Slimme kraan met spraakherkenning

Spraakgestuurde kraan

Deze 'slimme' kraan zet je aan met je stem

 

Met deze 'slimme' kraan van Köhler hoef je nooit meer je handen te gebruiken. Door middel van sensoren en besturing via je stem is het mogelijk om volledig handsfree een bak met water te vullen.

Is dat handig? Een spraak gestuurde kraan?

Steeds meer apparaten hebben spraakherkenning ingebouwd

Zoals omschreven in de blog Netflix The Circle en de toekomst van spraakherkenning wordt spraakherkenning ingezet in het bedienen van apparaten. Spraakgestuurde apparaten, zoals hier de slimme kraan, zijn startende innovatieve ontwikkelingen. Met enkele spraakopdrachten wordt het bedienen nog eenvoudig, dat is anders bij het gebruik van diverse woorden in teksten. 

 

Alleen bij akoestische spraakherkenning is de nauwkeurigheid door AI-spraakinterfacesoftware bijna 100 procent, waardoor spraak-engines hoorbare spraak in elke taal of elk accent kunnen begrijpen en zeer nauwkeurig zijn in (offline) lawaaierige omgevingen. 

Nieuwsbericht:

Köhler komt met een ‘slimme’ kraan, waardoor je niet meer je handen hoeft te gebruiken. Door middel van sensoren en besturing met je stem is het mogelijk om volledig handsfree een bak met water te vullen. Dat meldt nu.nl.

 

Met behulp van een app kun je de kraan ook vragen een bepaalde hoeveelheid water te vullen. Ook meet de app het watergebruik van de kraan.

 

De slimme kraan werd genomineerd voor een innovatieprijs in de categorie ‘Smart Home’, op de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

 

bron: nu.nl

Kraan met spraakherkenning


Ook interessant:

Spraakherkenning Algemeen Goed?

Recorder mee in de spreekkamer, mag dat officieel?