Nieuws en Blogs

Altijd belangrijk, de juiste informatie lezen


Dicteren met Olympus ODMS en voicerecorders

Met Olympus kun je professioneel dicteren met je  smartphone of voicerecorder. Altijd en overal.

 

ODMS is een veilig en krachtig dictaten workflow oplossing voor audio opnames, digitaal dicteren en transcribe (uitwerken).

 

meer lezen

Philips SpeechLive App realtime spraakherkenningssoftware

Philips Speechlive mobiel-app

Gebruik spraakherkenning met een app op geïnstalleerd op je windows computer

 

Philips SpeechLive kennen we al een tijdje, dicteren met een gratis Philips app of met een Philips spraakrecorder. Sinds kort is er ook een desktop-app erbij gekomen. Eenvoudig is gebruik en herkenbaar. Dicteren in programma’s op je computer.

 

 Live Transcribe

Een kleine SpeechLive balk met één grote rode knop om de microfoon aan te zetten. Of afhankelijk van het merk microfoon.

 

 

meer lezen

WE HEBBEN EEN WINNAAR VOOR DE POËZIEWEDSTRIJD!

Gedichtenwedstrijd met gebruik van spraakherkenning

De drie winnaars zijn bekend. Het was moeilijk kiezen tussen alle ingezonden gedichten. Maar we zijn eruit, met dank aan de jury. De jury heeft drie favoriete gedichten gekozen.

 

Iedereen heel erg bedankt voor het meedoen. We hebben genoten van alle levendige gedichten die zijn binnengekomen. Uit alle inzendingen zijn drie winnaars gekozen. 

 

 

 

 

meer lezen

Nieuw: Workflow Grundig DigtaSoft versie 7

DigtaSoft versie 6

DigtaSoft Pro: software voor een efficiënte samenwerking tussen auteurs en het secretariaat

De onafhankelijke DigtaSoft Pro spraakverwerkingssoftware biedt auteurs en secretariaat uitgebreid workflowbeheer. 

 

DigtaSoft bevat veel extra functies zoals het opzetten en beheren van meerdere in-boxen en voldoet ook aan de eisen van verschillende sectoren zoals de Zorg en Recht, medici en juridisch. 

 

 

meer lezen

Hoe zet ik een ingesproken dictaat om in tekst met Dragon?

Tip: opnamen uitschrijven

Heel handig wanneer je een app op je smartphone gebruikt voor opname van gesproken aantekeningen of samenvattingen van gesprekken. Natuurlijk kun je ook een goede memorecorder gebruiken.  Hieronder vind je de uitleg hoe je deze dictaten kunt uitschrijven in bijvoorbeeld DragonPad of MS Word. 

 

Je kunt het uitschrijven ook door iemand anders laten doen. Je dicteert in een memorecorder en een collega zet de gesproken tekst om in geschreven tekst met behulp van Dragon. Wel je eigen spraakprofiel laten gebruiken. 

Gebruik een goede kwalitatieve memorecorder, die geschikt is voor Dragon. Op de site staan recorders welke geschikt zijn.

meer lezen

Dicteren in Excel voor administratiekantoren

Er zijn betrekkelijk veel administratiekantoren welke Excel gebruiken voor de financiële administratie. Op zich is Excel een goed en eenvoudig programma en wanneer je eenmaal mooie formules over meerdere tabbladen hebt gemaakt werkt het naar tevredenheid.

 

De eerste vraag die ik krijg van een administratiekantoor is of Dragon werkt in Microsoft Excel. Nu kan dat inderdaad, in alle Officepakketten kan Dragon dicteren en wegschrijven. 

meer lezen

Vergadermicrofoons, welke zijn geschikt?

Het gedwongen thuiswerken heeft de medewerker en manager duidelijk gemaakt dat dit goed mogelijk is en uitstekend werkt. De techniek loopt soms achter. Vergaderen via Teams of opname van vergaderingen eist goede kwaliteit van opnameapparatuur.

 

 

 

meer lezen

Kofax PowerPDF 4 - beste PDF software

Kofax PowerPDF 4

Als het gaat om het eenvoudig en veilig beheren van PDF's, vertrouwen meer dan 2 miljoen klanten elke dag op Kofax Power PDF.

 

Waarom? Omdat Advanced is gemaakt voor zakelijke gebruikers. Standard voor particulieren.

 

meer lezen

Geluid over geluidsboxen in plaats van headset

Regelmatig krijgen we de vraag waarom muziek niet meer over de boxen gaat nadat Dragon is geïnstalleerd.

 

Dit heeft niets met Dragon te maken maar met de headset of microfoon die is aangesloten aan de computer of laptop. De standaard instelling van Windows geluidsmixer.

 

Het is ook lekker om muziek of een filmpje op de achtergrond te draaien terwijl je aan het werk bent. Hoe lossen we dit op?

meer lezen

Moeite met professioneel dicteren, dicteren van officiële documenten?

Het lukt niet iedereen om met de stem een officieel document te dicteren. Spreektaal is anders dan schrijftaal. Dicteren is spreken in schrijftaal. Bij dicteren is de woordkeuze anders als ook de volgorde van woorden in een regel.

 

Praten kunnen we bijna allemaal, echter wanneer we een officieel document moeten dicteren, dan zijn wij ineens sprakeloos. Dicteren geeft zoveel tijdswinst, het is zeer de moeite waard om dit proces te optimaliseren. Want hoe doe je dat? Ik geef je graag wat suggesties.

meer lezen

Dragon spraakherkenning gebruiken op Apple computer

Hoe gebruik je Dragon Spraakherkenning op een Apple computer of Mac? Standaard werkt Dragon niet op een Mac, echter zijn er trucjes om het werkend te krijgen.

 

 Op een andere manier snel en slim werken met Dragon op een Apple?

 

Zoals onlangs een klant vroeg: ik heb mij laten verleiden tot het aanschaffen van een mooie laptop en nu heb ik een probleem. Gelukkig is dat op te lossen. Niet direct, enige ICT kennis is wel noodzakelijk.

meer lezen

Headset met active noise cancelling (ANC), wat is dat en hoe werkt het?

 

Met een noise cancelling( ruis onderdrukkende) koptelefoon dempt de storende omgevingsgeluiden, waardoor je zelf beter te verstaan bent. Dit is handig voor als je op een druk kantoor aan het werk bent, onderweg bent of snel afgeleid bent.

 

meer lezen

TIP: Hoe verander ik een naam van een spraakopdracht, bijvoorbeeld spraakopdracht Ga Slapen?

Elke maand ontvangen de abonnees van de helpdesk, SLA of Maintenance, tips om beter en sneller te werken met Dragon. Dat is erg prettig omdat je zo elke maand opnieuw naar je gebruik van Dragon kijkt en optimaliseert. 

 

De tips zijn voor Dragon Professional, Dragon Individual, Dragon Group en Dragon Legal en Dragon Medical Practice Edition (deze laatste is niet meer leverbaar, voor update neem contact op).

 

Deze tip bieden we je gratis aan. Wees wel voorzichtig! Succes!

meer lezen

Hoe zit het met de ICT bij GGZ instellingen?

Steeds meer zorg voor cliënten in de ggz verplaatst zich van verblijf in een instelling naar zorg thuis.

 

Dit houdt in dat ambulante zorg geleverd wordt buiten de muren van een instelling. Hierbij gaat het niet om één vorm van zorg, maar het kan van alles zijn: psychiatrische hulp, psychologische hulp, dagbesteding in de psychiatrie, thuiszorg of zorg bij een polikliniek.

 

meer lezen

Hoe schoon is jouw toetsenbord?

Werkplek schoonmaken

hygiënisch blijven werken tijdens en na Corona

 

Uiteraard is hygiënisch werken altijd al belangrijk, maar na de ontdekking van het COVID-19 virus is dit extra belangrijk geworden. Met name wanneer er veel achter de pc gewerkt wordt, is de hygiëne van deze werkplek  nog belangrijker geworden.

 

Uit onderzoek is gebleken dat toetsenborden, muizen en de omgeving daarvan een bron van bacteriën, schimmels en virussen kunnen zijn.

 

 

meer lezen

Het verschil tussen juridisch woordenboek in het Nederlands en Engels?

Woordenboek( Lexicon)  gebruiken tijdens spraakherkenning

Het verbaasde mij dat een Legal woordenboek voor Engelse spraakherkenning vele malen kleiner is dan die van het Nederlands. Cedere maakt lexica voor verschillende vakgroepen, waaronder Legal, in verschillende talen, waaronder Engels. 

 

Medische lexicons of juridische lexicons zijn totaal verschillend, op letselschade lexicons na. Letselschade lexicons combineert beide lexicons. Het medisch woordenboek wordt ook wel Thesaurus genoemd. 

 

Medische termen leent veel uit de medische terminologie en dus veel Latijnse en Griekse woorden. Juridische terminologie gebruikt meer algemene woorden, samengesteld uit het standaard Nederlands.

meer lezen

Tip: Achtergrond lawaai filteren bij Dragon

Achtergrondlawaai kan een oorzaak zijn van slechte spraakherkenning bij Dragon Professional.

 

Bij wisselende werkomgevingen kies je voor filteren van achtergrondgeluiden. Hier lees je hoe je stap-voor-stap Dragon instelt voor goede spraakherkenning.

 

Achtergrondlawaai filteren kan ook met een noice cancelling headset. Of met een microfoon die gericht is naar de spreker. In deze tip lees je hoe je het achtergrondlawaai kan filteren met behulp van een audio wizard.

meer lezen

De speakerphone voor online vergaderen een blijvertje

Vergaderen met een speakerphone

 

Eindelijk, het weer is beter, we merken steeds meer dat de versoepelingen doorgaan en soms zelfs vervroegd worden. Alle reden om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.

 

Toch is de kans groot dat we nog geruime tijd met de gevolgen van Covid-19 te maken hebben. Hybride werken is het nieuwe woord.

meer lezen

5 redenen om een Maintenance en Support contract af te sluiten

Bij diverse software producten, zoals Dragon Group en Power PDF, is het mogelijk om een Maintenance een supportcontract (M&S) af te sluiten. Het is onverstandig om dit niet te doen.

 

Hier vind je 5 redenen waarom je wel een Maintenance een supportcontract moet afsluiten voor je softwareprogramma en bedrijfssoftware. Met name imaging en spraakherkenningssoftware zijn belangrijk om voortbestaan te garanderen.

meer lezen

Juridische Spraakherkenning met BaseNet, CCLaw en Fidura

Juridisch

Sneller werken met Dragon spraakherkenning rechtstreeks in specifieke dossiers voor advocatuur en notarieel. 

 

Met de komst van Kwaliteit en Innovatie rechtspraak (KEI) bij de Rechtspraak en Rechtbank, zien we advocaten overstappen naar cloud oplossingen voor complete software, CRM juridisch dossier .

 


meer lezen

Nuance beschikbaarheid Dragon Professional Anywhere

Dragon Professional Anyhwere

Nuance Communications heeft zijn cloudgebaseerde Dragon Professional Anywhere-spraakherkenningsoplossing voor documentatie in de Verenigde Staten uitgebracht voor gebruik op meerdere markten.

 

Waaronder de wetshandhaving, sociale diensten, financiële diensten en juridische zaken. Dragon Professional Anywhere is de nieuwste software van Nuance.

 

meer lezen

Dicteren met Dragon Medical Direct - DMD

Met Dragon Medical Direct - DMD, voorheen Dragon 360,  gebruik je spraakherkenning voor dicteren bij de cursor. Dus daar waar de cursor staat. Dat kan in een EPD, Elektronische patiënten dossier, zijn of zelfs e-mail programma.

 

Dit spraakherkenningssoftware pakket kan meer. Standaardverslaglegging, uitslagen invoegen, voorspellen wat in het verslag moet (Project). 

 

 

meer lezen

10 tips om Dragon spraakherkenningssoftware te optimaliseren!

Tips om Dragon spraakherkenningssoftware te verbeteren

Dragon spraakherkenningssoftware moet regelmatig worden onderhouden.

 

Vroeg of laat wordt het systeem traag, of gaat de herkenbaarheid achteruit.

 

Soms beginnen mensen opnieuw, met een nieuw spraakherkenningsprofiel, maar dat is helemaal niet nodig. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je met je huidige profiel en toegevoegde woorden goed kan blijven werken.

 

Werk slimmer en verbeter het proces!

meer lezen

Multitasken vrijwel niemand kunt het, jij wel?

Makkelijker multitasken door gebruik te maken van spraakherkenning

Het was jarenlang het stokpaardje van de moderne mens, het multitasken.  Het werd gezien als een ideaal. Hierdoor kun je meerdere taken doen op het zelfde moment waardoor je tijd overhoudt voor andere taken.

 

De meeste denken dan snel dit is niet voor mij weggelegd. Maar het kunnen al simpele taken zijn die je uitvoert. Zoals tijdens een vergadering luisteren en aantekeningen maken. Want als je iets opschrijft, onthoud je het namelijk beter.

 

Vooral de mannen hadden het zwaar te verduren, want zij kregen al gauw het stempel dat ze totaal niet kunnen multitasken, terwijl vrouwen er volgens vele geboren experts in zouden zijn.

 

Kom er achter of jij kunt multitasken, doe de test!

meer lezen

Fijne vakantie of ervaar je vakantiestress?

 

 Zonder stress op vakantie gaan, dat is waar iedereen naar streeft. Maar hoe pak je dat aan. Draag je al je taken over aan een collega vlak voordat je op vakantie gaat of werk je in het voren? 

 

Normaal gesproken een periode van meestal van tevoren extra hard doorbuffelen, want je werkt meer in het voren dan normaal om hopelijk meteen na de vakantie de draad weer te kunnen oppakken. 

 

Meestal zorg je er vaak ook al voor dat allerlei documenten al min of meer klaar staan voor je ondersteuning mocht er tijdens je vakantie om gevraagd worden.

 

Misschien heb je een kantoorgenoot die voor je waarneemt en waarvoor een briefing per zaak klaar moet liggen; dit alles om ongestoord weg te kunnen. Want na deze periode van wat extra inspanning volgde normaal gesproken een periode van gemiddeld twee à drie weken waarin je tot rust kon komen, genieten van je reizen of tijd met familie en/of vrienden.

 

Veel mensen ervaren al stress in de weken voordat ze op vakantie zijn, dit zou anders kunnen en moeten.  

meer lezen

De nieuwe innovatieve lijn van Jabra PanaCast voor professionele vergaderingen

Jabra PanaCast

In een wereld waarin we fysiek meer gescheiden zijn dan ooit, de regel van de anderhalvemetersamenleving nog steeds gehandhaafd wordt is de afstand van medewerker tot medewerkers groter dan ooit. Juist nu er zo’n behoefte is om weer naast elkaar te werken.

 

In deze tijden houden de meeste bedrijven vergaderingen op afstand of vanuit huis. Hiervoor heeft Jabra een nieuwe lijn ontwikkeld namelijk de Jabra PanaCast serie. De Jabra PanaCast heeft een geweldige audio en video voor haarscherp beeld. Zo lijkt het net of je midden in de vergadering zit. 

meer lezen

Dicteren als dagelijkse kost

De term dicteren komt bij Cedere dagelijks voorbij want het overgrote deel van de producten dat wij aanbieden heeft te maken met een of andere wijze van dicteren.

 

Wat is dicteren?

Volgens Van Dale is het 1. Voorzeggen om te laten opschrijven, 2. Zonder onderhandeling opleggen.

Het zal duidelijk zijn dat het in ons geval om de eerste omschrijving gaat. De tweede is een omschrijving waar we vaak zelf niet zo gauw aan denken, maar onder andere het woord dictator is hiervan afgeleid.

meer lezen

Wat verdient een accountant deel 2

accountant aan het werk

De nieuwe accountant en zijn lifestyle.

Op de werkvloer vind je steeds meer medewerkers die zich bezig houden met een zinvol leven, er is meer dan werk. Er is een gezin en familie, vrienden en sport. Het milieu en voortbestaan van de wereld. Voeding en koken.

 

Minder werk-woon verkeer, beter werk-privé verhouding, meer sporten: meaningful living.

 

Voor degenen die niet de voorkeur geven aan vaste, meer conventionele werkmethoden, zoals traditionele werkuren en zuurverdiende bonussen, biedt spraakherkenning een nieuwe lifestyle. De nieuwe accountant dicteert met Dragon Finance of onderweg met Philips SpeechLive.

meer lezen

Wat verdient een accountant deel 1

accountant berekend de omzetgroei

Omzetgroei bij accountancy

 

Onlangs betrad een ‘nieuwe’ accountant mijn kantoor voor advies en een demonstratie spraakherkenning. Dat hij spraakherkenning zou gaan aanschaffen was duidelijk, alleen welke versie nog niet.

 

Hij is duidelijk het nieuwe soort accountant. Energiek, modern, verantwoord, duurzaam, meedenkend en vooral gericht op dienstverlening, service en techniek. Laat de techniek je werk doen. Een lifestyle die de huidige moderne mens wenst.

meer lezen

Dragon: extra spraakopdrachten in WORD

Microsoft WORD bedien je met standaard spraakopdrachten. 

Gebruik je veel dezelfde handelingen, dan kun je beter de opdracht erbij zoeken of een spraakopdracht zelf maken.

 

Hieronder zie je een opsomming van de meest gebruikte spraakopdrachten van Dragon. Deze spraakopdrachten gelden voor de meeste versies van Microsoft WORD.

meer lezen

Waarom is een PDF handig om te gebruiken?

Power PDF handig in gebruik

Welke PDF formaten zijn er en worden gebruikt?

 

PDF is een algemeen en wereldwijd geaccepteerd standaardformaat voor documenten. Je kunt een pdf altijd openen wanneer je voldoende rechten hebt. De indeling blijft hetzelfde.

meer lezen

Bescherm en ontsmet je microfoon en headset

Door de COVID-19 pandemie is hygiënisch werken nog belangrijker geworden dan dat al was.

Wanneer we dicteren of met spraakherkenning werken, maken we gebruik van microfoons en headset om goede audiokwaliteit te garanderen.

 

Speakerphones en headsets voor online meetings delen we en ook hier is de hygiëne uiterst belangrijk.

 

meer lezen

Spraak naar tekst (speech-to-Text)

Speech to text

Om spraak of stem naar tekst om te zetten wordt spraakherkenning gebruikt, specifieker spraakherkenningssoftware. Gebruikers van deze spraakbesturing denken dat elke oplossing op dezelfde spraakengine is gebouwd.

 

Niets in minder waar. Er zijn diverse spraakengines met verschillende werkmethode, de methode van spraak in tekst omzetten is in basis anders.

meer lezen

Patiënten dossiers automatisch vullen met automatische spraakherkenningssoftware

EPD vullen met spraakherkenningssoftware

AI-technologieën zal naar verwachting een aanzienlijke impact hebben op de kwaliteit van de gezondheidszorg. 

De algemene toepassing en het gebruik van AI (artificial Intelligence) is om efficiënt te diagnosticeren en monitoren, ziekten detecteren en voorspellen. Door AI gaan de ontwikkelingen van geneesmiddelen sneller. De kwaliteit van de Zorg wordt hierdoor sterk verbeterd. 

meer lezen

Handsfree mailen met Dragon!!

Mailen met de stem met Dragon Individual

Cedere verkoopt al jarenlang Dragon spraakherkenningssoftware. Daar bij ligt de focus vooral bij het dicteren van teksten zonder te hoeven typen. De voordelen zijn vooral de snelheid: hoe snel je ook typt, spreken zal altijd vlotter gaan.

En het kan handig zijn om te kunnen dicteren terwijl je intussen je handen vrij hebt om te kunnen bladeren door papieren.

meer lezen

Op zoek naar de beste spraakherkenningssoftware? Gebruik Dragon spraakherkenningssoftware van Nuance

Dragon spraakherkenningssoftware van Nuance

 

Spraakherkenningssoftware is de oplossing voor het maken en beheren van documenten. Werk slimmer en maak gebruik van Dragon spraakherkenningssoftware van Nuance. Dragon zet spraak snel en nauwkeurig om in tekst, ook wel speech-to-text genoemd. De spraakherkenning is er voor privé en zakelijk gebruik. Maar kan ook voor medische en juridische beroepen worden gebruikt. 

meer lezen

Vind je rust op je werk: werk met een voicerecorder met spraakherkenningssoftware

Werken met een voice recorder zorgt voor rust

Maak het jezelf en je backoffice gemakkelijk: combineer een digitale voicerecorder met spraakherkenningssoftware.

 Waarom moeilijk als het makkelijk kan?

meer lezen

Spraakherkenningssoftware voor mensen met dyslexie

Spraakherkenningssoftware voor medewerkers in de zorg

Spraakherkenningssoftware helpt dyslectische trainees met het voltooien van hun carrière  in Nieuw-Zeeland.

 

Het software product voor spraakherkenning van Nuance, Dragon, helpt dyslectische trainees vaardig te worden om carrière te maken in de primaire industrie.

 

15 % van de mensheid kampt met taalproblemen, heeft moeilijkheden met Nederlands en Engels, kiest onnodig voor een lagere opleiding. 

meer lezen

Werk Slimmer, niet Harder, wel Helderder

Fokke en Sukke werk slimmer niet harder

Over succes van innovatie en werkgeluk

 

Wil je slimmer en sneller werken? Minder stress en meer productiviteit. Win tijd en krijg weer grip op je werk.

Word je dagelijks overspoeld door een tsunami van werk? Wil je slimmer omgaan met alle informatie die je wilt delen met je klanten? Wil je eindelijk stress en uitstelgedrag te lijf gaan? Welke nieuwste technische snufjes, apps en digitale tools laten je efficiënter werken?

meer lezen

Cedere test Fries woordenboek met klant

spraakherkenning Fries woordenboek wordt uitgetest

 

Soms denk je zelf, dat bestaat niet. Cedere heeft een Fries woordenboek uitgetest bij een klant. De herkenbaarheid van het woordenboek was erg hoog.

 

Hoe kwamen we op dit idee? lees het hieronder

meer lezen

De-installatie van Dragon Professional Individual spraakherkenning

Verwijderen van Dragon

Verwijder Dragon Professional Individual van je computer

Bij de-installatie van Dragon Professional Individual blijft soms wat achter op je computer.

 

Wanneer je bij een 'foute' installatie of oude (proef)installatie, een nieuwe Dragon Professional Individual wilt installeren, kun je tegen problemen aanlopen.

 

Daarom raden wij aan het product geheel van je computer te verwijderen.

 


meer lezen

Wat betekent spraakherkenning voor een forensisch onderzoeker?

Forensisch onderzoeker

Wat betekent het woord forensisch?

Het woord forensisch is een leenwoord uit het Latijn, in de betekenis van ‘betrekking hebbend op het gerecht’ voor het eerst aangetroffen in 1832 (Wikipedia)

 

Heden ten dage betekent het woord forensisch 'gerechtelijk'. Termen waarin het woord "forensisch" voorkomt hebben doorgaans te maken met een strafrechtelijk onderzoek.

meer lezen

Olympische medailles voor de helpdesk abonnementen

Bellen met de helpdesk Spraakherkenning

 

       Waarom een helpdesk abonnement?

 

  • Haal het beste uit jezelf
  • Haal het beste uit je product
  • Werk zo snel en accuraat als je wenst
  • Ontvang elke maand hulp met Dragon spraakherkenning of andere producten
  • Consult met korting
  • Training en instructie met korting
meer lezen

Wat kost een zieke werknemer?

Langdurige ziekte
Langdurig ziek zijn

 

 

Langdurige ziekte van een werknemer kost ruim anderhalf keer zoveel als werkgevers verwachten.

De werkgevers kijken dan vooral naar de directe kosten die gemaakt moeten worden terwijl er ook veel indirecte kosten worden gemaakt. Dit is deels op te lossen door de werknemer sneller te laten re-integreren.


meer lezen

Doof en toch spraakherkenning met Dragon spraakherkenningssoftware

Doventolk

 

Doventolk zou een oplossing bieden, we zien dat veel op televisie, echter voor een ICT-opleiding is geen doventolk beschikbaar die alle schooluren Rob kan ondersteunen.

 

Rob is doof, al vanaf zijn geboorte. Hij is jong en energiek en beslist niet dom. Zijn woordenschat is goed ontwikkeld, alleen zijn spraak is achtergebleven.

 

Rob volgt een opleiding tot ICT medewerker op een speciale school. Het niveau is MBO 3 of 4. De school verzorgt een reguliere opleiding en niet specifiek voor dove en slechthorende kinderen.

 

 

 

meer lezen

Waarom leren van videobeelden goed werkt

Leren van videos

Leren van video is dan ook een sterke manier van leren, bevestigen onderzoeken.

 

Razend populair zijn ze: de Video-docenten.
Video leren maakt optimaal gebruik van het 
just-in-timeprincipe, omdat kennis en uitleg beschikbaar is op elk moment dat je het nodig hebt. De populariteit heeft echter ook te maken met het feit dat leren van videobeelden een sterke manier van leren is. 

 

 

meer lezen

Spellingsfreak: discrimineer ik daardoor? Ja!

Spellingsfreak en spraakherkenning

Af en toe lees je een artikel dat je meteen boeit, soms ben je meteen getriggerd.

Ik mag van mezelf zeggen dat ik tot de categorie taalfreak hoor; ik kan daarin zo fanatiek zijn dat de term “taalnazi” niet misplaatst is.

 

Laat mij een tekst zien waar veel spel- of  grammaticale fouten in staan en ik kan me erover opwinden dat mensen niet doorhebben dat ze de fout ingaan. Leren ze dan niet meer op school? Is het puur

gemakzucht?

meer lezen

Bekijk alle instructies- MS Office met Dragon Speech

Leer hoe je moet dicteren in MS Office pakketten met Dragon Individual of Dragon Group.

 

 Er zijn diverse opnames beschikbaar van trainingen en webinars over spraakherkenning door Richard Ouwejan gegeven. Ze zijn voor een zacht prijsje terug te kijken. 

 

Je huurt ze voor 30 dagen en hebt zo de tijd om zelf mee te doen, terug te kijken en vragen te stellen via support.

meer lezen

DMPE stopt - Nu Dragon Medical One

Vanaf 1 april 2021 is het niet meer mogelijk om nieuwe of aanvullende licenties in te kopen van Dragon Medical Practice Edition 3 Dutch (DMPE).

De onderhoudsperiode voor klanten die al gebruik maken van Dragon Medical Practice Edition 3 Dutch is nog actief tot 31 december 2021. Na deze datum zal Nuance geen ondersteuning of onderhoud meer verlenen aan Dragon Medical Practice Edition 3 Dutch.

 

meer lezen

Dragon Medical One, test het zelf uit

Nuance Dragon Medical One. Real time speech recognition in de cloud.

 

Ook wel DMO genoemd. Dicteren bij de cursor en de spraak-naar-taal vertaling via een server in de cloud. Met je eigen spraakprofiel en woorden. Veel medische woorden per vakgroep ingedeeld. Versleuteld verstuurd. 

 

Gebruik je nu DMPE dan kun je met loyaliteitskorting overstappen naar DMO. De aanbieding is geldig tot 28 september 2021.

 

meer lezen