Dragon Spraakherkenning installeren in netwerken zoals Citrix, VMWare en Terminal server

Het is mogelijk om met Dragon in een computer netwerkomgeving te werken. Met netwerken bedoelen we diverse soorten besturingssystemen in diverse computer omgevingen.

 

Er zijn computernetwerken met Citrix of Terminal server, waar op de server wordt gewerkt in plaats van op een client (lokale computer). Computer netwerken met VMWare, waar in een virtuele omgeving wordt gewerkt. En ook met File servers en applicatie servers.

 

 

Er zijn ook tussenoplossingen of combinaties, waar het besturingssysteem lokaal is geïnstalleerd maar de programma’s op een applicatie-server draaien. Of, wanneer men vanuit huis werkt, je op een Citrix omgeving inlogt en op kantoor op een lokale computer. 

 

Een lokale computer kan een laptop, vaste computer of een thin of medium client zijn. Met daarop weer diverse besturingssystemen.

U leest het al, er zijn heel veel mogelijkheden

En dat maakt het vaak voor Cedere moeilijk om van te voren al te zeggen of Dragon zal gaan werken en ook het dat resultaat geeft welke u verwacht.

Meestal hebben we vooraf met de ICT afdeling overleg. Hoe ziet het netwerk eruit? Welke programma’s worden gebruikt? Op welke clients wordt er gewerkt? Mag en kan er überhaupt geïnstalleerd worden op de servers of clients? 

U kunt en mag van de ICT medewerkers niet verwachten dat ze deze specifieke oplossing kennen en weten welke specificaties nodig zijn en welke mogelijkheden er zijn. Ieder zijn vak en vakkennis.

Wanneer wordt een installatie van Dragon op een server uitgevoerd?

De Dragon Group versie en de Dragon Medical, kunnen op een Citrix of Terminal server geïnstalleerd worden. Op elke server die vanuit de client contact kan maken. Dat kunnen er in een groot netwerk soms wel 50 zijn.

Of de ICT afdeling dit wenst bij een enkele persoon, is de vraag. Er zijn mogelijkheden om één specifieke computer alleen naar die ene server te laten verwijzen. Het is op te lossen.

 

Met meerdere gebruikers van Dragon Group, moeten we er rekening mee houden dat er een maximum aan actieve Dragon gebruikers per server mogelijk is. Met load balancing is dit wel in te stellen. 

Wanneer kiezen we voor een lokale installatie terwijl er wel een netwerk is?

U kunt zich voorstellen dat niet ieder bedrijf een Dragon installatie op een server wenst. Het is mogelijk om Dragon Individual lokaal te installeren, daarna een sessie te starten naar de server en via een omweg te dicteren in de programma’s op de server.

 

Beter is om Dragon Group lokaal te installeren op een computer. U kunt dan dicteren in de programma’s die op de server werken. Er zijn wel wat aanpassingen nodig voor de Citrix sessie, zoals geluid doorzetten. De instellingen zijn eenvoudig aan te passen.

 

Met deze oplossing kunt u niet alle spraakopdrachten gebruiken die standaard aanwezig zijn. Wat wel kan zijn deze opdrachten zelf te maken. Cedere geeft daar trainingen in. Zodat u toch met de stem bijvoorbeeld een mailtje kan sturen. Tekst dicteren in velden is wel mogelijk. Zeker met een dicteervenster.

Hoe zit het dan met een virtuele omgeving, VMWare en hyperV ?

Bij virtuele omgevingen hangt het weer helemaal af van hoe deze is geïnstalleerd. Is de omgeving volledig virtueel of wordt er nog wel wat lokaal opgeslagen. Welke versie van welke virtuele omgeving en welke clients? Zijn er mogelijkheden voor tussen- of andere mogelijkheden?

Welke oplossing u kiest, installatie van Dragon op de server of lokaal, is van vele facetten afhankelijk.

Schaf niet eerst de producten aan en dat later blijkt dat ze niet geschikt zijn voor uw computer netwerk.

Laat u vooraf goed informeren welke mogelijkheden u heeft in uw specifieke omgeving.

 

Vraag Cedere eerst met uw ICT-afdeling te overleggen zodat we gericht en eerlijk advies kunnen geven.