TIP: Dragon automatisch in slaapstand uitstellen

Als Dragon na het aantal ingestelde minuten niks hoort, dan gaat hij in de slaapstand. 

Dit heeft een reden.

Dragon vangt geluiden op wanneer de microfoon open staat. Dragon wacht op een spraakopdracht spraakopdracht of tekst, hij blijft luisteren.

Alle geluiden worden opgenomen, dit vervuilt het spraakprofiel en dat is niet gewenst.

Pas Dragon Professional standaard instelling aan

 

Wanneer de microfoon open staat, luistert Dragon naar alle geluiden. Niet handig maar wel noodzakelijk: elk geluidje wordt opgevangen door de spraakherkenningssoftware. Hij wacht op een spraakopdracht of tekst en is alert op elk zuchtje of toontje. 

 

Dragon moet dus blijven luisteren en blijft actief totdat de microfoon daadwerkelijk uit wordt gezet of in slaapstand gaat.

 

Wanneer je beperkt ben om de microfoon aan te zetten, je kunt geen knop indrukken of de muis bedienen,  wil je het liefst dat de Dragon microfoon altijd reageert op je stem. Je wilt naar je computer kunnen gaan en zeggen: "word wakker" en direct met je stem aan het werk. Dan is het niet erg wanneer de microfoon automatisch in slaapstand gaat.

 

Naast de computer staat dan een staande tafelmicrofoon zoals SpeechWare TableMike, je kunt ook een draadloze headset gebruiken die tevens is gekoppeld aan je smartphone. Wat je handiger vind hangt af van je dagindeling en werkzaamheden. 

 

Ben je aan het dicteren en zoek je even in je dossier naar gegevens of scroll je naar een uitslag van een onderzoek, en de microfoon gaat automatisch in slaap, dan is het balen wanneer je dat niet doorhebt en je hele stukken hebt gedicteerd, voor niets. Advies is om de tijd voordat de slaapstand ingaat te verlengen. 

 

Hoe verander je het aantal minuten voordat Dragon gaat slapen?

 

Op de DragonBalk onder "Extra > Opties > (tabblad) Overige"  is het aantal minuten aan te passen.  voordat hij in de slaapstand gaat.

 

Standaard kan de tijd tussen 5 en 120 minuten ingesteld worden.

 

 

Ons advies blijft: "niet onnodig in Slaapmodus laten staan"

Standaard opstarten met microfoon in slaapstand

Als je toch bij tabblad Overige Instellingen bezig bent, is het handig om de andere items ook aan te passen. In de Handleiding Dragon worden alle instellingen behandeld, uitgelegd en geadviseerd voor de beste opties.

 

Mijn advies is om zo'n handleiding aan te schaffen en eens goed naar alle instellingen te kijken, er is veel voordeel te halen wanneer je enkele aanpassingen maakt.

 


Groen vinkje in Dragonbalk

Lees verder: 

Tip, Groen vinkje in DragonBalk

 

Komt de tekst niet in het venster terwijl je dicteert? Wanneer Dragon geen focus heeft, verschijnt de tekst niet in het venster. Geen focus of het programma wordt niet ondersteund.