Wie houdt zich nog aan kantoortijden?

Werken doe je thuis, onderweg of op kantoor

 

Nog maar 4 uur per week werken werd al een aantal jaren terug, 15 jaar om precies te zijn, geïntroduceerd. Op Google vind je meer over een korte werkweek en de zogenaamde DEAL-methode. De methode om minder te werken. Of slimmer werken in minder tijd. Dus maar 4 uur per week.


Dicteer-app met of spraakherkenning-app gebruik je overal waar je maar bent en wanneer je wilt. En wanneer je goede ideeën hebt. 


De DEAL- Methode

De letters staan voor de acties die je kunt uitvoeren voor een kortere werkweek, met natuurlijk evenveel verdiensten. Of 4 uur werk voldoende is voor jou of dat je je daarnaast meer bezig houdt met leuke onderwerpen van je werk, is aan jou. Je kunt ernaar streven.

 

D – Definiëren wat gelukkig maakt

Dat lijkt een makkelijke, maar dat kost moeite. Veel mensen denken dat werk gelukkig maakt. Alles draait om een baan. Men denkt zelfs dat werk maakt wie je bent. Maar is dat zo? Definieer en schrijf het op en houd vast. En wie weet, is je baan wel heel belangrijk of juist niet.

 

E – Elimineren wat overbodig is

Haal weg wat overbodig is. Niet alleen in je werk. Maar met alles. Je hoeft niet alles te lezen, je hoeft niet alles te zien. Geef jezelf niet bloot aan de continue informatiestroom. Je hoeft niet alles te hebben. Je hoeft ook niet alles te doen. Minimalisme is een blijvende trend geworden. 

A- Automatiseren wat kan

Ik kan ervan genieten als een taak voortaan vanzelf gaat. Dit lijkt een klein klusje, maar het kost best veel tijd. Automatiseer alles wat je vaker uitvoert. Autotexten, sjablonen, auto-reply, e-mail automation, automatisch bonnen inlezen, PDF door de klant zelf laten generen, automatische handtekeningen, telefoondienst, enzovoorts.

 

Delegeren: 

Er zijn natuurlijk ook nog taken die je niet kunt elimineren of automatiseren. Die moet je dus zelf doen. Of als je er niet zo goed in bent: delegeren. Heb je klanten die veel aan je vragen, draai de boel om en geef alleen antwoorden waar hij zelf mee aan de slag moet.  Delegeren naar de probleemstellers. Delegeer naar je medewerkers, dat kan eenvoudig met een dicteer-app.

 

L – Liberation ofwel bevrijding

Leer om de vrijheid te pakken die je inmiddels hebt vergaard. Het is toch vaak heel verleidelijk om je laptop te pakken en iets aan werk te doen. Maar iets doen om het doen is niet effectief. Dan kun je maar beter van je rust genieten. 

En wat doe je dan in die 4 uur?

Bekijk of iets sneller en slimmer kan, automatiseer de herhalende handelingen, elimineer overbodige processen.

 

Cedere: Dicteer en gebruik spraakherkenning daar waar je bent, met een app op je smartphone. Gebruik Autotexten of sjablonen voor terugkerende teksten die je al eens gemaakt hebt en weer wilt hergebruiken. Gebruik online spraakherkenning 

 

Met dicteren werk je drie keer sneller EN de documenten zijn meer to-the-point. Hoofddoelen en subdoelen beter weergegeven door kort en bondig dicteren, betere leesbare teksten.

 

Delegeren door opdrachten in te spreken met je app, onderweg of thuis.

 

Cedere kijkt mee met je bedrijf en adviseert naar optimalisatie van bedrijfsprocessen. Neem contact op.


Lees verder:

Dragon spraakherkenning maakt je leven makkelijker