Philips SpeechExec 12

 

 

Philips SpeechExec heeft een nieuwe versie gekregen met verschillende verbeteringen. In deze blog geven we je een overzicht van de belangrijkste veranderingen.

 

Om gebruik te maken van de nieuwe versie, moet je de software zelf downloaden en installeren. Dit is niet moeilijk, maar je moet wel een paar stappen volgen. Hier leggen we je uit hoe je dat doet.

SpeechExec 12: nieuwste versie met meerdere voordelen

Licentie info SpeechExec 12

Heb je een abonnement dan kun je gratis deze versie downloaden. Je hebt de Productsleutel nodig. Deze vind je bij Licentie-info onder Help in het menu.

 

 


Downloaden software:

 • Downloaden SpeechExec PRO doe je hier
 • Downloaden SpeechExec doe je hier
 • Bij beide pagina’s vul je je productiecode in. Philips herkent de code en zorgt dat de juiste software wordt gedownload.
 • Het bestand vind je standaard terug in de map Download. Het is een zip-bestand. Belangrijk is om deze eerst te deblokkeren (Blokkering opheffen) bij Eigenschappen van het bestand.
 • Daarna kun je het bestand uitpakken en installeren.
 • Cedere kan de installatie ook voor je uitvoeren, daar worden dan wel kosten voor berekend.
 • Opmerking: Voor upgrades vanaf versie 10.6 moet je eerst de licentie herroepen via Cedere, dan de oude versie verwijderen en daarna de nieuwste versie installeren. Voor upgrades vanaf SpeechExec 11.x is geen nieuwe licentie nodig. Voor alle SpeechExec versies heb je een versie 11.x product key nodig. 

Compatibiliteit en ondersteuning van Dragon Professional 16

Nuance heeft onlangs (28 maart 2023) DP 16 uitgebracht, de opvolger van DNS 15. Als gevolg van deze release, en het vertrouwen van onze  klanten in de SpeechExec compatibiliteit en integratie van DNS, hebben we de compatibiliteit van DP 16 geïmplementeerd met onze nieuwe versies van Dictate & Transcribe.

 

De compatibiliteit van DP 16 betekent dat gebruikers kunnen profiteren van toonaangevende spraakherkenningsnauwkeurigheid binnen hun SpeechExec Dictate en SpeechExec Transcribe software.

Dankzij deze compatibiliteit kunnen eindgebruikers realtime online (front-end) spraakherkenning gebruiken via onze ingebouwde spraakherkenningsgebruikersinterface met de SE PD-software. Deze compatibiliteit maakt ook offline (back-end) spraakherkenning mogelijk door het verwerken van een vooraf opgenomen geluidsbestand via onze SE PD- of PT-software. Met deze functies kunnen gebruikers de verwerking van documenten versnellenOndersteunde Windows-besturingssystemen

Vanaf versie 12.x wordt SpeechExec alleen getest met de huidige versies van Windows 10 (64-bit) en Windows 11 (64-bit) besturingssystemen.

 

Eerdere besturingssystemen zoals Windows 7 of Windows 8.1 (zowel 32-bit als 64-bit) kunnen nog steeds werken, maar worden officieel niet ondersteund in SpeechExec 12.x.


Windows 10 & 11 ondersteuningsbeleid

Microsoft voert zeer frequent updates uit op haar Windows 10 & 11 besturingssystemen.

Daarom kunnen we alleen een SpeechExec versie uitbrengen voor de momenteel ondersteunde Windows 10 versies op de release datum.

 

Omdat we niet kunnen garanderen dat SpeechExec zal werken met de volgende Windows 10 of Windows 11 update(s) - bijvoorbeeld in het geval van structurele wijzigingen in het besturingssysteem - worden alle komende Windows 10 & Windows 11 versies, evenals Windows 10 & Windows 11 versies die al 'End of support' zijn door Microsoft, niet ondersteund door SpeechExec 12.0.

 

SpeechExec 12.0 ondersteunt daarom alleen de nieuwste Windows 10 Pro/Enterprise (64 bit) en Windows 11 Pro (64 bit) versies.

 

Meer informatie over de levenscyclus van Windows 10 & Windows 11 vind je onder: https://support.microsoft.com/en-us/help/13853/windows-lifecycle-fact-sheet


Ondersteuningsstatus voor diverse SpeechExec-versies

Voor informatie over oudere versies van SpeechExec en hun einddata voor ondersteuning kun je hier terecht: Einde ondersteuning - SpeechExec

 

Opmerking: Einde ondersteuning betekent dat de klant geen bugfixes, licentieondersteuning of andere productondersteuning ontvangt. In dit geval moet de gebruiker updaten of upgraden naar de nieuwste SpeechExec versie. Bovendien is een hernieuwde activering van softwarelicenties eerder dan versie 11 niet meer mogelijk.


Ondersteunde Dragon-versies

Spraakherkenning wordt ondersteund met Dragon NaturallySpeaking, met de volgende Dragon-edities:

 

 • Dragon Professional/Legal 13
 • Dragon Professional/Legal 14 Group/Individual
 • Dragon Professional/Legal 15 Group/Individual
 • Dragon 14 Client SDK
 • Dragon Medical Practice Edition 2/3
 • Dragon Medical Practice Edition 4/4.1/4.2/4.3 - editie VS
 • Dragon Medical Practice Edition 4/4.1/4.2/4.3 - niet-Amerikaanse editie*.

  *... deze edities vereisen enkele workarounds voor de pad definitie van het Dragon-gebruikersprofiel.

 

Opmerking: Dragon Home, Dragon Premium en hun voorgangers worden niet ondersteund.


Ondersteunde upgrades

Upgraden naar SpeechExec 12.0 wordt ondersteund vanuit de volgende versies:

 

 • SpeechExec 10.6
 • SpeechExec 11.0
 • SpeechExec 11.5
 • SpeechExec 11.5 SR1
 • SpeechExec 11.6
 • SpeechExec 11.7
 • SpeechExec 11.8

 Releasedata, beschikbaarheid SpeechExec 12

SpeechExec 12.0 is uitgebracht op 3 april 2023.


Lees verder:

Desktop en smartphone app van Philips SpeechLive

Desktop & smartphone App van Philips SpeechLive

 

SpeechLive van Philips werkt met twee apps: een desktop app en een app op de smartphone.

 

Werk online met Speechlive

 

Weinig tijd om een dictaat op te nemen? Dat is geen probleem. Het dictaat kan in een browser of op de desktop app worden begonnen en afgemaakt op de smartphone met de SpeechLive app of vice versa.