Spraakherkenning, Mental Health Care

Overbelasting van zorgprofessionals aanpakken

Spraakherkenning of digitaal dicteren voor mental healthcare

Home Spraakherkenning - Medisch - GGZ spraakherkenning


Spraakherkenning voor GGZ

Dragon Medical met woordenboek Mental HealthCare met medische termen en medicatienamen en woorden uit DSM IV en V.

 

Huisbezoeken, flexibele werkplekken en meerdere locaties? Eenvoudig dicteren in smartphone, voicerecorder of rechtstreeks in dossier.

 

Tijdsdruk is groot! Tarieven verlagen..

Data verlies is een groot probleem. Mijn geheugen.. de dag erop weet ik niet precies meer wat is besproken ondanks mijn aantekeningen..


Welke methode spraakherkenning is geschikt voor mij?

Voor de Mental Health Care organisaties zijn er drie methoden van verslag leggen:

  1. Direct in dossier dicteren. Direct verschijnt de tekst op het beeldscherm
  2. Met een recorder dicteren en met behulp van de backoffice de audio omzetten naar tekst
  3. Spraakherkenning in de cloud. Zowel via dicteren waar de cursor staat als met behulp van de backoffice
Dicteren met recorder

Medisch Dragon & PowerMic

Geschikt voor lokale installatie voor paramedici incl. zeer goede handmicrofoon PowerMic III. Werkt direct!

Combinatie van onderstaande producten:

  • Dragon Medical One incl. GGZ terminologie
  • PowerMic III, handmicrofoon 
  • Cursusboek, werkboek met opdrachten
  • Online training van 2 uur, op afspraak
  • Muismat met spraakopdrachten
  • Helpdesk Zilver, gratis voor 3 maanden

Geschikt voor lokale installatie voor (para)medische omgevingen. 

Speciaal gratis testen voor GGZ:


Wat kost spraakherkenning en wat levert het op?

Drukverlaging en stress vermindering is vaak een relatief gevoel. Heel belangrijk maar vaak moeilijk om de aanschaf te onderbouwen naar de inkoper. 

 

Geeft aan dat je minstens één client extra kunt bezoeken en een kostenbesparing kunt overleggen, dan is een aanschaf gerechtvaardigd. 


Maar werkt het dan wel in mijn dossier en in het computernetwerk?

Dat is een goede vraag. Niet alle programma's werken met elkaar.

 

Afhankelijk van welk EPD (elektronisch patiënten dossier) en welk computernetwerk adviseren we verschillende versies Dragon of andere oplossingen zoals Winscribe of Dictation Anywhere.

Waarom Medical in plaats van Professional?
Waarom Medical in plaats van Professional?

Staan alle woorden die ik gebruik wel in het lexicon? Zoals DSM IV, V codering?

Bij de medische spraakherkenning zijn alle GGZ woorden al aanwezig in het programma. Bij het gebruik van Dragon Medisch zijn de GGZ woorden toegevoegd door Cedere. Gebruik je eigen woorden die niet standaard aanwezig zijn, dan kan Cedere deze woorden toevoegen of je leren hoe je de woordenschat kan uitbreiden.

Kan ik een test doen met diverse programma's?

Ja, dat kan. Heb je interesse voor jezelf of meerdere medewerkers dan kunnen we de demonstratie op jouw locatie houden.  Voor de verschillende programma's zijn er testversies beschikbaar.  Testen is gratis. 

Welke GGZ instellingen gebruiken Dragon en Dictation Anywhere?

Best veel instellingen. Voorbeelden zijn GGZ InGeest, Dimence, GGZ Vincent van Gogh, GGZ Friesland. En meer kleinere organisaties zoals Joy, Tilburg Mentaal. Wil je meer informatie over referenties? Dan neem je contact op.


Hier blogs voor de GGZ

Blogs en Nieuws GGZ:

Afkortingen in de GGZ spraakherkenning

Als leverancier van spraakherkenning voor de GGZ instellingen, kom ik* vaak afkortingen tegen waarvan ik denk: “Geen idee wat dit betekent...”.

 

Natuurlijk ken ik de DSM IV of DSM 5 coderingen, classificatie-systeem voor psychiatrische aandoeningen, en deze zijn dan ook toegevoegd aan het standaard lexicon voor GGZ, maar dat is nog niet de helft van alle afkortingen die binnen de GGZ worden gebruikt.

 

In deze blog lees je over spraakherkenning voor Geestelijke Gezondheidzorg en afkortingen die gebruikt worden. Hoe kun je deze afkortingen dicteren met Dragon voor GGZ?

 

meer lezen

Huisarts houd je van typen, dan moet je niet bij ons zijn

De huisarts verzuipt in alle taken

 

Ben je huisarts of een andere zorgverlener en typ je graag in een dossier of verzekeringspapier, heb je tijd genoeg voor een goed gevuld EPD, ga dan vooral verder… en lees dit niet. Onderstaand gedeelte is dan niet voor jou bestemd. 

meer lezen

Moeite met professioneel dicteren?

Het lukt niet iedereen om met de stem een officieel document te dicteren. Spreektaal is anders dan schrijftaal. Dicteren is spreken in schrijftaal. Bij dicteren is de woordkeuze anders als ook de volgorde van woorden in een regel.

 

Praten kunnen we bijna allemaal, echter wanneer we een officieel document moeten dicteren, dan zijn wij ineens sprakeloos. Dicteren geeft zoveel tijdswinst, het is zeer de moeite waard om dit proces te optimaliseren. Want hoe doe je dat? Ik geef je graag wat suggesties.

meer lezen

Hoe zit het met de ICT bij GGZ instellingen?

Steeds meer zorg voor cliënten in de ggz verplaatst zich van verblijf in een instelling naar zorg thuis.

 

Dit houdt in dat ambulante zorg geleverd wordt buiten de muren van een instelling. Hierbij gaat het niet om één vorm van zorg, maar het kan van alles zijn: psychiatrische hulp, psychologische hulp, dagbesteding in de psychiatrie, thuiszorg of zorg bij een polikliniek.

 

meer lezen

Emotie spraakherkenning: de volgende stap

Speech Emotion Recognition ofwel SER. Emotie automatisch herkennen voor telefoondiensten, ziekenhuizen en advocaten. 

 

Het huilen van baby's wordt al onderzocht, de kleuren van bloemen en nu dus ook de emotie in een stem. 

 

Toekomstmuziek of kan het al?

meer lezen

(Huil)herkenning bij baby’s: Een experiment

Huilen is het primaire communicatiemiddel voor baby's. Deskundigen, waaronder ervaren ouders, kinderartsen en specialisten in kinderopvang, kunnen vaak huilbuien onderscheiden door training en ervaring.

 

Het is moeilijk voor nieuwe ouders en onervaren kinderartsen en verzorgers om babykreten te interpreteren. Daarom is differentiëren van schreeuwen met verschillende betekenissen van groot belang.

meer lezen

Stijgende kosten jeugdzorg

Voor meer dan twee derde van de gemeenten zijn vooral de stijgende kosten voor jeugdzorg het grootste probleem.

 

Sommige gemeenten bezuinigen op de jeugdzorg zelf door de tarieven voor de jeugdzorgaanbieders te verlagen.

 

Uit het artikel van ggznieuws blijkt dat steeds meer jongeren in Nederland te maken krijgen met jeugdzorg. In 2018 ging het om bijna een op de tien jongeren, oftewel 428.000 jongeren.

meer lezen

Dragon bij dysorthografie?

Steeds vaker krijgen we de vraag of Dragon Individual geschikt is voor dysorthografie. Dysorthografie wordt in DSM IV omschreven als een stoornis in de uitdrukkingsvaardigheid.

 

Dysorthografie is een onderdeel van dyslexie, maar dan speciaal gericht op ernstige spellingproblemen. Een kind is bekwaam, heeft meestal voldoende kwaliteiten en het onderwijs is prima. Er is geen opvallende schoolverzuim. 

 

Gaan de spellingproblemen samen met ernstige leermoeilijkheden of leesproblemen, dan spreekt men van dyslexie.

meer lezen

Spraakherkenning Algemeen Goed?

DuckDuckGo.com
DuckDuckGo.com

Om ons heen horen we steeds meer dat spraakherkenning gebruikt wordt voor het zoeken van informatie op het internet en het bestellen van artikelen.

 

Het is zelfs zo dat deze informatie als basis wordt gebruikt voor het bestellen van artikelen. Wanneer we gebruikmaken van Google, Siri of Amazon, moeten we ons afvragen in hoeverre we nog onafhankelijk kunnen zijn van de reclame die ervoor zorgt dat deze bedrijven kunnen bestaan.

meer lezen

De nieuwe generatie radiologierapportage werkt met AI

De jaarlijkse vergadering van de Radiological Society of North America (RSNA) levert meestal belangrijk nieuws op en bij de conferentie van dit jaar was dat geen uitzondering.

 

 

RSNA 2018 was uitzonderlijk vanwege de duidelijke verschuiving in de manier waarop radiologen worden gestimuleerd om voor de praktische en gemakkelijk manier AI te gebruiken. Voor verhogen workflow productiviteit, verminderen burn-out problemen, kosten verlagen voor de gezondheidszorg en verbeteren patiëntresultaten.

meer lezen