Wat verdient een accountant deel 2

accountant aan het werk

De nieuwe accountant en zijn lifestyle.

Op de werkvloer vind je steeds meer medewerkers die zich bezig houden met een zinvol leven, er is meer dan werk. Er is een gezin en familie, vrienden en sport. Het milieu en voortbestaan van de wereld. Voeding en koken.

 

Minder werk-woon verkeer, beter werk-privé verhouding, meer sporten: meaningful living.

 

Voor degenen die niet de voorkeur geven aan vaste, meer conventionele werkmethoden, zoals traditionele werkuren en zuurverdiende bonussen, biedt spraakherkenning een nieuwe lifestyle. De nieuwe accountant dicteert met Dragon Finance of onderweg met Philips SpeechLive.

De Nieuwe Accountant speelt op de bal, reageert snel, denkt mee en maakt gelijk een kort verslag met belangrijke punten in Jip-en-Janneke taal. De cliënt moet er iets mee kunnen, zijn verhaal teruglezen in de samenvatting, de volgende dag gelijk aan het werk met de nieuwe inzichten. Niet een jaar later alsnog de cijfers bekijken en passief reageren. Actief en reactief van en naar de cliënt.

De duurzame accountant, of je nu groot of klein bent

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor elke moderne organisatie. Of je nu groot of klein bent, je wordt de komende jaren geconfronteerd met vraagstukken rondom duurzaamheid in je dienstverlening en eigen bedrijfsvoering.

 

De cliënten vragen om duurzame leveranciers. Hoe kun jij je manifesteren als duurzame accountant? Stuur jij je financiële jaarverslagen op tijd en geef je een uitleg erbij in begrijpelijk taal?

 

Bezoek je je cliënt in een elektrische auto, per trein of bus en maak je een kort verslag met alleen hoogtepunten waar hij direct mee aan de slag kan? Help je je cliënt om duurzamer te worden? Vind je subsidiepotjes voor duurzaamheid? 

 

Heb je medewerkers met een beperking in dienst of met afstand tot de arbeidsmarkt? Drink je Fair Trade koffie, eet je biologisch en deel je functionele cadeaus uit? Steun je een goed doel en print je zo min mogelijk?

Omzetgroei bij accountancy?

Duurzaam en omzetgroei lijkt tegenstrijdig, toch is dat juist niet zo. Op termijn is het duidelijk, maar zijn je medewerkers er klaar voor? Robotic accounting heeft een impact op je gehele bedrijfsvoering. Intelligente business? Is je bedrijf er klaar voor?

 

Het is niet eenvoudig om de medewerkers klaar te stomen voor deze transitie. Ze zijn vaak bang voor hun baan, voor andere technische werkzaamheden of nieuwe werkprocessen. Snoeihard veranderen is dan ook niet op zijn plaats.

 

Begin vandaag met het spontaan informeren naar je medewerkers. Maak ze enthousiast, laat een externen vakkundig presenteren waar de medewerkers ook vrolijk van worden. Neem ze mee in het proces en laat de collegae ook meedenken in het proces. Maak de medewerkers deel van het probleem en zoek gezamenlijk een oplossing. Begin vandaag met het inzetten van de transitie door erover te praten. Verander niet radicaal maar doe het stapje voor stapje. Houd de boodschap simpel.

Wat is Robotic accounting software?

Robotic accounting is een vorm van robotic process automation (RPA) op boekhoudkundig gebied. Deze opkomende technologie maakt gebruik van robotisering om de behoefte aan menselijke arbeid in handmatige boekhoudprocessen te verminderen. Robotic accounting wordt vaak gezien als een menselijke vervanging, maar dat is het geenzins.

 

Bij Robotic process automation gaat het om administratieve bedrijfsprocessen, waarbij de arbeidscapaciteit van repeterende en voorspelbare bedrijfsprocessen vervangen wordt door automatisering. Software robots voor finance control wordt het ook wel genoemd.

Waar kan Cedere je mee helpen?

  1. Online digitale jaarverslagen met PowerPDF
  2. Digitaal ondertekenen met DocuSign
  3. Documenten workflow met Business Process Management
  4. Spraakherkenning (spraak naar tekst) onderweg met Dictation Anywhere
  5. Documenten scannen en omzetten naar tekst OCR met Omnipage
  6. Met digitale voicerecorder gedachten inspreken en het samenvatten van meeting cliënt
  7. Klantbezoekverslag inspreken met smartphone, onderweg of aan de keukentafel

Kom ook naar het mooie kantoor van Cedere in Deventer, bekijk en test de producten. Wat kan het voor jou, je kantoor en je dienstverlening betekenen?

 

Of laat Cedere naar je kantoor komen om je huidige werkmethode te analyseren en wordt een ‘nieuwe accountant, boekhouder, fiscalist, CFO of dergelijk’…


Lees verder:

klantgesprek voeren