Lexicon het woordenboek voor Dragon spraakherkenning

Uitbreiding lexicon spraakherkenning:

Woorden met gesproken vorm toevoegen aan het lexicon van Dragon.


Wat is het voordeel om je lexicon uit te breiden?

 

De startperiode is vaak het moeilijkst  als je begint met werken met de spraakherkenningssoftware. In het begin is het nog allemaal nieuw, tenminste dat gevoel heb je, maar na 1 à 2 weken begint de frustratie. Meestal komt dit omdat er geen training is gevolgd en je eigenlijk niet weet hoe het programma werkt. Vaak moeten er toch veel woorden worden toegevoegd, en dat kost tijd. Daarom is de stap naar typen dan weer snel gemaakt, helaas.

 

Met een Lexicon die is gericht op jouw vakgebied is de startperiode makkelijker en haal je sneller een hogere herkenbaarheid. Maar ook later heb je er profijt van, wanneer je al een tijdje werkt met Dragon. Wanneer je zelf niet op de juiste manier gestart bent en je eigenlijk nog niet de hoge herkenbaarheid van 99,6% haalt. Ook dan is het aan te bevelen een lexicon toe te voegen.

 

Als uitbreiding op het standaard woordenboek van Dragon Individual en Group van Nuance, SpeechExec PRO van Philips bieden wij Dragon lexica. Zodat je snel met een hoge herkenbaarheid kan starten.

 

Rechtsgebieden:

Voor de juridische dienstverlening, advocatuur, notarieel en milieudiensten, levert Cedere gespecialiseerde lexica: Dragon Lexicon Legal of Dragon Lexicon Letselschade.

 

Standaard heeft Dragon spraakherkenning 250.000 woorden in zijn woordenboek. Dragon Professional Legal heeft daar bovenop, 20.000 extra woorden of woorden met gesproken vorm.

 

Specialisaties medisch en paramedisch: 

Voor medici en paramedici, levert Cedere gespecialiseerd thesauri. Thesaurus is een ander woord voor medische terminologie: Dragon Lexicon Medisch, Dragon Lexicon Fysiotherapie

 

Finance:

Het lexicon bestaat uit zo’n 30.000 extra financiële woorden die veel worden gebruikt en deze wordt aan het standaard woordenboek toegevoegd. 

 

Diverse Dragon spraakherkenning lexicons:


Dragon Lexicon Medisch (Thesaurus)

Diverse woordenboeken, lexica, als uitbreiding van Dragon.

Dragon Medical is inclusief meerdere medische woordenboeken.

Is een extra medisch woordenboek nodig voor bijvoorbeeld letselschade of een woordenboek dat nog niet bestaat, overleg met de klantenservice.

 

Je bestelt een lexicon per vakgroep. Bijvoorbeeld:

 • (Basis) Medisch
 • Revalidatie / Fysiotherapie
 • Radiologie / Radiotherapie
 • Psychiatrie / Psychologie
 • Pathologie / Sport
 • Logopedie / Oefentherapie
 • Letselschade, Beroepsziekten, Sport..
 • Dierengeneeskundige
 • Algemeen Engels Medisch
 • .. en nog 25 specialisaties voor medisch en paramedische beroepen.

Geef bij de bestelling je voorkeur aan. 

 

(excl. 21% btw € 161,70)

Speciaal voor Dragon Producten. Bij de bestelling ontvang je uitleg om het lexicon toe te voegen. ➡️ Diverse woordenboeken, lexica, als uitbreiding van Dragon. Dragon Medical is inclusief meerdere medische woordenboeken. Is een extra medisch woordenboek nodig voor bijvoorbeeld letselschade of een woordenboek dat nog niet bestaat, overleg met de klantenservice.

€ 195,66

 • 0,01 kg
 • Beschikbaar

Dragon Lexicon Legal

Als uitbreiding van Dragon Professional Individual, Dragon Group of Philips SpeechExec.

 

Veel Legal woorden die worden gebruikt in Publiek Recht of Privaat Recht, zijn aanwezig in het standaard lexicon. Voor uitbreiding van het standaard woordenboek is het van belang de juiste te kiezen.

 

Voorbeelden van Juridische woordenboeken:

Arbeidsrecht, Familiezaken, bouwrecht, Ondernemersrecht, Agrarisch, Maritiem, Notarieel, Bedrijfsjurist, Letselschade, ...

..Verzekeringen, milieu, mediator, octrooien..

Tevens levert Cedere Engelstalige Juridische woordenboeken.

 

Informatie diverse rechtsgebieden

 

Geef bij je bestelling op in welk rechtsgebied je werkzaam bent of kies het algemeen juridisch woordenboek.

 

(excl. 21% btw €161,70)

Lexicon Legal voor Dragon Producten ➡️ Is een extra juridisch woordenboek nodig voor bijvoorbeeld letselschade of een woordenboek dat nog niet bestaat, overleg met de klantenservice.

€ 195,66

 • Beschikbaar

Dragon Lexicon Finance

Als uitbreiding van Dragon Professional Individual, Dragon Group of Philips SpeechExec.

 

Veel Financiële woorden met juridische termen (+30.000) die worden gebruikt voor uitbreiding van het standaard woordenboek.

 

 (excl. 21% btw € 161,70)

Speciaal voor Dragon Producten. Bij de bestelling ontvang je uitleg om het lexicon toe te voegen.

€ 195,66

 • 0,01 kg
 • Beschikbaar