Salesmanagers: bijna 90% van de verkopers heeft een burn-out

Veel burn-out klachten bij salesmanagers

Het onderzoek van Gartner naar de motivatie van verkopers staat in het november-december 2022 nummer van Harvard Business Review.

 

In een tijd van voortdurende sociale, economische en geopolitieke turbulentie blijft de verkoopwereld een woelige zee waarop verkopers vaak gefrustreerd, verloren en uitgeput ronddwalen. 

 

Het vinden van vervanging voor een openstaande verkooppositie in de huidige krappe arbeidsmarkt kan zelfs voor nog meer problemen zorgen, met kosten die tot wel twee keer de jaarlijkse inkomsten van een verkoper bedragen. Dit alles draagt bij aan een neerwaartse spiraal voor het resultaat.

 

De Salesafdeling is niet alleen belangrijk voor de organisatie, alle afdelingen zijn even belangrijk. Echter zijn de Verkoopafdeling met de Marketingafdeling hele belangrijke afdelingen voor wat betreft het bedrijfsresultaat. Het resultaat neemt af wanneer deze afdelingen onvoldoende functioneren en samenwerken. 

Veel burn-out klachten bij salesmanagers

Het onderzoek geeft een aantal problemen aan:

Verkopersmotivatie: Verkopers zijn uitgeput, met bijna 90% die aangeeft last te hebben van burn-out. Meer dan de helft zoekt een nieuwe baan.

 

Drive vs. Drag: Drive is de motivatie richting werk, terwijl Drag (belemmering) demotiveert. Demotivatie leidt tot lagere quota en hogere burn-out. Tevens zorgt demotivatie voor verlies van bedrijfsdata welke belangrijk is voor de verkoopinformatie binnen de organisatie.

 

Oorzaken van Drag: Gebrek aan ontwikkelingsmogelijkheden, het gevoel een radertje in de machine te zijn, vage feedback van managers en administratieve lasten zijn de belangrijkste oorzaken van demotivatie.

 

Demotivatie Verminderen: Om demotivatie te verminderen, moeten managers de oorzaken diagnosticeren, carrièregroei creëren en verkopers betekenvoller werk geven.

 

Complexe omgevingen: verkopers willen betrokken worden in complexe verkoopomgeving die ze begrijpen en kunnen aansturen.

Drie acties die je kunt ondernemen om talent te behouden en verkopers gefocust te houden op het genereren van inkomsten.

  • Betekenisvol werk: Zelfstandig handelen-kansen moeten de moeite waard en impactvol zijn. Dat wil zeggen, ze hebben een zichtbare impact op de klant of op andere verkopers, en ze pakken een onopgeloste behoefte van de klant of de organisatie aan.
  • Minder administratieve druk: Het verlies van data tijdens het sales proces is eenvoudig op te vangen en de noodzakelijke informatie te sturen naar de backoffice met behulp van een app zoals Philips SpeechLive.
  • Samenwerking en delen succes: Wanneer een verkoper succesvol is kan zijn kennis en data gedeeld worden met collegae binnen de organisatie om samenwerking te stimuleren en om zo tot hoge resultaten te komen.

 

Meer informatie over Philips SpeechLive dicteerapp.

Lees verder:


Interview opnemen met de Philips SmartMike

Interview opnemen met de Philips SmartMike

Ontdek de Philips SmartMike, een slimme microfoon die speciaal ontworpen is voor het opnemen van interviews en conversaties.

 

Met de Philips SmartMike kun je twee sprekers tegelijk opnemen, elk op een apart streamingskanaal. Zo kun je gemakkelijk gesprekken, interviews, en andere audio vastleggen, en deze later bewerken of omzetten naar tekst met of zonder spraakherkenning.

 

 De Philips SmartMike is een innovatief product dat je veel voordelen en mogelijkheden biedt. Lees hieronder meer over de Philips SmartMike  en bestel hem vandaag nog.

Lees verder over interviews opnemen met de Philips Smartmike

Kan migreren naar de cloud me geld besparen?

Kan migreren naar de Cloud me geld besparen

Wat zijn de kosten-baten van de Cloud?

 

Voordelen van een Cloudomgeving. Kostenbesparing is een van de belangrijkste redenen waarom organisaties overstappen van on-premises IT-systemen naar Cloud gebaseerde omgevingen. Veel organisaties hebben echter nog steeds moeite om te begrijpen of migreren naar de Cloud financieel zinvol is, dus hier zijn enkele tips waarmee je rekening moet houden.

 

Lees verder over kan migreren naar de Cloud me geld besparen.