Vergaderen en interviews


Opnemen en uitwerken vergaderingen en interviews

Veel vergaderingen, interviews en telefoongesprekken worden opgenomen en later uitgewerkt door het secretariaat. Een hele klus, vooral wanneer het uitwerken exact en correct moet gebeuren. Zeker wanneer er veel afhangt van het overleg, zoals bij rechtszaken en mediation. 

Een goed verslag voorkomt discussies achteraf!

Vraag naar de juiste combinaties en advies bij Cedere..

Vergaderingen uitwerken:

Bij een vergadering wordt spreektaal gebruikt en geen punten en komma’s gedicteerd. De uitdaging is om niet iedereen door elkaar te laten spreken en duidelijk articuleren. Voor automatisch omzetten van vergaderingen en interviews naar tekst? Klik hier.

 

Uitwerken met spraakherkenning:

Bij het gebruik van Spraakherkenning voor het uitwerken van dictaten dus in dicteerstijl, zijn speciale uitwerksets beschikbaar. Klik hier

 

Uitwerken dictaten door te typen:

Het meest wordt digitaal dicteren gebruikt om de vergaderingen, interviews en dictaten uit te werken. Daar is software, headset en voetpedaal voor nodig. Klik hier

Het uitwerken moet snel, accuraat en compleet verlopen en kwaliteit is op elk niveau zeer belangrijk. De hele keten moet kloppen om de doorlooptijd te verkorten.

 

Opnemen interview met spraakherkenning

Goede afspraken en producten maakt van een goede vergadering of interview een juiste samenvatting !

Technische punten voor een hoge kwaliteit:

 • Soort en merk recorder, smartphone, audiorecorder, dictafoon of voicerecorder
  Recorders voor vergaderingen hebben andere kwaliteiten dan wanneer zij gebruikt worden voor dicteren. Zeker wanneer meerdere sprekers actief zijn.
 • Externe microfoon 
  Er zijn recorders met meerdere microfoons ingebouwd zodat een externe microfoon voor een interview niet nodig is. Bij meerdere sprekers in een grote ruimte is een set externe microfoons aan te bevelen.
 • Opstelling van de vergadertafel en stoelen
  Het aantal microfoons zijn in serie of parallel op te stellen. Afhankelijk van de opstelling vergadertafels.
 • Aantal actieve sprekers
  Bij twee sprekers, zoals een interview, gebruiken we andere artikelen dan wanneer een vergadering of college wordt opgenomen.
 • Opname Formaat dictaat 
  Het formaat van opname is erg belangrijk wanneer wordt gewerkt met software voor het uitwerken, transcriberen. Voor spraakherkenning is een ander formaat nodig dan wanneer security een issue is. 
 • Spraakherkenning, automatische transcriptie
  Voor spraakherkenning gebruikt Cedere Amberscript. Anders dan bij Dragon, kan Amberscript sprekers uit elkaar houden en spreektaal analyseren. Voor opname van een telefonisch interview, bijvoorbeeld Contexta.
 • Uitwerken met transcriptie door middel van typen
  Is spraakherkenning geen optie dan is het uitwerken van digitaal dictaten met software zoals Olympus of Philips  met bijpassende voetpedalen. Bij het gebruik van standaard audio op uw computer kun je ook losse voetpedalen (footswitch) en koptelefoon (headset) aanschaffen.