Overzicht bedrijfs- en maatwerk training en instructie

Installatie software en opstarten

Maatwerk Dragon

Bedrijfstraining

Installatie Instructie


Webinars

Materiaal

Dragon Handleiding

Opleidingsgids


Leer sneller en op jouw manier

Met cursus worden niet alleen geplande periodes van training of instructie bedoeld, waarin kennis of vaardigheden aan een groep worden overgedragen. Er kan ook sprake zijn van online cursussen (afstandsonderwijs), privélessen, individuele trainingen of workshops. Leer sneller door jouw eigen manier te kiezen. Je kunt starten met cursusmateriaal of juist met een opstart begeleiding Goed Begin, 1 uur goed beginnen met Dragon.

Dragon training en spraakherkenning training

Dragon instructie wordt meestal gegeven na het aanschaffen van de software. Een instructie gebeurt meestal online. Voor een training online raden wij aan deze op je eigen computer te volgen. Onze online training is vaak helderder dan het volgen van een Dragon spraakherkenning webinar. 

 

De webinars van Cedere zijn zeer geschikt voor een bepaald onderwerp. 

Op onze website en via social media word je op de hoogte gehouden van de specifieke webinars.

 

Bij evenementen vind je de online cursus voor specifieke onderwerpen.

Beheer van de software

Bij train-de-trainer en Beheer cursussen worden van tevoren de onderwerpen bepaald. Samen met de opdrachtgever bepalen we de onderdelen van de training. De grootte van de groep hangt af van het programma en de zwaarte.

Leren dicteren

Het lijkt eenvoudig om een volledig professioneel dictaat in te spreken. Niets is minder waar. Spreken kunnen we allemaal, spraak naar tekst is eenvoudig, een juridisch of medisch stuk generen of dicteren in een dossier vergt andere kwaliteiten. Spraakherkenning heeft veel voordelen wanneer je op de juiste manier dicteert.

Stijging deelname aan scholing door volwassenen volgens CBS

 

In 2017 volgde ruim 19 procent van de volwassenen een cursus of opleiding. Ruim tien jaar eerder was dit nog ongeveer 16 procent. Nederland voldoet hiermee al geruime tijd aan de Europese doelstelling voor leven lang leren van 2020, gesteld op 15 procent.

 

Het EU-gemiddelde lag in 2017 op bijna 11 procent. Nederland heeft zich tot doel gesteld dat 20 procent van de volwassenen van 25 tot 65 jaar deelneemt aan ‘leven lang leren’ in 2020. Deze nationale doelstelling is nog niet behaald. 

 

In Zweden, Finland en Denemarken worden meer opleidingen of trainingen gegeven dan in Nederland. 

Ruim 42 procent van de volwassenen die in 2017 een opleiding of cursus volgden, besteedde hier minder dan 7 uur per week aan. 

 

In 2017 nam 23 procent van de volwassenen deel aan een opleiding of cursus met een duur korter dan een week. In de afgelopen vier jaar is het aantal deelnemers aan dergelijke korte opleidingen het meest gegroeid. 

 

*bron: CBS

Wat kost een zieke werknemer?

Langdurige ziekte
Langdurig ziek zijn

 

 

Langdurige ziekte van een werknemer kost ruim anderhalf keer zoveel als werkgevers verwachten.

De werkgevers kijken dan vooral naar de directe kosten die gemaakt moeten worden terwijl er ook veel indirecte kosten worden gemaakt. Dit is deels op te lossen door de werknemer sneller te laten re-integreren.


meer lezen

Nieuwe training- en opleidingsgids 2022-2023

Om te leren werken met onze producten zoals Dragon spraakherkenning en Kofax PowerPDF is een training zeer gewenst, zelfs noodzakelijk. Cedere traint al meer dan 22 jaar en naar tevredenheid van alle partijen. We merken dat met de komst van COVID-19 het lesgeven en lesnemen anders is geworden.

 

Desalniettemin is het nog steeds belangrijk om goed met de producten te werken en misschien juist wel een noodzaak in deze tijd.  Download Opleidingsgids

 

meer lezen

Lerend werken, werkend leren, leer door ervaren

 

Onderzoek toont aan dat ervaringsleren veel effectiever is dan de traditionele klassikale lessen. Bedrijven moeten gaan nadenken over nieuwe manieren om medewerkers in hun workflow op weg te helpen door het opdoen van verschillende nieuwe ervaringen.

 

Je leert beter tijdens je werk in je eigen werkomgeving.

meer lezen