Dragon spraakherkenningssoftware van Nuance

Dragon spraakherkenningssoftware van Nuance

 

Spraakherkenningssoftware is de oplossing voor het maken en beheren van documenten. Werk slimmer en maak gebruik van Dragon spraakherkenningssoftware van Nuance. Dragon zet spraak snel en nauwkeurig om in tekst, ook wel speech-to-text genoemd. De spraakherkenning is er voor privé en zakelijk gebruik. Maar kan ook voor medische en juridische beroepen worden gebruikt. 

Met spraakherkenningssoftware van Dragon worden gesproken woorden omgezet in teksten en documenten

Met Dragon verschijnen de woorden op je scherm terwijl je aan het praten bent. De spraakherkenningssoftware is daarom een alternatief voor typen. De woorden verschijnen driemaal sneller op het scherm dan wanneer je ze typt en dan ook nog zonder spelfouten.

 

Ook kun je met spraakherkenning een computer een actie laten ondernemen met je stem. Je kan dan commando’s geven, bijvoorbeeld je mail bijwerken: e-mail aanmaken en versturen. Verder kun je met een makkelijke spraakopdracht dingen opzoeken op internet, of open een ander venster. Daarnaast kun je met de spraakherkenning bestanden of programma’s starten, openen en afsluiten.

  

Voor mensen die om medische redenen geen gebruik meer kunnen maken van het toetsenbord biedt spraakherkenning uitkomst, bijvoorbeeld voor mensen met RSI of een verlamming. Met behulp van de spraakherkenningssoftware kun je via gesproken woorden teksten invoeren. Maar het voorziet ook een uitkomst voor mensen met dyslexie.


Met een spraak gestuurde computer kun je:

 • de computer met je stem besturen, zoals e-mails opstellen en versturen.
 • tekst dicteren en tekst verwerken.
 • spraakopdrachten en commando’s geven.
 • 5 keer sneller werken 

 

De beste spraakherkenningssoftware voor jouw organisatie

Door spraakherkenning kun je diverse processen binnen je organisatie, soepeler laten verlopen. Je hebt voortaan altijd een digitale assistent in de buurt, die diverse taken uit handen kunt nemen. Spraakherkenningssoftware helpt je bij het zo efficiënt mogelijk uitvoeren van je taken en het behalen van een hoger rendement. Spraakherkenningssoftware van Dragon kunnen je hierbij helpen.

 

De spraakherkenningssoftware van Dragon moet de stem leren kennen en kan daarna tot 99% nauwkeurig worden. Nadat je ingewerkt bent, kun je er al snel voordelen uithalen. Zo loopt de tijdsvoordeel op tot 70%.  

 

Spraakherkenningssoftware zijn er voor verschillende beroepen. Er zijn aparte versies voor particulieren, juridische en medici. De spraakherkenningssoftware pakketten hebben voor deze  beroepsgroepen aangepaste woordenlijsten. Zodat de vakjargon wordt herkent van het specifieke vakgebied.

 

Voor de rechtspraak en advocatuur, sectoren met veel dossiervorming, is spraakherkenningssoftware een buitengewone ontwikkeling. Dragon ‘denkt’ ook met de gebruiker mee: de software begrijpt wat je zegt en onthoudt veelgebruikte woorden en zinsdelen. Zo kunnen advocaten eenvoudig hun eigen juridische vaktermen toevoegen, wat ook van toepassing is voor artsen met hun medisch jargon. Daarnaast kan de spraakherkenningssoftware bij het corrigeren je correctie onthouden.

Wat zijn de voordelen van Spraakherkenningssoftware?

 • De tekst verschijnt op het scherm wanneer je dicteert.
 • Je kunt door blijven werken terwijl je moeite hebt met typen.
 • Het voorkomt lichamelijke klachten door muis- en of toetsenbord gebruik.
 • De spraakherkenningssoftware is 3,2 keer sneller dan typend werken.
 • Het werkt tot 99,3 % nauwkeuriger met de spraakherkenningssoftware.
 • Dragon begrijp je woorden en je kunt vaktermen toevoegen.
 • Het werkt met alle programma’s op de Windows computer.

Hoe werkt spraakherkenningssoftware van Dragon?

Dragon spraakherkenningssoftware past zich aan je stem of omgeving aan, dit gebeurt dankzij de Deep Learning-technologie. Dit gebeurt ook terwijl je aan het dicteren bent. Met de spraakherkenningssoftware maak je vlug en precies documenten, zoals rapporten, e-mailberichten, formulieren en notities met je stem.

 

Dragon onthoudt veelgebruikte woorden en zinsdelen zodat er minder correcties nodig zijn. Het programma is ook geschikt voor gebruikers met een accent of die werkzaak zijn in een rumoerige omgevingen, zoals een kantoortuin. Bovendien kun je de tekst opmaak met je stem veranderen, zoals tekst vet maken of onderstrepen.

Dragon spraakherkenningssoftware, de verschillende versies:

 • Dragon Individual: is professionele spraakherkenningssoftware voor particulieren. Dragon Professional Individual is een spraakherkenning waarmee je sneller en nauwkeuriger dan ooit werkt. Deze versies is vervangen door Dragon Group 16.
 • Dragon Group 16: voor gebruikers die Dragon in een computernetwerk gebruiken is Dragon Group de beste oplossing. Het is ideaal als je gebruikt maakt van flexibele werkplekken. Kan zowel op een server als lokaal worden geïnstalleerd.
 • Dragon Anywhere Cloud: Dragon Professional Anywhere is de Cloud gebaseerde spraakherkenningssoftware. Deze software kun je in de hele organisatie toepassen en werkt binnen de bestaande infrastructuur op alle Windows computers.
 • Dictation Anywhere: is een spraakherkenningssoftware die de tekst opneemt via de app op de smartphone en het daarna verwerkt in een document. Met spraakherkenning wordt het dictaat razendsnel omgezet in tekst al op de server. Zowel de auteur als secretaresses zien de concept tekst binnen enkele minuten verschijnen.
 • Dragon Medical One: is speciaal voor medische praktijken. Dragon Medical One legt snel het hele verhaal van de patiënt vast in het patiëntendossier (EPD). Patiëntgegevens worden sneller, completer en gemakkelijker ingevuld. En dit allemaal zonder veel te hoeven typen of te klikken. 
 • Dragon Professional Legal: Dragon Legal is geschikt voor advocaten, notarissen, overheden en eigenlijk iedereen die in de juridische wereld werkt. Het is een spraakherkenningssoftware waaraan juridische woorden zijn toegevoegd. 
 • Dragon Professional Finance: Dragon Finance is speciaal voor accountants, juridisch, bankwezen, en andere administratieve kantoren. Aan het lexicon zijn financiële woorden toegevoegd.
 • Dragon Professional Educational: spraakherkenning dat gericht is voor het onderwijs. Te kiezen uit basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, hoger beroepsonderwijs en de universiteit.

Hulpmiddelen bij het inspreken van Dragon spraakherkenning

Er zijn verschillende hulpmiddelen die het nog eenvoudiger maken om teksten in te spreken. Daarmee kun je de spraak naar software optimaal benutten. Maak gebruik een voice recorder met spraakherkenningssoftware om nog efficiënter te werken. Of maak gebruik van tafelmicrofoons en dicteer apparatuur waarmee je simpel teksten kunt inspreken. Samen met de spraakherkenningssoftware vormen ze een ideaal pakket waarmee je de productiviteit van je bedrijf kunt verhogen. 


Lees verder:

Werken met een voice recorder vormt de basis van je werk