Breaking News: Microsoft neemt Nuance over

Microsoft neemt AI-bedrijf Nuance over voor 19,7 miljard dollar

 

Microsoft heeft op 12 april jl. een deal aangekondigd om Nuance Communications, leverancier van spraaktechnologie, over te nemen voor $ 19,7 miljard (16,5 miljard euro).

 

De overname is de grootste van Microsoft sinds de aankoop van LinkedIn voor meer dan $ 26 miljard in 2016. Het gaf ook $ 7,6 miljard uit aan Zenimax, een gaming-softwarebedrijf, eerder dit jaar, en was naar verluidt vorig jaar geïnteresseerd in het kopen van TikTok, maar die deal is nooit gebeurd.

 

 

Microsoft is naar verluidt van plan de technologie van Nuance te gebruiken om haar cloudproducten voor de gezondheidszorg, die vorig jaar werden gelanceerd, uit te breiden.

 “Nuance levert AI-layers voor de gezondheidszorg en is pionier in de real-world toepassing van enterprise AI", zei Satya Nadella, CEO van Microsoft, in een verklaring. "AI is het belangrijkste proces van technologie in de gezondheidszorg en is de meest urgente toepassing ervan. Samen zullen ze geavanceerde AI-oplossingen verder ontwikkelen zoals Microsoft Cloud for Healthcare en Nuance.

 

Samen zullen Nuance en Microsoft innovaties uitvoeren en doorgaan met het ontwikkelen van de volgende generatie AI-oplossingen voor conversaties, terwijl we wederzijds nog meer focus, zeer gespecialiseerde middelen en wereldwijde schaal krijgen om onze klanten beter van dienst te zijn," schreef Mark Benjamin, CEO van Nuance in een blogpost eerder vandaag.

 

Samen zullen Nuance en Microsoft zich goed kunnen positioneren om de gezondheidszorg te helpen veranderen naar een duurzamere toekomst, door de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AI en cloud technologieën. Voor meer persoonlijke, betaalbare, effectieve en toegankelijke zorg.

 

Microsoft als wereldleider op het gebied van cloud technologieën en Nuance met haar AI-toepassingen zullen goed renderen in de financiële dienstverlening, telecommunicatie, reizen, detailhandel en overheid.

De cloud gebaseerde oplossingen kunnen hierdoor sneller groeien, zowel nationaal als internationaal, en de bestaande portfolio van Microsoft aanvullen met IVR. Microsoft heeft al spraakherkenning ingebouwd in veel van zijn producten, waaronder de virtuele Cortana-assistent.

 

Met de overname van Nuance door Microsoft, bouwt Microsoft voort aan een partnerschap tussen de twee bedrijven dat in 2019 is begonnen. Ze delen dezelfde passie, visie en waarden voor technologie waardoor mensen beter en sneller kunnen werken en tevredener zijn.

 

* bron RTL-nieuws en Nuance