Speakerphones voor online vergaderen

Online vergaderen of meeting en gelijk bellen

Speakerphones, luidsprekertelefoon, welke nodig? Chat met ons ⏬⏬


Alle speakerphones en luidsprekertelefoon op rij, met of zonder video

Wat is een Speakerphone?

Een Speakerphone is combinatie van een luidspreker en een microfoon. Met dit apparaat kunnen meerdere personen deelnemen aan een gesprek. De luidspreker zendt de stem of stemmen uit van degenen aan de andere kant van de online telefoonlijn, terwijl de microfoon alle stemmen opvangt van degenen die aan "deze" kant de microfoon gebruiken. Een Full Duplex speakerphone kan tegelijk verzenden en ontvangen en zo zorgen voor een meer natuurlijk gesprek tussen alle deelnemers.

Duplex: half-duplex of full-duplex speakerphones luidsprekertelefoon

  • Half duplex
  • Volledig duplex

Bij Half-Duplex Speakerphone kan het geluid slechts in één richting tegelijk. Met andere woorden: geluid wordt ontvangen of verzonden, wordt er van twee zijden tegelijk gesproken zal een kant "afgeknepen"worden.

Full-Duplex Speakerphone , zoals Jabra Speak 750, gaat twee kanten op en kunnen beide kanten van de lijn de gebruikers tegelijk spreken. Hierdoor is het gesprek natuurlijker, al zal het altijd duidelijker zijn wanneer niet iedereen tegelijk het woord neemt.

 

Calibreren van de Speakerphone

Sommige speakerphones moeten eerst worden gekalibreerd op de akoestische kenmerken van de kamer waarin ze worden gebruikt. Deze kalibratie kan automatisch of handmatig worden uitgevoerd door de gebruiker, en moet mogelijk worden herhaald als de speakerphone binnen de kamer wordt verplaatst. Als de kalibratie niet correct is uitgevoerd, kan dit blijken door het optreden van echo, belgeluiden of feedback. De speakerphones op onze site voeren automatische kalibratie uit.

Aantal gebruikers tijdens een Teams of Zoom, Skype of Webex sessie

Het is belangrijk om eerst het aantal gebruikers in kaart te zetten. Tevens hoe de opstelling van de vergadering is. Er zijn Speakerphones voor 1 persoon tot 16 personen

 

En wil je de speakerphone gaan gebruiken voor opname van een vergadering? Dan zijn speakerphones niet geschikt maar heb je een microfoon nodig. Op deze pagina Vergadermicrofoons Welke zijn geschikt? wordt het verschil tussen microfoons uitgelegd.

 

Vraag advies via chat, mail of telefoon, elke situatie is anders.