Nieuws en Blogs

Altijd belangrijk, de juiste informatie lezen


Verandert Urban Dictionary of Slang

Ik was in gesprek met een medewerkster van een bank. Zij werkt op de afdeling WebCare. WebCare is een afdeling die zich bezig houdt met Social Media.

 

Via diverse kanalen komen vragen binnen, vanuit de hele wereld en in meerdere talen.

 

Het voordeel én nadeel van Social Media is toch dat er meer spreektaal wordt gebruikt. Meer spreektaal dan schrijftaal. En dus ook meer slang en urban woorden.

 

Vragen van klanten die via Social Media binnenkomen, dienen dan ook het liefst in hun eigen taal te worden beantwoord. Een medewerkster probeert in dezelfde taal te antwoorden met spraakherkenning.

 

Vaak kijkt ze in het Urban Dictionary, om woorden op te zoeken en te gebruiken.

 

 

meer lezen

Dragon voor studie en onderwijs

 

 

 

Tienduizenden studenten gebruiken het geavanceerde Dragon-spraakherkenningssysteem om tekst, onderzoeksmateriaal, lesnotities en e-mails te dicteren.

 

 

Via empowerment krijgen studenten, organisaties en gemeenschappen greep op hun eigen situatie. Ze krijgen controle en hun kritische bewustzijn scherpt aan. Het versterkt studenten en groepen zodat ze kunnen deelnemen aan de samenleving.

Zijn we daar niet verantwoordelijk voor?

meer lezen

Wat doet een vrederechter en wat is vredegerecht?

 

 

 

 

Bij de vraag aan Hanneke Tutupoly (onze specialist spraakherkenning advocatuur) wat een vrederechter doet schrijft ze dit:

 

“Vrederechter? naar mijn gevoel een begrip uit het jaar nul. Maar als ik snel zoek, een soort Rijdende Rechter maar dan zonder tv-programma?”

 

Dat maakt het nog interessanter om uit te zoeken wat een vrederechter nu precies doet en of deze nog wel in Nederland aanwezig is.


meer lezen

Bestuursvergaderingen opnames transcriberen

Bestuursvergaderingen opnames uitwerken/transcriberen

 

Vergaderprotocollen voor bestuursvergaderingen zijn vaak traditioneel en formeel van aard. Meer dan bij andere soorten vergaderingen.

 

Etiquettetips voor bestuursvergaderingen zijn zeer belangrijk. Iedere bestuurder dient deze protocollen te kennen, te respecteren en na te leven.

 

Vergadersoftware helpt om achteraf geen moeilijke onnodige discussies te krijgen of dat punten  opnieuw besproken moeten worden en het voorkomt dat de gesprekken uit de hand gaan lopen.

 

Zorg wel voor een goede opname-device, een voicerecorder met externe microfoon, of een microfoon verbonden aan een smartphone. Iedereen moet te verstaan zijn.

 

Is security belangrijk, dan ga je voor een beveiligde voicerecorder-app of een losse voice- of audiorecorder.

meer lezen

Dragon en webbrowsers

Extensies voor Edge en Chrome en Dragon

 

 

Belangrijk bericht over Dragon en webbrowsers:

 

Wil je dicteren met Dragon in bijvoorbeeld de browser Google Chrome of Microsoft Edge?  Dan moet de extensie worden geïnstalleerd.

 

Je kunt altijd met een dicteervenster spreken (zie onderaan dit schrijven), ook als de extensie niet is geladen, maar wil je rechtstreeks in een browser werken met Dragon dan ben je genoodzaakt de extensie te gebruiken.

 

Naast dat de extensie geïnstalleerd moet zijn, is het belangrijk om de laatste versie van Chrome en Edge te gebruiken. 

meer lezen

Praktijkgericht leren

Praktijkgericht leren: omdat theorie alleen niet genoeg is!

Cedere biedt instructies en trainingen. Instructie wordt voornamelijk gegeven wanneer een nieuw product gebruikt gaat worden, je legt als het ware de software uit.

 

Trainingen geeft Cedere wanneer je echt op een andere manier moet gaan werken. Denk daarbij aan spraakherkenningssoftware. Het is een andere manier van werken en daar is tijd voor nodig, gewenning. 

 

Aanpassen aan een andere werkmethode duurt gemiddeld 30 dagen. Je begrijpt dat een gebruiker (helaas) in die periode de neiging heeft om terug te grijpen naar toetsenbord en muis. Dat is echt een valkuil die we moeten voorkomen!

 

Cedere geeft de voorkeur aan praktijkgericht leren. Trainingen on the job. De stap van theorie naar de praktijk is vaak bij alleen instructie te groot. Door praktijkgericht te leren, maak je dit gat kleiner.

meer lezen

Waar praten de zorgprofessionals over?

De beurs Zorg & ICT is weer voorbij. Wederom een goede indicator over wat er technisch speelt op de werkvloer binnen de Healthcare. Rondlopend op de beursvloer en de sessies bekijkend vroeg ik mij af, waar hebben we het met z’n allen over? Wat is belangrijk voor medewerkers in de zorg?

  • De afstemming tussen zorgprofessionals
  • Het luisteren en begrip tonen aan patiënten
  • De kennis en expertise over post-COVID
  • De behandeling en het behandelplan van post-COVID
  • Samenwerken en waarden
  • Digitalisering en slimmer werken
meer lezen

Lancering van ControlSuite 1.4

Power PDF, Papierloos georganiseerd bureauwerk

Kofax is verheugd de lancering van ControlSuite 1.4 aan te kondigen. Met deze lancering is geactualiseerd marketingmateriaal en verkoopondersteuning beschikbaar. Met de lancering van ControlSuite 1.4 brengt Kofax ook specifieke hulpmiddelen uit voor het upgraden van Equitrac 5.

 

ControlSuite is de toonaangevende, volledig geïntegreerde oplossing voor automatisering van de document workflow met content-aware capture, beveiligd uitvoer- en afdrukbeheer en mobiele workflows. Met ControlSuite profiteren gebruikers van een uniforme en consistente gebruikerservaring in de meest uiteenlopende zakelijke toepassingen en multifunctionele apparaten - vanaf elke locatie.

 

ControlSuite 1.4 bouwt voort op de kracht van ControlSuite 1.3 en biedt een reeks geavanceerde functies en productverbeteringen die onze klanten meerwaarde bieden.

meer lezen

Financieel adviseurs besteden elke dag bijna vier uur aan typen

Voor professionals in de financiële dienstverlening is een nauwkeurige, uitgebreide administratie van cruciaal belang bij elke stap, van het eerste consult van een nieuwe klant tot en met lopende gesprekken over hun portefeuille. 

 

Maar al te vaak kunnen financiële adviseurs zich overbelast voelen met extra administratief werk naast hun andere verantwoordelijkheden. Om te zien hoe dit werk hun dagen beïnvloedt, heeft Nuance meer dan 100 financiële dienstverleners gevraagd hoeveel tijd ze besteden aan administratieve taken en hoe sommige bedrijven hun adviseurs ondersteunen met deze werklast.

meer lezen

Spraakherkenning voor advocatenkantoren

Nu de druk op advocatenkantoren toeneemt om meer concurrerende, forfaitaire prijzen voor routinewerk aan te bieden, worden veel kantoren gedwongen te beslissen of ze deze inkomstenstroom opgeven of een lagere winst accepteren.

 

Maar sommige geavanceerde bedrijven gebruiken spraakherkenning om dit werk economisch haalbaarder te maken. Een recente enquête onder meer dan 100 Britse juristen onthulde een aantal waardevolle inzichten in deze uitdaging en tevens inzicht over hoe deze sector momenteel de documentatie aanpakt. 

meer lezen

Dragon Professional Releaseopmerkingen—versie 16

Dragon Professional 16 release opmerkingen

Dragon Professional 16 is uit. Hier vind je wat nieuw is en wat de systeemvereisten zijn. En vertellen wat de opgeloste en de bekende problemen zijn. 

meer lezen

Philips SpeechExec 12

 

De nieuwe versie van Philips SpeechExec is uitgerold. In deze blog vind je de belangrijkste items.

 

Deze upgrade wordt niet automatisch uitgevoerd wanneer je opstart, je moet de software downloaden en installeren. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je hier.

 

meer lezen

Instellingen Dicteervenster bij Nuance Dragon

Een Dragon Dicteervenster kun je gebruiken voor dicteren en bewerken. In plaats van rechtstreeks in een document of invulscherm te dicteren, dicteer je in een dicteervenster waarna je de tekst kopieert (overdraagt) in een tekstdocument.

 

Behalve in webbrowsers opent het Dicteervenster automatisch waar Dragon geen Volledig tekstbeheer heeft. Het opent wanneer je begint te spreken en de toepassing niet is gekoppeld aan Dragon. Je kunt deze instelling optioneel in- of uitschakelen voor specifieke toepassingen.

meer lezen

Microsoft Power-BI en AI (Artificial intelligence)

Microsoft Power-BI en AI Artificial Intelligence met spraakherkenning

Bij een congres over digitalisering werd aan het publiek gevraagd wie er al gebruik maakt van AI (Artificial intelligence). Er werd maar één vinger opgestoken, die van mij. Wij, als Cedere, gebruiken al jaren AI voor spraakherkenning en andere processen. Naast spraakherkenning gebruiken we Canva voor de foto’s, een chat programma en ADS. Allemaal maken ze gebruik van AI.

 

De nieuwsbrieven, app-berichten en post staan vol over AI en Power-BI. ‘We’ gebruiken deze tools zonder dat we er bewust van zijn en ze worden voor ons gebruikt om ons werk te verlichten.

 

Maar wat is BI en wat is het verschil met AI? Moeten we bang zijn voor deze nieuwe ontwikkelingen? Moeten we ze als bedrijf massaal gaan gebruiken? 

meer lezen

Nieuw: Dragon Professional versie 16 van Nuance

We hebben lang gewacht op een nieuwe versie van Dragon spraakherkenning. Versie 15 kende vele updates voor security-checks, bugs en aanpassingen. Het belangrijkste bleef uit.

 

Het belangrijkste waar we behoefte aan hadden was ondersteuning van Microsoft Windows 11 en Microsoft Office 365. Ondersteuning PowerMic 4 en betere toegankelijkheid. 

meer lezen

Maak elke functie op je werkplek toegankelijk met spraakherkenning

Nieuw: Dragon Professional 16 van Nuance

Doordat er meer beweging is voor de inclusie van mensen met een beperking op de werkplek, is het aan HRM-managers om ervoor te zorgen dat software programma’s toegankelijk zijn. En aan elke werknemer dat te geven wat ze nodig hebben om optimaal te presteren. 

 

Ontdek hoe spraakherkenning oplossing helpt om deze uitdaging aan te gaan en te voldoen aan de toegankelijkheid behoeften van werknemers.

 

Er is nog een lange weg te gaan voordat de meeste werkplekken als inclusief kunnen worden beschouwd: slechts ongeveer de helft van de mensen met een arbeidsbeperking heeft momenteel een baan. Maar er zijn steeds meer mogelijkheden om je werknemers te ondersteunen en ervoor te zorgen dat ze alles krijgen wat ze nodig hebben om optimaal te werken.

meer lezen

Webinar medische spraakherkenning voor huisartsen

Webinar medische spraakherkenning voor huisartsen

Op 21 februari 2023 vond onze succesvolle Webinar medische spraakherkenning  voor huisartsen plaats. Heb je deze gemist? We stellen je in de gelegenheid deze terug te kijken.

 

De 30 minuten durende Webinar gaat over wat Dragon Medical One is. We laten je cijfers over de werkdruk in de gezondheidzorg en specifiek voor huisartsen zien.

Daarna geeft Godie Vierbergen een demonstratie van DMO. Aan de hand van voorbeelden van onder andere een EPD en een mail laten we zien wat je met spraakherkenning kunt doen.  

 

Meld je hier aan om de Webinar terug te kijken.

meer lezen

Purpose Driven zakendoen

Zakendoen met betekenis

 

Ik denk dat iedereen betekenisvol wil zijn, ieder mens wordt gelukkiger met een zinvol leven en werk. Wat is er mooier dan betekenisvol werk: purpose driven business. Je kunt veel betekenen voor de maatschappij en andere hogere doelen zoals het klimaat.

meer lezen

Dragon Medical Cloud Uptime-rapport (VS)

Dit uptime-rapport van de VS is vergelijkbaar met de servers in Europa. Specifiek voor Cedere is dat de Dragon Cloud Server staat in Frankrijk, een Franse Microsoft Azure server.

 

Dragon Medical-cloudservice biedt real-time spraakherkenning voor Dragon Medical One aan. Bij Nuance erkennen ze de cruciale rol van real-time spraakherkenning bij het generen van documenten en verslagen en het op tijd leveren van goede patiëntenzorg.

 

Deze onderstaande statuspagina is bedoeld om historisch inzicht te geven in de algehele uptime en SLA-conformiteit van onze Dragon Medical-cloudservices. Deze pagina wordt eenmaal per maand bijgewerkt en ze zullen de inhoud van deze pagina blijven ontwikkelen en uitbreiden om volledige transparantie te bieden.

meer lezen

Wie houdt zich nog aan kantoortijden?

Werken doe je thuis, onderweg of op kantoor

 

Nog maar 4 uur per week werken werd al een aantal jaren terug, 15 jaar om precies te zijn, geïntroduceerd. Op Google vind je meer over een korte werkweek en de zogenaamde DEAL-methode. De methode om minder te werken. Of slimmer werken in minder tijd. Dus maar 4 uur per week.

meer lezen

Op zoek naar spraakervaringen van de volgende generatie?

 

Deep learning techniek bij de nieuwste versie Dragon heeft als voordeel dat er vooraf meer kennis in het netwerk wordt geplaatst. De beginherkenning is vele malen hoger door jarenlange ervaring van auteurs, gebruikers en programmeurs. Duizenden uren van woorden inspreken en trainen met diverse testers uit meerdere dialectgebieden verschaffen veel data.

meer lezen

Dragon Professional Individual of Dragon Professional Group 15 volledig verwijderen

De laatste tijd krijgen we bij Support veel vragen over het verwijderen of overzetten van Dragon naar een nieuwe computer of laptop.

 

Elke Dragon versie heeft een activatiecode die je kunt hergebruiken wanneer je Dragon spraakherkenning op de juiste manier verwijdert. Doe je de deïnstallatie op de juiste manier, dan komt de activeringscode weer vrij en kun je hem opnieuw gebruiken.

 

Bij een computer crash is dat niet mogelijk. Cedere kan dan ondersteunen door de activeringscode weer vrij te vragen via Nuance. Mocht je onze hulp nodig hebben, dan kun je dit aanvragen. Wij rekenen daar een kleine vergoeding voor: Handelingskosten.

meer lezen

Schoonmaken met een papiertje met alcohol

Toetsenbord schoonmaken purekeys

Word een toetsenbord daarvan schoon? 

Nee, juist niet, je verspreidt de bacteriën!! 

➡️Een standaard toetsenbord en muis schoonmaken met een doekje alcohol of ander schoonmaakmiddel, vermeerdert juist het aantal bacteriën en virussen!

 

Nog niet zo heel lang geleden sprak ik een bedrijfshygiënist. Ze werkt bij een groot financieel kantoor en houdt zich, naast het veilig werken en duurzaam personeelsbeleid, ook bezig met de hygiëne op de werkvloer. 

Voor de corona hielden we ons een beetje bezig met hygiëne, de laatste jaren is het bewust schoonhouden flink toegenomen. 

 

meer lezen

Dicteren bij Office Word online

Dicteren bij Office Word

Sinds enige tijd kun je binnen Office365 WORD spraakherkenning gebruiken. De knop in het lint heet Dicteren. Bij WORD op de smartphone is tevens een microfoon aanwezig om te dicteren.

 

Bij de lokale WORD versie kun je alleen dicteren bij de cursor en bij de online versie kun je ook transcriberen, spraakherkenning van een opgenomen dictaat. Deze laatste optie geeft ook de mogelijkheid om meerdere sprekers op te nemen en uit te schrijven per spreker. 

 

meer lezen

Tips voor een duurzaam personeelsbeleid

tips voor duurzaam personeelsbeleid

Onlangs sprak ik met meerdere werkgevers en zij gaven aan veel uitval van personeel te hebben, juist bij een groep waarbij ze het niet van verwachtten. Medewerkers nog volop in ontwikkeling en met veel talent.

 

Grote verantwoordelijkheden, veel energie. We zullen anders met de medewerkers om moeten gaan, niet weer een time management cursus, beter kijken wat er echt nodig is.

meer lezen

Betrouwbaar handtekening plaatsen

Wanneer Digitale en wanneer Elektronische handtekening?

 

Wat zijn de voordelen van elektronische handtekeningen?

Elektronische handtekeningen zijn een ingrediënt voor vertrouwen in digitale transacties. 

 

Vertrouwen in digitale transacties is essentieel voor digitale transformatie. E-handtekeningen zijn ook cruciaal voor het realiseren van volledige end-to-end digitale processen.

 

Door het toenemen van digitale documenten en digitale transacties, is een gedegen handtekeningbeleid noodzakelijk.

meer lezen

Dragon Spraakherkenning maakt je leven makkelijker

Typ je ‘Leven makkelijk maken’ in bij Google Zoeken dan vindt Google ongeveer 22.900.000 resultaten (0,58 seconden). Bijna 23 miljoen resultaten. Meer dan 500.000 video’s en 286.000 Nieuwsberichten. Met vele tips: 6,7,8,10, 11 etc.. oneindig veel tips.

 

Voor de grap heb ik de volgende zoekactie ingetypt: ‘leven moeilijk maken’ en daar vind ik 20 miljoen resultaten. Bij de resultaten staan dan titels als: ‘4 tips om je leven minder moeilijk te maken’ of ‘Het jezelf onnodig moeilijk maken, hierbij 7 tips…’

 

Wanneer je dit zo bekijkt is er een groot probleem in Nederland, vrij vertaald, we hebben een moeilijk leven. Wat kan spraakherkenning dan nog oplossen voor het zware leven dat we leiden/lijden?

meer lezen

Wat houdt je tegen echt te innoveren?

Wat houdt je tegen echt te innoveren

94% van de leidinggevenden is niet tevreden over de mate van innovatie bij hun bedrijf volgens cijfers van het CIS/CBS *

 

Wat belemmert innovatie?

 

Vraag een gemiddelde leidinggevende wat innovatie in de weg staat en je krijgt vaak de volgende antwoorden:

• Te weinig tijd

• De perceptie dat dingen anders doen geen voordelen oplevert

• Te hoge kosten

• Een gebrek aan innovatievaardigheden

• Gebrek aan infrastructuur om nieuwe ideeën tot bloei brengen

meer lezen

Automatische spraakherkenningsmodellen trainen met geanonimiseerde gegevens

 

Ondanks het anoniem maken van de gesproken namen door Dragon Medisch, behoudt Dragon een goede leercurve met handhaving van security. Hoe doet Nuance dat?

 

Privacy is enorm belangrijk vooral in de medische wereld. Voor optimalisatie van de herkenning voor spraak-naar-tekst worden alle woorden, zinsdelen en zinnen opgeslagen met daarbij de audio per auteur. 

meer lezen

Gefeliciteerd met je 25e verjaardag, Dragon!

Gelukkige 25e verjaardag, Dragon!

  

In 1997 maakte Dragon NaturallySpeaking zijn debuut tijdens een groots opgezet evenement in het World Trade Centre in New York.

 

Vijfentwintig jaar later kijken we terug op de technologie van toen, hoe de oorspronkelijke visie om computers "menselijker" te maken en ze op een natuurlijke manier te gebruiken, zelfs naast het meedogenloze tempo van de technologische innovatie, en hoe deze vroege inzichten zich ontvouwden op een schaal die we ons toen nooit hadden kunnen voorstellen.

 

Tegelijkertijd brengen we hulde aan de menselijke vindingrijkheid om technologische innovatie te benutten en enkele van de grootste problemen van ons huidige tijdperk te helpen oplossen.

meer lezen