Online accountant en Next level accountant

Online accountant en Next level accountant

 

Zij zijn een modern en innovatief accountantskantoor dat gebruik maakt van de nieuwste technologieën om onze klanten optimaal te bedienen. Zij geloven in flexibiliteit en zelfstandigheid, zowel voor hunzelf als voor de klanten.

 

Daarom werken ze op afstand, op de momenten die hun het beste uitkomen, en bieden we onze klanten inzicht en controle over hun financiën.

Online boekhouden


De online accountant

De online accountant is een innovatieve oplossing voor ondernemers die hun financiële zaken willen optimaliseren en vereenvoudigen. Met een online accountant heb je altijd en overal toegang tot jouw actuele financiële gegevens, zoals je omzet, kosten, winst, debiteuren en crediteuren.

 

Je kunt ook eenvoudig facturen versturen, betalingen ontvangen, uren registreren, salarissen verwerken en rapportages genereren. Een online accountant help je ook om jouw klanten en leveranciers beter te leren kennen, door je inzicht te geven in hun gedrag, voorkeuren en behoeften.

 

Zo kunt je je diensten of producten beter afstemmen op uw doelgroep en jouw klanttevredenheid verhogen. Een online accountant is dus meer dan een boekhoudpakket, het is een complete financiële partner die je ondersteunt bij het groeien van uw bedrijf.


Financieel jaarverslag

Met alleen een financieel jaaroverzicht kom je er niet. Een financieel verslag is het eindresultaat van een jaar hard werken (of niet). Goed zakendoen bestaat juist uit analyseren en adviseren, bijsturen in het lopende het jaar. En daar hebben we een (online) accountant, controller of een next-level accountant bij nodig. 


Big Data en Finance

In de huidige online wereld is er zoveel data dat we door de bomen het bos niet meer zien. Het analyseren van data dient te worden uitgevoerd door mensen met kennis, kennis over logische verbanden en inzicht in cijfers, data-experts dus. We kunnen niet zonder deze specialisten. Lees deze blog over foute correlatie wanneer we zelf aan de slag gaan met gegevens. 

Lees ook: Data Driven Finance voor organisaties

 

Een CFO (chief financial officer) is verantwoordelijk voor de financiële strategie en het beleid van een bedrijf. Hij of zij analyseert de informatie en data die beschikbaar zijn uit verschillende bronnen, zoals een CRM, het internet, websites en social media.

 

Met deze analyse kan de CFO inzicht krijgen in de financiële prestaties, risico's, kansen en trends van het bedrijf en de markt.

 

De CFO gebruikt deze inzichten om beslissingen te nemen, plannen te maken, budgetten te beheren, rapporten op te stellen en advies te geven aan de directie en andere belanghebbenden. Een CFO moet dus goed kunnen omgaan met alle informatie en data die hij of zij tot zijn of haar beschikking heeft.


Categorieën klantenbestand voor goed financieel overzicht

Het CRM-systeem is een krachtig hulpmiddel om de relaties met uw klanten te beheren en te verbeteren. Het stelt je in staat om de behoeften, voorkeuren en feedback van jouw klanten te volgen, analyseren en benutten. Zo kunt je jouw aanbod, service en communicatie afstemmen op je doelgroep en meer waarde creëren voor jouw klanten. Dit leidt tot meer klanttevredenheid, loyaliteit en herhaalaankopen. Uiteindelijk resulteert dit in een hogere omzet en winstmarge voor jouw bedrijf.

 

  • klantsegmentatie verbeteren om gerichter en effectiever te communiceren
  • cross-selling en upselling stimuleren door relevante producten en diensten aan te bieden
  • klantretentie verhogen door proactief problemen op te lossen en waardering te tonen
  • klantacquisitie vergroten door gebruik te maken van referenties en aanbevelingen
  • kosten verlagen door processen te automatiseren en optimaliseren

Door relaties te categoriseren is het mogelijk om acties te segmenteren. Het traject van prospect naar klant, is hierdoor goed te volgen. Marketingacties kunnen heel makkelijk worden ingezet en komen bij de juiste personen binnen een bedrijf terecht. De financiën per categorie geeft een schat aan informatie.


Technologie voor de ondernemer

De online wereld is voortdurend in beweging en biedt nieuwe kansen voor financiële dienstverlening. Door af te stappen van ouderwetse methoden en gebruik te maken van de nieuwste technologieën, kun je profiteren van de voordelen van een online accountant.

 

Een online accountant geeft je niet alleen toegang tot allerlei functies, maar ook tot je administratie op elk moment van de dag. Met moderne software kun je je gegevens inzien in aantrekkelijke en kleurrijke rapporten.

 

Je kunt ook zelf mooie rapporten maken met een Excelsheet, als je de data uit het CRM of SAP programma gebruikt. Maar dan moet je wel zorgen dat de data klopt. Dat betekent dat je de invoer van data goed moet controleren en eventuele fouten moet voorkomen met automatische checks of dubbele boekhouding.

 

Slim automatiseren vergt wel wat inspanning en kennis.


Next level accountants bieden 360° inzicht, vergroten de productiviteit en winstgevendheid, zijn allemaal 100% Cloud based.Avatar als accountant

Een goede website heeft een duidelijke en vriendelijke tekst die de bezoekers informeert over de diensten of producten die je aanbiedt. Sommige aanbieders van boekhoudsoftware maken gebruik van kunstmatige intelligentie om de vragen van de klanten online te beantwoorden. Een voorbeeld hiervan is Frank, de virtuele assistent van Visma. Frank heeft een menselijk uiterlijk en een naam, waardoor je het idee hebt dat je met een persoon praat.

Het nadeel is echter dat je meteen kunt zien dat Frank geen echte persoon is, maar een computerprogramma. Dat kan je vertrouwen in de service verminderen. Een "echte" mens kan je misschien beter helpen en begrijpen.


Duurzaam

Online boekhouden betekent papierloos. En dus bewust kiezen voor een beter milieu. Bij Cedere zijn we optimaal duurzaam aan het werk, lees ons beleid over duurzaam en maatschappelijk verantwoord

 

Een van de voordelen van onze dienstverlening is dat we nauw samenwerken met onze eigen accountant, die toegang heeft tot een Gedeelde Map bij Office 365. Hier kunnen we alle relevante informatie delen en raadplegen, zodat we altijd op de hoogte zijn van de financiële situatie van ons bedrijf. Bovendien gebruiken we het online boekhoudpakket Digitaal Kantoor, dat volledig in de cloud werkt en dus ook inzichtelijk is voor de boekhouder. Zo kunnen we snel en efficiënt communiceren en eventuele problemen of vragen oplossen.

 

Alle documenten die we uitwisselen worden met Kofax Power PDF omgezet naar pdf met de juiste rechten, zodat ze veilig en betrouwbaar zijn.

 PowerPDF van Kofax, ideaal voor de financiële markt

 

Marieke is boekhouder en belastingadviseur. Ze houdt vooral van belastingadvies geven, want dat is haar passie. Ze vertelt me dat ze het heerlijk vindt om met cijfers te puzzelen en te zoeken naar de beste oplossingen voor haar klanten. Haar ogen stralen als ze daarover praat en ze knikt enthousiast. Ze vindt het leuk om mensen te helpen met hun belastingzaken en ze op de hoogte te houden van de laatste regels en mogelijkheden.

 


Kantoor van een online accountant

Heeft een online of next-level accountant nog een kantoor? In een vorige blog heeft Hanneke geschreven over het – toekomstige- virtuele kantoor voor advocaten waar we online een advocaat kunnen bezoeken, allen als een soort avatar, samen online koffie drinken en zaken bespreken.

 

Je koopt nu al virtuele grond en een (digitaal) kantooradres? Stappen we nu al in met Metaverse, de driedimensionale virtuele wereld in combinatie met MS Teams, Microsoft Mesh? Of is Decentraland de toekomst?

Lees ook: Virtueel advocatenkantoor met virtuele grond en adres

 

Door de snelle ontwikkelingen waardoor we steeds meer online werken rijst de vraag of we nog een kantoor nodig hebben.