Olympus naar OM Digital Solutions naar OM System

 

In september 2020 kondigde JIP (Japan Industrial Partners) aan Olympus over te nemen en in januari 2021 werd de naam Olympus veranderd in OM Digital Solutions.

 

Beetje geschiedenis:

1919: Het bedrijf wordt opgericht als Takachiho Seisakusho (高千穂製作所). In de Japanse mythologie wonen goden op Takamagahara, de top van de berg Takachiho.

1949: De naam verandert in Olympus Optical Co., Ltd. Het is vernoemd naar de berg Olympus, die net als de berg Takachiho het huis van goden is, dit keer van de Griekse mythologie. In de woorden van het bedrijf kozen ze de naam om "zijn sterke ambitie te weerspiegelen om hoogwaardige, wereldberoemde producten te creëren".

Olympus heeft diverse investeerders gekend en helaas enkele financiële schandalen.

* Bron: Wikipedia.  

Bekendheid Olympus:

Olympus is vooral bekend van haar camera’s en lenzen, bij laboratoria en ziekenhuizen. De hardware Audio, zoals recorders, microfoons en dicteersoftware, welke Cedere levert, is ongeveer 20 % van de totale verkoop van Olympus.

Cedere heeft jarenlange connectie met Olympus en is al jaren audio-partner. Gelukkig hebben wij de bovenstaande perikelen niet meegemaakt, we hebben alleen de beste producten kunnen verkopen.

OM Digital Solutions wil het anders gaan aanpakken dan zijn voorgangers. OM Digital Solutions heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan en is nu OM System geworden. Deze naamswijziging markeert een nieuw tijdperk voor het bedrijf en zijn producten. 

OM System CEO

De camera's hebben al een belangrijke ontwikkeling doorgemaakt; twee jaar geleden zijn ze overgestapt van Brand Olympus naar Brand OM-System. Deze verandering markeert een nieuw tijdperk van technologische vooruitgang en klantgerichtheid.

Vandaag zetten ze een vergelijkbare stap met de audioapparatuur. De recorders en handmicrofoons zullen geleidelijk worden voorzien van het OM System-logo, terwijl de software wordt vernieuwd om innovatiever te zijn en beter aan te sluiten bij de huidige behoeften van onze klanten.


Of video van haar Brand Philosophy.

OM Digital Solutions eerst Olympus

 

Voor dicteersoftware zoals ODDS, DSSPlay en ODMS zijn significante updates doorgevoerd. Naast het vernieuwen van het logo, zijn er belangrijke wijzigingen aangebracht die passen bij de hedendaagse flexibele werkstijl en het bieden van maatwerkoplossingen. We zullen jullie continu op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Er zijn spannende tijden aanstaande met veel nieuwe mogelijkheden.Headset niet langer dan 1 uur per dag dragen!

Headset niet langer dan 1 uur per dag dragen

Het is heerlijk om jezelf af te sluiten van je omgeving door een goed sluitende headset te gebruiken. Het liefst met actieve en passieve ruisonderdrukking. Je hoort de omgeving niet meer en hoeft het geluid van de headset niet harder te zetten om alles goed te kunnen verstaan.

 

 Maar pas op, ook deze headsets geven kans op gehoorbeschadiging, tinnitus en ontstekingen.

Kofax verandert haar naam in Tungsten Automation

Irving (California) 16 januari 2024: Breaking News.

 

Kofax verandert haar naam in Tungsten Automation.

 

Kofax is de fabrikant van onder andere de software Kofax Power PDF en Kofax Omnipage.

 

In juni 2022 heeft Kofax het bedrijf Tungsten Network overgenomen; dit is een groot bedrijf op het gebied van onder meer elektronisch factureren.