Vergadermicrofoons, welke zijn geschikt?

Het gedwongen thuiswerken heeft de medewerker en manager duidelijk gemaakt dat dit goed mogelijk is en uitstekend werkt. De techniek loopt soms achter. Vergaderen via Teams of opname van vergaderingen eist goede kwaliteit van opnameapparatuur.

 

 

 

Digitaal & online vergaderen met welke microfoon?

Opname vergaderingen is anders dan online vergaderen

 

Microfoons voor spraakherkenning, meetings Microsoft Teams en TeamViewer en vergaderingen.

 

Bijvoorbeeld een Jabra Speakerphone Speak 750, speciaal ontwikkeld voor online vergaderen en kan tevens VOIP telefoneren en spraakherkenning. Voor grotere groepen heb je speciale vergadermicrofoons nodig. Lees Wat is een speakerphone?

Vergadermicrofoon? Wat heb je nodig? Chat met ons ⏬⏬

Welke vergadermicrofoons zijn geschikt?

Er zijn diverse soorten (vergader)microfoons en ze werken allemaal anders met andere doelen en technieken. 

 

#1 Losse microfoon voor aansluiten op laptop voor vergaderingen en spraakherkenning:

 

De klacht over de microfoon van de laptop is dat al het omgevingsgeluid wordt opgenomen. De buren die klussen of een vrachtauto die door de straat rijdt. Een losse professionele microfoon is daar een oplossing voor. Deze richt zich en filtert achtergrondgeluid. De losse professionele microfoons kun je vinden op deze pagina. 

 

#2 Vergaderen met Teams en Zoom op computer of smartphone in groepsverband:

 

Wil je een vergadermicrofoon aansluiten aan je computer en eventueel je smartphone zodat je Teams kunt gebruiken met meerdere mensen, dan heb je een speakerphone nodig.

Bedraad, draadloos, USB-A of C, bluetooth, full duplex, aantal personen. Bedenk van te voren wat je nodig hebt.

 

#3 Vergadering opnemen op een voicerecorder:

 

Vergader je met een kleine groep aan een ronde tafel, dan is de 360° microfoon een oplossing, de vlakgrens tafelmicrofoon. Ze zijn serieel of parallel uit te breiden. De grensvlak microfoon moet van hetzelfde merk zijn als de voicerecorder. 

Dus een Olympus ME-33 past alleen op Olympus voicerecorder. Een Philips LFH 9172 grensvlakmicrofoon werkt alleen op Philips recorders. Beide worden aangesloten via jacket plug.

 Voor grotere groepen mensen en Teams op een computer is een richtmicrofoon Olympus ME-30W geschikt. In een grote zaal of een zaalopstelling zijn richtmicrofoons zoals de Olympus ME-30W beter.

 

#4 Doel van de opname?

 

Het doel van de opname van belang. Spraakherkenning? Is het omzetten van audio naar tekst een wens? Gebruik je Teams en wil je dat het gesprek omgezet wordt in tekst na de meeting?

Vaak wordt te weinig aandacht gegeven aan de microfoon en denkt men met de microfoon van de laptop te kunnen werken. Helaas zijn deze meestal van slechte kwaliteit, zeker wanneer spraakherkenning wordt gebruikt. Voor advies start je een chatgesprek ↘.

 

Olympus MW-30W

Met de ME-30W conferentiemicrofoons is het gemakkelijk om haarscherpe geluidsopnamen in stereokwaliteit te maken van vergaderingen en bijeenkomsten met grote groepen mensen. Deze professionele oplossing wordt geleverd met twee omnidirectionele microfoons die naadloos samenwerken met de opnameapparatuur van Olympus.

 

Voor een optimaal bereik kunnen ze maar liefst 5 meter uit elkaar worden geplaatst, en dat is ideaal in vergaderzalen, concertzalen of in ruimtes waar de deelnemers aan een hele grote tafel zitten. Opname met recorder.

* Olympus opname met recorder
* Olympus opname met recorder

Olympus ME-33 Grensvlakmicrofoon

In combinatie met een professionele voicerecorder van Olympus zorgt deze vlakgrens microfoon voor audiobestanden van een geweldige kwaliteit doordat geluiden met een uitzonderlijk hoge of lage frequentie worden weg gefilterd.

 

Ook beschik je over zeer flexibele opnamemogelijkheden: door meerdere ME33-microfoons aan te sluiten met behulp van de meegeleverde connector, is het mogelijk om een stereogeluidsversie (met zes units) of monoversie (met drie units) te maken van wat je ook maar wilt opnemen.

* Olympus microfoon voor recorder
* Olympus microfoon voor recorder

Philips Vergadermicrofoon LFH 9172

Geen woord gaat verloren. De eenvoudige manier om elke vergadering tot een succes te maken!

 

De Philips vergadermicrofoon is de perfecte aanvulling op je Philips digitale recorder dankzij de geweldige geluidskwaliteit en het optimale gebruiksgemak. Revolutionaire technologie in een overzichtelijk design. Geïntegreerde kabelopslag. Uit te breiden tot 6 microfoons, aan elkaar gekoppeld. Eenvoudig aan te sluiten op Philips voicerecorder. Optimale opname kwaliteit uit alle richtingen 

* Philips microfoon opname voor recorder
* Philips microfoon opname voor recorder

Jabra SPEAK Speakerphone

De Plug&Play Jabra SPEAK versies is een persoonlijke speakerphone. De Speak speakersphones hebben ingebouwde Bluetooth-technologie voor verbinding met Bluetooth-apparaten zoals tablets, mobiele telefoons en headsets, en kan worden aangesloten via USB op je computer om via Skype of een andere softphone-oplossing te bellen. Je kunt twee speakerphones van Jabra 750 aan elkaar koppelen door middel van bluetooth, zodat je met 12 personen tegelijk kunt vergaderen. 

 

Met de Jabra Speak 810 voer je scherpe vergaderingen uit in grotere vergaderruimtes. Dankzij de ZoomTalk microfoons kun je met 15 personen tegelijk vergaderen. Verbinding maken is eenvoudig via USB, Bluetooth of 3,5 mm jack.

* Jabra Speak 750 voor online vergaderen
* Jabra Speak 750 voor online vergaderen
Jabra Speak 810
* Jabra Speak 810

Olympus DM-720 Conference Kit

Wil je het echt goed aanpakken en alle producten netjes kunnen bewaren en uitleveren, dan is deze kit een oplossing. De bijgeleverde voicerecorder voor opname met daarbij uitstekende microfoons ME-30W.

 

Olympus DM-720 Conferentie kit.

 

De losse microfoons kunnen tevens via jacket plug aan de computer worden aangelsoten voor Teams en andere beeldbel of opname faciliteiten. Interessant:

JABRA Panacast incl. 4 K camera

POLY Calisto 3200


SpeechWare TravelMic laptop

JABRA, Evolve 65 draadloos