Grundig al meer dan 60 jaar actief

Grundig Business Systems al meer dan 60 jaar actief in de documentcreatie. In 1954 lanceerde Max Grundig de eerste dicteermachine op de Duitse markt en bracht destijds een revolutie teweeg in de kantoren. Sindsdien zijn er meer dan 4 miljoen dicteersystemen verkocht.

Grundig - made in Germany

Cedere en Grundig Business System al 20 jaar vrienden

Dicteren is een blijvertje, de methode verandert.

Documentcreatie en nieuw werk

Digitalisering is allang doorgedrongen tot het dagelijkse werk. Cloudgebaseerd documentbeheer, virtuele secretariaten en mobiel werken onafhankelijk van vaste werkplekken maken nu deel uit van de nieuwe werkstandaard. Dicteren onderweg of thuis en uitwerken door het secretariaat op welke plek dan ook.

Helden zijn de mensen die vasthouden aan goede werkmethoden.

Snellere ROI in document creatie

Destijds was de berekening net zo overtuigend als nu: mensen kunnen ongeveer drie keer sneller praten dan typen. Door deze tijdwinst is de investering in zeer korte tijd terugverdiend. Dit gold zelfs voor analoog dicteren met een cassette, nog meer voor digitale oplossingen en vooral voor het werken met spraakherkenning. Onze klanten noemen een besparing van 50% en meer. En sommige artsen vertellen dat ze een uur per dag besparen. Tijd die de patiënten ten goede komt.

Topexpert in spraakherkenning

Grundig Business Systems - Dictation heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een expert op het gebied van spraakherkenning. Dankzij kunstmatige intelligentie is de herkenning (dwz omzetting van gesproken woord in geschreven tekst zonder fouten) indrukwekkend goed. Voor elke situatie bestaat een oplossing: of je nu op de enkele werkplek werkt of in een groot bedrijfsnetwerk. En ook wanneer de dictaten onderweg worden opgenomen en pas later naar de spraakherkenning worden gestuurd.

Advies en service van een professional

Cedere ondersteunt de klanten met optimale serviceondersteuning, projectmanagement en individueel advies, evenals training over het hele project. Omdat elk bedrijf andere eisen heeft. Een juiste integratie in het IT-landschap speelt een rol voor maximaal succes, evenals gebruikersacceptatie. Het is daarom aan te raden om vooraf bij ons als spraakherkenningsdeskundigen advies in te winnen en de installatie en uitrol in handen van professionals te leggen.

Cursus voor bedrijfsgroei

Het aanbod van Grundig Business Systems is in de eerste plaats gericht op professionele gebruikers met een grote hoeveelheid documentatie. De oplossing DigtaSoft wordt veel gebruikt in ziekenhuizen, advocatenkantoren en overheden. 


Kwaliteit - Made in Germany

Zelfs vandaag de dag wordt de hardware die nodig is voor het dicteren - dwz dicteermachines, pc-microfoons, voetschakelaars en nog veel meer. - geproduceerd in de fabriek in Bayreuth. Jaarlijks worden miljoenen euro’s geïnvesteerd in het upgraden van het machinepark en richt GBS zich tot innovatieve projecten.

Cedere en Grundig Business System

Cedere kent een jarenlange samenwerking met Grundig, al meer dan 20 jaar. De eerste grote uitrol van dicteren met spraakherkenning gebeurde in een ziekenhuis met Grundig DigtaSoft. Een volledig nieuw Citrix computernetwerk met meerdere locaties. Snel daarop volgden advocatenkantoren, zowel grote als kleine. Dat is het mooie van deze oplossing, dicteernetwerken kunnen als klein zakelijk of groot industrieel worden uitgerold met en zonder spraakherkenning.

Spraakherkenning en toename gebruik

Kijken we naar de afgelopen 20 jaar dan worden meer dicteernetwerken zonder spraakherkenning uitgerold. De reden hiervan is dat niet alle werkzaamheden geschikt zijn voor spraakherkenning. Bij juridische ondersteuning wordt vaak alleen een opdracht gegeven aan het secretariaat. Een combinatie van digitaal dicteren en spraakherkenning is optimaal maar niet altijd noodzakelijk.

Verschuiving naar Direct Input

Dicteernetwerken blijven bestaan, auteurs dicteren sneller en werken verspreid over de wereld. Toch zien we dat meer en meer de auteurs zelf met spraakherkenning gaan werken, spraakherkenning met de Grundig handheld microfoon DigtaSonic. Even snel de mail wegwerken of kleine teksten inspreken. De Digta 7 voicerecorder wordt gepakt om grote stukken tekst te dicteren zoals brieven en officiële documenten. Het dicteren aan de computer met spraakherkenning noemen we Direct Input. Het dicteren met een voicerecorder met spraakherkenning noemen we Backend Recognition.

Dictation Anywhere en Grundig

Zoals in voorgaande alinea is aangegeven werken auteurs en secretaresses verspreid over de wereld.

Dictation Anywhere en Grundig is een combinatie van degelijkheid en flexibiliteit. Hierbij kan zelfs met een smartphone-app gedicteerd worden en met spraakherkenning automatisch verwerkt. De secretaresse werkt de teksten uit met een uitwerkset van Grundig. We kennen voorbeelden van een secretaresse in Spanje en auteurs in Oostenrijk.

Hoe ziet de toekomst voor digitaal dicteren eruit?

20 jaar geleden hadden we niet verwacht nog analoge dicteersystemen te verkopen. Heden ten dage worden nog Grundig bandjes verkocht en dicteren artsen en advocaten met de Grundig Stenorette. Waarom zou je een prettige werkwijze loslaten?

 

De kwaliteit van Grundig zorgt er voor dat ze ook lang meegaan en de hardware is degelijk en betrouwbaar. Ze hebben 2 jaar garantie en zijn te repareren.

 

Helaas zijn de bandjes duur en worden we ingehaald door de AVG wetgeving en een crisis. We zullen moeten innoveren en cloudgebaseerd gaan werken. Dan blijkt het ineens toch wel erg prettig te zijn 😀. 

Dicteren is een blijvertje, de methode verandert.

* Godie Vierbergen

 

Foto's door Bundesarchiv, B 145 Bild-F007448-0002 / Müller, Simon / CC-BY-SA 3.0, CC BY-SA 3.0 de, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5449207