Kofax Omnipage, digitaliseer nauwkeurig je bestanden

Imaging - Omnipage 


Eenvoudig bestanden converteren, bekijken en bewerken

Omnipage voor het verwerken van documenten

Omnipage van Kofax  is de snelste en nauwkeurigste manieren om documenten te converteren. Met OmniPage kun je documenten, PDF's en formulieren omzetten in bestanden die je kunt bewerken in populaire computerprogramma's of opslaan in documentarchieven. De snelheid, kwaliteit en functies van de software maken het de ideale keuze voor bedrijven en organisaties.

 

Met OmniPage kun je bestanden converteren, bekijken, bewerken en wijzigen van PDF soorten en versies.  Zet papieren formulieren om in PDF bestanden. Met OmniPage kun je moeiteloos bestanden en documenten omzetten, bewerken en archiveren van over de hele wereld.  De nieuwste versie van OmniPage herkent tot wel meer dan 120 talen.  

 

Combineer OmniPage met je smartphone

Gebruik OmniPage in combinatie met je smartphone, zo kun je snel je documenten vastleggen en ze gemakkelijk omzetten in tekst op je computer of laptop. Vooral de precisie tijdens de omzetting van de software maakt Omnipage tot een goed product. Het heeft een zeer hoge nauwkeurigheid van herkenning. 

Met je camera of smartphone kun je eenvoudig en snel het gewenste beeldbestand converteren.  Je kunt de bestandsformaat zelf bepalen. Dankzij de eenvoudige en efficiënte gegevensvastlegging van OmniPage kun je steeds de inhoud van belangrijke gegevens onderhouden en deze met één klik omzetten in bedrijfsdocumenten. Of zet het bestand in de Cloud, hierdoor heb je overal toegang tot je  documenten en gegevens. Dit alles zorgt ervoor dat je werk mobieler wordt.

Maak OmniPage slimmer door selflearning

OmniPage is selflearning, hij herkent de woorden van de foto. Kent OmniPage het woord niet dan kun je dit woord toevoegen aan het woordenboek zodat het programma de volgende keer dit woord wel herkent.  Met OmniPage kun je een heel woordenboek opbouwen met je eigen woorden of jargon van je eigen vakgebied. 

OCR afkorting voor Optical Character Recognition

In het Nederlands wordt OCR ook wel optische tekenherkenning genoemd. OCR-software is een software dat tekst herkent op een gescand document. Een voorbeeld daarvan is op een factuur, een certificaat, een order, een toets, een bloedprikformulier, een contract en nog meer. De tekst van een afbeelding wordt met OCR-software omgezet in een te bewerken digitale tekst.

Wat zijn de voordelen van OCR?

  • Het voordeel van OCR is dat informatie snel en betrouwbaar omgezet wordt.  Met OCR-software gaat dat vele malen sneller en efficiënter dan wanneer gegevens overgetypt moeten worden.  OCR-software bespaart dan ook veel tijd en geld.
  • OCR-software zorgt er ook voor dat alle informatie accuraat en nauwkeurig wordt overgenomen. Het is daarom veel minder foutgevoelig dan wanneer je het handmatig verwerkt.

Studeren met een visuele beperking of dyslexie?

Studeren met een visuele beperking of dyslexie is de afgelopen jaren makkelijker geworden. Met OmniPage kun je zelfstandig studieboeken omzetten naar leesbare of voorgelezen tekst. Zo beschik je snel over informatie in de door jou gewenste leesvorm.

 

Tegenwoordig maken steeds meer scholieren en studenten gebruik van scannen op de thuiswerkplek. Met een scanner is het eenvoudig om grotere documenten te bewerken uit boeken, kranten of tijdschriften. Het scannen kost wel even tijd maar daar krijg je toegankelijk studiemateriaal voor terug.

 

Als je OCR-software gebruikt in combinatie met een scanner kun je studieboeken of grote documenten snel omzetten tot een bestand en het laten voorlezen. Ook kun je met OCR-software teksten laten herkennen die op de afbeelding staan. OCR-software herkent de fototekst en zet deze om naar toegankelijke tekst. De tekst kun je daarna lezen en bewerken in een tekstverwerker zoals Microsoft Word.