Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord

Cedere werkt continu aan verduurzamen en maatschappelijk verantwoord ondernemen


Onze site is digitale toegankelijk. Loop je tegen beperkingen aan dan horen wij dat graag zodat we deze problemen kunnen aanpassen

Kantoor verduurzamen

Duurzaamheid: we kunnen er ondertussen niet meer omheen

natuur en milieu beschermen

Duurzaam betekent: ‘bedoeld om lang mee te gaan’, ‘relatief milieuvriendelijk’, ‘grondstof besparend’. De term duurzaam heeft betrekking op dingen die geproduceerd of verkregen zijn op een manier die het milieu en de natuur zo min mogelijk belast. 


Zo ziet het MKB het duurzaam ondernemen als:

Duurzaam ondernemen voor MKB

“Ondernemers en directies streven bij alle bedrijfsbeslissingen niet alleen een hoger bedrijfsrendement na, maar benutten ook de kansen voor een beter milieu en meer welzijn van de medewerkers en de maatschappij.”

 

🌍

Op globale schaal geven wetenschappelijke gegevens aan dat de draagkracht van de Aarde overschreden wordt en dat dit niet oneindig kan doorgaan. Cedere wil haar ecologische voetafdruk zo laag mogelijk houden en hieraan werken. Al jaren kijken we naar ons handelen en beoordelen of dit anders, milieuvriendelijker kan. 


Duurzaamheidsverslag ♻

Steeds meer bedrijven willen een duurzaamheidsverslag. Een accountant kan een duurzaamheidverslag controleren op waarheid en zekerheid.

 

PWC geeft op haar site aan dat grote organisaties van openbaar belang, kredietinstellingen en verzekeringsmaatschappijen in de EU zijn sinds 2017 verplicht om niet-financiële informatie te rapporteren.

 

De gerapporteerde informatie mist vaak relevantie, betrouwbaarheid en vergelijkbaarheid en is dus niet geschikt om te gebruiken bij besluitvorming. Aldus de blog: Nieuw Tijdperk voor duurzaamheidverslaglegging

 

footprint co2 uitstoot

Naar ons idee ook een nieuwe uitdaging voor accountancy die buiten haar financiële rapportages treed. Uitstekend om naast de harde cijfers ook de niet-financiële aspecten mee te nemen.

 

Je ziet het ook terug bij het installeren van leden van Raad van Commissarissen, de ‘zachte’ kant van de onderneming neemt steeds meer ruimte in. Cedere werkt voornamelijk aan de zachte kant van het ondernemen. 


De speerpunten van Cedere:

1. Gedeelde kantooromgeving: gedeelde ruimtes, gedeelde parkeerplaats, gedeelde koffie en thee, gedeelde toiletblokken, rolstoel toegankelijke ingang.
2. Geen wegwerp materiaal: afval beperking (geen wegwerpbekers of -bestek) losse koffie bonen.
3. Fietskoerier: voor het milieuvriendelijk verzenden van producten gebruiken wij de fietskoerier.
4. Levering rechtstreeks vanuit fabrikant of dealer naar de eindklant voor minder milieubelasting.
5. Hergebruik van verpakkingsmateriaal wanneer een product verzonden wordt vanuit ons kantoor in Deventer. Hierdoor bespaard Cedere grondstof door hergebruik materiaal.

hergebruik van verpakkingsmateriaal

6. MyAirBridge: centrale opslag voor alle te downloadde software, geen levering op DVD of memoriesticks.
7. Online trainingen en instructie: zoveel mogelijk vakkundig online trainen en online instructie wanneer dat voor de klant mogelijk is. Naast één-op-één trainingen tevens groepstrainingen online. Is het bijna onmogelijk om een online training te volgen, dan is een hybride training een oplossing. De eerste training zal plaats vinden op locatie en de vervolgtrainingen vindt online plaats.
8. Online vergaderingen en Webinars: daarnaast is er de mogelijkheid tot het terugkijken van opgenomen Webinars.
9. Zoveel mogelijk reizen met het openbaar vervoer: geen leaseauto's om onnodige kilometers te drukken, vergoeding voor openbaar vervoer.
10. Levering van e-books en digitale handleidingen om niet alleen de copy-belasting te verlagen, maar tevens voor het verminderen van de transport-belasting.

duurzaamheids groei

11. Gratis helpdesk: voor spraakherkenning voor gebruikers met een beperking en of particulieren geven we gratis support. We zijn zo veel mogelijk maatschappelijk verantwoord bezig voor deze gebruikers. Bij een arbeidshandicap zorgen we dat de medewerker kan blijven werken doormiddel van onze producten.
12. Zo min mogelijk printen: geen pakbonnen bij het verzenden van pakketjes.
13. Geen papierenbrochures: alle informatie staat online, de product overzicht en productinformatie is te vinden in de shop.

zo min mogelijk printen

14. Optimaal gebruik maken van producten: regelmatig verstuurd Cedere nieuwsbrieven met productinformatie. Hierin staan tips en updates maar ook hoe je beter of optimaal met de producten kunt omgaan, de laatste firmware upgrades voor beter gebruik en dat goed onderhoud een langere levensduur geeft.
15. Garantieperiode artikelen: op de professionele artikelen bevind zich 2 jaar garantie en voor elk product een mogelijkheid om te repareren en zo onnodig her-aanschaf te voorkomen.

werken met duurzaamheid

16. Software via online streamingdiensten met centrale onderhoud en het centraal uitrollen van updates en  onderhoud van security.
17. Duurzame verpakkingsmateriaal: de fabrikant levert steeds vaker producten in ‘bruine’ dozen zonder gebruiksaanwijzing, deze zijn allen te vinden op het internet of verzenden wij per mail.
18. duurzame producten: vergroten van de levensduur van producten door het leveren van batterijen en oordopjes. En wij bieden merken aan die ook letten op duurzaamheid.
19. Telefonie: het bellen via VOIP en via bestaande smartphones apps.
20. Personeel verdeeld over Nederland: bekwame docenten wonen verdeeld over Nederland om de reiskilometers de beperken, indien training op locatie noodzakelijk is.

duurzame verpakkingsmatreiaal

21. Transparant naar de klant en leverancier over producten en financiën, eerlijke prijzen en hoge kwaliteit, optimale service voor optimaal gebruik.
22. Online CRM-systeem: intern gebruik van online financieel en CRM software voor het centrale toegankelijkheid, security en onderhoud.
23. Digitale documenten: alle documenten worden digitaal verstuurd, onder andere digitale facturen en brochures.
24. Geen dossiermappen meer op de schappen en in het magazijn. Alle documenten zijn gedigitaliseerd met Kofax Power PDF.
25. Woon-werkverkeer: personeel dat op kantoor aanwezig moet zijn, komt met de fiets of lopend.
26. Kennisdeling: De kennis hoog houden door samenwerking met (andere) bedrijven, outsourcing en met klanten, zorgen we dat de kennis van de producten hoog is en de service groot. Tevens houden wij elkaar sterk, delen ervaringen en informeren we elkaar door middel van maandelijkse Kennisfabriek sessies.

duurzaam woon en werkverkeer

We zijn ver, het kan altijd beter, ontbreekt er een belangrijk item, laat ons weten wat we meer kunnen doen. We zijn openminded en ondernemend, optimistisch en positief. Alle ideeën zijn welkom.

werken op een duurzaam kantoor

Duurzaamheid: we kunnen er ondertussen niet meer omheen

 

Iedereen die werkt laat ook een bepaalde footprint achter; om deze zo klein mogelijk te maken staan hieronder tips om duurzaam te ondernemen of duurzaamheid toe te passen op je werk. Zo kun jij straks groen en verantwoord ondernemen en of werken.