Handsfree mailen met Dragon!!

Mailen met de stem met Dragon Individual

Cedere verkoopt al jarenlang Dragon spraakherkenningssoftware. Daar bij ligt de focus vooral bij het dicteren van teksten zonder te hoeven typen. De voordelen zijn vooral de snelheid: hoe snel je ook typt, spreken zal altijd vlotter gaan.

En het kan handig zijn om te kunnen dicteren terwijl je intussen je handen vrij hebt om te kunnen bladeren door papieren.

Mail versturen met Dragon Spraakherkenningssoftware

 

Topje van de ijsberg, spraak-naar-tekst

Maar Dragon kan nog zoveel meer! Af en toe sta ik bijna versteld van de mogelijkheden.

Stel je voor dat je om welke reden dan ook (tijdelijk) je handen niet kunt gebruiken of in elk geval zoveel mogelijk moet ontzien. Dan merk je pas dat je op een pc zoveel meer doet dan alleen een tekstdocument maken.

Soms belt een potentiële klant die zijn of haar handen echt zo min mogelijk moet gebruiken.

Wij zeggen dan altijd dat je met Dragon Professional Individual en Group zo goed als de hele pc kunt aansturen.

 

Voorbeeld: mailen zonder handen

Laten we kijken naar een nuttige optie, waarvan veel gebruik wordt gemaakt: het e-mailen.

Je kunt, wanneer je wilt, helemaal zelfstandig met de stem een mail verzenden. Dat kan ik veel mail programma's. Ik neem Microsoft Outlook als voorbeeld. 

Wandelen door de mailbox met je stem

Je kunt met één spraakopdracht Microsoft Outlook openen.

Het standaard scherm bestaat uit 3 kolommen: de lijst met mappen, de kolom waarin je de afzender en het onderwerp van binnengekomen mail ziet en de kolom waarin het mailbericht zichtbaar is.

 

Met spraakcommando’s kan je de lijst met binnengekomen mails doorlopen en het bericht dat je wilt lezen openen. Heerlijk dat je niet handmatig door deze lijst hoeft te scrollen.

Mail opstellen en verzenden met Dragon spraakherkenning

En zo kan je ook “met losse handen” een mail opstellen en verzenden. Door gesproken opdrachten, open je Outlook en maak je een nieuwe mail aan.

 

Wanneer je eenmaal weet hoe het moet is het vrij eenvoudig om een mail aan te maken die gericht is aan een adres dat je al eerder gebruikt hebt. Ook adressen die je in CC of BCC wilt zetten kan je toevoegen. Vervolgens kan je naar “onderwerp” gaan en daar een titel invoeren. (of nog niet, hier kom ik later nog even op terug).

 

In het tekstveld dicteer je vervolgens op de jouw bekende manier de inhoud van de mail.

Als je een handtekening hebt aangemaakt en deze wilt gebruiken, dan kan je die door het gebruik van het lint bovenin invoegen. Je kunt overigens met de stem zo’n beetje het hele lint aansturen.

Tot slot geef je aan dat deze mail verzonden kan worden.

 

Nog 1 tip: ik heb zelf wel eens meegemaakt dat per abuis een bericht te vroeg verzonden werd omdat ik in de tekst van de mail het woord “verzenden” dicteerde. Dragon ondernam meteen actie….

Wanneer je het onderwerp pas invult op het moment dat je een bericht helemaal af hebt, krijg je in voorkomende gevallen eerst nog een waarschuwing of je zeker weet dat je een mail zonder onderwerp wilt verzenden. En zo voorkom je dat het bericht te snel verdwijnt.

Nieuwsgierig of meer leren over dragon en e-mailen?

Wil je exact weten hoe mailen met behulp van Dragon nu in zijn werk gaat, mede omdat je niet werkt met Outlook maar met bijvoorbeeld Gmail?  Of ben je benieuwd wat je nog meer allemaal kunt met Dragon Professional? Misschien is een opfristraining (Vervolgtraining Dragon) iets voor jou?

 

Of wil je met Spraakherkenning in Outlook werken? Kijk bij VideoLeren Dragon Webinar Dicteren in Outlook.

 

 

Gerelateerd:

Spraakherkenning voor doven en slechthorenden..

Wat heb je nodig voor Dragon? Infographic ..