PowerPDF Advanced – Het alternatief van Bluebeam?

Onlangs runde Cedere een inloopdag bij een gemeente in Nederland. De gemeente gebruikt Bluebeam als pdf generator en de ICT-verantwoordelijke vroeg zich af of deze software nodig is voor alle medewerkers.

 

Een aantal medewerkers gaf aan niet zonder Bluebeam te kunnen. De meeste vonden de overstap naar PowerPDF prima.

De vraagstelling:

 

Heeft iedere medewerker Bluebeam nodig voor zijn/haar werkzaamheden of is de goedkopere oplossing PowerPDF van Kofax voldoende of zelfs beter?

Verschillende versies:

PowerPDF is leverbaar als Standard en Advanced versie. Standard is bedoeld voor thuissituaties en eenvoudig werk bij een lokale installatie. De Advanced versie is voor professioneel gebruik en kan op een server worden geïnstalleerd. De gemeente werkt met een PowerPDF Advanced versie.


Verschillen Bluebeam en PowerPDF:

De grote verschillen tussen Bluebeam en PowerPDF zijn dat de eerste vooral geschikt is voor ontwerpers en bouwkundigen. Voor projectefficiëntie en samenwerken in de bouw. Voor tekenen in pdf en narekenen van ingewikkelde bouwtekeningen en het converteren van 3D naar PDF, is Bluebeam het meest geschikt.

 

Zijn de teksten belangrijker en gaat het om eenvoudig rekenen? Dan is PowerPDF je programma. Met PowerPDF kun je goed invulbare formulieren maken, beveiligde contracten en meerdere lagen generen. Zwartmaken en markeren van de tekst. Koppelen aan eSign voor ondertekenen. Tekeningen toevoegen uit Bluebeam met aantekeningen en meerdere automatische workflow instellen. 

Tijdens de inloopdag:

Tijdens deze inloopdag werd het duidelijk dat de medewerkers niet vanzelf op zoek gaan naar de helpfunctie of  hoe-te-doen-video’s bekijken. Wat goed is is dat je tijdens een inloopdag op nieuwe mogelijkheden wordt geattendeerd die erg handig blijken in het gebruik.

 

De ICT verantwoordelijke was de hele dag aanwezig en bracht hem op ideeën over de inrichting van de servers hoe zij eventueel aangepast moeten worden. Denk hierbij aan het automatisch omzetten naar pdf, het automatisch leesbaar maken met OCR, het geven van tags en tevens pdf in mail plaatsen.

Prijzen?

De prijsverschillen zijn best groot. PowerPDF kost tussen de € 89 tot € 140 en Bluebeam Revu kost tussen de € 300 tot € 514 per licentie. Staffel prijzen zijn mogelijk.

Op het internet worden gratis PDF-converters aangeboden. Programma’s zoals WORD zbiedt de mogelijkheid om om te zetten in pdf. Prima voor eenvoudige omzetting, mocht security een issue zijn en professioneel gebruik, dan is PowerPDF de beste oplossing. 

Wat was het eindresultaat van de vraagstuk?

Is Bluebeam noodzakelijk voor de werkzaamheden van de medewerker omdat zij uitgebreide bouwtekeningen moet maken, controleren, berekenen en samenwerken? Dan is Bluebeam beter. Voor de overige werkzaamheden, tekst naar pdf en vice versa, is Power Pdf uitstekend.

Meer lezen over Power PDF?

PowerPDF 3.0 bekroonde versie.
PowerPDF 3.0 bekroonde versie.