Nieuws en Blogs


Belangrijk Nieuws: Cedere is aanwezig en werkt op aangepaste wijze door. Alle trainingen, installaties, helpdesk, presentaties en informatie worden telefonisch of online gegeven. Producten worden via PostNL verstuurd. Meer informatie via Contactpagina, ook vragen rondom thuiswerken.


5 tips om Gmail of Outlook Mail met spraakherkenning snel te werken..

Steeds meer mensen gebruiken online e-mailpakket zoals Gmail of Outlook Mail voor het versturen en ontvangen van e-mails.

 

Om snel met spraakherkenning te kunnen werken is het wel handig dat naast het dicteren van tekst ook de spraakopdrachten worden gebruikt. Het is sneller om spraakopdrachten te geven dan met de muis op de juiste button te klikken.

meer lezen

Dicteren in Excel voor administratiekantoren

Er zijn betrekkelijk veel administratiekantoren welke Excel gebruiken voor de financiële administratie. Op zich is Excel een goed en eenvoudig programma en wanneer je eenmaal mooie formules over meerdere tabbladen hebt gemaakt werkt het naar tevredenheid.

 

De eerste vraag die ik krijg van een administratiekantoor is of Dragon werkt in Microsoft Excel. Nu kan dat inderdaad, in alle Officepakketten kan Dragon dicteren en wegschrijven. 

meer lezen

Veel voorkomende taalfouten in financiële teksten

Financiële teksten neigen naar juridische teksten maar zijn niet altijd bedoeld voor juridische lezers. De financiële teksten worden vaak vertaald vanuit het Engels of er worden Engelse woorden gebruikt. De teksten zijn vaker bedoeld voor niet financiële personen maar moeten wel juridisch juist zijn.

meer lezen

Dragon: extra spraakopdrachten in WORD

Microsoft WORD bedien je met standaard spraakopdrachten. 

 

Gebruik je veel dezelfde handelingen, dan kun je beter de opdracht erbij zoeken of een spraakopdracht zelf maken.

 

Hieronder zie je een opsomming van de meest gebruikte spraakopdrachten van Dragon. Deze spraakopdrachten gelden voor de meeste versies van Microsoft WORD.

meer lezen

Vergadermicrofoons, welke zijn geschikt?

Binnen enkele dagen lukt het zakelijke leven het om met z’n allen thuis te gaan werken en de techniek zo in te richten dat we thuis kunnen werken. Het is niet alleen het verplaatsen van de laptop of computer maar ook alle werkzaamheden zoveel mogelijk door te laten gaan. De bedrijven doen alle moeite om de klanten op de juiste manier te blijven bedienen. Respect!

 

Ook wij bij Cedere zijn dat ze allen actief om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen. Zowel thuis als zakelijk. We werken met online trainingen, adviezen en helpdesk. We hebben wel als voordeel dat we al veel ervaring hebben in het online werken en alle online producten op orde hebben. 

meer lezen

Cedere werkt door; Cedere helpt met thuiswerken

Thuiswerken: Cedere biedt hulp bij thuiswerken.

Makkelijk doorwerken vanuit huis geldt niet voor iedereen. Cedere probeert te helpen. Veel klanten werken al flexibel, dus ook vanuit huis. Er zijn diverse oplossingen voor je al aanwezige systeem of trial versies om de eerste 30 dagen door te komen. 

meer lezen

Webinar PowerPDF Advanced

Power PDF van Kofax heeft zoveel mogelijkheden die vaak niet gebruikt worden.

PDF biedt veel meer onderdelen die voor je werk erg handig zijn.

 

Tijdens de webinar (opname) laat Richard zien hoe je PowerPDF kunt gebruiken.

 

Je leert, naast het programma zelf, ook handigheidjes voor werken in combinatie met WORD en Windows, beveiligen van de documenten en bewerken.

meer lezen

De opleidingsdata voor 2020 zijn bekend

De datums van opleidingen voor 2020 zijn bekend. Voor Online trainingen, Intake en Maatwerktrainingen: kies de Online Planner om een datum en tijdstip zelf te zoeken.

 

Voor Open Inschrijvingen vind je een kalender met datums voor verschillende trainingen verdeeld over Nederland.

meer lezen

Olympus Audio bestaat 50 jaar: lever oude dicteer artikelen in en krijg ODMS gratis.

Zoals je wellicht weet, Windows Server 2008 en Windows 7 worden door Microsoft niet meer ondersteund.

 

Bedrijven maken nu de overstap naar Windows 10. Echter blijkt de ‘oude’ hardware niet meer te werken onder Windows 10. 

meer lezen

De 5 grootste verzamelplekken voor bacteriën op jouw werkplek

Jouw werkstation: is die schoon?

 

Terwijl de meeste mensen bij “bacteriën” denken aan plaatsen als het toilet bevind jij je waarschijnlijk op dit moment op een plek waar misschien onverwacht veel bacteriën huizen.

 

Coronavirus en andere infecties?

 

 

meer lezen

Power PDF voor Mac

Maak nieuwe PDF's met IOS van MAC. 

 

Converteer elk bestand naar een PDF - en weer terug - met slechts één klik. 

 

Bewerk, combineer en onderteken PDF-documenten op elk platform of apparaat met volledige compatibiliteit met Adobe en Apple Preview. 

 

Ongeacht wat u probeert te bereiken met pdf's, levert Nuance Power PDF Standard voor Mac gewoon.

meer lezen

Windows Desktop Search voor PDF bestanden

Windows Desktop Search is een indexerings- en zoekprogramma van Microsoft waarmee je snel documenten, spreadsheets, presentaties, e-mailitems, contactpersonen en bijlagen op je computer of netwerk kunt vinden.

 

In Windows Desktop Search wordt een zoekveld weergegeven waarmee je zoekcriteria en filters kunt opgeven.

 

meer lezen

Bates-nummering toevoegen bij Kofax PowerPDF

Bates-nummering wordt vaak gebruikt als een organisatorische methode om juridische documenten te labelen en te identificeren. Bijna alle Amerikaanse advocatenkantoren gebruiken Bates-stempels.

 

Bates-nummering geeft de volgorde van de documenten aan. 

 

Bates-nummering (ook bekend als Bates-stempeling , Bates-branding , Bates-codering of Bates-etikettering ) wordt gebruikt op juridisch, medisch en zakelijk gebied om een of meer identificerende nummers, datum- en tijdmarkeringen op afbeeldingen en documenten te plaatsen zoals ze zijn gescand of verwerkt.

 

 

meer lezen

Power PDF Standard en Advanced Omnipage

Kofax® Power PDF Advanced en Standard  is een slimme, intuïtieve oplossing waarmee zakelijke gebruikers PDF-bestanden kunnen maken, converteren, veilig delen en in het hele bedrijf kunnen uitwisselen.

 

Volgens een studie van IDC, 43% van de kantoormedewerkers zeggen dat ze vaak te kopiëren / plakken of opnieuw belangrijke informatie.

meer lezen

Nieuwsbericht: PHILIPS VOICE TECHNOLOGY GAAT NAAR DE CLOUD

 

Op 30 januari maakte Philips Dictation in Rome bekend dat ze flinke stappen voorwaarts hebben gemaakt. 

 

Ze gaan naar de cloud.

 

Nu deed Philips dit al met SpeechLive, een dicteeroplossing welke alleen werkt via de cloud. Het dicteeroplossing SpeechExec gaat online. Optimaal voor deze tijd. Waarin we meer flexibel werken met Saas oplossingen en licentie structuren.

meer lezen

Professional Talk: Frans Eijsackers

 

Frans Eijsackers werkt al bijna 50 jaar bij hetzelfde bedrijf, namelijk het Kadaster. Om precies te zijn, 47 jaar. Zijn loopbaan verloopt nogal grillig door de fysieke problemen die tijdens deze periode zijn ontstaan.

 

Hij begon als Landmeetkundige en via de ICT kwam hij terecht bij de Klantenservice, Klanten Informatie Punt, waar zijn hart nu nog steeds ligt. Alle functies zijn en waren technische beroepen en dat zie je ook terug in zijn gebruik van Dragon spraakherkenning. 

meer lezen

Hoe werkt spraakherkenning? Leer meer over de werking van spraakherkenning.

Hoe je werkt met spraakherkenning?’ is een ander verhaal dan ‘Hoe werkt spraakherkenning?

Hier wordt eenvoudig uitgelegd wat de techniek van spraakherkenning is.

Hoe je werkt met spraakherkenning, kun je lezen in de handleidingen, of bij het volgen van een training en bij het zien YouTube video’s van Cedere. 

Maar dat zegt niet zoveel over de werking. Hoe spraakherkenning werkt is vaak het begin van hoe werk je met spraakherkenning.

meer lezen

Gratis Dicteer App van Philips

Met een professionele voice recorder app van Philips.

 

De nieuwe Philips voice recorder app is gratis.

Je kunt je dictaten inspreken en versturen via de mail of neem een trial voor 30 dagen op SpeechLive.

 

Geschikt voor workflow van dictaten en/of spraakherkenning.

 

Beveiligd en gebruikersvriendelijk. 

meer lezen

Professional Talk: Lorenz Wiggers, Fiscalist

 

De Kok accountants en adviseurs BV is het oudste zelfstandige registeraccountantskantoor van Overijssel.

 

Er zijn vestigingen in Almelo, Enschede en Denekamp; men houdt zich bezig met accountancy, fiscaliteit, administratie, loonverwerking en personele diensten.

De klantenkring bestaat voornamelijk uit bedrijven, (groter) Midden en Klein bedrijf, profit en non-profit.

 

Er zijn in totaal 45 medewerkers.

 

meer lezen

Philips Antibacteriële laag op microfoons

Philips SpeechMike AIR en andere producten zoals DPM3000 en SMP4000, hebben een antibacteriële laag voor medisch, juridisch en schoon dicteren.

  • Antibacteriële laag? Wat is dat precies?
  • Antimicrobieel materiaal? Welk materiaal wordt gebruikt?
  • Reductie van schimmels? Hoe kan dat?

 

Lees hier hoe deze laag bacteriën en virussen weert.

meer lezen

Hoe wordt deep learning ingezet voor de nieuwste methode van spraakherkenning?

 

In de nieuwste generatie van de deep-learning technologie van Nuance voor spraakherkenning hebben ze technieken gebruikt die het foutenpercentage met maximaal van 33 % kunnen verminderen, daarbij wordt gebruik gemaakt van End-to-End (E2E) learning met aanpassing van tekstgegevens voor minimale woordfoutpercentages.

meer lezen

PowerPDF van Kofax, ideaal voor de financiële markt

Marieke Wieringa van Numbers & More

 

In een mooi en gezellig ingericht kantoor in Heteren houdt Marieke Wieringa-Frens haar bedrijf Administratie- en Belastingadvieskantoor Numbers & More.

 

Marieke is boekhouder en belastingadviseur. Eigenlijk meer belastingadviseur omdat daar haar hart ligt. Als ik haar vraag of ze met cijfers spelen leuk vindt, gaan haar ogen twinkelen en knikt ze fel. Ja, dat vindt ze leuk.. 

 

meer lezen

Advocaat: navigeer door zwaar weer

Zo staan de kranten vol van de bezuinigingen op de sociale rechtshulp door de regering.

 

Nadat advocaten actie hadden aangekondigd door zichzelf massaal als “niet beschikbaar” te melden voor de piketroosters van begin januari, maakte minister Sander Dekker alsnog extra geld vrij.

meer lezen

Nieuw! e-book Dragon Professional Leerboek

 

Nieuw als download verkrijgbaar: e-book leerboek spraakherkenning.

 

Altijd bij de hand en eenvoudig in digitale bediening: vergroten, werken vanuit inhoudsopgave, markeren, verwijzingen, zoeken en meer voordelen ten opzichte van een papieren versie.

 

E-book van Lubor Education, opleidingen voor spraakherkenning.

 

 

meer lezen

Meet Cedere: neem een kijkje achter de schermen

Neem een kijkje achter de schermen van Cedere, kijk wie er werkt, wat wij doen en waar.

 

De missie en visie van Cedere. En de doelen die we hebben. Spraakherkenning, Dicteren, Imaging, Business Process Management, voor alle proces verbeteringen.

 

Work Smarter met Cedere!

meer lezen

Wanneer kiest u welke headset of microfoon om met spraakherkenning te dicteren?

Een headset of microfoon moet voldoen aan de hoge eisen van spraakherkenning en juist niet geschikt zijn voor muziek of conversatie.

 

Nuance test headsets en microfoons en geeft onderscheidingen. Zogeheten Draakjes.

meer lezen

De professionele mediator kan niet zonder techniek

Mediation: steeds meer schering en inslag.

Onlangs was het de week van de mediation. Hierbij lag dit jaar de nadruk op de familie-mediation.

 

Er wordt inmiddels op een heleboel rechtsgebieden volop gebruik gemaakt van een bemiddelaar, die als onafhankelijk en ervaren expert moet proberen een geschil op te lossen op een manier die voor beide partijen acceptabel is.

 

Bij scheidingen wordt veel gebruik gemaakt van een mediator, maar er zijn veel meer geschillen die uitermate geschikt zijn voor een bemiddeling. Denk aan, burenruzies, problemen rondom een erfenis, arbeidsconflicten en letselschade.

meer lezen

Who wants to live forever?

De tijd rond 2 november, oorspronkelijk de katholieke gedenkdag “Allerzielen” is tegenwoordig in veel bredere kring een gelegenheid om overledenen te herdenken of op andere manieren bezig te zijn met overlijden en de dood.

 

Er zijn ceremonies om gezamenlijk te herdenken en verdriet te delen, radioprogramma’s met de “ultieme muziek” (muziek tijdens uitvaarten), tot feesten met het thema Halloween.

meer lezen

Is Dicteren ouderwets?

Digitaal dicteren ouderwets?

Is dicteren ‘Old School’?

Of is juist typen ouderwets?

Of hebben we het over spraakherkenning wanneer we over dicteren spreken?

 

We komen er met z'n allen niet helemaal uit!

meer lezen

Gratis Philips AirBridge Draadloze Adapter

Gratis Philips AirBridge Draadloze Adapter bij aankoop van een Philips SpeechMike Premium Air of een Philips SpeechOne. 

 

Volledige mobiliteit zonder grenzen

 

Desktop dicteren kan nu ook mobiel.

meer lezen

Houd het vakantie "Zen-Gevoel" vast

Inmiddels is voor de meeste mensen de zomervakantie voorbij.

 

Voor advocaten betekent dat vaak dat er een enorme stapel dossiers op ze ligt te wachten, de mailbox puilt uit en de agenda zit waarschijnlijk ook behoorlijk vol.

Je had je voorgenomen om meer tijd voor jezelf te houden, maar voor je het weet zit je weer in een race tegen de klok. 

meer lezen

De Week van de Alfabetisering

 

Kom op voor analfabeten en laaggeletterden.

 

Is spraakherkenning een optie?

 

Wat doe jij voor deze groep? Bied je spraakherkenning aan, voor de medewerker met dyslexie of de laaggeletterde?

 

Wat betekent spraakherkenning voor jou? En is het bruikbaar op je werk?

meer lezen

PowerPDF Advanced – Het alternatief van Bluebeam?

Onlangs runde Cedere een inloopdag bij een gemeente in Nederland. De gemeente gebruikt Bluebeam als pdf generator en de ICT-verantwoordelijke vroeg zich af of deze software nodig is voor alle medewerkers.

 

Een aantal medewerkers gaf aan niet zonder Bluebeam te kunnen. De meeste vonden de overstap naar PowerPDF prima.

meer lezen

Professional Talk: Yme Drost Letselschade Specialist

Dit keer interviewen we Yme Drost van Drost Letselschade in Hengelo.

 

Yme wordt gezien als een gerenommeerd jurist op het gebied van letselschade. Hij is onder andere bekend van de zaak tegen arts Jansen Steur en de kwestie van de Chroom-6 slachtoffers.

 

Aangezien Yme al jarenlang gebruik maakt van spraakherkenning vragen wij hem graag naar zijn ervaring met werken met Dragon Professional Group Legal binnen de sector personenschade.

meer lezen

Olympus DS-9500 wint de Red Dot Design Award

De Red Dot Award Product Design is een van werelds grootste ontwerpcompetities. In 2019 namen ontwerpers en fabrikanten uit 55 landen deel aanmeren dan 5.500 producten in de competitie.

 

Olympus won met de DS-9500 voicerecorder.

meer lezen

Hoe gebruik je het dicteervenster van Dragon?

Waarom en hoe je een dicteervenster gebruikt bij Dragon. Dicteervenster is goed te gebruiken in programma's die niet standaard door Dragon Spraakherkenning worden ondersteund.

 

Op het Cedere YouTube kanaal vind je meer video's met TIPS.

Deze tip gaat over het gebruik van het Dicteervenster bij Dragon Medical, Professional, Individual, Legal en Group.

meer lezen

Multitasken, vrijwel niemand kan het, jij wel?

Het was jarenlang het stokpaardje van de moderne mens, het multitasken.  Het werd gezien als een ideaal: snel kunnen switchen, lekker meerdere dingen tegelijk afhandelen. Hierdoor gaat alles sneller en je krijgt het gevoel dat je het hartstikke goed doet. “Kijk mij eens”.

 

En vooral de mannen hadden het zwaar te verduren, want zij kregen al gauw het stempel dat ze totaal niet kunnen multitasken, terwijl vrouwen er geboren experts in zouden zijn.

 

Doe de test!

meer lezen

“Advocaatje leef je nog” ofwel hoe overleef je de zomer?

 

Deze zomer is het echt bloedheet,  het ene na het andere warmterecord sneuvelt. De spreekwoordelijke mussen vallen bijna van het dak.

Geluk bij een ongeluk :  het is zomervakantie, en zijn veel  mensen vrij, die zo meer mogelijkheden hebben om de hitte zo comfortabel mogelijk te overleven.

 

 

meer lezen

Nieuw: Lexicon Finance voor spraakherkenning

Niet alle medewerkers van de Finance kun je zomaar over één kam scheren. Als buitenstaander denk je dat er wel verschillen zijn, maar zoveel verschillen als ik aantrof was mij onbekend.

 

Niet alleen Register Accountant en Fiscaal Adviseur, maar ook boekhouders, administratieve diensten en veel meer.

 

Er zijn overeenkomsten met de advocatuur, of beter, juridische diensten. En iedereen moet rapporteren en adviesrapporten schrijven. 

meer lezen

Professional Talk: Spraakherkenning en financiële dienstverlening (interview)

In de serie Professional Talk interviewen we Arie van der Vliet. Arie van der Vliet is jarenlang werkzaam in de financiële sector. Hij heeft een ruime werkervaring waarbij vooral zijn periode van Alfa Accountants en Adviseurs opvalt. Toen hij 10 jaar geleden de gelegenheid kreeg om gebruik te maken de VUT-regeling is hij begonnen als ZZP-er.

 

Onder de vlag van A. van der Vliet Administratieve Diensten heeft hij de financiële administratie van zo’n 40 à 50 cliënten onder zijn hoede.

meer lezen

Maak regelmatig een backup van je spraakopdrachten

 

Heel belangrijk! Regelmatig een backup maken van de spraakopdrachten bij Dragon Spraakherkenning. Alleen een spraakprofiel opslaan is niet voldoende.

 

Hoe doe maak je een backup van spraakopdrachten?

meer lezen

Tip: Microfoon instellen voor filteren achtergrond lawaai en sterkte

Slechte herkenbaarheid bij spraakherkenning Dragon, komt vaak door verkeerd ingestelde microfoon.

 

Teveel achtergrond lawaai, noise cancelling, of niet de juiste sterkte voor je stem. Dragon lost dit op met een wizard, hoe doe je dat?

 

In deze video word je uitgelegd en getoond hoe je dat moet doen.

meer lezen

Wees slim en gebruik je vakantieperiode. Summer school.

 

 

Cedere Summer School.

 

De zomerperiode staat voor de deur. Wat doe jij?

 

Je merkt vaker dat collega’s afwezig zijn, cliënten zijn niet bereikbaar vanwege vakanties, meetings, en zittingen worden aangehouden of verplaatst.

meer lezen

(Huil)herkenning bij baby’s: Een experiment

Huilen is het primaire communicatiemiddel voor baby's. Deskundigen, waaronder ervaren ouders, kinderartsen en specialisten in kinderopvang, kunnen vaak huilbuien onderscheiden door training en ervaring.

 

Het is moeilijk voor nieuwe ouders en onervaren kinderartsen en verzorgers om babykreten te interpreteren. Daarom is differentiëren van schreeuwen met verschillende betekenissen van groot belang.

meer lezen

PDF's voorlezen

Je kunt een PDF laten voorlezen met Power PDF. Dan moet je wel een Gratis module installeren.

 

Van Tekst-naar-Spraak met Power PDF.

 

Hier de uitleg om een PDF bestand doorleesbaar en voorleesbaar te maken.

meer lezen

Eeuwige jeugd, wil jij dat?

Is eeuwige jeugd haalbaar?

 

“Forever Young”, het is iets waar zowel de wetenschap als individuele personen mee bezig zijn.

Hoewel het nog de vraag is of iedereen voor altijd jong wil zijn, is toch fijn om in elk geval op een goede, fitte manier oud of ouder te worden.

 

Dat is zeker mogelijk, al is het niet voor iedereen weggelegd om net als John Starbrook in 2018 de marathon van  Londen op 87-jarige leeftijd uit te lopen.

meer lezen

Nieuw: Philips AirBridge draadloze adapter

De Philips AirBridge draadloze adapter is een ideale aanvulling voor wanneer u onderweg werkt of op diverse computer.

 

Voor gebruik bij een SpeechMike Premium Air draadloze handmicrofoon en SpeechOne draadloze headset voor lossless audio-overdracht.

 

Ondanks het compacte formaat levert de adapter u dezelfde lossless audio-overdracht technologie als het docking station.

meer lezen

Ik dicteer met spraakherkenning, maar………

“Dragon is niet meer wat het was.”

 

Regelmatig schrijven wij artikelen om je te enthousiasmeren voor het gebruik van spraakherkenning, mede omdat wij ervan overtuigd zijn dat spraakherkenning onder andere voor advocaten veel voordelen te bieden heeft.

 

Maar wat wanneer je het hebt aangeschaft, en het weinig of niet (meer) gebruikt omdat je het gemak niet meer ervaart?

 

meer lezen

Stijgende kosten jeugdzorg

Voor meer dan twee derde van de gemeenten zijn vooral de stijgende kosten voor jeugdzorg het grootste probleem.

 

Sommige gemeenten bezuinigen op de jeugdzorg zelf door de tarieven voor de jeugdzorgaanbieders te verlagen. link

 

Uit het artikel van ggznieuws blijkt dat steeds meer jongeren in Nederland te maken krijgen met jeugdzorg. In 2018 ging het om bijna een op de tien jongeren, oftewel 428.000 jongeren.

meer lezen

Kofax lanceert de Kofax ControlSuite. Voorheen Nuance ControlSuite

Kofax ControlSuite is een geheel nieuwe print- en capture-softwareoplossing die het centrale beheer en beheer van inhoud die door multifunctionele printer (MFP) -fleets, mobiele en desktopapparaten, e-mail en printstromen stroomt, vereenvoudigt en mogelijk maakt.

meer lezen

Van ganzenveer tot voicerecorder. Sta jij al in de 21e eeuw?

Het grijze verleden.

 

De manier waarop wij schrijven ontwikkelt zich door de jaren heen.

 

Ooit was het gebruikelijk om met een ganzenveer te schrijven. Vaak met zwierige, sierlijke letters waardoor schrijven een tijdrovende bezigheid werd.

De pen bijslijpen, rustig schrijven, oppassen dat de inkt niet vlekt. Toen was schrijven niet voor niets vaak “monnikenwerk”.

meer lezen

50 % van de bedrijven gebruiken nog Windows 7, ondersteuning stopt

Ondersteuning voor Windows 7 stopt.

 

Waarom is het belangrijk om over te stappen van Windows 7 naar Windows 10? Wie lopen er risico?

 

Wat moet er gebeuren? Planning en advies. Dragon Premium of Professional upgrade?

 

Hoe zit dat met andere producten zoals Power PDF en software van Philips, Grundig en Olympus?

 

meer lezen

Software updates en een firmware update Olympus Producten

Hieronder vind je een opsomming van de laatste upgrades, updates, firmware updates en bugfixes van alle Olympus software producten.

 

Zorg dat je met de laatste software en firmware gebruik! Niet alleen de security is belangrijk maar ook zorgt zij ervoor dat de kwaliteit beter is en minder irritatie geeft.

 

Gebruik je producten van Olympus? Lees dan goed de onderstaande tekst.

meer lezen

Met spraakherkenning werken in financiële sheets van Excel

Excel is geen eenvoudig programma om met spraakherkenning in te werken. Echter is het mogelijk om het toetsenbord en de muis met de stem aan te sturen. En je kunt zelf stemcommando’s maken, zodat (herhalende) handelingen met één commando kan worden uitgevoerd.

 

 

Ik ben rolstoel gebonden. Op de laptop staan mijn programma’s die ik nodig heb voor mijn werk. Ik kan zowel op kantoor als vanuit huis werken.  Met spraakherkenning bedien ik de hele computer, zowel de programma’s voor mijn werk als de mail en het internet. Ik maak gebruik van een TableMike tafelmicrofoon die altijd aan staat. Zo kan ik met de rolstoel naar mijn laptop rijden en direct beginnen met het bedienen van de laptop.

meer lezen

Hoeveel schrijffouten maakt een hoog opgeleide?

Waarom blijft het gebruik van spraakherkenning achter op het werk?

 

Onze digitale wereld ontwikkelt zich in een rap tempo. Ze belooft de geboorte van een geheel nieuwe economie. En toch zien we dat het gebruik van spraakherkenning op het werk achterblijft.

 

Wat is daar de oorzaak van? Waarom grijpen mensen steeds weer terug naar het oude vertrouwde toetsenbord in plaats van snel, foutloos en accuraat te werken met spraakherkenning?

 

 

meer lezen

TIP: Hoe verander ik een naam van een spraakopdracht, bijvoorbeeld spraakopdracht Ga Slapen?

Elke maand ontvangen de abonnees van de helpdesk, SLA of Maintenance, tips om beter en sneller te werken met Dragon. Dat is erg prettig omdat je zo elke maand opnieuw naar je gebruik van Dragon kijkt en optimaliseert.  De tips zijn voor Dragon Professional, Dragon Individual, Dragon Group en Dragon Legal en Dragon Medical Practice Edition.

 

Deze tip is in november 2016 gegeven, deze bieden we je nu gratis aan. 

Wees wel voorzichtig! Succes!

meer lezen

Is digitalisering ongezond?

Werk digitaal en daardoor sneller en efficiënter.

Dat is een kreet die veel gehoord wordt, en het lijkt ook zo logisch. Je tijd effectiever gebruiken, sneller documenten opstellen en verzenden.

 

Het leek erop dat dit zeker ook voor de advocatuur en rechtspraak zou moeten gelden. Meer modellen en standaard formulieren, geen uren meer in de postkamer om een dossier x keer te kopiëren,  minder naar het postkantoor om brieven aangetekend te verzenden of dozen vol stukken te verzenden.

meer lezen

Mijn stem is mijn paspoort. Stembiometrie, verifieer klanten met biometrische gegevens

Voice Biometrics werkt door de stem van een persoon te vergelijken met een stemafdruk die in het bestand is opgeslagen. De stem wordt geanalyseerd op meer dan 140 factoren tegen een stemafdruk die niet kan worden nagemaakt of gedupliceerd en die niet opnieuw kan worden gebruikt als deze wordt gestolen. 

 

Spraakbiometrie kan worden toegepast om programma's te beveiligen en kan zelfs luisteren naar een gesprek met een agent om verificatie mogelijk te maken. 

meer lezen

Toegewijd, zware werkdruk en overwerk is standaard bij de rechtbank

Vandaag haalde het de voorpagina’s van nieuwssites: de Commissie Visitatie Gerechten luidt de noodklok. Na een onderzoek naar het functioneren van de rechtspraak en de raad, dit op verzoek van de Raad voor Rechtspraak, is de conclusie dat er een structureel tekort is aan rechters en ondersteunend personeel. 

 

De Commissie prijst alle medewerkers van rechtbanken, van ondersteuners tot rechters, voor hun inzet en toewijding, maar tegelijk blijkt de werkdruk zo hoog dat overwerken normaal is geworden.

De situatie is zo ernstig dat de Commissie voorziet dat er gevaar is voor de kwaliteit van de rechtspraak.

meer lezen

Spraakverwarring over het woordje spraakherkenning

Spraakmakende spraakherkenning komt ter sprake in dit onderstaande schrijven gemaakt met spraakinput. Om Spraakverwarring te voorkomen hebben we diverse woorden, beginnend met het woord “spraak” vergeleken en uitgelegd.

 

 

meer lezen

Moeite met professioneel dicteren, dicteren van officiële documenten?

Het lukt niet iedereen om met de stem een officieel document te dicteren. Spreektaal is anders dan schrijftaal. Dicteren is spreken in schrijftaal. Bij dicteren is de woordkeuze anders als ook de volgorde van woorden in een regel.

 

Praten kunnen we bijna allemaal, echter wanneer we een officieel document moeten dicteren, dan zijn wij ineens sprakeloos. Dicteren geeft zoveel tijdswinst, het is zeer de moeite waard om dit proces te optimaliseren. Want hoe doe je dat? Ik geef je graag wat suggesties.

 

meer lezen

Afkortingen in de GGZ

Als leverancier van spraakherkenning voor de GGZ, kom ik* vaak afkortingen tegen waarvan ik denk: “Geen idee wat dit betekent...”.

 

Natuurlijk ken ik de DSM IV of DSM 5 coderingen, classificatie-systeem voor psychiatrische aandoeningen, en deze zijn dan ook toegevoegd aan het standaard lexicon voor GGZ, maar dat is nog niet de helft van alle afkortingen die binnen de GGZ worden gebruikt.

meer lezen

Automatisering: vriend of vijand?

 

De techniek schrijdt voort.

 

We merken steeds vaker in ons dagelijks leven: de robot stofzuiger is inmiddels geen unicum meer. De robot grasmaaier wordt steeds vaker gesignaleerd en is inmiddels al door de consumentenbond getest.

 

Dat er hiervan een “beste koop” is geeft aan dat er meerdere producenten zijn die er een op de markt hebben gezet.

meer lezen

Nieuw: Plantronics 8200 serie, headset voor combinatie pc, telefoon en smartphone

Het geluid van topkwaliteit:  draadloze headset uit de Savi® 8000-serie werkt via PC, mobiele telefoon en bureautelefoon.

 

Hij kan, bij oproepen, aan maximaal drie andere Savi-standaards worden gekoppeld en heeft een draadloos bereik tot 180 meter.

 

De Savi 8200-serie levert hoogwaardig DECT-geluid voor een uitstekende luisterervaring met twee headsetstijlen - stereo (Savi 8220) en mono (Savi 8210).

 

Savi 8220 levert hifi-stereogeluid, of u nu met klanten of collega's belt of naar muziek luistert of spraakherkenning gebruikt. Bovendien wordt achtergrondgeluid geblokkeerd door actieve noise-canceling (ANC).

meer lezen

Spraakherkenning in bed

Daar lig ik dan, in bed met rugklachten. Natuurlijk wil ik gewoon doorwerken. Wanneer je ligt, heb je meestal minder pijn. Normaal gebruik ik spraakherkenning, Dragon Professional Individual, om sneller te werken. Het versturen van mailtjes, het maken van offertes, verslaglegging en het schrijven van blogs.

 

Ik heb mijn laptop meegenomen naar huis zodat ik liggend kan werken. Maar helaas ben ik mijn microfoon vergeten. 

meer lezen

Heb je een (vaste) computer nodig om Dragon te gebruiken?

Misschien een beetje een rare vraag. Want wat is een vaste computer?

Met een vaste computer wordt bedoeld dat een persoon steeds dezelfde computer gebruikt oftewel steeds zelfde werkplek gebruikt.

 

We komen steeds meer Flexplekken tegen bij bedrijven zoals gemeenten, zorgverzekeraars, ziekenhuizen en banken. Dat is een goede ontwikkeling omdat er zo minder werkplekken nodig zijn voor het personeel dat vaak in deeltijd werkt.

 

Maar, kan er dan met Dragon worden gewerkt?

 

meer lezen

Kraan met spraakherkenning

 

Deze 'slimme' kraan zet je aan met je stem

 

Met deze 'slimme' kraan van Köhler hoef je nooit meer je handen te gebruiken. Door middel van sensoren en besturing via je stem is het mogelijk om volledig handsfree een bak met water te vullen.

 

Zie video hieronder.

 

meer lezen

Datasheet: Verschillende versies eCopy familie Connectors

 

Datasheet met diverse eCopy connectors.

Bij welke versie nummer wordt welke connector standaard meegeleverd. 

 

De versie Elements is uit te breiden door de connectors aan te schaffen.  Datasheet met een overzicht eCopy connectors

meer lezen

White paper: Documenten zijn gevaarlijk

De afgelopen decennia is er aanzienlijk geïnvesteerd in technologie. Toch is de productiviteit niet toegenomen. En ook voor diefstal van gegevens blijven we kwetsbaar.

 

Documenten brengen risico's met zich mee.

Beveiligings- en nalevingsrisico's. 

 

 

meer lezen

Cedere gaat “on the road” voor advocaten en andere juridische professionals

 

 

Philips Speech en Cedere ‘gaan de straat op’. We bedoelen natuurlijk niet zoals het klinkt. Het klinkt als uit een Urban dictionary  of straattaal.

 

Het klinkt als een actie om mensen, op de straat, te informeren. Zo is het dus niet. We organiseren gezamenlijk een roadshow door heel Nederland

meer lezen

Nieuwsbericht: De Document Imaging-divisie van Nuance is nu onderdeel van Kofax

Nieuwsbericht 1 februari 2019: Alle imaging producten zoals Power PDF, Omnipage, Paperport en alle producten van BPM (Business Process Management) vallen vanaf vandaag onder Kofax. Kofax is een wereldwijde organisatie op het gebied van intelligente automatisering software.

meer lezen

Dragon bij dysorthografie?

Steeds vaker krijgen we de vraag of Dragon Individual geschikt is voor dysorthografie. Dysorthografie wordt in DSM IV omschreven als een stoornis in de uitdrukkingsvaardigheid.

 

Dysorthografie is een onderdeel van dyslexie, maar dan speciaal gericht op ernstige spellingproblemen. Een kind is bekwaam, heeft meestal voldoende kwaliteiten en het onderwijs is prima. Er is geen opvallende schoolverzuim. 

 

Gaan de spellingproblemen samen met ernstige leermoeilijkheden of leesproblemen, dan spreekt men van dyslexie.

meer lezen

3 voordelen bij het gebruik van spraakherkenning bij het melden van delicten door politie

Politiedocumentatie is een uitdaging waar veel professionals op het gebied van rechtshandhaving mee te maken hebben. Veel mensen besteden bijna 50 procent van de werkdag aan het melden van incidenten. 

 

Dit heeft invloed op verschillende aspecten van politiewerk, waaronder veiligheid van medewerkers, productiviteit en strafrechtelijke procedures. 

 

Spraakherkenningstechnologie kan helpen.

meer lezen

Een efficiënte advocaat kan niet zonder technologie

“The times, they are changing”.

 

De automatisering is de laatste jaren steeds meer doorgedrongen tot de advocatuur. Het is een kwestie van tijd totdat de meeste procedures enkel nog digitaal plaats vinden.

 

Al dat papier…

 

Uiteraard zijn er nog kantoren die werken met (soms onhandelbaar dikke) papieren dossiermappen, maar het gebruik maken van een elektronisch cliëntendossier, in dit systeem ook de urenregistratie bijhouden, facturen opmaken, komt steeds meer op. Bedenk eens wat voor tijdwinst ontstaat doordat de zoektochten naar dat dossier dat je nu net wilt behandelen niet meer nodig zijn.

meer lezen

5 redenen om een Maintenance en Support contract af te sluiten

Bij diverse software producten, zoals Dragon Group en Power PDF, is het mogelijk om een Maintenance een supportcontract (M&S) af te sluiten. Het is onverstandig om dit niet te doen.

 

Hier vind je 5 redenen waarom je wel een Maintenance een supportcontract moet afsluiten voor uw softwareprogramma en bedrijfssoftware.

meer lezen

Spraakherkenning Algemeen Goed?

DuckDuckGo.com
DuckDuckGo.com

Om ons heen horen we steeds meer dat spraakherkenning gebruikt wordt voor het zoeken van informatie op het internet en het bestellen van artikelen.

 

Het is zelfs zo dat deze informatie als basis wordt gebruikt voor het bestellen van artikelen. Wanneer we gebruikmaken van Google, Siri of Amazon, moeten we ons afvragen in hoeverre we nog onafhankelijk kunnen zijn van de reclame die ervoor zorgt dat deze bedrijven kunnen bestaan.

meer lezen

10 best gelezen blogs in 2018

Het nieuwe jaar is begonnen. 2019 belooft een mooi jaar te worden. Vele nieuwe ontwikkelingen op technisch gebied, uitbreiding producten en nieuwe contacten.

 

Het is altijd goed om terug te kijken naar het afgelopen jaar. Op een nieuwjaarsreceptie bekijken we 2018 en wat ons succes heeft gebracht.

 

Hier een overzicht van de best gelezen blogs van 2018. Nog eenmaal in de herhaling! 

meer lezen

9 voordelen geautomatiseerde factuurverwerking

DOCUMENT- EN FACTUURVERWERKING

 

Geautomatiseerde Factuurstroom:

  • zowel uitgaande en inkomende facturen

Lees de 9 voordelen van factuurverwerking met behulp van Nuance AutoStore. Naast factuurverwerking kan AutoStore ook alle documenten verwerken. 

 

meer lezen

Blog: Quality Time rondom de feestdagen

Voor je het weet is het zover: kerst, oud en nieuw, kerstvakantie.

 

Het is een bekend verschijnsel dat wanneer de kerstdagen midden in de week vallen (zoals dit jaar het geval is) Nederland zo’n beetje stil valt tussen kerst en 1 januari. Bedrijven zijn gesloten of werken op halve kracht.

 

meer lezen

De nieuwe generatie radiologierapportage werkt met AI

De jaarlijkse vergadering van de Radiological Society of North America (RSNA) levert meestal belangrijk nieuws op en bij de conferentie van dit jaar was dat geen uitzondering.

 

 

RSNA 2018 was uitzonderlijk vanwege de duidelijke verschuiving in de manier waarop radiologen worden gestimuleerd om voor de praktische en gemakkelijk manier AI te gebruiken. Voor verhogen workflow productiviteit, verminderen burn-out problemen, kosten verlagen voor de gezondheidszorg en verbeteren patiëntresultaten.

meer lezen

Hoe zet ik een ingesproken dictaat om in tekst met Dragon?

Tip: Uw opnamen uitschrijven

Heel handig wanneer je een app op je smartphone gebruikt voor opname van gesproken aantekeningen of samenvattingen van gesprekken. Natuurlijk kun je ook een goede memorecorder gebruiken.  Hieronder vind je de uitleg hoe je deze dictaten kunt uitschrijven in bijvoorbeeld DragonPad of MS Word. 

 

Je kunt het uitschrijven ook door iemand anders laten doen. Je dicteert in een memorecorder en een collega zet de gesproken tekst om in geschreven tekst met behulp van Dragon. Wel je eigen spraakprofiel laten gebruiken. 

Gebruik een goede kwalitatieve memorecorder, die geschikt is voor Dragon. Op de site staan recorders welke geschikt zijn.

meer lezen

Recorder mee in de spreekkamer

Sinds eind 2017 is het patiënten toegestaan een geluidsopname te maken van het gesprek met hun zorgverlener. Een geluidsopname kan de zorg in positieve zin ondersteunen en patiënten bijvoorbeeld helpen bij het maken van de juiste keuzes en het onthouden van de informatie.

 

Betere zorg begint bij een goed gesprek. Je kent jezelf het beste en je hebt meer invloed op uw behandeling en verzorging dan je misschien denkt. 

meer lezen

Verhoog de productiviteit van bedrijven

Geef medewerkers de mogelijkheid om sneller en efficiënter documenten van hoge kwaliteit te maken en bespaar tijd en geld voor uw bedrijf.

 

Door het rapporteren, e-mails  verzenden, formuleren invullen, reageren op opmerkingen, kunnen professionals een groot deel van hun tijd kwijt zijn aan het papierwerk.

 

 

meer lezen

Philips introduceert zijn meest recente innovatie : de SpeechOne draadloze dicteerheadset

Wenen, 13 november 2018– Speech Processing Solutions, de nummer 1 ter wereld in professionele dicteeroplossingen, heeft zijn nieuwste headsetmicrofoon geïntroduceerd, de Philips SpeechOne. SpeechOne werd ontworpen om de ideale transcriptietool te zijn wanneer je moet dicteren en toch de handen vrij wil houden. De headset biedt superieure geluidsopnames van studiokwaliteit, comfort voor iedereen en een groot gebruiksgemak.

meer lezen

De advocatuur als dikmaker

De inmiddels open deur over zitten en gezondheid.

 

Iedereen kent het recente gezegde “zitten is het nieuwe roken.”

Steeds meer ontdekken medici hoe slecht het voor onze gezondheid is om dagelijks veel te zitten.

Als we kritisch kijken is advocaat zijn een beroep waarin veel tijd zittend wordt doorgebracht.

meer lezen

Kennisgeving product stopzetting: Dragon Professional Individual voor Mac

Nuance evalueert zijn productportfolio voortdurend om te zien hoe ze het beste kunnen voldoen aan de behoeften van de klanten en bedrijven. Na lang nadenken hebben ze de moeilijke beslissing genomen om de Dragon Professional Individual voor Mac-opstelling stop te zetten.

meer lezen

Welkom: GGZ instelling Vincent van Gogh

Welkom Vincent van Gogh, GGZ instelling, als gebruiker van de spraakherkenning producten van Cedere. Zowel Dragon Medical Practice Edition als Dictation Anywhere medical.

 

Vincent van Gogh heeft bewust gekozen voor beide oplossingen zodat iedere behandelaar zijn eigen werkmethode kan gebruiken.

 

Na een presentatie van de mogelijkheden van spraakherkenning, konden de behandelaren een eigen methode kiezen en daar een pilot van enkele maanden mee draaien.

meer lezen

7 tips om je e-mails snel weg te werken met Dragon

Elke dag loopt de mailbox vol met e-mails die je vaak alleen scant en verwijdert. Of snel leest en beantwoordt. Een volle mailbox is stressverhogend en bij 50% van de mail sta je slechts in de cc.

 

Je mailwisseling optimaliseren is mogelijk volgens de Timemanagement methode. Bijvoorbeeld door ongelezen mails automatisch in daarvoor geselecteerde mappen laten landen.

Echter geeft dit het gevoel dat je informatie mist en staan de ongelezen mailtjes verspreid over meerdere mappen.

Dat is dus ook niet de oplossing. Beter is om de mails direct te verwerken en daarna direct op te bergen.

meer lezen

De advocaat: zakkenvuller of keiharde werker

Bij “advocaat” denken veel mensen aan een man of vrouw die uiteraard gestudeerd heeft, nogal elitair is en met relatief weinig moeite bakken met geld binnenharkt.

 

Dat beeld zal misschien voor enkeling kloppen, maar gaat niet op voor de gemiddelde advocaat. Waar komt dit beeld vandaan?

meer lezen

Woorden in voorbeeldzinnen voor optimale herkenbaarheid

Woordenboeken voor advocatuur en medici kunnen extra toegevoegd worden aan Dragon Professional en Medical.

 

Niet alleen losse woorden worden toegevoegd, ook complete voorbeeldzinnen worden geanalyseerd.

 

Context controle en combinatiewoorden maken dat de herkenbaarheid van Dragon hoog is. U kunt dit ook zelf uitvoeren wanneer u niet het lexicon van Cedere wil aanschaffen.

meer lezen

Winscribe ondersteunt Olympus RecMic 4000-serie

Winscribe en Olympus RecMic 4000 serie

Winscribe Dictation ondersteunt de nieuwste professionele audio-opname hardware van Olympus. 

 

De RecMic 4000-serie dicteermicrofoons combineren geavanceerde technologieën in een innovatief en geavanceerd ruisonderdrukkingssysteem dat ideaal is voor lawaaierige omgevingen en geoptimaliseerd voor spraakherkenning.

 

 

meer lezen

Portretrecht, AVG en internet voor advocatuur

De vorige blog ging over de combinatie Advocatuur en Instagram.

 

Omdat het vooral bij Instagram om foto’s gaat, kwam meteen een ander onderwerp om de hoek kijken: hoe zit het met portretrecht, de AVG en internet, dan vooral wat betreft Social Media?

 

 

 

meer lezen

Advocatuur en Instagram: succes of niet?

Advocatenkantoren en Facebook.

 

Social Media, ze zijn in het huidige leven onmisbaar geworden. Menig advocatenkantoor wil zich graag profileren als bedrijf dat dynamisch is. 

 

Toen Facebook ‘hot’ was maakten veel advocaatkantoren een eigen Facebookaccount aan, maar als we nu terugkijken heeft dat voor weinigen het waarschijnlijk gewenste resultaat gehad.

meer lezen

Business Process Management BPM optimaliseert bedrijfsprocessen, maakt bedrijfsprocessen lean

Business process management – vaak afgekort met BPM – is een term die in een bedrijf vaak gebruikt wordt als het gaat om innoveren, automatiseren, verbeteren en efficiënter inrichten van uw organisatie en bedrijfsprocessen.

 

U kunt zich voorstellen dat optimaliseren op veel manieren kan. Facturen, bestelformulieren, pakbon en dossiers automatisch inlezen en opbergen. Eigenlijk kunnen alle documenten automatisch worden verwerkt en worden toegevoegd aan uw bedrijfsproces. Leesbare scans, PDF’s, foto’s en JPG’s direct in juiste mappenstructuur of dossier. Dicteerprocessen worden lean gemaakt.

 

Voor het optimaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen is een breed scala aan systemen beschikbaar.  

meer lezen

Hoeveel woorden kent een gemiddelde spreker?

De Britse krant The Guardian, in 1986, schatte de omvang van de woordenschat van de gemiddelde persoon, die zich ontwikkelde van ongeveer 300 woorden op twee jaar oud, via 5.000 woorden op vijf jaar oud, tot ongeveer 12.000 woorden op de leeftijd van 12.

Kennisnet geeft aan dat een 12-jarige, eentalige Nederlander, 17.000  woorden kent. De schattingen lopen uiteen. 

meer lezen

Hoe wil de rechtbank dat u de documenten aanlevert? Wat is het verschil tussen PDF standaard, PDF/A-a1 of PDF/A-b1

Wellicht leest u regelmatig de website van de Rechtspraak over het invoeren van het digitaal procederen. Er is veel onrust over dit onderwerp en zelfs na een positieve test wordt het digitaal procederen uitgesteld.

We willen in dit stuk niet in gaan over de overwegingen van de Rechtspraak, deze kunt u volgen op de site bij nieuws.

 

Het hele digitaal procederen heeft nogal wat voeten in de aarde. Processen binnen uw bedrijf moeten anders gaan lopen. Personeel geïnstrueerd.  Wellicht andere Multi Function Device, printers, en software moet worden aangeschaft.

 

Goed voorbereid zijn, is momenteel het enige wat u nu kunt doen en is het belangrijkste.

 

Nederlandse orde van advocaten, NOvA, heeft een checklist opgesteld: Ben ik KEI voorbereid? 

meer lezen

Probeer AmberScript, spraakherkenning voor vergaderingen en interviews

Nieuw in het assortiment: AmberScript voor opname en uitwerken vergaderingen en interviews. Neem een vergadering op en bespaar tijd met uitwerken.

 

Vergaderingen, interviews en telefoongesprekken worden opgenomen en later uitgewerkt door het secretariaat. Een hele klus, vooral wanneer het uitwerken exact en correct moet gebeuren. Zeker wanneer er veel afhangt van het overleg, zoals bij rechtszaken en mediation. Familiezaken en Arbeidskwesties.

meer lezen

10 tips om Dragon te optimaliseren!

Dragon moet regelmatig worden onderhouden.

 

Vroeg of laat wordt het systeem traag, of gaat de herkenbaarheid achteruit.

 

Soms beginnen mensen opnieuw, met een nieuw profiel, maar dat is helemaal niet nodig. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat u met uw huidige profiel en toegevoegde woorden goed kan blijven werken.

 

Werk slimmer en verbeter het proces!

meer lezen

JUSTUS, Medische Expertise, maakt dicteer proces lean!

Justus Medische Expertise  B.V. ondersteunt al ruim 25 jaar opdrachtgevers en medisch experts bij het verrichten van (multidisciplinaire) expertises door middel van administratieve en logistieke ondersteuning,  waarbij altijd de onafhankelijke medische basis als einddoel wordt bewaakt.

 

Opdrachtgevers zijn onder meer verzekeraars, letselschade specialisten en advocaten.

meer lezen

Nieuws: SpeechMike Premium Touch firmware update

Nieuws: Philips SpeechMike SMP 3700 en 3800 updaten naar firmware 3.52.

 

Vanaf vandaag kunt u de firmware van de Philips SpeechMike Premium Touch downloaden.

 

Hierbij zijn technische issues met IOS opgelost. 

- USB connectie met iMAC

- Audio problemen

 

  • Downloaden handmatig
  • Automatisch downloaden vanaf eind september