Interview opnemen met de Philips SmartMike

Philips SmartMike DUO

Ontdek de Philips SmartMike, een slimme microfoon die speciaal ontworpen is voor het opnemen van interviews en conversaties.

 

Met de Philips SmartMike kun je twee sprekers tegelijk opnemen, elk op een apart streamingskanaal. Zo kun je gemakkelijk gesprekken, interviews, en andere audio vastleggen, en deze later bewerken of omzetten naar tekst met of zonder spraakherkenning.

 

De Philips SmartMike is een innovatief product dat je veel voordelen en mogelijkheden biedt. Lees hieronder meer over de Philips SmartMike  en bestel hem vandaag nog.

Philips SmartMike

Opname interview met twee kanalen voor transcriberen

Leg vast wie wat zegt

Regelmatig krijgen we bij Cedere de vraag of het niet mogelijk is om een conversatie met meerdere personen op te nemen. Een interview direct omzetten met bijvoorbeeld spraakherkenning naar tekst, scheelt veel tijd. Een interview uittypen duurt meer dan twee keer zo lang. 

 

Externe Transcription Services kosten veel geld, je betaalt per minuut,  je audio file kan je uploaden en zij zorgen voor een letterlijke transcriptie. Ook daar kennen ze hetzelfde probleem. 


Interview uitwerken met spraakherkenning

Zoals je wellicht weet maakt Dragon Professional Group, Individual of DP16 gebruik van een persoonlijk spraakprofiel. Het went aan een stemgeluid. Dus een conversatie met meerdere personen transcriberen met spraakherkenning is hierdoor slecht mogelijk. Niet alleen de hoge kwaliteit van de audio recorder is uitermate belangrijk. Bij een normaal interview lopen de stemmen door elkaar en kunnen we niet per stem, per spreker, de audio laten vertalen met Speech-to-text. 

 

Een interview uitschrijven lukt nog wel, spraakherkenning daarbij gebruiken is niet optimaal. Met deze Philips SmartMike in combinatie met SpeechLive kan het wel. Wil je alleen dictaten opnemen? Of met spraakherkenning werken? SmartMike en SpeechLive samen neemt beide personen apart op.

 

Opname interview met twee kanalen voor transcriberen

Tot voor kort was dit bijzonder moeilijk, maar bij Philips is er een nieuwe microfoon ontwikkeld die juist dit bovenstaande mogelijk maakt. De Philips SmartMike met twee microfoons die reageren op stemgeluid, ze gaan automatisch aan.

 

De methode van opnemen van geluid is vernieuwend en innovatief. SmartMike is een digital voice microfoon met hoge audio kwaliteit. Audio opnemen tijdens een interview met twee sprekers. Gescheiden kanalen en gescheiden opname. Waardoor woordelijke transcriptie met spraakherkenning  nu binnen handbereik ligt.

 

De Philips SmartMike gebruikt Artificial Intelligence om sprekers te kunnen scheiden. Het scheiden van sprekers gebeurt zelfs wanneer deze tegelijk zouden praten. In een natuurlijk gesprek vullen interviewers elkaar aan, maken ondersteunende geluiden en stellen korte vragen om de geïnterviewde te stimuleren door te gaan. En de interviewer laat weten dat hij het begrijpt en de spreker volgt. 

 

De uiteindelijke opname bestaat dan uit twee gescheiden audiostreams. En elke stream vertegenwoordigt een opname van een aparte spreker. Een interview transcriberen gaat dan ook een stuk gemakkelijker door de twee gescheiden kanalen. 

 

De uitgebreide mogelijkheden zijn natuurlijk makkelijk te bedenken. Wat te denken van het opnemen van bijvoorbeeld een juridisch of medisch consult. Achteraf is altijd duidelijk wie wat gezegd heeft. En in de hitte van de strijd vergeten we weleens wat.

Philips SmartMike DUO
**klik voor vergroten

Welke mogelijkheden biedt het product?

Ook voor spraakherkenning biedt dit natuurlijk uitgebreidere mogelijkheden. Als van beide sprekers een spraakprofiel beschikbaar is, dan kan de conversatie door Dragon nauwkeurig worden uitgeschreven.

 

Verder is de Philips SmartMike uiteraard van de betrouwbare Philips kwaliteit. Hij is praktisch, compact en makkelijk mee te nemen. Ook over de hygiëne is nagedacht. Het oppervlak blijft hygiënisch schoon en is makkelijk te desinfecteren.

 

We hebben zelf getest, de Philips SmartMike werkt perfect. De kwaliteit is hoger dan verwacht.

 

Philips SmartMike DUO
**klik voor vergroten

Wat gaat het kosten?

De prijs voor dit product is € 119 excl. 21 % BTW. Daarnaast is software nodig om de dictaten op te nemen. In ons voorbeeld is dat Philips SpeechLive. 

Daarnaast het fysieke voordeel van niet te hoeven typen en uitwerken. Betere kwaliteit van de audio opname. 

Voordelen en nadelen van SmartMike?

Voordelen:

  • Hygiënisch, eenvoudig schoon te maken
  • Audio Quality is geweldig
  • Uitstekend geschikt voor transcriberen
  • Gebruik van Spraakherkenning via SpeechLive 
  • Lage kosten voor deze uitstekende microfoon

Nadelen:

  • Naast de Philips SmartMike is software nodig voor het uitwerken met of zonder spraakherkenning zoals SpeechLive
  • Een interview met meerdere sprekers is mogelijk maar levert geen voordelen op, het is beperkt tot twee sprekers