Wat houdt je tegen echt te innoveren?

Wat houdt je tegen echt te innoveren

94% van de leidinggevenden is niet tevreden over de mate van innovatie bij hun bedrijf volgens cijfers van het CIS/CBS *

 

Wat belemmert innovatie?

 

Vraag een gemiddelde leidinggevende wat innovatie in de weg staat en je krijgt vaak de volgende antwoorden:

• Te weinig tijd

• De perceptie dat dingen anders doen geen voordelen oplevert

• Te hoge kosten

• Een gebrek aan innovatievaardigheden

• Gebrek aan infrastructuur om nieuwe ideeën tot bloei brengen

Wat is innovatie?

Innovatie, CBS hanteert de volgende omschrijving:

  • Het ontwikkelen nieuwe of sterk verbeterde producten of diensten (productinnovatie). 
  • Het in gebruik nemen van nieuwe of sterk verbeterde voortbrengingsprocessen (procesinnovatie).  
  • Innovaties kunnen nieuw zijn voor een bedrijf, maar hoeven dat dan niet te zijn voor de betreffende bedrijfstak of markt. De ontwikkeling van een innovatie kan door het bedrijf zelf of (al dan niet deels) door andere bedrijven zijn gedaan (samenwerking).
Wat is Innovatie?

Heb lef, durf te veranderen

De grootst mogelijke winst valt te behalen, als je erin slaagt om je manier van kijken naar jezelf en je omgeving te veranderen. Daar heb je lef voor nodig, communicatiestijl en soms politiek. 

 

De zin ‘Als je doet wat je altijd deed, blijf je krijgen wat je altijd kreeg’ ken je vast. En dat is ook wat werkelijk gebeurt wanneer je druk bent en je andere dingen aan je hoofd hebt dan nieuwe producten of upgrades, en nieuwe werkwijzen. 

 

Onlangs werd een trial met Dragon Professional Anywhere DPA  toch niet gestart omdat de drukke advocaat te weinig tijd had, problemen met personeel, en juist op zo’n crisismoment zou dit product lucht geven aan de werkdruk van deze man. Kon hij er even niet bij hebben. Terwijl je zou willen zeggen, of schreeuwen, juist nu heb je deze software nodig!! Verlaat een collega van de Backoffice de praktijk, leun eens achterover en kijk naar technische oplossingen.

 

Voer ideeën echt door

Ideeën uitdenken en uitvoeren

Wat je ook verandert: het levert je áltijd iets op! Gebruik je alleen voor jezelf aangepaste software dan is de beslissing of een trial snel gemaakt.

 

Heb je medewerkers die voor je werken, je administratief ondersteunen? Brainstorm eerst om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Maak ze eigenaar of onderdeel van het probleem. Hier heb je tactiek en communicatietechnieken voor nodig. 

Stel ze de vraag:

Hoe zorgen we ervoor dat er ook echt iets gebeurt met de ideeën die jullie hebben bedacht na bijvoorbeeld een brainstorm?

 

Cedere heeft vaker meegedacht met brainstormplannen omzetten naar daadwerkelijke uitvoering. Het hele veranderproject voor wat betreft het optimaliseren van werkprocessen kun je zelf doen of uit handen geven. Voor bedrijven waar veel tekst wordt gegeneerd is spraakherkenning een uitstekende oplossing. Verslindt een documentenstroom je werktijd, kijk dan eens bij Business Process Management.

 

Werk slimmer en sneller. Houd innovatie niet tegen. Onderzoek de mogelijkheden.

Vier ook je successen!

 

*Bron


Lees verder:

Back to work, do it the Dutch way