Kun je Legal Speech2tekst onder Legal Tech scharen

Advocaten denken dat ze extra werk alleen aan kunnen met extra mensen. Het is beter daar slimme processen voor te ontwikkelen.

 

“Ik zie Legal Tech als een containerbegrip of verzamelnaam voor technologie die juridische processen automatiseert. Op basis van technologie kun je de juristen in de organisatie ondersteunen. Dat gaat van tijdschrijven en beter zoeken tot makkelijker pleitnotities schrijven met spraakherkenning zoals Dragon Professional Legal.

Legal Tech, oftewel “Legal Technology”, verwijst naar de toepassing van technologische innovaties binnen de juridische sector om processen te verbeteren, efficiëntie te verhogen en betere resultaten te behalen. Het omvat een breed scala aan tools en softwaretoepassingen die de traditionele manier van werken binnen de juridische wereld transformeren.

De huidige mogelijkheden die Legal Tech biedt zijn uitgebreid en gevarieerd. Van geautomatiseerde documentcreatie en sjablonen, autotexten en archivering tot het maken van analyses. Legal Tech heeft de potentie om tijdrovende taken minder tijdrovend te maken en de nauwkeurigheid te verbeteren.

Legal Tech is belangrijk omdat het taken automatiseert en juristen in staat stelt om zich te concentreren op de complexere en strategische werkzaamheden. Ook worden er over het algemeen minder fouten gemaakt wanneer er gebruik wordt gemaakt van Legal Tech, wat leidt tot nauwkeurigere en betrouwbaardere resultaten.

Wat is Legal Tech?

Dragon professional Anywhere Legal

Legal Tech, ofwel "Legal Technology", is een snel groeiend vakgebied dat de kracht van technologie benut om de juridische praktijk te vernieuwen, te optimaliseren en te verbeteren. Het biedt een verscheidenheid aan oplossingen en softwaretoepassingen die de traditionele juridische werkzaamheden naar een hoger niveau tillen. Legal Tech maakt het mogelijk om sneller, beter en goedkoper juridische diensten te verlenen en te ontvangen.


Waarom is Legal Tech zo belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom Legal Tech zo belangrijk is in de juridische wereld. Legal Tech automatiseert taken en stelt juristen in staat om zich te concentreren. Dit betekent dat ze meer waarde kunnen toevoegen aan hun organisatie en meer uitdagingen kunnen aangaan. Automatisering kan ook leiden tot meer tevredenheid en betrokkenheid van de werknemers, omdat ze minder routinematige en repetitieve taken hoeven uit te voeren.

Ook worden er over het algemeen minder fouten gemaakt wanneer er gebruik wordt gemaakt van Legal Tech, wat leidt tot nauwkeurigere en betrouwbaardere resultaten. Legal Tech stelt professionals in staat om toegang te hebben tot informatie en dossiers vanaf elke locatie met internetverbinding.

Legal Tech is een game-changer voor de juridische sector. Het maakt het werk van juristen sneller, efficiënter en leuker. Met Legal Tech kunnen juristen zich richten op de uitdagende en creatieve aspecten van hun vak, terwijl de routinematige en tijdrovende taken worden overgenomen door slimme software. Legal Tech is niet alleen goed voor de juristen zelf, maar ook voor hun klanten die betere service, lagere kosten en meer transparantie krijgen.

Legal Tech is de toekomst van het recht, zorgt voor concurrentie tussen kantoren en ontlast de jurist.

Cedere is blij dat zij mee kan doen met deze ontwikkelingen!

Kortom:

Legal Tech is de toekomst van het recht
  • Legal Tech is een innovatieve beweging die de juridische dienstverlening efficiënter, toegankelijker en duurzamer maakt!

  • Met Legal Tech kunnen juristen gebruikmaken van slimme software, kunstmatige intelligentie en blockchain om hun werk te optimaliseren en te automatiseren!

  • Legal Tech biedt ook nieuwe mogelijkheden voor samenwerking, communicatie en transparantie tussen juridische professionals en hun cliënten!
Dragon Professional Anywhere Legal spraakherkenning

Lees verder:


Werk Slimmer, niet Harder, wel Helderder

Werk Slimmer, niet harder, wel helderder

Over succes van innovatie en werkgeluk

Wil je slimmer en sneller werken? Minder stress en meer productiviteit. Win tijd en krijg weer grip op je werk.

Word je dagelijks overspoeld door een tsunami van werk? Wil je slimmer omgaan met alle informatie die je wilt delen met je klanten? Wil je eindelijk stress en uitstelgedrag te lijf gaan? Welke nieuwste technische snufjes, apps en digitale tools laten je efficiënter werken? Lees verder over Werk slimmer, niet harder, wel helderder.

 

Wetsboeken uit het jaar 1469

Wetsboeken uit het jaar 1469

Na het bekijken van de serie over De IJs
sel op NPO2 kon ik niet wachten om de Walburgiskerk in Zutphen te bezoeken. Met name De Librije trok mijn aandacht. Cedere heeft haar hoofdkantoor in Deventer en wij, de medewerkers, zijn allen erg geïnteresseerd in teksten.

Deventer is de stad van de boekdrukkunst, maar waarom lagen deze oude boekwerken dan opgeslagen in Zutphen en niet in Deventer? En aan de ketting?

Tijdens de rondleiding werd mij dit alles duidelijk. Het betrof niet alleen de boeken maar juist de kerk waar deze bijzondere exemplaren hoorden te zijn. Naast mathematiek en planetaria, veel bijbels en wetgeving. 

De bevolking van Zutphen was in die periode gering, bestond voornamelijk uit geestelijken, die het Latijn beheersten en daarmee de toegang hadden tot deze bijzondere boekerij. Kun je dicteren in het Latijn? Jazeker! Lees verder over wetsboeken uit het jaar 1469

De professionele mediator kan niet zonder techniek

De professionele mediator kan niet zonder techniek

Mediation: steeds meer succesvol.

Er wordt inmiddels op een heleboel rechtsgebieden volop gebruik gemaakt van een bemiddelaar, die als onafhankelijk en ervaren expert moet proberen een geschil op te lossen op een manier die voor beide partijen acceptabel is.

 

Bij scheidingen wordt veel gebruik gemaakt van een mediator, maar er zijn veel meer geschillen die uitermate geschikt zijn voor een bemiddeling. Denk aan, burenruzies, problemen rondom een erfenis, arbeidsconflicten en letselschade. 

Lees verder over De professionele mediator kan niet zonder techniek