Spraakherkenning GGZ, Geestelijke Gezondheid Zorg

Spraakherkenning voor GGZ

Cedere levert aan GGZ instellingen, ZBC en eerstelijns praktijken. Deze medische sector is anders dan de algemene medische zorg. Psychiaters gebruiken medische termen en medicatienamen en klinisch psychologen meer ziektebeelden. Jeugd GGZ  is weer een andere sport en daar zien we dan ook minder medische terminologie.

 

Huisbezoeken en afspraken op meerdere locaties zijn meer norm dan uitzondering.  Veel onderweg van de ene afspraak naar de andere. Tijdens huisbezoeken is een laptop meenemen lastig. Online dossiers bijhouden wordt vaak na werktijd nog gedaan of na enkele dagen.

Welk spraakherkenningspakket u nodig heeft is dus volledig afhankelijk van uw werkwijze, sector, opdrachtgever en functie. 


Het dossier bijhouden is een last geworden

Wat helaas is de druk voor het documenteren toegenomen. Protocollen en intakelijsten.  Kwaliteitsnormen en door hoger hand opgelegde 'vragenlijsten' maken het niet gemakkelijker. Tijdsdruk is vergroot!

Data verlies is een groot probleem. De dag erop ben ik de helft van mijn informatie kwijt. Ik noteer liever niets dan foute informatie.


Welke methode spraakherkenning is geschikt voor mij?

Voor de GGZ organisaties zijn er drie methoden van verslag leggen:

  1. Direct in dossier dicteren. Direct verschijnt de tekst op het beeldscherm
  2. Met een recorder dicteren en met behulp van de backoffice de audio omzetten naar tekst
  3. Spraakherkenning in de cloud. Zowel via dicteren waar de cursor staat als met behulp van de backoffice
Dicteren met recorder

Wat kost spraakherkenning en wat levert het op?

Drukverlaging en stress vermindering is vaak een relatief gevoel. Heel belangrijk maar vaak moeilijk om de aanschaf te onderbouwen naar de inkoper. 

 

Geeft u aan dat u minstens één client extra kunt bezoeken en een kostenbesparing kunt overleggen, dan is een aanschaf gerechtvaardigd. 

Dragon GGZ, Return of investment

Maar werkt het dan wel in mijn dossier en in het computernetwerk?

Dat is een goede vraag. Niet alle programma's werken met elkaar.

 

Afhankelijk van welk EPD (elektronisch patiënten dossier) en welk computernetwerk adviseren we verschillende versies Dragon of andere oplossingen zoals Winscribe of Dictation Anywhere.

Waarom Medical in plaats van Professional?
Waarom Medical in plaats van Professional?

Staan alle woorden die ik gebruik wel in het lexicon? Zoals DSM IV, V codering?

Bij de medische spraakherkenning zijn alle GGZ woorden al aanwezig in het programma. Bij het gebruik van Dragon Medisch zijn de GGZ woorden toegevoegd door Cedere. Gebruikt u eigen woorden die niet standaard aanwezig zijn, dan kan Cedere deze woorden voor u toevoegen of u leren hoe u de woordenschat kan uitbreiden.

Kan ik een test doen met diverse programma's?

Ja dat kan. U kunt naar ons kantoor komen voor een demo of een workshop volgen op een van onze trainingslocaties. Heeft u interesse voor meerdere medewerkers dan kunnen we de demonstratie tevens op uw locatie houden. 

 

Voor de verschillende programma's zijn er test versies beschikbaar.  Testen is niet altijd gratis. 

Welke GGZ instellingen gebruiken Dragon en Dictation Anywhere?

Best veel instellingen. Voorbeelden zijn GGZ InGeest, Dimence, GGZ Vincent van Gogh, GGZ Friesland. En meer kleinere organisaties zoals Joy, Tilburg Mentaal. Wilt u meer informatie over referenties? Dan neemt u contact op.