Referenties Particulieren

Wat mensen kunnen met onze producten

Is vaak erg indrukwekkend!


RDG Kompagne verwijst naar Cedere
RDG Kompagne verwijst naar Cedere

Schrijven – van pen en papier tot spraakprogramma

Een persoonlijk verhaal van een oude emerituspredikant (95) Piet van Gurp, over het onderwerp: schrijven.

 

Naast het preken en het persoonlijke contact in het pastoraat heeft het schrijven in mijn functie ook een grote rol gespeeld en dat doet het nog!

Als ik op mijn hoge leeftijd terug kijk en in mijn persoonlijk archief wat rondsnuffel: wat is er wat geschreven door mij en ook aan mij! Een hele geschiedenis van studie en rapporten over mijn werk in de gemeenten en in het kerkverband, maar ook zoveel persoonlijks als verslagen van vakanties en dagboeken over lange tijden.

meer lezen

Erika

Erika

"Op de revalidatiebeurs ben ik naar de stand van de RDGKompagne gegaan. Daarna is een medewerkster daarvan bij mij thuis geweest om spraakherkenning laten zien, en mij te laten ervaren wat spraakherkenning is. Nadat dat ik het had uitgeprobeerd en vonden wij samen dat het mij goed zou kunnen helpen. Om het op een goeie manier te kunnen gebruiken, heb ik van een medewerker van Cedere drie keer twee uur les gehad. Ik vond het heel prettig om les te hebben gehad om de spraakherkenning op een goede manier te kunnen gebruiken. Als je dit zou gebruiken, zonder les te hebben gehad is het denk ik een groot doolhof. Nu ik veel geoefend heb, wordt het gebruik steeds leuker. Dit omdat je steeds meer kunt en de spraakherkenning je steeds beter begrijpt.


Nu ik de spraakherkenning gebruik, hoef ik niet meer te typen. Energie die ik eerder gebruikte om te typen, kan ik nu voor andere dingen gebruiken waardoor ik nog energie heb voor andere dingen."

Erika


Theo

Theo

Theo is op deze foto Fries aan het dicteren in zijn keuken. Het Fries is meer een leuke try-out, hij gebruikt verder alleen Nederlands en Engels. Theo heeft ook een creatieve oplossing bij zijn bed met  een tafel en laptophouder, zodat hij op dagen dat hij in bed ligt, toch kan computeren.

 

Theo dicteert met een Plantronics headset. Het voordeel van deze headset is dat hij tot 100 mtr afstand van zijn laptop kan dicteren. Theo heeft iemand die zijn headset ’s morgens opzet en hij kan deze dan zeker 6 uur ophouden. Een microfoon zou ook een oplossing kunnen zijn, maar het voordeel van een headset is dat de afstand van de mond tot de microfoon, altijd hetzelfde is. Een microfoon neemt meer omgevingsgeluid op en voor een goede herkenbaarheid moet de afstand zo gelijk mogelijk zijn.

 

Theo is veel op het Internet en download muziek en films.