Ben jij klaar voor de rest van het jaar?

Het is hartje zomer, alle onderwijs regio’s hebben schoolvakantie.

Voor veel mensen is vakantie naar een ver buitenland niet echt een optie, dus we blijven in Nederland, of in de buurlanden, soms zelfs de hele vakantie thuis.

En misschien is dat maar goed ook, want het rommelt. We nemen het ervan omdat we niet op reis kunnen; de terrassen zitten vol.

 

* door Hanneke Tutupoly

Zelf zie ik op Social media steeds meer foto’s langskomen van feestjes thuis waar mensen bijna bij elkaar op schoot zitten en dan denk ik toch “Oei”.

De tweede helft van 2020: een goede start

En de laatste dagen lijkt die bezorgdheid terecht. Er wordt meer getest, maar de aantallen besmettingen gaan ook fors omhoog. Het RIVM maakt zich zorgen en menigeen vraagt zich bij zichzelf of hard op af of en wanneer wij in Nederland het mondkapjes meer moeten dragen dan alleen in het openbaar vervoer.

Ben jij klaar voor de rest van het jaar?

Er wordt gewaarschuwd voor een tweede golf.

Misschien is deze periode waarin het iets rustiger is het juiste tijdstip om eens te kijken of je zelf wel klaar bent voor deze opleving?

En dan bedoel ik niet of er genoeg wc-papier ingeslagen is of de voorraad zeep, handdoekjes, handgel op peil is. Want langzamerhand dringt tot ons door dat vaak handen wassen en geen handen meer schudden waarschijnlijk vanaf 2020 dagelijkse routine zullen zijn.

Intelligente lockdown: hoe verstandig reageerde jij?

Kijk eens naar hoe jij werkte in februari van dit jaar en wat er daarna is aangepast om “het nieuwe werken” mogelijk te maken? Is de ICT toen opgeschaald? Is het thuiswerken toen gefaciliteerd door de aanschaf van benodigde software of nieuwe hardware?

 

Is in maart 2020 gekozen voor een degelijke aanpak van de situatie? Of werk je met een houtje-touwtje oplossing, ervan uitgaand dat het toch maar voor even zou zijn. En waarom grotere investeringen doen voor iets wat je maar een paar weken gebruikt?

Het bracht ook voordelen

Inmiddels weten we dat alle corona maatregelen niet zo tijdelijk zijn als we toen dachten; sommige zaken als digitaal vergaderen, dicteren op afstand, thuiswerken zullen voorlopig tot de dagelijkse routine blijven horen. En daarom moeten we ervoor zorgen dat we echt up-to-date zijn zodat we, mocht dat nodig zijn, naadloos kunnen doorgaan. En zo leren we dan een les van het verleden.

Een paar voorbeelden

 

Heeft elke secretaresse een eigen headsetje voor het uitwerken van dictaten?

Vragen? Wij zijn er

Er zijn zoveel mogelijkheden om het veilig, efficiënt en comfortabele werken te verbeteren.

Cedere kan je daarbij helpen: bel of mail ons.

Lees verder:

Plantronics heten nu Poly..

Volbloed, Halfbloed of noemen we haar Indo?