Dragon en webbrowsers

Extensies voor Edge en Chrome en Dragon

 

 

Belangrijk bericht over Dragon en webbrowsers:

 

Wil je dicteren met Dragon in bijvoorbeeld de browser Google Chrome of Microsoft Edge?  Dan moet de extensie worden geïnstalleerd.

 

Je kunt altijd met een dicteervenster spreken (zie onderaan dit schrijven), ook als de extensie niet is geladen, maar wil je rechtstreeks in een browser werken met Dragon dan ben je genoodzaakt de extensie te gebruiken.

 

Naast dat de extensie geïnstalleerd moet zijn, is het belangrijk om de laatste versie van Chrome en Edge te gebruiken. 

Webbrowser Google Chrome extensie:

Klik op dit icoon in de balk van Google Chrome om de extensie te activeren bij Chrome.

 

Geef hier tevens de rechten aan:


Dragon extensies

Upgrade naar Google Chrome 104 voor de volgende webextensie voor Dragon cloud (DMO, DMD, DPA, DLA)

 

Met ingang van januari 2023 voert Google een upgrade uit van het extensie framework, waardoor Chrome-extensies hun manifestversie moeten upgraden.

De novemberversie van Dragon (DMO, DMD, DPA, DLA) Web Extension bevat de noodzakelijke wijzigingen en vereist daarom Google Chrome versie 104 of hoger.

 

Je Chrome-versie wordt automatisch bijgewerkt door Google zonder enige interactie van de gebruiker, tenzij de organisatie Google auto-updates heeft geblokkeerd.

 

Je organisatie moet de update van de bestaande Chrome-browser naar Chrome 104 of hoger toestaan; als je dit niet doet, wordt het Dicteervenster weergegeven tijdens het dicteren.

Webbrowser Microsoft Edge extensie:

Klik op dit icoon  in de balk om de extensie te activeren bij Edge.

 

Geef hier tevens de rechten aan.


extensies Edge

Met ingang van januari 2023 voert Google een upgrade uit van zijn extensie framework, waardoor op Chromium gebaseerde Microsoft Edge-extensies hun versie moeten upgraden. De novemberversie van Dragon (DMO, DMD, DPA, DLA) Web Extension bevat de nodige wijzigingen en vereist daarom Microsoft Edge-versie 104 of hoger.

 

Je Edge-versie wordt automatisch geüpgraded door Microsoft zonder enige interactie van de gebruiker, tenzij de organisatie auto-updates heeft geblokkeerd.

 

Je organisatie moet de update van de bestaande Edge-browser naar Edge 104 of hoger toestaan; als je dit niet doet, wordt het Dicteervenster weergegeven tijdens het dicteren.

Werken met Dicteervenster

Is de extensie niet geladen dan wordt door Dragon het Dicteervenster automatisch geopend.

 

Lees verder over het gebruik van Dicteervensters