PHILIPS VOICE TECHNOLOGY GAAT NAAR DE CLOUD

 

Op 30 januari maakte Philips Dictation in Rome bekend dat ze flinke stappen voorwaarts hebben gemaakt. 

 

Ze gaan naar de cloud.

 

Nu deed Philips dit al met SpeechLive, een dicteeroplossing welke alleen werkt via de cloud. Het dicteeroplossing SpeechExec gaat online. Optimaal voor deze tijd. Waarin we meer flexibel werken met Saas oplossingen en licentie structuren.

Philips Dictation promoot een nieuw businessmodel

Saas oplossing, software as a service, wordt steeds meer toegepast op standaard software. Denk maar aan Dropbox, Office 365 en Dictation Anywhere. Het voordeel van het huren van software is dat voor een vast bedrag je altijd de laatste versies krijgt, de beveiliging optimaal is, en je maar hoeft te betalen voor het gebruik. Zo ook met het dicteerprogramma SpeechExec. De termijn van huren wordt allereerst 2 jaar, waarna ze overgaan op jaarlijks.

 

Philips SpeechExec is de dicteeroplossing voor zowel dicteren als uitwerken. Tot nu toe schafte je het aan per installatie. Raakte je de licentiecode kwijt of moest de computer opnieuw worden geïnstalleerd, dan moest  je opnieuw een code aanvragen; eenvoudig was het niet. In deze  moderne tijd is het veel logischer, ook door het flexibele werken, om voor het gebruik te betalen in plaats van voor een installatie. 

 

Factsheet SpeechExec 11.5

Philips Dictation maakt een ronde over de wereld en op 30 januari waren wij aan de beurt om het nieuws in Rome te horen.
Philips Dictation maakt een ronde over de wereld en op 30 januari waren wij aan de beurt om het nieuws in Rome te horen.

We noemen dit model een 'concurrent user' oplossing. Dat wil zeggen dat je betaalt voor de gebruiker die op dat moment werkt met de software. Zijn er 5 secretaresses met een flexibele baan en melden zich maar 2 secretaresses tegelijk aan, dan zijn 2 Transcribe licenties voldoende. Hetzelfde geldt voor de auteurs.

Bij aanmelding wordt gecontroleerd hoeveel licenties in gebruik zijn op de licentieserver van Philips. Is de licentie in gebruik dan volgt er een melding: ‘een andere computer heeft de licentie in gebruik’.

 

Het beheren van deze licenties is vele malen beter, er is meer inzicht in licentiebeheer, en wanneer een werknemer op meerdere plekken werkt is het mogelijk om op elke werkplek het dicteerprogramma te installeren zonder dat dat ten koste gaat van het aantal licenties.

 

Philips Dictation SpeechExec controleert bij aanmelden of er een nieuwe update is en deze wordt gelijk geïnstalleerd.

 

Bij dit nieuwe businessmodel van SpeechExec is koppeling met SpeechLive eenvoudiger. Dat wil zeggen dat er gedicteerd kan worden met zowel een voicerecorder, microfoon en met een app op de smartphone. De meeste dicteerders, auteurs, willen zo flexibel mogelijk zijn en op locatie kunnen dicteren.

 

Bij terugkomst op het kantoor heeft de backoffice mogelijk alle dictaten al verwerkt. Dat is wat tegenwoordig wordt verwacht van bedrijven. Snel en accuraat, flexibel en gebruiksvriendelijk.

 

Het veranderde businessmodel van Philips Dictation wordt per direct ingevoerd. De klanten die in de laatste 3 maanden de versie 10.x hebben aangeschaft kunnen binnen 3 maanden gratis overstappen op de nieuwe versie SpeechExec 11.5.

 

SpeechLive bestaat al een aantal jaren. Philips gaat SpeechLive meer aandacht geven door de spraakherkenning te optimaliseren, maakt het mogelijk om rechtstreeks het dictaat naar een secretaresse te sturen, voert een onbeperkt aantal talen in en integreert met SpeechExec.

 

Integratie met Dragon Spraakherkenning is uitgebreider. Zowel de Dragon Individual als de Dragon Group versie worden ondersteund en tevens de medische versies Dragon Medical Practice Edition.

 

Philips SpeechExec Enterprise, server editie, kent nu koppelingen met Dragon Medical Direct (DMD of DMO).

 

Al met al een stap in de goede richting. 

Meer lezen:

Work smarter:

Dicteernetwerk van Philips