Ik dicteer met spraakherkenning, maar………

“Dragon is niet meer wat het was.”

 

Regelmatig schrijven wij artikelen om je te enthousiasmeren voor het gebruik van spraakherkenning, mede omdat wij ervan overtuigd zijn dat spraakherkenning onder andere voor advocaten veel voordelen te bieden heeft.

 

Maar wat wanneer je het hebt aangeschaft, en het weinig of niet (meer) gebruikt omdat je het gemak niet meer ervaart?

 

Ineens of sluipenderwijs is het programma traag geworden, of het werkt helemaal niet meer. Met andere woorden, is Dragon je vriend niet meer? Daar kunnen diverse oorzaken voor zijn.

Ik zal enkele daarvan opnoemen om Dragon weer beter te maken.

Hoe oud is je versie van Dragon?

Is het al lange tijd geleden dat je het hebt aangeschaft? Ook de ontwikkeling van dit programma staat niet stil.  Inmiddels werken we met versie 15; misschien heb jij een veel oudere versie?

Heb je een oude versie maar werk je met een PC onder Windows 10? Dat is een combinatie die vraagt om een update of een nieuwe versie van spraakherkenning.

Het programma is zo traag.

Een goed gebruik van het programma staat en valt met het correcte gebruik ervan. Hierbij is vooral het op juiste manier corrigeren, en het opslaan en afsluiten erg belangrijk. Bij gemakzucht of haast wordt dit vaak nog wel vergeten, met als gevolg dat je profiel vervuild raakt. Hierdoor wordt het trager.

Trainingsmateriaal
Trainingsmateriaal

Heb je er genoeg van om telkens allerlei vaktermen te moeten toevoegen?

Om dat werk te verminderen hebben wij een juridisch woordenboek aangemaakt dat je in jouw versie van Dragon kunt importeren. Een brede basis van termen die je kunt aanpassen aan jouw persoonlijke taalgebruik en veel gebruikte woorden of tekstfragmenten.

Wil je er weer volop mee aan de slag?

Krijg je bij het lezen van deze informatie een “aha-erlebnis”, je wist het wel maar bent het kwijt?

Wanneer je een abonnement hebt op onze helpdesk kan je met ons contact opnemen, maar wij zijn ook niet 24/7 aanwezig.

 

Misschien is het tijd om te investeren in een opfriscursus, waarbij je samen met een trainer één-op-één de zaken behandelt waar jij tegenaan loopt.


Geen tijd of zin in een training?

Gelukkig hebben wij nu ook een uitgebreide handleiding gemaakt, ruim 100 bladzijden voor het standaard programma. Je hebt dan altijd een naslagwerk bij de hand met de basisbegrippen, informatie over dicteren, commando’s, het werken met het lexicon tot het beheer van het programma. Door de opbouw en het zelflerende karakter van het boek kan het ook voor zelfstudie gebruikt worden.

 

Bezoek onze website, kijk ook naar de keuze voor een bundel, waarbij je tegen een voordelige prijs niet alleen dit handboek, maar ook trainingsmateriaal en een muismat met de meest gebruikte spraakopdrachten krijgt. 

Hoe dan ook, geniet weer van alle voordelen die spraakherkenning biedt en werk hiermee weer  volop aan een efficiënte praktijk.

 

Stap weer aan boord van de drakenboot.


Ook interessant:

Is Digitalisering ongezond?

Hoeveel fouten maakt een ...