Webinar medische spraakherkenning voor huisartsen

Webinar medische spraakherkenning voor huisartsen

Op 21 februari 2023 vond onze succesvolle Webinar medische spraakherkenning  voor huisartsen plaats. Heb je deze gemist? We stellen je in de gelegenheid deze terug te kijken.

 

De 30 minuten durende Webinar gaat over wat Dragon Medical One is. We laten je cijfers over de werkdruk in de gezondheidzorg en specifiek voor huisartsen zien.

Daarna geeft Godie Vierbergen een demonstratie van DMO. Aan de hand van voorbeelden van onder andere een EPD en een mail laten we zien wat je met spraakherkenning kunt doen.  

 

Meld je hier aan om de Webinar terug te kijken.

Bekijk de succesvolle Webinar medische spraakherkenning terug

Wat komt er aan bod tijdens de Webinar?

 

Wat is de spraakherkenningssoftware Dragon Medical One en wat kun je ermee. We leggen uit onder welk netwerk het werkt en laten cijfers zien over de werkdruk van huisartsen. Ten slotte wordt een demonstratie gegeven. Hierin laten we zien o.a.  hoe je zelf woorden en sjablonen toevoegt. 


Wat kan spraakherkenning voor huisartsen betekenen?

Tijdsbesteding administratieve werkzaamheden huisartsenzorg

Verkort je tijd die je kwijt bent aan administratieve taken. Onderzoeken geven aan dat Nederlandse huisartsen gemiddeld 30% van hun tijd besteden aan administratieve taken.

 

Dit omvat taken zoals het bijhouden van patiëntendossiers, facturering, rapportage aan verzekeraars en overheden, en communicatie met andere zorgverleners. Deze hoge administratieve last wordt vaak genoemd als een van de belangrijkste oorzaken van burn-out onder huisartsen.

 

Met gebruik van spraakherkenning kun je deze tijd verkleinen, dit omdat praten sneller gaat en minder belastend is dan typen. 

Test Dragon Medical One 1 maand uit

 

Met Dragon Medical One dicteren medici rechtstreeks in een digitaal dossier, tekstverwerker of mail-pakket. DMO zorgt ervoor dat de medische professionals minder tijd kwijt zijn aan administratie. Het bespaart tijd waardoor  productiever en efficiënter wordt gewerkt en meer tijd voor de patiënt is. DMO zorgt voor kwalitatieve zorg!

 

Test Dragon Medical One zelf uit. De spraakherkenning kun je 1 maand testen en hierdoor kun je zelf ervaren hoe het is om met spraakherkenning te werken.

Test Dragon Medical One uit


Lees verder:

Automatische spraakherkenningsmodellen trainen met geanonimiseerde gegeven

Automatische spraakherkenningsmodellen trainen met geanonimiseerde gegeven 

 

Ondanks het anoniem maken van de gesproken namen door Dragon Medisch, behoudt Dragon een goede leercurve met handhaving van security. Hoe doet Nuance dat?

 

Privacy is enorm belangrijk vooral in de medische wereld. Voor optimalisatie van de herkenning voor spraak-naar-tekst worden alle woorden, zinsdelen en zinnen opgeslagen met daarbij de audio per auteur.