Ondersteunt Dragon Windows 10?

Dragon Professional Group en Individual 15 wordt niet door Windows 11 ondersteund. Klanten die Dragon NaturallySpeaking 15 geïnstalleerd hebben op Windows 10, kunnen upgraden naar Windows 11. Advies van Cedere is om dat niet te doen.

 

Wat werkt wel en wat niet met Dragon 13 en Windows 10?

Na 2015 zijn er zoveel wijzigingen in Windows 10 aangebracht dat Dragon versie 13 (Premium, Home en Professional) niet meer naar behoren werkt. Nuance bracht een upgrade uit naar Dragon Professional Individual. Een upgrade naar Dragon Individual 15.6 is niet meer te bestellen, een nieuwe versie moet worden aangeschaft.

Wil je nog werken met Dragon versie 13?

Wil je wel werken Met Dragon 13 dan zijn dit mogelijkheden:

 

Windows 10 heeft twee modii: desktop en tablet.

Desktop: Dragon 13 werkt met alle programma’s die voorheen werden ondersteund in Windows 7 en 8.

Tablet: Wanneer de programma’s in Full screen draaien, ondersteunt Dragon ze. Er kunnen wel wat issues zijn met de layout. De DragonBalk kan er iets anders uit zien en het Studiecentrum is alleen zichtbaar in full screen. Maar dit belemmert niet het werken met Dragon.

Windows 10, Outlook 2013 en Dragon 13

Dragon werkt alleen tekstueel in Outlook 2013. De spraakopdrachten voor het aansturen van het menu werken niet volledig. Het kan gebeuren dat het beeld bevriest. Nuance werkt niet meer aan nieuwe Spraakopdrachten voor Outlook 2013 op Windows 10. Versie Dragon13 wordt niet meer ondersteund door Nuance.

De nieuwe Browser Edge

Microsoft geeft nog geen toegang aan ontwikkelaars om commando’s te maken voor de browser Edge. Je moet gebruik maken van de standaard basis opdrachten van Dragon en werken met een dicteervenster.

Het programma Metro apps

Dragon 13 werkt bijna niet meer bij Windows 10. Soms enkele basis spraakopdrachten.

Bij de versie Dragon 15.6 kun je met je stem het startmenu starten maar daarbinnen geen spraakopdrachten geven.

 

Wat wel? 

 

'Klik Start' en in het Zoekvenster je programma dicteren of document uitspreken. Met de spraakopdrachten, Ga X naar beneden, kom je vanzelf op het document of programma dat je wilt starten. Start op de normale manier het programma of document.


Startmenu in Windows 10

Windows 7 en 8 bevatten geen startmenu. In Windows 10 is het startmenu weer terug. Er zijn nog geen opdrachten ontwikkeld voor het nieuwe startmenu. Het startmenu werkt als een Tablet en daar worden de spraakopdrachten niet ondersteund.

Gratis update naar Dragon Individual 15.6

Voor de gebruikers van Dragon Individual versie 14 en 15 is er een gratis update naar 15.6. In deze update zijn de problemen met invoegtoepassingen opgelost. Lees verder op de speciale pagina: Gratis update naar Dragon Individual en Group versie 15.6.

Ook interessant:

Gratis upgrade Dragon

Gratis update Dragon

Handsfree mailen!

Handsfree mailen