Vergadermicrofoons, welke zijn geschikt?

Binnen enkele dagen lukt het zakelijke leven het om met z’n allen thuis te gaan werken en de techniek zo in te richten dat we thuis kunnen werken. Het is niet alleen het verplaatsen van de laptop of computer maar ook alle werkzaamheden moeten zoveel mogelijk doorgaan. De bedrijven doen alle moeite om de klanten op de juiste manier te blijven bedienen. Respect!

 

Ook wij bij Cedere zijn actief om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen. Zowel thuis als zakelijk. We werken met online trainingen, adviezen en helpdesk. We hebben als voordeel dat we al veel ervaring hebben in het online werken en alle online producten op orde hebben. 

Natuurlijk gebruikten we al spraakherkenning en voor meetings Microsoft Teams en TeamViewer. Zelf gebruik ik daar de Nuance handmicrofoon PowerMic voor. Deze laatste is speciaal ontwikkeld voor spraakherkenning en kan tevens VOIP telefoneren en online vergaderen. Wanneer je alleen zit gaat dit prima. Voor grotere groepen heb je toch een speciale vergadermicrofoon nodig.

Welke vergadermicrofoons zijn geschikt?

Er zijn diverse soorten vergadermicrofoons en ze werken niet allemaal op dezelfde manier en ook niet met alle voicerecorders. Wil je een vergadering of interview opnemen op een recorder dan moet de vergadermicrofoon van hetzelfde merk zijn.

 

Wil je een vergadermicrofoon aansluiten aan je computer zodat je Teams kunt gebruiken met meerdere mensen, dan heb je weer een speakerphone nodig.

 

En dan telt ook nog het aantal mensen die meedoen aan de vergadering. Is het een kleine groep aan een ronde tafel, dan is bijvoorbeeld 360° microfoon een oplossing. Wordt de groep wat groter en zitten ze in carré, dan zijn de vlakgrens tafelmicrofoons geschikt, ze zijn serieel of parallel uit te breiden. In een grote zaal of een zaalopstelling zijn richtmicrofoons beter.

 

Verder is het doel van de opname van belang. Is het omzetten van geluid naar tekst een wens? Gebruik je Teams en wil je dat het gesprek omgezet wordt in tekst na de meeting?

Vaak wordt te weinig aandacht gegeven aan de microfoon en denkt men met de microfoon van de laptop te kunnen werken. Helaas zijn deze meestal van slechte kwaliteit, zeker wanneer spraakherkenning wordt gebruikt.

Zuiver overleggen doe je met kwalitatieve microfoons !

Olympus MW-30W

Met de ME-30W conferentiemicrofoons is het gemakkelijk om haarscherpe geluidsopnamen in stereokwaliteit te maken van vergaderingen en bijeenkomsten met grote groepen mensen. Deze professionele oplossing wordt geleverd met twee omnidirectionele microfoons die naadloos samenwerken met de opnameapparatuur van Olympus.

 

Voor een optimaal bereik kunnen ze maar liefst 5 meter uit elkaar worden geplaatst, en dat is ideaal in vergaderzalen, concertzalen of in ruimtes waar de deelnemers aan een hele grote tafel zitten. 


Olympus ME-33 Grensvlakmicrofoon

In combinatie met een professionele voicerecorder van Olympus zorgt deze vlakgrens microfoon voor audiobestanden van een geweldige kwaliteit doordat geluiden met een uitzonderlijk hoge of lage frequentie worden weg gefilterd.

 

Ook beschik je over zeer flexibele opnamemogelijkheden: door meerdere ME33-microfoons aan te sluiten met behulp van de meegeleverde connector, is het mogelijk om een stereogeluidsversie (met zes units) of monoversie (met drie units) te maken van wat je ook maar wilt opnemen.


Philips Vergadermicrofoon LFH 9172

Geen woord gaat verloren. De eenvoudige manier om elke vergadering tot een succes te maken!

 

De Philips vergadermicrofoon is de perfecte aanvulling op je Philips digitale recorder dankzij de geweldige geluidskwaliteit en het optimale gebruiksgemak. Revolutionaire technologie in een overzichtelijk design. Geïntegreerde kabelopslag. Uit te breiden tot 6 microfoons, aan elkaar gekoppeld. Eenvoudig aan te sluiten op Philips voicerecorder. Optimale opname kwaliteit uit alle richtingen 


Olympus TP8 Telefoonbeantwoorder

Ideaal voor telefoongesprekken. Bij telefoongesprekken zorgt de Olympus TP-8 ervoor dat je voicerecorder beide kanten van het gesprek vastlegt.

Je hoeft de TP-8 alleen maar aan te sluiten op de MIC-ingang van je recorder en de oortelefoon gebruiken. De TP-8 is geschikt voor gesprekken via zowel een mobiele telefoon als een vaste telefoon (inclusief toestellen die voldoen aan de DECT-standaard). De oortelefoon wordt standaard geleverd met oordopjes in 3 verschillende groottes (S/M/L).

  • Telefoon opnemen, oortelefoon en microfoon in één
  • Ideaal voor het opnemen van telefoongesprekken
  • Geschikt voor mobiele telefoons

Jabra SPEAK 510 Speakerphone

De Plug&Play Jabra SPEAK 510 is een persoonlijke speakerphone. De 510 heeft ingebouwde Bluetooth-technologie voor verbinding met Bluetooth-apparaten zoals tablets, mobiele telefoons en headsets, en kan worden aangesloten via USB op je computer om via Skype of een andere softphone-oplossing te bellen.

 

De Jabra Speak 510 is voorzien van een intelligente microfoon en een krachtige speaker met 360° dekking. Daarbij kun je een bedrade heaset aansluiten op de 3,5mm headsetpoort. 


Plantronics Calisto 620 speakerphone

Ben je onderweg en is het nodig om een gesprek te voeren met meerdere personen in dezelfde kamer, dan kan het lastig worden om iedereen goed verstaanbaar te maken. Maak gemakkelijk verbinding via USB of bluetooth en gebruik de Plantronics Calisto 620.

 

Deze draadloze speakerphone heeft een spreektijd tot 7 uur en kan gemakkelijk een gesprek verwerken met een kamer vol mensen.

 

Kies voor bluetooth of maak verbinding via USB met je computer.


ook interessant:

SpeechWare TravelMic laptop

JABRA, Evolve 65 draadloos