Free speech is geen spraakherkenning

spraakherkenning is niet het zelfde als free speech

 

Free speech wordt vaak verward met gratis spraakherkenning. Eigenlijk had er moeten staan: free speech to text, want dat is de juiste benaming voor spraakherkenning zoals wij dat bedoelen en waarop mensen zoeken.

 

Bij Google Trends vind je cijfers over de meest gebruikte zoektermen. Wanneer we Free Speech intypen zien we dat in de laatste 30 dagen vooral in het westelijke deel van Nederland op Free Speech wordt gezocht.

Free speech is vrijheid van meningsuiting of vrijheid van expressie

Bij gerelateerde onderwerpen geeft Google Trends Download Software aan.

 

Hieruit kunnen we concluderen dat ook Google deze twee termen door elkaar gebruikt of heeft geleerd van de zoekende digitale mensen bij Google Search. 

Google trends

Wanneer ik bij Google Trends de termen Free Speech en de term Spraakherkenning beide intyp, springt Overijssel eruit met spraakherkenning. Wordt in het westen meer Engels gebruikt of .. wat zou er aan de hand zijn? De verwarring is hier compleet.

google trends spraakherkenning

Wat is dan echt Free Speech?

In artikel 7 van de Nederlandse Grondwet staat dat niemand voorafgaand toestemming nodig heeft van de overheid om iets te zeggen of te schrijven in het openbaar. Dus vrijheid van meningsuiting.

Op de site van Beter Onderwijs Nederland (BON)wordt dit over free speech gezegd:

“Vrijheid van meningsuiting is nu juist het recht om te roeptoeteren en het willen herijken van dit recht is een gevaarlijke opening naar censuur en onvrijheid. Vrijheid van meningsuiting leeft van het verkondigen van onzin, humbug, onbewezen kletspraat en noem maar op. En veelal gaat het in discussies eerder om prestige dan om de waarheid. Het is niet anders.”

Het lijkt erop dat over free speech meerdere meningen te ronde gaan

Vrijheid van meningsuiting

 

Amnesty International noemt het een kernrecht, andere organisaties noemen het een fundament, of mensenrechten .. duidelijk is dat er naast het recht dat de mensheid heeft, dit ook veel problemen kan veroorzaken. Free Speech is niet in elk land op de wereld een mensenrecht.

Wat zoeken mensen dan echt bij free speech wanneer het over spraakherkenning gaat?

Google analytics of Bing ADS vind je de aantallen bezoekers die op gratis spraakherkenning hebben gezocht. Willen we meer bezoekers naar onze site trekken, dan zou het aan te bevelen zijn om het woordje Gratis toe te voegen aan de verschillende pagina’s.

 

Op de site van Cedere hebben we een zoekfunctie waar mensen kunnen zoeken naar producten, tips, nieuws of blogs. Ook daar vinden we het woordje Gratis vaak terug als zoekterm. We blijven Nederlanders 😉.

 

Het goede nieuws is, we kunnen inderdaad gratis professionele spraakherkenning van hoge kwaliteit en gebruikersvriendelijk aanbieden. Maar dan voor 2 weken. Gratis vrijblijvend testen Free Speech to Text.


Spraakherkenning de nadelen

 

5 nadelen van spraakherkenning

 

Voors en tegens over spraakherkenning worden overal besproken.

 

 Ik wil mij nu eens richten op het feit waarom spraakherkenning niet een vogelvlucht heeft genomen, waarom blijven mensen nog typen, zelf als er meer typfouten worden gemaakt dan spraakherkenning fouten maakt, en je 5 keer sneller kan werken?

 

lees verder over de nadelen van spraakherkenning.

creatieve geest, spraakherkenning

Witte muren zijn de beste vrienden van een creatieve geest.

 

Tommy Wieringa schreef zijn nieuwste boek voor een witte muur, het boek heet: Nirvana. In een praatprogramma beschrijft hij  dat hij altijd naar een witte muur kijkt wanneer hij een boek aan het schrijven is. Voor hem was dit door toeval ontstaan. Voor mij ook omdat de kasten die hier ooit stonden zijn verplaatst, er is niets voor in de plaats gekomen.

 

Als ik dicteer, zoals ik nu doe, focus ik me op een witte muur. Dat raad ik ook aan in de cursus Leren Dicteren. Het is beter om niet te kijken naar wat de spraakherkenning opschrijft, maar om je gedachten te volgen en je blik op de witte muur of iets vergelijkbaars te houden.

 

Lees verder over de witte muur voor een creatieve geest.