Houd het vakantie "Zen-Gevoel" vast

Inmiddels is voor de meeste mensen de zomervakantie voorbij.

 

Voor advocaten betekent dat vaak dat er een enorme stapel dossiers op ze ligt te wachten, de mailbox puilt uit en de agenda zit waarschijnlijk ook behoorlijk vol.

Je had je voorgenomen om meer tijd voor jezelf te houden, maar voor je het weet zit je weer in een race tegen de klok. 

Door: Hanneke Tutupoly

Doelmatig werken lijkt automatisch in te houden dat je meer uren maakt, en je wilde nu juist dat meer relaxte gevoel van de vakantie vasthouden.

Hoe werk je het hele jaar zo efficiënt mogelijk?

Een van de mogelijkheden is om eens kritisch te kijken naar de manier waarop je zowel stukken die je binnenkrijgt als die je zelf opstelt verwerkt. Waarschijnlijk doe je veel binnen Word, omdat dat je daar het eenvoudigst teksten kunt passen, en wanneer je klaar bent verander je het document in een PDF.

 

Mocht je merken dat er toch nog een fout in je geschrift staat, dan roep je de Word-versie opnieuw op, past het aan, en slaat het weer opnieuw als PDF op. Dat kan gemakkelijker en dus sneller door in het PDF-document te kunnen aanpassen. Een bestaande PDF weer omzetten in een Word document is ook mogelijk. En dat kan je weer terugzetten als PDF.


Alles compleet, maar het is een chaos

Hoe vaak gebeurt het niet dat je werkt, alles opslaat maar achteraf niet tevreden bent over de volgorde van de papieren? Of je merkt dat je een pagina bent vergeten in te voegen.

 

Als dat gebeurt is het toch wel heel gemakkelijk wanneer je het hele document voor je op het scherm kunt zien, en vervolgens de volgorde van de pagina’s kunt aanpassen of pagina’s toevoegen dan wel verwijderen.

Is het nodig om een document te ondertekenen, dan kan dat elektronisch en veilig via DocuSign.

Ik moet woorden zoeken, arceren of anoniem maken

Tekst in Word doorzoeken naar bepaalde woorden of termen is een bekende functie. Maar je kunt ook een tekst die in PDF staat ook doorzoeken.

 

En wanneer je een stuk anoniem wilt maken, door bijvoorbeeld de naam van een persoon zwart te maken, kun je de hele tekst op deze naam laten doorzoeken, deze naam te selecteren en vervolgens opdracht geven om deze naam zwart te maken. Uiteraard moet je zekerheidshalve alles nog even nalezen maar je hebt meer dan 95% van de gevallen heeft  het programma alle zwart te maken woorden gevonden.

O jee, er moet meer bij dan alleen tekst

Stel je ontvangt een mail met in de bijlagen bladzijden tekst en ook nog enkele foto’s. Het is mogelijk om zowel de tekst als de foto’s in een PDF document op te slaan. Het maakt dus niet uit of je tekst of foto’s of bijlage in welk formaat dan ook in één PDF wilt zetten. Het programma ondersteunt dit.

Te mooi om waar te zijn?

Dat lijkt misschien toekomstmuziek, maar dat is het niet.

Kijk dan eens naar de mogelijkheden van het programma Power PDF Advanced. Dit is een zeer betaalbare mogelijkheid om het werken met en bewerken van PDF te vergemakkelijken.

 

Meer informatie

Ook interessant:

PowerPDF -het alternatief van Bluebeam?

Professional Talk: interview met Yme Drost