10 best gelezen blogs in 2018

Het nieuwe jaar is begonnen. 2019 belooft een mooi jaar te worden. Vele nieuwe ontwikkelingen op technisch gebied, uitbreiding producten en nieuwe contacten.

 

Het is altijd goed om terug te kijken naar het afgelopen jaar. Op een nieuwjaarsreceptie bekijken we 2018 en wat ons succes heeft gebracht.

 

Hier een overzicht van de best gelezen blogs van 2018. Nog eenmaal in de herhaling! 

#10 Smileys dicteren, geef emotie aan de boodschap

Emoji’s verlichten de boodschap

 

Mensen gebruiken emoticons om een boodschap gemakkelijker te maken, zodat deze niet verkeerd opgevangen zou kunnen worden. Wanneer een bericht zelfs als beledigend kan worden ervaren dan helpt het om een emoji te gebruiken.

 

Een emoji verlicht de boodschap en is daarmee een zeer nuttige vorm van communicatie (+)

#9 Nieuwe update Dragon Professional Individual 15

Er is nu een update beschikbaar die veel problemen van versie 15 oplost. 

 

GRATIS upgrade naar DPI 15.3 voor bezitters van DPI 15. Updaten is niet verplicht, maar wanneer je last heeft van de problemen die hieronder genoemd worden, dan is het verstandig om de update te installeren.  (+)

#8 Recorder mee in de spreekkamer

Betere Zorg begint bij een goed gesprek

 

Sinds eind 2017 is het patiënten toegestaan een geluidsopname te maken van het gesprek met hun zorgverlener. Een geluidsopname kan de zorg in positieve zin ondersteunen en patiënten bijvoorbeeld helpen bij het maken van de juiste keuzes en het onthouden van de informatie. (+)

#7 Paden uitsluiten voor virusscanner

Virusscanners kunnen problemen geven bij Dragon Professional Individual en Dragon Professional Group van Nuance. Een volgende foutmelding kan worden weergegeven ..

 

"There was a internal system error which will prevent you from saving your user profile. You may be able to continue dictating, but you will not be able to save."

 

Oplossing is de paden voor Dragon in de virusscanner uit te sluiten. (+)

#6 -10 tips om Dragon te optimaliseren

Dragon moet regelmatig worden onderhouden.

 

Vroeg of laat wordt het systeem traag, of gaat de herkenbaarheid achteruit.

 

Soms beginnen mensen opnieuw, met een nieuw profiel, maar dat is helemaal niet nodig. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je met je huidige profiel en toegevoegde woorden goed kan blijven werken.

 

Werk slimmer en verbeter het proces! (+)

#5 Hoeveel woorden kent een gemiddelde spreker?

De Britse krant The Guardian, in 1986, schatte de omvang van de woordenschat van de gemiddelde persoon, die zich ontwikkelde van ongeveer 300 woorden op twee jaar oud, via 5.000 woorden op vijf jaar oud, tot ongeveer 12.000 woorden op de leeftijd van 12.

 

Wie had de grootste woordenschat in de geschiedenis? (+)

#4 - 7 tips om je e-mails snel weg te werken met Dragon

Elke dag loopt de mailbox vol met e-mails die je vaak alleen scant en verwijdert. Of snel leest en beantwoordt. Een volle mailbox is stressverhogend en bij 50% van de mail sta je slechts in de cc.

 

Een lege Inbox, geordende mappenstructuur en het gevoel niets te missen zijn stressverlagend. Dragon is een goed hulpmiddel bij het snel wegwerken van je mail en automatisch in de juiste map plaatsen. (+)

#3 De advocatuur als dikmaker

 

De inmiddels open deur over zitten en gezondheid.

 

Iedereen kent het recente gezegde “zitten is het nieuwe roken.”

Steeds meer ontdekken medici hoe slecht het voor onze gezondheid is om dagelijks veel te zitten.

Als we kritisch kijken is advocaat zijn een beroep waarin veel tijd zittend wordt doorgebracht.

 Hoe slecht is dat zitten nu eigenlijk?(+)

#2 Dragon: 5 tips voor opschonen lexicon

Tijdens het werken met spraakherkenning wordt het lexicon uitgebreid. Het is een van het belangrijkste onderdelen omdat hier de woordherkenning plaatsvindt.

 

Tijdens het werken met spraakherkenning worden de woorden die nog niet in het lexicon staan automatisch toegevoegd. Voorkom dat schrijffouten worden toegevoegd. Deze fouten blijven er in staan. Door regelmatig het lexicon te controleren op fouten hou je het lexicon schoon. Hoe foute of overbodige woorden te verwijderen? (+)

 

#1 Opname van geluid. Hoe heet nu zo’n opname apparaat? Welke heb je nodig?

In Nederland worden verschillende termen gebruikt voor hetzelfde apparaat. De Engelse term voicerecorder, volgens de Engelse schrijfwijze ‘voice recorder’, is een steeds meer gebruikte benaming. Wanneer je zoekt naar een bepaald type recorder, is het belangrijk om eerst te beseffen wat je met die recorder wil doen.

 

Het blijft lastig, wanneer heb je nu welke type recorder nodig? Bij welke functie is een bepaalde recorder het beste? Hoe zoek je op Google naar de juiste voicerecorder voor je doelstelling? Welke naam gebruik je? (+)