TafelMicrofoon met lange arm: SpeechWare TwistMike

 

 

Voor de software die Cedere levert is goed geluid van essentieel belang. Dit kan zijn voor spraakherkenning, en voor digitaal dicteren zonder spraakherkenning. Goed geluid vergt een kwalitatief goede microfoon met de juiste specificaties. Zo’n microfoon kan verwerkt zitten in een headset, maar kan ook in een tafelmicrofoon of in een handmicrofoon. 

SpeechWare TwistMike, Flexibele microfoon voor in elke situatie

Over het algemeen adviseert Cedere om voor spraakherkenning een goede headset te gebruiken. De microfoon zit dicht bij de mond, en omgevingsgeluid kan goed gefilterd worden. Dit levert optimale resultaten bij de herkenning van tekst. 

 

 De klanten van Cedere vragen soms om creatieve oplossingen. Want wanneer adviseer je nu bijvoorbeeld een tafelmicrofoon? Dat doet Cedere bij klanten die door een fysieke beperking niet zelfstandig een headset op kunnen zetten. Vaak is het wel mogelijk om achter een bureau of werkplek te zitten waar een microfoon op tafel staat. Oftewel een tafelmicrofoon.

SpeechWare TwistMike met tafelbevestiging
SpeechWare TwistMike met tafelbevestiging

Waarom een SpeechWare TwistMike?

Er kunnen andere redenen zijn waarom niet voor een headset gekozen wordt. Soms verdraagt men een headset op het hoofd gewoonweg niet. In deze gevallen kiezen we vaak voor de SpeechWare TableMike. Deze microfoon is gecertificeerd voor Dragon Group 16.

 

De TableMike vereist dat de gebruiker achter deze microfoon gaat zitten op een redelijke afstand, ongeveer 20 cm. TableMikes hebben bomen van 40 tot 65 cm lang.

 

Wordt die afstand groter, dan zal de microfoon meer moeite hebben om het stemgeluid duidelijk op te nemen en door te geven, en omgevingsgeluid te filteren - noise cancelling of ruisonderdrukking op de microfoon zelf. 

 

Klanten die spraakherkenning willen gebruiken, maar niet dichtbij een bureau of werkplek kunnen komen, adviseert Cedere een SpeechWare TwistMike. Deze mensen zijn fysiek beperkt, bijvoorbeeld door een dwarslaesie of ernstige rugklachten. De firma Speechware levert zowel TwistMikes als TableMikes.

SpeechWare TwistMike met Multiadapter
SpeechWare TwistMike met Multiadapter

Speechware TwistMike

De SpeechWare USB TwistMike is een USB microfoon op een extra lange arm van 75 cm (microphone boom). Deze wordt geklemd aan een bureaublad of bed. De arm is flexibel zodat deze in de buurt van de mond gemanoeuvreerd kan worden.  

 

Het aansluitsnoer voor aan de computer of laptop is extra lang. Deze microfoon heeft Cedere al een aantal maal met succes ingezet bij klanten die niet makkelijk rechtop kunnen zitten. Met deze microfoon zijn ze toch in staat om met de stem de pc te bedienen, en bijvoorbeeld e-mails en WhatsApp berichten te beantwoorden.

 

Door de extra lange arm zijn er zelfs meerdere draagmogelijkheden of gebruiksmogelijkheden. Er kan bijvoorbeeld worden gekozen om de flexibele microfoonarm zodanig te buigen dat deze om de nek gedragen kan worden. Hierdoor is de microfoon toch dicht bij de mond, wat goed is voor de herkenning bij gebruik van spraakherkenning. 

 

Tegelijk is er niet het beklemmende gevoel van een headset. Daarnaast zou het bijvoorbeeld kunnen dat je door je beperking een headset niet zelfstandig op kan zetten , maar dat je wel zonder hulp om kan gaan met de TwistMike.

SpeechWare USB MultiAdapter SUMA
SpeechWare USB MultiAdapter SUMA

Speechware USB Multi Adapter (SUMA)

Een technisch nadeel van de TwistMike is dat deze een analoge aansluiting heeft, een audio connector. Dit betekent dat de stekker van de microfoon in de ouderwetse Jack plug van de PC of laptop aangesloten moet worden. Dit kan in de praktijk voor problemen zorgen omdat deze aansluiting niet standaard is. Moderne computers worden vaak met een alles in 1 plug uitgerust. 

 

Oudere computers hebben vaak een aparte aansluiting voor microfoon of externe luidsprekers. Dat betekent dat de analoge aansluiting van de TwistMike niet altijd werkt. Gelukkig is daar een oplossing voor in de vorm van de USB-aansluiting. 

 

SpeechWare heeft een USB adapter gemaakt die perfect past bij de TwistMike: “de SpeechWare USB Multi Adapter”. De USB adapter steek je in een vrije USB-poort van de computer. Een USB-C poort van de computer of laptop zelf. Dus niet via een externe router.

 

De aansluiting van de TwistMike steek je in de USB adapter. De USB Multi Adapter van SpeechWare zorgt voor uitstekende resultaten bij gebruik van spraakherkenning. Ingebouwd zit namelijk een zogenaamde Digital sound processor (DSP), een speech equalizer (EQ), en Automatic Gain Control (AGC). De gevoeligheid van de microfoon kan met een druk op de knop veranderd worden wanneer je iets verder weg van de microfoon werkt. 

 

Een knop op de microfoon zorgt voor de “mute” stand, deze is dan tijdelijk uitgeschakeld.

Zoals je ziet is er veel mogelijk op het gebied van microfoons. Wanneer gebruik je een handmicrofoon, een tafelmicrofoon of een flexibele microfoon? 

Mocht je vragen hebben over een specifieke situatie neem dan gerust contact op met Cedere.

Samenvatting:

De nieuwe TwistMike heeft dezelfde zeer gevoelige unidirectionele microfoon als bij de TableMike, 80 cm lange, dunne (6 mm), maar tegelijkertijd stijf, lichtgewicht en gemakkelijk te buigen microfoonarm, standaard 3,5 mm jack met usb adapter en speciale klem.

  • Zeer lange microfoonarm
  • Zeer flexibel en toch sterk
  • Klem voor oppervlakte tot 8 cm
  • Zeer gevoelige microfoon
  • 3,5 mm jacket 
  • Uitstekend voor Spraakherkenning en dicteren
  • USB adapter SUMA optioneel

 Voor meer info prijzen TwistMike 

 

Andere producten van SpeechWare: