Spraakherkenning op de werkvloerDragon Professional 16
Webinar functie beperkten
Tafelmicrofoon


Voor mensen met functionele beperkingen kan het uitvoeren van alledaagse taken soms een uitdaging zijn. Eenvoudige handelingen zoals typen op een toetsenbord of het bedienen van een muis kunnen moeilijk, vermoeiend of zelfs onmogelijk zijn. Gelukkig biedt spraakherkenning een innovatieve oplossing die de manier waarop mensen met beperkingen werken, een stuk kan verbeteren.

 

De spraakherkenningssoftware van Dragon zet de gesproken woorden om in tekst op een computer of laptop. Dit betekent dat iemand met beperkte hand- of armfunctie niet langer afhankelijk is van het traditionele typen. In plaats daarvan kunnen ze eenvoudigweg spreken en hun woorden worden automatisch omgezet in geschreven tekst. Of het nu gaat om het schrijven van e-mails, het maken van documenten, het surfen op het internet of het bedienen van specifieke software, spraakherkenning maakt al deze taken toegankelijker en efficiënter.

 

Een ander voordeel van spraakherkenning is de mogelijkheid om spraakgestuurde commando's te geven. Dit stelt gebruikers in staat om taken uit te voeren zonder fysieke interactie met een apparaat. Met eenvoudige spraakopdrachten kunnen ze bijvoorbeeld bestanden openen, tekst opmaken, documenten opslaan en zelfs complexere handelingen uitvoeren, zoals gegevens analyseren of presentaties maken.

 

Spraakherkenning kan ook worden aangepast aan de individuele behoeften en voorkeuren van de gebruiker. Het stelt mensen in staat om hun eigen jargon te gebruiken en specifieke commando's aan te passen, zodat het naadloos integreert in hun werkstroom. Dit maakt spraakherkenning een flexibel hulpmiddel dat zich aanpast aan de unieke vereisten van elke gebruiker.

 

Het gebruik van spraakherkenningstechnologie heeft een positieve invloed op de productiviteit en het welzijn van mensen met functionele beperkingen. Het vermindert de fysieke belasting en vermoeidheid die gepaard gaan met typen, waardoor gebruikers langer kunnen werken zonder overmatige inspanning. Bovendien bevordert het de onafhankelijkheid en zelfstandigheid, omdat gebruikers niet langer afhankelijk zijn van de hulp van anderen bij het uitvoeren van computertaken.


Spraakherkenningssoftware

Dragon Professional 16 is een spraakherkenningssoftware die het dicteren van teksten mogelijk maakt. Met deze software kun je niet alleen teksten dicteren, maar ook spraakopdrachten geven om je computer te bedienen, bestanden te openen, programma's te starten en andere taken uit te voeren.

 

Dragon Professional 16 kan lokaal worden gebruikt en is compatibel met zowel Google Chrome als Microsoft Edge. Het ondersteunt Windows 11 en Office 365.

 

Een handige functie van Dragon Professional 16 is de mogelijkheid om een muisraster te plaatsen over meerdere schermen, wat het werken met meerdere schermen vereenvoudigt en efficiënter maakt.


Webinar spraakherkenning voor professionals in HRM- en ARbo Diensten

Als je cliënt een functiebeperking heeft waardoor computerwerk niet optimaal mogelijk is, dan kan spraakherkenning van Dragon een mogelijke oplossing bieden.

 

In onze webinar willen we je laten zien hoe je spraakherkenning kunt gebruiken om je cliënt te helpen uitval van werk te voorkomen.

 

We zullen de ziekteverzuimcijfers in Nederland bespreken, verschillende ziektebeelden benoemen en een demonstratie geven van de werking van Nuance Dragon Professional versie 16.

 

Het is eigenlijk opmerkelijk dat spraakherkenning al geruime tijd bestaat, maar nog steeds onvoldoende bekend is bij verwijzers en ondersteuners van HRM en Arbo-diensten. Het wordt nog te weinig ingezet voor zowel primaire als secundaire preventie, wat jammer is.


spraakgestuurde bediening

Een tafelmicrofoon, ontworpen om op een tafel of bureau te plaatsen, biedt gebruikers met beperkte hand- of armfunctie een gemakkelijke en comfortabele manier om te communiceren.

 

Een goede microfoon zorgt voor een heldere en nauwkeurige opname van je stem, waardoor de spraakherkenningssoftware beter in staat is om je spraak correct om te zetten in tekst.

 

Het gebruik van een microfoon van goede kwaliteit helpt om achtergrondgeluiden te verminderen en ervoor te zorgen dat alleen je stem wordt opgenomen, wat resulteert in meer accurate transcripties.

 CONTACT SALES AFDELING

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Wat is het verschil tussen Dragon professional 16 en Dragon Professional Anywhere?

Dragon Professional 16

Lokale installatie

PC bediening volledig met de stem

Spraak naar tekst

Dragon Professional Anywhere

Cloud spraakherkenning

Alleen spraak naar tekst

Voor bedrijven met computer netwerken
Wat kost een zieke werknemer?

Wat kost een zieke werknemer?

Wanneer de indirecte kosten bij de directe kosten worden opgeteld dan kunnen de verzuimkosten oplopen tot wel ruim €400 per dag.

Lees de blog: Wat kost een zieke werknemer?


Review, wie gingen je voor?

Wie gingen je voor

Indrukwekkend aantal uitermate tevreden klanten zijn (weer) aan het werk gegaan.

Een lijstje met referenties vind je op de pagina Referenties Arbeid Beperkt


Zijn er vergoedingen?

vergoedingen voor spraakherkenning

Ja, bij uitval of dreiging tot uitval van werk, zijn er diverse vergoedingen mogelijk.

Kijk bij Vergoedingen voor mogelijkheden.