Online accountant en Next level accountant

Wij houden van snel en slim werken en wat we niet zelf hoeven te doen, automatiseren we. We houden van onafhankelijkheid en vrijheid, werken wanneer wij willen en waar we willen.

 

En dat geldt ook voor onze financiën. 

Online boekhouden


De online accountant

Steevast staat elk jaar in ons beleid: optimaliseren van werkmethoden en opnieuw bekijken en inrichten van standaard werkzaamheden. Dat geldt dus ook voor onze financiële activiteiten. Kunnen we automatisch elk moment van de dag inzage in de huidige financiële status en transacties krijgen?

 

Willen we per direct weten hoe het zit met sales, crediteuren, winstmarges en beroepsgroepen? Wie zijn onze belangrijkste klanten en leveranciers?

 

Welke diensten of producten verkopen we het beste en hoe staat het met de service en reactie op vragen? Overzicht met grafieken en onderbouwing en met de mogelijkheid om 24/7 inzicht in de administratie te hebben.

 

Een nieuwerwets boekhoudpakket zorgt voor automatisch inlezen van bankafschriften, automatisch factureren, projecturen volgen, salarisbetalingen en markering- en salestools resultaten. Zo'n pakket vergelijkt huidige geldinstroom en -uitstroom.


Financieel jaarverslag

Met alleen een financieel jaaroverzicht kom je er niet. Een financieel verslag is het eindresultaat van een jaar hard werken (of niet). Goed zakendoen bestaat juist uit analyseren en adviseren, bijsturen in het lopende het jaar. En daar hebben we een (online) accountant, controller of een next-level accountant bij nodig. 


Big Data en Finance

In de huidige online wereld is er zoveel data dat we door de bomen het bos niet meer zien. Het analyseren van data dient te worden uitgevoerd door mensen met kennis, kennis over logische verbanden en inzicht in cijfers, data-experts dus. We kunnen niet zonder deze specialisten. Lees deze blog over foute correlatie wanneer we zelf aan de slag gaan met gegevens. 

Lees ook: Data Driven Finance voor organisaties

 

Wat doet een CFO met alle informatie en data?

De meeste bedrijven gebruiken een CRM (contact relatie management systeem) met veel informatie van en over de klant, data dus. En nog meer informatie kun je van het Internet, Websites, Social Media, gewenst of ongewenst, binnenhalen. Een enorme hoeveelheid data uit verschillende bronnen.


Categorieën klantenbestand voor goed financieel overzicht

Het CRM, relaties of klantenbestand biedt een scala aan mogelijkheden om in te zetten voor omzetverhoging en winstmargeverbetering. 


Naast financiën is gerichte informatie over de relaties uiterst belangrijk.


Door relaties te categoriseren is het mogelijk om acties te segmenteren. Het traject van prospect naar klant, is hierdoor goed te volgen. Marketingacties kunnen heel makkelijk worden ingezet en komen bij de juiste personen binnen een bedrijf terecht. De financiën per categorie geeft een schat aan informatie.


Technologie voor de ondernemer

In de technologische en snelle online wereld volgen optimalisaties elkaar in vlot tempo op. Door oude tradities te doorbreken op het gebied van financiële adviezen en service kun je eenvoudig mee liften op de meest recente technologieën.

 

Naast de talloze functies waarin een online accountant voorziet is een ander groot en bijkomstig voordeel de mogelijkheid om 24/7 inzicht te hebben in de administratie. Moderne softwarepakketten spelen daarop in en laten mooie veelkleurige overzichten zien.

 

Zelfs met een Excelsheet kun je fraaie overzichten creëren met data uit het CRM of SAP programma. Enige voorwaarde is dat de data moet kloppen. Dus is het een vereiste dat invoer van data op de juiste manier gebeurt. Menselijke fouten moeten worden uitgesloten door middel van automatische controles of dubbele boekhouding. 

Slim automatiseren is niet eenvoudig. 


Next level accountants bieden 360° inzicht, vergroten de productiviteit en

winstgevendheid, zijn allemaal 100% Cloud.Avatar als accountant

Bij sommige boekhoudpakketleveranciers zijn er zelfs bots of avatars die je vragen online afhandelen. Zoals Frank bij Visma. Het geeft je een gezicht waarbij je het gevoel hebt een persoon aan te spreken. Een nadeel is wel dat je gelijk ziet dat de persoon een avatar is of een bot. Een "echt" mens geeft je toch meer vertrouwen.


Duurzaam

Online boekhouden betekent papierloos. En dus bewust kiezen voor een beter milieu. Bij Cedere zijn we optimaal duurzaam aan het werk, lees ons beleid over duurzaam en maatschappelijk verantwoord

 

Onze eigen accountant heeft een Gedeelde Map bij Office 365 waar wij en zij alle informatie plaatsen en uithalen. Ons online boekhoudpakket Digitaal Kantoor werkt volledig in de cloud en dus inzichtelijk voor de boekhouder. De lijnen zijn zo heel kort en de gegevens up-to-date.

 

Alle documenten worden met Power PDF omgezet naar pdf met de juiste rechten 

Lees ook: PowerPDF van Kofax, ideaal voor de financiële markt

 

Marieke is boekhouder en belastingadviseur. Eigenlijk meer belastingadviseur omdat daar haar hart ligt. Als ik haar vraag of ze met cijfers spelen leuk vindt, gaan haar ogen twinkelen en knikt ze fel. Ja, dat vindt ze leuk.


Kantoor van een online accountant

Heeft een online of next-level accountant nog een kantoor? In een vorige blog heeft Hanneke geschreven over het – toekomstige- virtuele kantoor voor advocaten waar we online een advocaat kunnen bezoeken, allen als een soort avatar, samen online koffie drinken en zaken bespreken.

 

Je koopt nu al virtuele grond en een (digitaal) kantooradres? Stappen we nu al in met Metaverse, de driedimensionale virtuele wereld in combinatie met MS Teams, Microsoft Mesh? Of is Decentraland de toekomst?


Lees ook: Virtueel advocatenkantoor met virtuele grond en adres

 

Door de snelle ontwikkelingen waardoor we steeds meer online werken rijst de vraag of we nog een kantoor nodig hebben.