Lexicon Finance voor spraakherkenning

Niet alle medewerkers van de Finance kun je zomaar over één kam scheren. Als buitenstaander denk je dat er wel verschillen zijn, maar zoveel verschillen als ik aantrof was mij onbekend.

 

Niet alleen Register Accountant en Fiscaal Adviseur, maar ook boekhouders, administratieve diensten en veel meer.

 

Er zijn overeenkomsten met de advocatuur, of beter, juridische diensten. En iedereen moet rapporteren en adviesrapporten schrijven. 

Dus juist in deze ‘tak van sport’ is spraakherkenning, op welke methode dan ook, zeer geschikt om sneller en accurater te werken. Vooral sneller door adviezen in te spreken in een voicerecorder of rechtstreeks in WORD.

Cedere is zich speciaal gaan richten op medewerkers van Finance bedrijven en afdelingen. Voor op deze doelgroep gerichte dienstverlening. Zij is begonnen met het interviewen van klanten uit de financiële dienstverlening. Klanten die spraakherkenning en digitaal dicteren al langer gebruiken. Eén interview hebben we op de site geplaatst, een Professional Talk met Arie van Vliet

Wat duidelijk werd is dat een speciaal Finance lexicon voor Dragon ontbreekt en er is geen aangepaste dienstverlening. Er waren geen speciale bundels van microfoons en spraakherkenningssoftware, trainingen en voicerecorders. Cedere is daarin gedoken en heeft een speciaal lexicon ontwikkeld voor gebruikers van Dragon, dit lexicon gebundeld met Dragon en met een uitstekende voicerecorder : Dragon Finance & Olympus.


Het lexicon bestaat uit zo’n 30.000 extra financiële woorden die veel worden gebruikt en deze wordt aan het standaard woordenboek toegevoegd. 

Wat is het voordeel?

Bij het starten met spraakherkenning is de startperiode vaak het moeilijkst. In het begin is het nog wonderlijk, tenminste dat gevoel heb je, maar na 1 à 2 weken begint de frustratie. Meestal omdat er geen training is gevolgd en je eigenlijk niet weet hoe het programma werkt, vaak omdat er toch veel woorden moeten worden toegevoegd, de stap naar typen is weer snel gemaakt, helaas.

Met een Finance Lexicon is de startperiode makkelijker en haal je snel een hogere herkenbaarheid. Maar ook later, wanneer je al een tijdje werkt met Dragon, wanneer je zelf niet op de juiste manier gestart bent en je eigenlijk nog niet de hoge herkenbaarheid van 99,6% haalt. Ook dan is het aan te bevelen een Finance lexicon toe te voegen.

Hoe kan ik het lexicon toevoegen aan Dragon?

Wanneer je het lexicon apart aanschaft, zit er een begeleidende uitleg bij (video). Soms adviseren we om het oude spraakprofiel te verwijderen en opnieuw te beginnen, dit is afhankelijk van fout toegevoegde woorden. Vaker adviseren wij een maatwerktraining te volgen, een training kan ook online, zodat de hoge herkenbaarheid van 99,6% wel wordt gehaald.


Binnen Finance heb je zoveel richtingen, staan alle woorden in het lexicon?

Er zijn altijd woorden die specifiek zijn voor een bedrijfstak. Mediation accountant of registermediator, heeft vaker particulieren en gebruikt dus weer andere woorden dan bijvoorbeeld bij een accountancy jaarrapport van een bank of overheid. Cedere voegt de bijzondere woorden dan toe die nog niet in het Finance Lexicon staan. Ook kunnen we op maat woordenboeken maken. Tijdens een training wordt uitgelegd hoe je zelf woorden kunt toevoegen aan een eigen lexicon. 

Ik wil het lexicon aanschaffen!

Dat kan en heel verstandig: klik op de link en bestel het lexicon. We voegen een uitleg toe (video) en een surprise (Olympus).

 

 

Interesse in de gehele Dragon Finance & Olympus bundel?  

Ook interessant:

Spraakherkenning en financiële dienstverlening

Spraakherkenning en financiele dienstverlening
Spraakherkenning en financiele dienstverlening

Tip: microfoon instellen voor filteren achtergrondlawaai

Microfoon instellen voor Dragon
Microfoon instellen voor Dragon