Nieuw: Dragon Professional versie 16 van Nuance

We hebben lang gewacht op een nieuwe versie van Dragon spraakherkenning. Versie 15 kende vele updates voor security-checks, bugs en aanpassingen. Het belangrijkste bleef uit.

 

Het belangrijkste waar we behoefte aan hadden was ondersteuning van Microsoft Windows 11 en Microsoft Office 365. Ondersteuning PowerMic 4 en betere toegankelijkheid. 

Nuance heeft de bestaande versies van Dragon Individual, Dragon group, gebundeld tot één versie Dragon Professional 16. De reden hiervoor is dat deze versies beide functioneren voor gebruikers die volledig lokaal willen of moeten werken.

Samengevoegd tot 1 oplossing Dragon Professional 16

Naast het professionele gebruik is deze nieuwe versie geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking, zodat zij met de stem documenten en e-mals kunnen maken en de computer volledig kunnen bedienen. Voor arbeidsbeperkten is deze versie onmisbaar. De toegankelijkheid is sterk verbeterd ten opzichte van versie 15.

 

Dragon Professional v16 wordt geïnstalleerd op lokale computer of laptop en ook op Terminal Servers en Citrix Servers.

 

Nuance levert naast deze lokale spraakherkenningssoftware een cloud-versie namelijk de Dragon Professional Anywhere (DPA) en voor de medische sector Dragon Medical One (DMO). Deze spraakherkenningssoftware kan samen met de Dragon Professional worden beheerd in één Nuance Management Services.

Dragon Professional v16 is geoptimaliseerd voor Windows 11

Dragon Professional versie 16 is geoptimaliseerd voor Windows 11

Nuance is nu een Microsoft-bedrijf. Zoals verwacht is Dragon v16 daarom zo ontwikkeld dat de oplossing uitstekend werkt in combinatie met Windows 11 en Office 2021. Hierdoor kunnen gebruikers niet alleen alle productiviteitsverhogende functies van Windows 11 gebruiken, zoals Snap Layouts en Snap Groups, maar ook toegang krijgen tot overeenkomstige functies van Dragon.

 

Maar ook gebruikers die nog niet zijn overgestapt op het nieuwste Microsoft-besturingssysteem kunnen Dragon v16 volledig gebruiken. De versie is achterwaarts compatibel met Windows 10 en ondersteunt Microsoft Office-versies vanaf 2016. Ook hier hebben gebruikers een aantal nieuwe en verbeterde functies tot hun beschikking. Naast "moderne commentaren" in Microsoft 365 Word vallen hier ook commando's in Microsoft Teams onder. Natuurlijk is een latere overstap naar Windows 11 met Dragon v16 op elk moment probleemloos mogelijk.

Dragon Professional v16 verbetert de toegankelijkheid

Een van de belangrijkste wijzigingen is dat het muisraster nu ook op meerdere monitoren kan worden gebruikt. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker voor professionals om op meerdere schermen te werken, maar helpt hen ook hun productiviteit te verhogen. Tot nu toe hebben we met een work around gewerkt, met deze versie is het eenvoudiger.

Dragon v16 is ontworpen voor hybride Cloud beheer

Dragon Professional 16 is ontworpen voor hybride cloud beheer

Vooral taxateurs van verzekeringen en andere beroepsgroepen die veel tijd in het veld doorbrengen, zij hebben niet altijd een naadloze internetverbinding en het is daarom niet mogelijk om een volledig cloudgebaseerde oplossing te gebruiken.

 

Dragon v16 werkt daarom met onze cloud-native oplossingen in een hybride beheersomgeving.

 

Documenten en tekstsjablonen, maar ook aangepaste woorden en opdrachten, kunnen bijvoorbeeld worden gedeeld tussen Dragon Professional v16Dragon Professional Anywhere en de Dragon Anywhere-app voor iOS en Android via het Nuance Management Center. 

 

Bovendien worden bij gebruik van onze cloud Dragon-oplossing spraakherkenningsgegevens verwerkt in Microsoft Azure, het grootste wereldwijde multi-terabit-netwerk dat 24x7x365 hoge beschikbaarheid en 256-bits codering biedt.

De nieuwste spraakherkenningssoftware: Dragon Professional 16

Dragon v16 kan worden aangepast aan individuele behoeften

Elke branche heeft zijn eigen vocabulaire en specifieke use-cases voor spraakherkenning. Daarom is Dragon v16, net als zijn voorganger, beschikbaar in verschillende varianten:

Dragon Professional v16

Dragon Professional v16 is ideaal voor gebruik in de dienstverlening en onderwijs. Het heeft unieke functies om toegankelijkheid mogelijk te maken.

Dragon Legal v16

Dragon Legal v16 is speciaal ontworpen voor juridische professionals en beschikt over een aangepast vocabulaire op basis van meer dan 400 miljoen woorden uit juridische documenten. Naast de unieke barrièrevrije functies helpt het bij het opstellen van dossiers en pleidooien en bij het opmaken van citaten.

Dragon Finance v16

Dragon Finance v16 is speciaal ontworpen voor financiële professionals en beschikt over een aangepast vocabulaire op basis van woorden uit juridische documenten


Deze versies ondersteunen de PowerMic 4 (evenals PowerMic III) en bieden betere ondersteuning voor monitoren met een hoge resolutie. 

Lees meer - en ga aan de slag met Dragon v16

Voor wie Dragon Software al jaren gebruikt, is V16 een perfecte upgrade. Als je echter net de professionele spraakherkenningsoplossingen aan het ontdekken bent, biedt Dragon v16 een goede plek om te beginnen.    

 


Maak elke functie op je werkplek toegankelijk met spraakherkenning

Maak elke functie op je werkplek toegankelijk met spraakherkenning

 

Doordat er meer beweging is voor de inclusie van mensen met een beperking op de werkplek, is het aan HRM-managers om ervoor te zorgen dat software programma’s toegankelijk zijn. En aan elke werknemer dat te geven wat ze nodig hebben om optimaal te presteren. 

 

Ontdek hoe spraakherkenning oplossing helpt om deze uitdaging aan te gaan en te voldoen aan de toegankelijkheid behoeften van werknemers.