DMPE stopt - Nu Dragon Medical One

Vanaf 1 april 2021 is het niet meer mogelijk om nieuwe of aanvullende licenties in te kopen van Dragon Medical Practice Edition 3 Dutch (DMPE).

De onderhoudsperiode voor klanten die al gebruik maken van Dragon Medical Practice Edition 3 Dutch is nog actief tot 31 december 2021. Na deze datum zal Nuance geen ondersteuning of onderhoud meer verlenen aan Dragon Medical Practice Edition 3 Dutch.

 

DMPE stopt, opvolger is DMO ( Dragon Medical One)


Dragon Medical One (DMO)

Dragon Medical One (DMO) spraakherkenningssoftware is de opvolger van DMPE. DMO is de nieuwespraakherkenning cloud oplossing van Nuance. De veilige Cloud en hosting van medische spraakherkenning. Nog steeds met een eigen spraakprofiel, medische woorden en eigen woorden. Sneldictaten, Autotext, sjablonen en koppelingen met de meeste EPD’s. 

DMO spraakherkenningssoftware werkt eenvoudig en is flexibeler. Is beter te beheren door de ICT en de spraakherkenningssoftware is overal te gebruiken. Cedere levert de spraakherkenningssoftware op een Olympus RecMic zodat je vanuit deze handmicrofoon overal de spraakherkenningssoftware kunt gebruiken.

Test de spraakherkenningssoftware van DMO eerst zelf uit

Ben je gewend aan DMPE dan is deze overstap wellicht moeilijker. Je kunt 2 weken DMO spraakherkenning testen.

Ga naar deze pagina en vul een aanvraagformulier is:

 

 ➡️ Trial versie Dragon Medical One aanvragen

 

Je zult verbaasd zijn over de mate van herkenning na 10 minuten dicteren en corrigeren. En hoe makkelijk en eenvoudig en nauwkeurig dit pakket is. 

Is DMO spraakherkenning anders dan de DMPE spraakherkenning versie?

Overzicht van de verschillen tussen de spraakherkenningssoftware:

  • DMO draait volledig in de cloud
  • DMO spraakherkenning is nederlandstalig; Engels zit er niet standaard bij. Kan wel aangeschaft worden.
  • Eenvoudige manier van corrigeren
  • Minder spraakopdrachten voor menu’s
  • Radiologie is duurder dan de andere vakgroepen

 

overige

  • Nog niet op Mac, zal dit jaar worden uitgerold. Wel virtueel mogelijk. 
  • Niet geschikt voor ChromeBook
  • 4 weken testen is mogelijk. Eerst wordt een offerte gestuurd en goedgekeurd.
  • Radiologie is normaal iets duurder dan algemeen
  • Het is mogelijk om met PowerMic Mobile te dicteren 

Waarom is DMO beter dan DMPE?

Dat Dragon Medical One beter is dan Dragon Medical Practice Edition is niet helemaal waar. DMO spraakherkenning draait in de cloud. We zien in de markt dat steeds meer bedrijven de software in de cloud aanbieden. Daarnaast wennen de klanten ook aan het gebruik van software in de cloud.

 

Cloud-oplossingen kunnen sneller aangepast worden aan de snelle wereld en innovatieve trajecten binnen de ICT. DMO spraakherkenningssoftware moet werken binnen meerdere applicaties, zoals EPD en tevens Microsoft WORD, en zal snel moeten worden aangepast wanneer er een upgrade van dergelijke derde partij software plaatsvindt. Het beheer is bij Nuance beter geregeld en de upgrades sneller verspreid. Dus voor de gebruiker een groot gebruikersgemak zonder storingen en upgrades. De automatische updates en upgrades worden op de achtergrond uitgevoerd.

 

Een kleine programma, een soort driver, legt contact met de spraakherkenningsserver en je kunt meteen starten met dicteren bij de cursor. Deze driver installeer je overal waar je wil dicteren of neem je mee op je handmicrofoon van Olympus (RecMic). Met je account en wachtwoord kun je dus overal dicteren waar je bent, hoe flexibel en handig is dat?

 

De Olympus RecMic is favoriet van Cedere en niet alleen bij DMO maar ook bij DPA en andere dicteeroplossingen.

 

Is Dragon Medical One spraakherkenning veilig om te gebruiken?

De security waar ziekenhuizen ‘bang’ voor waren zijn door de leveranciers goed opgelost door meerdere veiligheidslagen toe te passen. Deze beveiligde spraakherkenningsoplossing is te vertrouwen.

 

Ziekenhuizen zijn verplicht om een Security Officer aan te stellen met kennis van zaken en de instellingen maken gebruik van juristen voor het controleren van de ISO en NEN normeringen. Cedere gebruikt een security document waar al haar handelingen in staan. Deze is door meerdere ziekenhuizen en instellingen goedgekeurd.

 

Medical Speech is clinical speech recognition die over de hele wereld wordt gebruikt. De Nederlandse keurmerken zullen niet worden aangevraagd maar de wereldwijde security merken zijn aanwezig.

Ik ben gewend aan dicteren, wordt dat nu anders?

De nieuwe spraakherkenningssoftware is aangepast aan de werkwijze van artsen. Je kunt nu gewoon een fout corrigeren door over het woord te typen. Wil je woorden toevoegen dan doe je dat gericht binnen een onderdeel van deze innovatieve applicatie. Een spraakprofiel vernachelen is er niet meer bij. Met je eigen medisch lexicon haal je belachelijk hoge herkenning.

Meer over de Olympus RecMic

De Olympus RecMic handmicrofoon is ideaal voor medische omgevingen, door de coating op de microfoon en de druktoetsen.

 

RECMIC II-SERIE - RM-4015P is voorzien van een intern geheugen van 8 GB. Dit geheugen kan worden gebruikt als USB-stick.

 

De RM-4015P is uitgerust met een trackball voor muisbediening.  Met Druktoetsen.

 

Meer over de RecMic serie