Duurzaamheid: we kunnen er ondertussen niet meer omheen

duurzaam kantoor

De termen duurzaam en duurzaamheid horen we tegenwoordig overal terug. Dat komt omdat deze termen steeds belangrijker worden in Nederland. 

 

Steeds meer bedrijven houden zich bezig met duurzaamheid, dit is een bewonderenswaardig plan, maar hoe gaan ze te werk? 

 

‘Een beter milieu begint bij jezelf’, zegt het bekende riedeltje. En zo is het ook, iedereen die werkt laat ook een bepaalde footprint achter.  

♻ circulair ♻ duurzaam ♻ ondernemen


Goederen aanschaffen

Als je kijkt naar de milieu-impact in Nederland, dan staat op nummer 1: goederen aanschaffen. Kijk of je artikelen kunt repareren in plaats van iets nieuws te kopen, en zorg dat wat je koopt duurzaam wordt gemaakt en dat bijvoorbeeld kantoormeubilair lang meegaat.

 

Elektronica is één van de meest vervuilende productcategorieën die er zijn. Kijk ook eens bij een tweedehands zaak voor elektronica als je iets nodig hebt, of laat het repareren. Je kunt ook op zoek gaan naar winkels die zich bezighouden met duurzaamheid.

 

Nog een tip, lees nieuwsbrieven goed door. Zo verstuurt Cedere nieuwsbrieven met productinformatie, hierin staan tips en updates maar ook hoe je beter of optimaal met de producten kunt omgaan. Ook staan er de laatste firmware upgrades in voor beter gebruik. Goed onderhoud geeft een langere levensduur. Ook staat hier hoe je onderhoud kunt laten uitvoeren of zelf kunt doen.


Duurzaam te reizen naar je werk

duurzaam reizen

Hoelang reis jij voor je werk? En met welk vervoersmiddel ga je? Dit Het beste is natuurlijk om lopend of fietsend naar je werk te gaan, daarna komt het openbaar vervoer en tot slot de auto.

 

Ga jij altijd met je auto naar het werk? Kijk dan of je met een collega kan afspreken om samen te reizen, of werk een dag vanuit huis. Dit scheelt ook weer reistijd.

 

Bij Cedere komt iedereen die op kantoor aanwezig moet zijn lopend of op de fiets naar het werk. Als er trainingen op locatie plaatsvinden proberen we vooral van het openbaar vervoer gebruik te maken om zo de impact op het milieu te verkleinen. Lees hier welke duurzame speerpunten wij toepassen op het werk.


Duurzame verpakkingsmateriaal

Duurzaam hergebruik van verpakkingsmateriaal

Geef dozen een tweede leven door ze te hergebruiken; vaak leveren fabrikanten de producten in bruine dozen. Die je prima kan hergebruiken. Ook kun je ervoor kiezen om de gebruiksaanwijzing en pakbon per mail te versturen. Dit zorgt ervoor dat er minder papier geprint wordt dat vervolgens op de afvalstapel belandt.

 

Bij ons op kantoor in Deventer maken wij gebruik van een fietskoerier om de pakjes op te halen. Zo kun je pakketjes op een milieuvriendelijke manier verzenden.


Afval scheiden

Werk je op kantoor? Zorg ervoor dat ze daar ook verschillende prullenbakken hebben om je afval in te scheiden; zo zorgen we voor een circulaire economie. Drink je op je werk koffie of thee uit wegwerpbekers? Gebruik dan de hele dag dezelfde beker, of neem een mok mee vanuit huis.


Werk vanuit huis en volg online vergaderingen

vanuit huis werken

Het scheelt een hoop kilometers als er meer mensen vanuit huis werken, dat hebben we afgelopen jaren gezien. Steeds meer werk is er nu op gericht om vanuit huis te kunnen werken. Overweeg of het mogelijk is om één dag in de week vanuit huis te blijven werken.

 

Zo kun je bij Cedere ook online instructies, trainingen en Webinars bijwonen. Naast één-op-één trainingen zijn er vaak ook tevens groepstrainingen online. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het terugkijken van opgenomen Webinars.

 

Zorg er wel voor dat je goed te verstaan bent als je online vergadert. Dit kan veel ergernis voorkomen en houdt het thuis werken leuk. Kijk hier wat het best bij jouw past


Lees verder:

Duurzaam ondernemen