PDF: 5 tips voor het besparen van tijd en meer productiviteit

Meestal nemen mensen niet de rust en moeite om eens opnieuw naar de werkprocessen te kijken, de same-old workloads worden in het nieuwe jaar zo weer opgestart, ondanks de goede voornemens.

 

Om meer tijd te generen, druk er van af te halen, zijn veranderingen van werkmethoden een goede oplossing. Kijk naar de huidige programma’s en neem de processen onder de loep.

 

Welke handelingen worden onnodig vaak herhaald door jou of je collegae? Kan het slimmer en eenvoudiger?

 

PDF-oplossingen is een perfect voorbeeld om te beginnen. We weten wel dat het waarschijnlijk sneller en beter kan, of hebben op een takenlijstje al staan dat we eens een paar uurtjes naar de PDF-oplossingen moeten kijken. Het komt er niet van en de taak verdwijnt uiteindelijk gewoon in de prullenbak. 

 

5 tips PDF om mee te beginnen

Tip # 1: Bespaar tijd en moeite bij het converteren van PDF-bestanden

Bij de meeste PDF-tools is het een uitdaging om te converteren naar een bestand. Het maakt niet uit of je probeert PDF's te converteren naar Word, Excel, PowerPoint of andere toepassingen, het proces heeft de neiging omslachtig te zijn en vereist te veel stappen.

 

 

Gebruik in plaats daarvan een PDF-tool die één-klik conversie biedt. Bijvoorbeeld Nuance® Power PDF, waarmee je statische PDF-bestanden naar Microsoft Word-documenten kunt omzetten, zodat je direct kunt beginnen met bewerken. Een snelle manier om uw persoonlijke productiviteit te verhogen.

Tip # 2: Leer hoe je PDF-bestanden  kunt samenvoegen voor efficiënt werken

Heb je ooit geprobeerd twee pdf documenten samen te voegen of juist op te splitsen. Dit is een tijdrovend karwei.

 

Toch zijn er veel PDF-tools die deze krachtige functie biedt , zoals drag-and-drop-functionaliteit, om pagina's te combineren in één PDF.  Document Assembly om gemakkelijk te plaatsen en te herschikken van PDF's  - met behoud van opmaak, paginanummers en tabellen.

Tip # 3: Laat je niet intimideren door de geavanceerde functionaliteit

Veel PDF gebruikers vertellen ons dat ze weten dat geavanceerde functionaliteit bestaat, maar ze gebruiken het niet zo goed als ze zouden moeten om de belangrijkste processen te verbeteren.

 

Met Power PDF zijn de geavanceerde functies niet moeilijker te leren dan de basis functies. Als je eenmaal begint met behulp van een functionaliteit, zoals batch-conversie, vormgereedschappen en optische karakterherkenning (OCR), kun je nog meer tijd besparen en meer bereiken.

 

Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van batch-creatie om processen voor het maken van PDF's uit meerdere bestanden en bestandsformaten te automatiseren - allemaal in één enkele handeling. Of als het gaat om het werken met formulieren, kun je snel invulbare velden in een PDF-bestand maken, waarin gebruikers gegevens kunnen typen, een vakje aanvinken of andere functies uitvoeren.

Tip # 4: Maak gebruik van intuïtieve gereedschappen

Veel PDF tools hebben veel uitdagingen, vooral als gebruikers ze nodig hebben naar het zoeken en vinden van gemeenschappelijke kenmerken.

 

De beste oplossing: PDF tools die intuïtieve gebruikersinterface bieden. Bijvoorbeeld, Nuance Power PDF zorgt voor een Microsoft Office-achtige lint, het helpt gebruikers om snel en productief te zijn in enkele minuten.

Tip # 5: Gebruik lintje

Om beter te werken met Microsoft 10 compatibele apparaten, moet PDF-tools het gemak hebben om te navigeren, tekenen en notities te maken met behulp van een touch-apparaat, zoals een pen of zelfs een vinger te bieden.

 

Nieuwe PDF-tools ondersteunen Microsoft Surface en andere touch-apparaten en omvatten opties die de grootte van werkbalken en gereedschap iconen optimaliseren zodat ze makkelijker te gebruiken zijn met pen of vingers.

 

Ben je van plan om meer tijd vrij te krijgen en tot een succes te maken? Kijk hoe je je productiviteit kunt verbeteren en  zorg ervoor dat je gebruik maakt van de juiste PDF tools en draag bij aan het succes van je organisatie.