Wat verdient een accountant deel 1

accountant berekend de omzetgroei

Omzetgroei bij accountancy

 

Onlangs betrad een ‘nieuwe’ accountant mijn kantoor voor advies en een demonstratie spraakherkenning. Dat hij spraakherkenning zou gaan aanschaffen was duidelijk, alleen welke versie nog niet.

 

Hij is duidelijk het nieuwe soort accountant. Energiek, modern, verantwoord, duurzaam, meedenkend en vooral gericht op dienstverlening, service en techniek. Laat de techniek je werk doen. Een lifestyle die de huidige moderne mens wenst.

‘Nieuw’ slaat in zijn geval niet op zijn loopbaan, hij heeft jarenlange ervaring bij grote accountantskantoren, maar nieuw slaat op het soort accountant. “Kantoorpand is niet nodig, we werken gewoon bij de klant of in een flexibel kantoor. Flexibele werkplekken zijn overal te vinden. Scannen? Daar zijn online producten voor. Controle facturen? Ook hier zijn online oplossingen voor. Typen? Dat doet de spraakherkenning, onderweg of op de laptop zelf.”

De duurzame accountant, of je nu groot of klein bent

Work smarter and faster & not harder.

De verdiensten en uitgaven door aanschaf van deze genoemde technische ondersteuningen, levert dat wat op? Een klein rekensommetje maakt duidelijk dat de aanschaf snel is terugverdiend. In het geval van spraakherkenning, Dragon Finance, hebben we het over een ROI van 30 dagen. Voor de andere producten kan ik geen ROI geven, maar het is aannemelijk dat ook bij deze producten sneller en slimmer werken voorop staat. 

Wat verdient een accountant

Wat verdient een accountant is de meest gezochte vraag op Google op het vakgebied accountancy. Wat verdient een accountmanager als tweede, maar dat is weer een hele andere vraag. Ik heb het hier over de financiële man of vrouw die klanten of cliënten helpt met – kort door de bocht - geldzaken. Ook al moeten zij zich als accountmanagers (gaan) gedragen, het zit vaak niet in het beestje. Zou accountantmanager het nieuwe woord kunnen zijn?

 

Accountants AA of RA verdienen verschillend, lopend vanaf € 3250 tot € 9250 *. Dat is nogal een groot verschil, de lonen lopen sterk uiteen. Van assistent accountant tot registeraccount AA en RA. Juist de verschillen maken je hebberig naar meer geld terwijl dat in het leven belangrijk maar niet het belangrijkste is.

 

De salarissen van accountants stijgen sterk gedurende de gemiddelde loopbaan. Hoe meer kwalificaties accountants werven, hoe beter hun verdienpotentieel – een ervaren registeraccountant kan bijvoorbeeld een indrukwekkende € 250.000 per jaar verdienen. 

 

Hoe kunnen we makkelijker aan een hoger salaris komen zonder meer inspanning?

 

Salarissen kunnen ook hoger worden, simpelweg vanwege de vraag naar accountants in bijna elke branche. Het is een van de weinige beroepen die zelden negatief wordt beïnvloed door een economische neergang of opleving, en gestaag blijft groeien.

 

Minder uren werken en toch meer verdienen, meer waarde creëren door slimmer te werken. Meer waarde en meer waardering.

 

Lifestyle accountant is niet wat je standaard verwacht

 

Accountants werken met cijfers en moeten goed zijn met cijfers om succesvol te zijn in hun carrière. Accountant zijn is echter meer dan alleen naar cijfers kijken, en er zijn zeker meer uitdagingen.

 

Accountants zijn van vitaal belang voor elk bedrijf, er zijn veel verschillende routes en verantwoordelijkheden van een accountant, zoals het creëren van financiële strategieën om de bedrijfsprestaties te verbeteren, belasting af te handelen en manieren te vinden om geld te besparen, financiële rapportage en meer.

 

Tijdens de opleiding Registeraccountant RA wordt weinig aandacht gegeven aan lifestyle, de nieuwe boekhouder lijkt vastgeroest in oude patronen. 

 

*Accountancyworld.nl


Lees deel 2

Wat verdient een accountant deel 2

Wat verdient een accountant deel 2

 

De nieuwe accountant en zijn lifestyle. Op de werkvloer vind je steeds meer medewerkers die zich bezig houden met een zinvol leven, er is meer dan werk. Er is een gezin en familie, vrienden en sport. Het milieu en voortbestaan van de wereld. Voeding en koken.

 

Minder werk-woon verkeer, beter werk-privé verhouding, meer sporten: meaningful living.