Maak elke functie op je werkplek toegankelijk met spraakherkenning

Nieuw: Dragon Professional 16 van Nuance

Doordat er meer beweging is voor de inclusie van mensen met een beperking op de werkplek, is het aan HRM-managers om ervoor te zorgen dat software programma’s toegankelijk zijn. En aan elke werknemer dat te geven wat ze nodig hebben om optimaal te presteren. 

 

Ontdek hoe spraakherkenning oplossing helpt om deze uitdaging aan te gaan en te voldoen aan de toegankelijkheid behoeften van werknemers.

 

Er is nog een lange weg te gaan voordat de meeste werkplekken als inclusief kunnen worden beschouwd: slechts ongeveer de helft van de mensen met een arbeidsbeperking heeft momenteel een baan. Maar er zijn steeds meer mogelijkheden om je werknemers te ondersteunen en ervoor te zorgen dat ze alles krijgen wat ze nodig hebben om optimaal te werken.

Spraakherkenning helpt HR-leiders om rollen toegankelijker te maken

Spraakherkenning helpt HR Managers om rollen toegankelijker te maken

Spraakherkenning, tekst naar spraak, op bedrijfsniveau wordt al gebruikt in tientallen sectoren, van juridische zaken tot openbare diensten, om werknemers te helpen productiever en efficiënter te worden. En nu beginnen veel HR-leiders in te zien hoe nuttig de technologie kan zijn vanuit het oogpunt van toegankelijkheid.

 

Spraakherkenningstools kunnen kerntaken beter haalbaar maken voor werknemers die voorheen moeite hadden met het gebruik van traditionele werkplekken of dit nu komt door cognitieve handicaps zoals dyslexie en de ziekte van Alzheimer of fysieke handicaps zoals dyspraxie of RSI.

 

In veel gevallen kunnen spraakherkenning oplossingen werknemers helpen zich comfortabeler en zelfverzekerder te voelen in hun rol, waardoor een deel van de angst wordt verminderd die gepaard gaat met het langzaam voltooien van taken, het verkeerd spellen van dingen of het gevoel hebben dat ze niet op hetzelfde niveau presteren als hun collega's.

Hoe Dragon de toegankelijkheid helpt verbeteren

Nuance Dragon-oplossingen bouwen voort op de algemene toegankelijkheid voordelen van spraakherkenning en bieden extra functies voor gebruikers met specifieke toegankelijkheid behoeften.

 

·        Snelle, nauwkeurige documentcreatie, zonder toetsenbord.

Dragon-oplossingen stellen professionals in staat om notities te dicteren en volledige documentatie te voltooien zonder een toetsenbord te gebruiken. De spraak engine van de volgende generatie in hun hart biedt tot 99% nauwkeurigheid en helpt gebruikers drie keer sneller te werken dan de gemiddelde persoon kan typen.

 

·        Door spraak gestuurde desktop navigatie hoef je niet meer te klikken.

Sommige motorische beperkingen kunnen het klikken en slepen met een muis voor veel werknemers moeilijk, pijnlijk of zelfs onmogelijk maken. Maar door Dragon te gebruiken, kunnen werknemers door hun desktop navigeren - en de applicaties die ze elke dag gebruiken - met behulp van spraak, zonder pijn te verergeren.

De op spraak gebaseerde navigatie mogelijkheden van Dragon, spraak gestuurde documentatie, maken het ook gemakkelijker om door traditioneel lastige document indelingen zoals spreadsheets te navigeren, waardoor gebruikers moeiteloos kunnen schakelen tussen cellen en velden.

 

·        Intuïtieve aangepaste opdrachten versnellen taken.

Repetitieve taken kunnen vermoeiend zijn en het werktempo aanzienlijk vertragen, wat onnodige frustratie veroorzaakt. 

Dragon biedt de mogelijkheid om handige, aanpasbare opdrachten te maken die deze uitdaging aangaan. Met behulp van deze op spraak gebaseerde opdrachten kunnen werknemers snel grote, vooraf geschreven tekst blokken plakken, wat van onschatbare waarde is voor mensen in functies zoals klantenservice, waar klanten vaak vergelijkbare uitdagingen hebben. Evenzo kunnen aangepaste opdrachten een reeks applicaties of acties tegelijk in een reeks starten om tijd te besparen gedurende de dag, zoals het opzetten van een agenda boeking of het starten van de applicaties die nodig zijn om een vergadering te beginnen.

Aanpasbare functies zoals deze zijn vooral handig voor werknemers die moeite hebben om ideeën te uiten, of die vaak bang zijn voor lege pagina's, omdat ze enkele van de extra stappen verwijderen die nodig zijn om aan het werk te gaan.

 

·        Handsfree werken bevrijdt medewerkers van hun bureau.

Rollen waarbij werknemers langdurig achter hun bureau zitten, kunnen met name beperkend zijn voor mensen met musculoskeletale aandoeningen zoals het carpaletunnelsyndroom, of hypo sensitieve werknemers die regelmatig stimulatie van hun omgeving nodig hebben.

Dragon kan werknemers deze van hun bureau bevrijden, zodat ze door hun werkruimte kunnen bewegen terwijl ze dicteren en creëren.

 

Dragon Professional 16

Maak kennis met Dragon Professional v16, de meest toegankelijke Dragon tot nu toe

Dragon Professional versie 16 is de nieuwste versie van onze oplossing voor professionals die hun Dragon-software lokaal willen of nodig hebben. Het heeft de diepste toegankelijkheidsfuncties van alle Dragon tot nu toe, inclusief de meest uitgebreide commando- en controlemogelijkheden, en de mogelijkheid om een muisraster op meerdere monitoren te gebruiken.

Begin vandaag nog

De vereisten van elke werknemer op de werkplek zijn anders en één toegankelijkheid tool voldoet niet aan al hun behoeften. Maar door tools zoals Dragon te introduceren, kun je meer kansen op je werkplek creëren en ervoor zorgen dat je werknemers zich gesteund voelen in hun rol.Lees verder:

Dragon Spraakherkenning maakt je leven makkelijker

Dragon Spraakherkenning maakt je leven makkelijker

 

Typ je ‘Leven makkelijk maken’ in bij Google Zoeken dan vindt Google ongeveer 22.900.000 resultaten (0,58 seconden). Bijna 23 miljoen resultaten. Meer dan 500.000 video’s en 286.000 Nieuwsberichten. Met vele tips: 6,7,8,10, 11 etc.. oneindig veel tips.

 

Voor de grap heb ik de volgende zoekactie ingetypt: ‘leven moeilijk maken’ en daar vind ik 20 miljoen resultaten. Bij de resultaten staan dan titels als: ‘4 tips om je leven minder moeilijk te maken’ of ‘Het jezelf onnodig moeilijk maken, hierbij 7 tips…’

 

Wanneer je dit zo bekijkt is er een groot probleem in Nederland, vrij vertaald, we hebben een moeilijk leven. Wat kan spraakherkenning dan nog oplossen voor het zware leven dat we leiden/lijden?