite met professioneel dicteren, dicteren van officiële documenten?

Het lukt niet iedereen om met de stem een officieel document te dicteren. Spreektaal is anders dan schrijftaal. Dicteren is spreken in schrijftaal. Bij dicteren is de woordkeuze anders als ook de volgorde van woorden in een regel.

 

Praten kunnen we bijna allemaal, echter wanneer we een officieel document moeten dicteren, dan zijn wij ineens sprakeloos. Dicteren geeft zoveel tijdswinst, het is zeer de moeite waard om dit proces te optimaliseren. Want hoe doe je dat? Ik geef je graag wat suggesties.

 

meer lezen

Afkortingen in de GGZ

Als leverancier van spraakherkenning voor de GGZ, kom ik* vaak afkortingen tegen waarvan ik denk: “Geen idee wat dit betekent...”.

 

Natuurlijk ken ik de DSM IV of DSM 5 coderingen, classificatie-systeem voor psychiatrische aandoeningen, en deze zijn dan ook toegevoegd aan het standaard lexicon voor GGZ, maar dat is nog niet de helft van alle afkortingen die binnen de GGZ worden gebruikt.

meer lezen

Automatisering: vriend of vijand?

 

De techniek schrijdt voort.

 

We merken steeds vaker in ons dagelijks leven: de robot stofzuiger is inmiddels geen unicum meer. De robot grasmaaier wordt steeds vaker gesignaleerd en is inmiddels al door de consumentenbond getest.

 

Dat er hiervan een “beste koop” is geeft aan dat er meerdere producenten zijn die er een op de markt hebben gezet.

meer lezen

Nieuw: Plantronics 8200 serie, headset voor combinatie pc, telefoon en smartphone

Het geluid van topkwaliteit:  draadloze headset uit de Savi® 8000-serie werkt via PC, mobiele telefoon en bureautelefoon.

 

Hij kan, bij oproepen, aan maximaal drie andere Savi-standaards worden gekoppeld en heeft een draadloos bereik tot 180 meter.

 

De Savi 8200-serie levert hoogwaardig DECT-geluid voor een uitstekende luisterervaring met twee headsetstijlen - stereo (Savi 8220) en mono (Savi 8210).

 

Savi 8220 levert hifi-stereogeluid, of u nu met klanten of collega's belt of naar muziek luistert of spraakherkenning gebruikt. Bovendien wordt achtergrondgeluid geblokkeerd door actieve noise-canceling (ANC).

meer lezen

Spraakherkenning in bed

Daar lig ik dan, in bed met rugklachten. Natuurlijk wil ik gewoon doorwerken. Wanneer je ligt, heb je meestal minder pijn. Normaal gebruik ik spraakherkenning, Dragon Professional Individual, om sneller te werken. Het versturen van mailtjes, het maken van offertes, verslaglegging en het schrijven van blogs.

 

Ik heb mijn laptop meegenomen naar huis zodat ik liggend kan werken. Maar helaas ben ik mijn microfoon vergeten. 

meer lezen

Heb je een (vaste) computer nodig om Dragon te gebruiken?

Misschien een beetje een rare vraag. Want wat is een vaste computer?

Met een vaste computer wordt bedoeld dat een persoon steeds dezelfde computer gebruikt oftewel steeds zelfde werkplek gebruikt.

 

We komen steeds meer Flexplekken tegen bij bedrijven zoals gemeenten, zorgverzekeraars, ziekenhuizen en banken. Dat is een goede ontwikkeling omdat er zo minder werkplekken nodig zijn voor het personeel dat vaak in deeltijd werkt.

 

Maar, kan er dan met Dragon worden gewerkt?

 

meer lezen

Kraan met spraakherkenning

 

Deze 'slimme' kraan zet je aan met je stem

 

Met deze 'slimme' kraan van Köhler hoef je nooit meer je handen te gebruiken. Door middel van sensoren en besturing via je stem is het mogelijk om volledig handsfree een bak met water te vullen.

 

Zie video hieronder.

 

meer lezen

Datasheet: Verschillende versies eCopy familie Connectors

 

Datasheet met diverse eCopy connectors.

Bij welke versie nummer wordt welke connector standaard meegeleverd. 

 

De versie Elements is uit te breiden door de connectors aan te schaffen.  Datasheet met een overzicht eCopy connectors

meer lezen

White paper: Documenten zijn gevaarlijk

De afgelopen decennia is er aanzienlijk geïnvesteerd in technologie. Toch is de productiviteit niet toegenomen. En ook voor diefstal van gegevens blijven we kwetsbaar.

 

Documenten brengen risico's met zich mee.

Beveiligings- en nalevingsrisico's. 

 

 

meer lezen

Cedere gaat “on the road” voor advocaten en andere juridische professionals

 

 

Philips Speech en Cedere ‘gaan de straat op’. We bedoelen natuurlijk niet zoals het klinkt. Het klinkt als uit een Urban dictionary  of straattaal.

 

Het klinkt als een actie om mensen, op de straat, te informeren. Zo is het dus niet. We organiseren gezamenlijk een roadshow door heel Nederland

meer lezen

Nieuwsbericht: De Document Imaging-divisie van Nuance is nu onderdeel van Kofax

Nieuwsbericht 1 februari 2019: Alle imaging producten zoals Power PDF, Omnipage, Paperport en alle producten van BPM (Business Process Management) vallen vanaf vandaag onder Kofax. Kofax is een wereldwijde organisatie op het gebied van intelligente automatisering software.

meer lezen

Dragon bij dysorthografie?

Steeds vaker krijgen we de vraag of Dragon Individual geschikt is voor dysorthografie. Dysorthografie wordt in DSM IV omschreven als een stoornis in de uitdrukkingsvaardigheid.

 

Dysorthografie is een onderdeel van dyslexie, maar dan speciaal gericht op ernstige spellingproblemen. Een kind is bekwaam, heeft meestal voldoende kwaliteiten en het onderwijs is prima. Er is geen opvallende schoolverzuim. 

 

Gaan de spellingproblemen samen met ernstige leermoeilijkheden of leesproblemen, dan spreekt men van dyslexie.

meer lezen