Vergaderen en interviews

Een goed verslag voorkomt discussies achteraf!


Jabra speak Deskphone 810

Vergaderingen zijn een belangrijk onderdeel van het werk, maar soms kunnen ze ook veel tijd en energie kosten. Hoe kun je ervoor zorgen dat je vergaderingen effectief en efficiënt zijn?

vergader speakerphones

vergader microfoons

uitwerkensets

Philips SpeechLive online


Vergaderingen online uitwerken

Werklijst SpeechLive

Bij een vergadering wordt spreektaal gebruikt en geen punten en komma’s gedicteerd. De uitdaging is om niet iedereen door elkaar te laten spreken en duidelijk articuleren. 

Met de geïntegreerde player van Philips SpeechLive worden opnames vergewerkt.

Uitwerken met spraakherkenning

SpeechLive app

Bij het gebruik van Spraakherkenning voor het uitwerken van dictaten gemaakt in dicteerstijl, zijn speciale uitwerksets beschikbaar. Bij SpeechLive werk je vanuit een browser.

 

Cedere adviseert Philips SpeechLive  Meer transcribe producten

opnemen met recorder

Olympus opname set

Voor opname van vergaderingen en interviews zijn diverse recorders en microfoons beschikbaar. Afhankelijk van grootte groep en afstand tot de microfoon(s).

Mooi en handig is een conferentiekoffer, alles bij elkaar!

Kwaliteit van de voice recorders en vergadermicrofoons is belangrijk.

 

 


Goede afspraken en producten maakt van een vergadering of interview de juiste samenvatting !

Tip: Zorg voor een goede voorzitter en notulist

Een goede voorzitter en notulist zijn essentieel voor een geslaagde vergadering. De voorzitter leidt de vergadering, bewaakt het doel en de agenda, geeft iedereen de kans om te spreken, stimuleert de interactie en samenvatting, grijpt in bij conflicten of afwijkingen en sluit de vergadering af met een conclusie en actiepunten. De notulist maakt aantekeningen van wat er besproken en besloten wordt, verwerkt deze tot een duidelijk verslag en stuurt dit naar alle betrokkenen.

 

Tip: Maak gebruik van online tools

 

In deze tijd van thuiswerken en digitalisering kun je ook gebruik maken van online tools om je vergaderingen uit te weken. Er zijn verschillende platforms en applicaties die je kunnen helpen om online te vergaderen, zoals Zoom, Teams, Skype of Google Meet. Met deze tools kun je makkelijk video- of audiogesprekken voeren, documenten delen, schermen delen, chatten, polls houden of whiteboards gebruiken. Zo kun je op afstand toch effectief en efficiënt samenwerken. Online uitwerken doe je met SpeechLive van Philips.

 

Opnemen interview met spraakherkenning

Technische punten voor een hoge kwaliteit:

 

 • Soort en merk recorder, smartphone, audiorecorder, dictafoon of voicerecorder
  Recorders voor vergaderingen hebben andere kwaliteiten dan wanneer zij gebruikt worden voor dicteren. Zeker wanneer meerdere sprekers actief zijn.
 • Externe microfoon 
  Er zijn recorders met meerdere microfoons ingebouwd zodat een externe microfoon voor een interview niet nodig is. Bij meerdere sprekers in een grote ruimte is een set externe microfoons aan te bevelen.
 • Opstelling van de vergadertafel en stoelen
  Het aantal microfoons zijn in serie of parallel op te stellen. Afhankelijk van de opstelling vergadertafels.
 • Aantal actieve sprekers
  Bij twee sprekers, zoals een interview, gebruiken we andere artikelen dan wanneer een vergadering of college wordt opgenomen.
 • Opname Formaat dictaat 
  Het formaat van opname is erg belangrijk wanneer wordt gewerkt met software voor het uitwerken, transcriberen. Voor spraakherkenning is een ander formaat nodig dan wanneer security een issue is. 
 • Spraakherkenning, automatische transcriptie
  Voor spraakherkenning gebruikt Cedere Philips SpeechLive. Anders dan bij Dragon, kan SpeechLive opnames met een recorder omzetten in tekst.
 • Uitwerken met transcriptie door middel van typen
  Is spraakherkenning geen optie dan is het uitwerken van digitaal dictaten met software zoals Olympus of Philips  met bijpassende voetpedalen. Bij het gebruik van standaard audio op de computer kun je ook losse voetpedalen (footswitch) en koptelefoon (headset) aanschaffen.

Interview opnemen met de Philips SmartMike

Philips SmartMike DUO

Ontdek de Philips SmartMike, een slimme microfoon die speciaal ontworpen is voor het opnemen van interviews en conversaties.

 

Met de Philips SmartMike kun je twee sprekers tegelijk opnemen, elk op een apart streamingskanaal. Zo kun je gemakkelijk gesprekken, interviews, en andere audio vastleggen, en deze later bewerken of omzetten naar tekst met of zonder spraakherkenning.

 

De Philips SmartMike is een innovatief product dat je veel voordelen en mogelijkheden biedt. Lees hieronder meer over de Philips SmartMike  en bestel hem vandaag nog.

meer lezen

De professionele mediator kan niet zonder techniek

 

 

Mediation: steeds meer succesvol.

 

Er wordt inmiddels op een heleboel rechtsgebieden volop gebruik gemaakt van een bemiddelaar, die als onafhankelijk en ervaren expert moet proberen een geschil op te lossen op een manier die voor beide partijen acceptabel is.

 

Bij scheidingen wordt veel gebruik gemaakt van een mediator, maar er zijn veel meer geschillen die uitermate geschikt zijn voor een bemiddeling. Denk aan, burenruzies, problemen rondom een erfenis, arbeidsconflicten en letselschade.

meer lezen

Bestuursvergaderingen opnames transcriberen

Bestuursvergaderingen opnames uitwerken/transcriberen

 

Vergaderprotocollen voor bestuursvergaderingen zijn vaak traditioneel en formeel van aard. Meer dan bij andere soorten vergaderingen.

 

Etiquettetips voor bestuursvergaderingen zijn zeer belangrijk. Iedere bestuurder dient deze protocollen te kennen, te respecteren en na te leven.

 

Vergadersoftware helpt om achteraf geen moeilijke onnodige discussies te krijgen of dat punten  opnieuw besproken moeten worden en het voorkomt dat de gesprekken uit de hand gaan lopen.

 

Zorg wel voor een goede opname-device, een voicerecorder met externe microfoon, of een microfoon verbonden aan een smartphone. Iedereen moet te verstaan zijn.

 

Is security belangrijk, dan ga je voor een beveiligde voicerecorder-app of een losse voice- of audiorecorder.

meer lezen

Duurzaamheid: we kunnen er ondertussen niet meer omheen

duurzaam kantoor

De termen duurzaam en duurzaamheid horen we tegenwoordig overal terug. Dat komt omdat deze termen steeds belangrijker worden in Nederland. 

 

Steeds meer bedrijven houden zich bezig met duurzaamheid, dit is een bewonderenswaardig plan, maar hoe gaan ze te werk? 

 

‘Een beter milieu begint bij jezelf’, zegt het bekende riedeltje. En zo is het ook, iedereen die werkt laat ook een bepaalde footprint achter.  

meer lezen

Meldingen vanuit het veld: meer RSI en CANS geregistreerd

Wat ons opvalt is dat we steeds meer aanmeldingen voor spraakherkenning ontvangen doordat de medewerkers klachten aan nek en schouders ervaren.

 

Op zich niet zo vreemd omdat de aangepaste stoelen en tafels op de werkplek, met name statafels, niet meer toegankelijk zijn door de corona maatregelen.

 

meer lezen

Wat is transcriptie voor administratie?

Transcribe of transcriberen is het zo goed mogelijk weergeven van een gesproken taaluiting. Transcriberen of uitwerken en verwerken van gesproken audio. Het omzetten van audio naar tekst, handmatig of automatisch.

 

Wat is transcriberen van woorden?

 

Hoe maak je een transcript?

meer lezen

Wat is een speakerphone?

JABRA SPEAK 710

Een speakerphone of luidsprekertelefoon is een online telefoon met een microfoon en luidspreker die afzonderlijk wordt geleverd. Met dit apparaat kan één of meerdere personen deelnemen aan een gesprek. 

 

Een microfoon van een laptop is meestal onvoldoende om goed hoorbaar te zijn en om nu de hele dag met een headset op te zitten? Dat is ergonomisch niet verantwoord. De ingebouwde boxen resoneren geluid via de microfoon, kortom telefonisch vergaderen wordt vervelend bij slecht gereedschap.

meer lezen

Yealink Vergadermicrofoon voor conferentie online

De Yealink CP960 Teams is een ip vergadertelefoon die naadloos samenwerkt met Microsoft Teams. Het kan ingesteld worden met een Microsoft Teams account, waarna ermee vergaderd kan worden. Tevens Skype en andere pakketten.

 

Deze microfoons functioneert geheel zelfstandig. Er is dus geen andere pc, laptop of mobiel apparaat nodig. De Yealink CP960 is geschikt voor middelgrote/grote ruimtes tot 15 à 20 personen.

meer lezen

Hoe maak je een goed verslag van een klantgesprek

Een advocaat, accountmanager of accountant wordt steeds meer sparringpartner en adviseur. Na elk bezoek met een prospect/klant maak je een bezoekverslag.

 

Sommige van ons hebben het nog meegemaakt dat we tussen twee afspraken door in de auto eerst een verslag schreven op een notitieblok in de auto.

 

meer lezen

Nieuwsbericht: Cedere verkoopt YEALINK producten

Vanaf 1 oktober 2020 levert Cedere Yealink producten voor online vergaderen met Teams, Zoom en WebEx. Tevens de andere online tools voor webinars, online trainingen, online vergaderen en meetings.

meer lezen