Fysiotherapie Miltenburg blij met spraakherkenning!

Sinds 1978 ben ik fulltime werkzaam als fysiotherapeut. Na 21 jaar in een groepspraktijk in Apeldoorn - Zuid te hebben gewerkt, ben ik in 1999 mijn eigen praktijk begonnen. Fysiotherapie is een breed vak en ik interesseer me voor alle aspecten van het vak. 

Dat is ook de reden dat ik me in twee richtingen heb gespecialiseerd: bekkenfysiotherapie & manuele therapie: een unieke combinatie

Dragon Fysiotherapie

Zoals elke (para) medicus, moet ik veel verslagleggen. Het is van belang dat dat goed gebeurd en in zowel begrijpelijke taal als met medische terminologie. Bekkenbodem-fysiotherapie is meestal een onderdeel van een multidisciplinair team.

 

Het is dan ook van groot belang dat wanneer een patiënt wordt doorgestuurd naar een specialist, alle onderzoek en behandelgegevens mee worden gestuurd of later voor inzage beschikbaar zijn. 

 

Omdat goed verslagleggen erg veel tijd kost en ik de tijd liever aan de patiënt besteed, heb ik gezocht naar een systeem wat mij daarbij zou kunnen ondersteunen en tevens het proces kan optimaliseren.

 

Ik ben terecht gekomen bij Cedere voor spraakherkenning. Dragon Medisch Fysiotherapie is bij mij geïnstalleerd en een specifiek fysiotherapie woordenboek met zowel algemeen fysiotherapeutisch woorden alsmede manueel- en bekkenbodemwoorden zijn toegevoegd.

 

Ik moest in het begin wel wennen aan het dicteren, het is toch even anders dan typen. Na enkele dagen was ik daar aan gewend en ik kan eigenlijk niet meer zonder. De herkenbaarheid is erg hoog, zeker 99,6 %, en het is erg prettig in gebruik.

 

Ik dicteer rechtstreeks in Fysioroadmap. Ik selecteer de kaart van de patiënt en klik in het vakje waar ik wil verslagleggen. Alles wat ik dan in spreek wordt als tekst weggeschreven in dat vakje, van spraak naar tekst, bijvoorbeeld anamnese of lichamelijk onderzoek. Uitgebreide informatie snel ingevoerd. 

 

Ik ben erg blij met spraakherkenning van Dragon Medisch en ook met Cedere en kan het echt iedereen aanraden!

 

Yvonne van Miltenburg

Fysiotherapiemiltenburg.nl

Dragon voor Pathologie:

Dragon voor Radiologie: