5 redenen om een Onderhoud en Support contract af te sluiten

Bij diverse software producten, zoals Dragon Group en Power PDF, is het mogelijk om een onderhoud en supportcontract  af te sluiten. Het is onverstandig om dit niet te doen.

 

Hier vind je 5 redenen waarom je wel een onderhoud en supportcontract moet afsluiten voor je softwareprogramma en bedrijfssoftware. Met name imaging en spraakherkenningssoftware zijn belangrijk om voortbestaan te garanderen.

Kenmerken en voordelen onderhoud en Support contract

Service van de leverancier en fabrikant

De klant verwacht dat bij kritische problemen de softwareontwikkelaar automatisch support levert. Het is niet logisch.

 

Eigenlijk is het zo dat de meeste software bedrijven de software aanpassen en daarin de bugs oplossen. Daar is een M&S voor nodig. Zonder dit contract kan je leverancier niet de juiste service bieden. Geen ondersteuning vragen van de softwareontwikkelaar.

 

Een onderhoud contract is een contract met de ontwikkelaar en niet met de leverancier. Het contract loopt wel via de leverancier.

Uitrol van een nieuw besturingssysteem en kantoorautomatisering en inkooptraject

Een upgrade is vaak alleen nodig wanneer er wijzigingen zijn aan het besturingssysteem en de kantoorautomatisering. Echter bij een uitrol van nieuwe besturingssystemen en kantoor-automatisering wordt te laat gekeken of de huidige software wel draait op het nieuwe besturingssysteem.

 

Wanneer op dat moment met spoed een upgrade aangeschaft moet worden is het mogelijk dat deze oude versie niet meer ondersteund wordt, upgrades gaan maar beperkte versies terug, en zal er een nieuw inkooptraject gestart moeten worden.

 

Met een M&S is het mogelijk om de laatste software uit een Portal te downloaden en is het hele inkooptraject niet nodig.

Specifieke problemen binnen een bedrijf

Geen enkel computernetwerk binnen een bedrijf is hetzelfde. Het zijn soms kleine factoren maar die kunnen een grote rol spelen bij de software.

 

Stel je hebt een softwarekoppeling met een externe partij en deze koppeling stoort andere software. Vaak zijn deze storingen slecht inzichtelijk en moet er een expert bijgehaald worden. 

Is er geen onderhoud en Supportcontract dan zal deze hulp uitblijven. 

Ontwikkelingskosten voor optimalisatie en onderhoud

Je ondersteunt de ontwikkeling van nieuwe software. Bij problemen kun je de logfiles opsturen naar de softwareontwikkelaar en deze zal de bugs oplossen in een nieuwe versie.

 

De ontwikkelingskosten zijn hoog en kunnen dan worden betaald vanuit een onderhoud en supportcontract.

 

Je helpt dus ook verder ontwikkelen.

Veiligheidsaspect en wetgeving

Upgrades en updates zijn gericht op veiligheidsaspecten.

De grote toename van virus- en DDOS aanvallen zorgen ervoor dat een ontwikkelaar van een softwarepakket up-to-date moet blijven en mocht het zijn dat de software zwak is voor een bepaalde virus daar dan ook direct een upgrade voor maakt. Tevens verandert de wetgeving voortdurend en moet een ontwikkelaar deze wetgeving verwerken in de software.

Een onderhoud en supportcontract zorgt voor jouw veiligheid.

Onderhoud en Support overeenkomsten en contracten:

Cedere heeft bij de volgende producten een overeenkomst:

 

Dragon Professional Group en Dragon Professional Anywhere

Power PDF en Omnipage Advanced

Dragon Medical One en overige medische producten

 

Tevens M&S contract bij leveranciers zoals Philips, Grundig en Olympus.

Onderhoudscontracten Service Level Agreement staat los van een M&S contract.

 

Ook interessant om te lezen:

Dictaat opgenomen met een smartphone of recorder omzetten naar tekst

Heel handig wanneer je een app op je smartphone gebruikt voor opname van gesproken aantekeningen of samenvattingen van gesprekken. 

Spraakherkenning algemeen goed?

Om ons heen horen we steeds meer dat spraakherkenning gebruikt wordt voor het zoeken van informatie op het internet en het bestellen van artikelen.