Dickens Festijn in Deventer

In het schilderachtige Bergkwartier van Deventer komt jaarlijks een betoverende traditie tot leven: het Dickens Festijn. Onze collega Hanneke, een trotse bewoner van het Bergkwartier, neemt actief deel aan dit evenement. De straten van het oude Bergkwartier zijn dan omgetoverd tot een levendige reproductie van het Victoriaanse, 19e-eeuwse Londen uit de romans van Charles Dickens.

 

De 31e editie van Dickens Festijn zal dit jaar op 16 en 17 december plaats vinden van 11.00 tot 17.00 uur, kom ook. Toegang is gratis.

Dit jaar de 31e editie van Dickens in Deventer

 

 

Met haar met kasseien geplaveide straten en karakteristieke gevels transformeert het Bergkwartier in een levendige replica van het Victoriaanse Londen uit de verhalen van Charles Dickens. De activiteiten vinden plaats in de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Bergkerkplein, Roggestraat, Bergstraat, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat.

 

Het Dickens Festijn staat bekend om zijn honderden deelnemers die gehuld zijn in prachtige kleurrijke  kostuums en de straten gevuld zijn met de geuren van authentieke marktkraampjes; dit alles zorgt voor een nostalgische ambiance .

 

👉 Test Spraakherkenning uit, voor eenvoudig en sneller werken.

 

Het Dickens Festijn wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 bezoekers.

Onze collega, die woont in deze historische wijk, neemt op een unieke manier deel aan dit evenement. Gezeten achter het raam van hun huis neemt ze met enkele anderen  de rol aan van rechters van Cupid's Court. Deze rechters beoordelen hoe hartstochtelijk voorbijgangers zich  over geven aan het "Kissing under the Mistletoe". De stellen die het beste presteren keren huiswaarts met een op naam gesteld vonnis.

Deze ludieke inzet van 'liefdesrechters' voegt een eigenzinnig en humoristisch element toe aan het Dickens Festijn. Onze collega draagt bij aan de levendigheid van het evenement, waardoor het voor zowel deelnemers als toeschouwers een onvergetelijke ervaring wordt. Dit illustreert niet alleen de  veelzijdigheid van onze collega maar toont ook haar betrokkenheid bij de tradities van Deventer, waar zij werkt en woont.

Rechters tijdens Dickens Festival Deventer Cedere

Wil je ook naar het Dickens Festijn? Wij geven een paar tips.

  • Kom vroeg, er zijn lange wachtrijen voordat je het festivalterrein op mag. 
  • Kleed je warm aan, het kan zijn dat je lang stil moet staan door de drukte. 
  • Kom met het openbaar vervoer, door de drukte is het lastig om je auto te parkeren rond de binnenstad.
  • Leuk voor jong en oud.

Dragon Anywhere Group van Nuance

Test Dragon Professional Anywhere Gratis uit.

 

Dragon Anywhere Group is een combinatie van Dragon Professional Anywhere en Dragon Anywhere Mobile.  

 

🟡 Toegang tot aangepaste woorden en AutoText op alle apparaten

🟡 Snel dicteren en hoge herkenningsnauwkeurigheid

🟡 Onbeperkt dicteren naar de cloud

🟡 Synchroniseert naadloos met Dragon Professional Anywhere en Dragon Anywhere Mobile


Werk slimmer, niet Harder, wel helderder

Werk Slimmer, niet Harder, wel Helderder

 

 

Wil je slimmer en sneller werken? Minder stress en meer productiviteit. Win tijd en krijg weer grip op je werk.

 

Word je dagelijks overspoeld door een tsunami van werk? Wil je slimmer omgaan met alle informatie die je wilt delen met je klanten? Wil je eindelijk stress en uitstelgedrag te lijf gaan? Welke nieuwste technische snufjes, apps en digitale tools laten je efficiënter werken?

Lees verder..