Kan migreren naar de cloud me geld besparen?

Wat zijn de kosten-baten van de Cloud?

 

Voordelen van een Cloudomgeving. Kostenbesparing is een van de belangrijkste redenen waarom organisaties overstappen van on-premises IT-systemen naar Cloud gebaseerde omgevingen. Veel organisaties hebben echter nog steeds moeite om te begrijpen of migreren naar de Cloud financieel zinvol is, dus hier zijn enkele tips waarmee je rekening moet houden.

Wat zijn de kosten-baten van de Cloud?

In de bovenstaande afbeelding zie je de verschillende kosten die gepaard gaan met het implementeren van een on-premises systeem versus een Cloud gebaseerd systeem. Het belangrijkste punt is dat een on-premises oplossing een aantal verborgen kosten heeft waarvan je je misschien niet bewust bent, maar die kunnen betekenen dat je gedurende de levensduur van het systeem aanzienlijk meer betaalt dan een Cloud gebaseerd alternatief.

Hieronder vind je enkele van de belangrijkste redenen waarom de Cloud gebaseerde optie kostenvoordelen kan opleveren.

Geen hardware- of softwarelicentiekosten vooraf

Ten eerste is er geen noemenswaardige initiële hardware-investering vereist in de Cloud omgeving, aangezien deze kan worden gehuurd op basis van een maandelijks terugkerend bedrag. De on-premises omgeving omvat daarentegen een reeks directe hardware gerelateerde kosten, waaronder fysieke servers, reserveonderdelen en fysieke materialen.

Hetzelfde is ook het geval als het gaat om licentiestructuren voor serversoftware. In een on-premises omgeving kopen bedrijven bijvoorbeeld doorgaans hun softwarelicenties vooraf, terwijl een cloudgebaseerde infrastructuur organisaties in staat stelt de software te gebruiken op basis van een op abonnementen gebaseerd prijsmodel.

Elimineren van kosten voor het vervangen van hardware

Werken in de Cloud

Naarmate de technologie evolueert, moet je de hardware upgraden om op de hoogte te blijven en concurrerend te blijven. Oudere hardware is ook gevoeliger voor storingen, met als gevolg downtime. Het on-premises kopen van nieuwe hardware vereist aanzienlijke investeringen. Bij een Cloud gebaseerde infrastructuur worden eventuele kosten voor het vervangen van hardware echter afgehandeld door het op abonnementen gebaseerde prijzen.

Verlaging van de onderhoudskosten

Als je on-premises apparatuur hebt, zal een groot deel van de tijd van je IT-afdeling (en de bijbehorende salarissen) worden besteed aan onderhoudstaken, zoals ervoor zorgen dat alles goed werkt, patching en software-upgrades uitvoeren en ervoor zorgen dat er procedures voor noodherstel zijn.

 

Door naar de Cloud te migreren, worden deze taken echter afgehandeld door Cloud serviceproviders die zich bezighouden met alle onderhouds-, infrastructuur- en upgrade gerelateerde activiteiten en de bijbehorende kosten op zich nemen.

Profiteren van pay-as-you-go prijzen

Cloudgebaseerde infrastructuren stellen bedrijven in staat om alleen te betalen voor services die worden gebruikt op basis van een pay-as-you-go-prijsmodel. Deze infrastructuren zijn schaalbaar en kunnen snel groeien en krimpen, op basis van de behoeften van abonnees. Cloudklanten hebben de flexibiliteit om abonnementen te starten, te beëindigen of aan te passen aan hun behoeften in vergelijking met on-premises oplossingen.

Dit in tegenstelling tot het on-premises equivalent, waar een server bijvoorbeeld maar een beperkte hoeveelheid opslagruimte en beschikbaarheid heeft, zodat wanneer je deze limiet bereikt, je een extra server moet kopen om de beschikbaarheid of opslag te vergroten.

Vermindering van fysieke ruimte en energiekosten

serverruimte van bedrijven

Gezien de enorme stijging van de energiekosten is het feit dat een organisatie de fysieke IT-apparatuur in een Cloud omgeving niet daadwerkelijk beheert, een steeds belangrijker voordeel geworden. Je hoeft je geen zorgen te maken over de kosten van de serverruimte.

Bijkomende voordelen

Naast de specifieke kostenbesparingen die hierboven zijn beschreven, zijn er ook een aantal zakelijke voordelen van de cloud die meer kostenvoordelen kunnen opleveren. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Versnelt de time-to-market. Een Cloud gebaseerde infrastructuur maakt de snelle ontwikkeling en lancering van nieuwe producten en diensten mogelijk, omdat IT-teams snel kunnen op- of afschalen als reactie op veranderingen in de markt, waardoor ze concurrerender en uiteindelijk winstgevender worden.
  • Biedt verbeterde beveiliging. Cloud gebaseerde infrastructuren bieden robuuste beveiliging, waaronder end-to-end encryptie en multi-factor authenticatie (MFA), die voor veel bedrijven onbetaalbaar kunnen zijn. Dit helpt ervoor te zorgen dat het bedrijf niet het slachtoffer wordt van ransomware (met alle bijbehorende kosten) of te maken krijgt met downtime als gevolg van aanvallen door hackers of cybercriminelen.
  • Ondersteunt de bedrijfscontinuïteit. Cloud gebaseerde infrastructuren bieden doorgaans automatische herstel- en gegevensback-ups, wat betekent dat bedrijven beter in staat zijn om te reageren op beveiligingsincidenten of gegevensverlies en de effecten op hun bedrijfsvoering te minimaliseren.

Onderhoudskosten moeten worden beheerd!

We hebben veel van de financiële voordelen van de Cloud besproken, maar het is ook belangrijk om erop te wijzen dat de totale kosten effectief moeten worden beheerd.

 

Een van de vele voordelen van de Cloud in het algemeen is de lange lijst met services en tools die beschikbaar zijn. Als ze echter niet worden gecontroleerd en op de juiste manier worden beheerd, kunnen ze gemakkelijk uit de hand lopen. 

Cloud oplossingen ➞ Dragon Medical One ⸻ Dragon Professional Anywhere ⸻SpeechLive  &  ODDS

Samenvatting

In een on-premise omgeving zijn alle aspecten van IT uiteindelijk de verantwoordelijkheid van je bedrijf. Dit omvat het minimaliseren van downtime, het uitvoeren van onderhoud, het implementeren van passende beveiligingsmaatregelen en ervoor zorgen dat er voldoende back-ups van gegevens worden gemaakt. Door te migreren naar de Cloud wordt deze verantwoordelijkheid overgedragen aan de serviceprovider, die veel beter in staat is om aan deze vereisten te voldoen, aangezien ze de kern vormen van hun totale bedrijf. Bovendien hebben ze, zoals we hierboven hebben gezien, ook het potentieel om de kosten aanzienlijk te verlagen in vergelijking met een eigen hostingoptie.


Advocaat, wat als je zonder toetsenbord kunt werken?

Dat kan met spraakdicteren!

 


Spraakdicteren is een functie waarmee je tekst kunt invoeren op je computer door te spreken. Je kunt spraaktypen gebruiken om te praten in plaats van te typen op uw pc. Spraaktypen maakt gebruik van online spraakherkenning, die wordt mogelijk gemaakt door Dragon Professional Anywhere.

 

Spraakgestuurd typen; deze technologie laat je sneller en gemakkelijker documenten maken, en spaart je lichaam. Je kunt je focussen op de inhoud, niet op de typ-fouten. Je kunt overal werken met jouw stem. Spraakdicteren past zich aan, leert  van je stem en woordengebruik. 

 

Dragon Medical One voor iMac

De nieuwste versie van Dragon Medical One ondersteunt nu ook Apple-apparaten. Dit is een belangrijke mijlpaal voor deze spraakherkenningstechnologie in de gezondheidszorg, die al veel wordt gebruikt op Windows-platforms.

Veel zorgverleners die met Apple werken hebben lang uitgekeken naar deze mogelijkheid om hun workflow te verbeteren en efficiënter te documenteren. DMO voor iMac is nu beschikbaar voor aankoop en installatie.

 

Een van de enthousiaste gebruikers is Dr. Jansen, een huisarts in Deventer, die zegt: "DMO voor iMac is een geweldige aanwinst voor mijn praktijk. Ik kan nu veel sneller en nauwkeuriger verslagen maken. Het werkt heel soepel en intuïtief met mijn Apple-apparatuur."

PHILIPS VOICE TECHNOLOGY IN DE CLOUD